De Uitkijkpost

13 juni 2018

De Uitkijkpost 13 juni 2018


'Levende poppenwinkel' bij Forte Theater BSO

De 'cast' van 'De levende poppenwinkel'. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kinderen van Theater BSO van Forte Kinderopvang aan de Nijverheidsweg in Heiloo hebben zelf een theaterspektakel bedacht: 'De levende poppenwinkel'. In de voorstelling komen de poppen tot leven wanneer de baas van de winkel slaapt. En dan zetten de poppen de winkel op z'n kop! Elke pop in de winkel kan iets bijzonders: zo waren er voetbalpoppen, danspoppen, vechtpoppen en omapoppen te zien. De kinderen hebben er ontzettend van genoten.
Bij Theater BSO van Forte Kinderopvang hebben de kinderen de beschikking over een echt podium, waar dagelijks voorstellingen door de kinderen worden verzonnen en uitgevoerd. Naast de gebruikelijke activiteiten kunnen de kinderen hier op theateravontuur op een groot podium, volledig uitgerust met lichten, microfoons, toneelattributen, zelfgemaakte decors en kostuums.

Derde editie Groot Dictee Heiloo Junior

Het winnende team van de Benedictusschool 2017. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op het PCC aan De Dors wordt op woensdagmiddag 20 juni voor de derde keer het Groot Dictee Heiloo Junior afgenomen. Tweemaal eerder won basisschool Benedictus de prestigieuze prijs. De leerlingen van deze school zullen dan ook alles in het werk stellen om voor de derde keer op rij de wisselbokaal in de wacht te slepen.

Voor kinderen die uitblinken in sport zijn er talloze evenementen waarin je jezelf kunt bewijzen. Maar voor jongeren die iets hebben met taal is er feitelijk weinig. Terwijl het een gegeven is dat wie goed is in taal absoluut een streepje voor heeft in het maatschappelijk verkeer en straks ook op de arbeidsmarkt. Voor die groep voorziet deze plaatselijke wedstrijd absoluut in een behoefte.

Het dictee is traditiegetrouw geschreven door neerlandicus Rob van Veen, werkzaam op het PCC, en heeft weer als thema – hoe kan het ook anders – de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs. Alle tien basisscholen in Heiloo zijn uitgenodigd om een team van hun beste vier spellers in groep acht af te vaardigen en deze teams zullen zoals gezegd strijden om de hoofdprijs, de felbegeerde wisselbokaal. Daarnaast zijn er leuke individuele prijzen te winnen.

Het dictee wordt voorgelezen door Robin Raven, plaatsgenoot en schrijver van meerdere succesvolle jeugdboeken met titels als Olifanten in mijn kop, Het geheim van de magische X-app en Het geheim van de gouden hagedis.

Tekst: Rob van Veen

Veel animo voor Slootjesdag

Het is gezellig druk langs de sloot bij het Maalwater. Foto: aangeleverd

HEILOO - Er zit leven in de sloot en dat kun je gewoon zien. Enkele honderden belangstellenden kwamen zondag 10 juni naar de sloot bij Het Maalwater achter Het Baafje en De Rietvink.

Vrijwilligers van IVN stonden klaar met schepnetjes, aquariums en informatie om dit veldonderzoek tot een mooie belevenis te maken. Jong en oud kregen de kans om te zien wat er allemaal beweegt in gewoon slootwater. Daar waar veel leven is, is de sloot gezond. Overheden, waaronder gemeente Heiloo, zetten zich in om het water schoon te houden en zo veel mogelijk vrij van stoffen die er niet in thuishoren. In de sloot bij Het Maalwater was het water in orde. Er waren fraaie vangsten: modderkruipers, een zoetwaterkreeft, snoekje, salamanders en vele andere kleine beestjes werden door de kinderen uit de sloot gevist.

Gezond natuurlijk water is een van de zaken waar de gemeente zich hard voor maakt. Daarom was ook wethouder Rob Opdam aanwezig.

HEILOO - Drie dagen lang was het volop genieten tijdens Culinair Heiloo. Onder ideale omstandigheden genoot Heiloo van culinaire hoogstandjes, livemuziek en volop gezelligheid aan de voet van de Cultuurkoepel. Zowel organisatie als deelnemende bedrijven kijken terug op een prachtig weekend. Op naar Culinair Heiloo 2019!

10 vragen aan... Jan Buitenhuis

1. Waar ben je geboren en getogen?
lk ben geboren en getogen aan de Melkweg in Purmerend als jongste van zeven kinderen. Ik heb een onbezorgde jeugd gehad. Na het lager onderwijs ging ik naar de mulo in Amsterdam-Noord. Hierna bij mijn oom gewerkt in Hoorn en later in Heiloo bij de Spar in Plan Oost. Sinds 1962 woon ik in Heiloo, waar ik ook 23 jaar bij de vrijwillige brandweer zat.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Dan was ik graag beroepsbowler geworden, maar daar ben ik dus veel te laat mee begonnen. Ik was 35 jaar toen ik met bowlen begon en heb op mijn 48ste als eerste in Heiloo een 'perfect game' gespeeld: twaalf strikes achter elkaar. Toentertijd stond er een reisje Londen tegenover.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
De president van Rusland. Hoe staat hij tegenover de ramp met de MH17? Ook zou ik hem vragen hoe hij denkt over de manier waarop de wereld naar Rusland kijkt.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Mijn vader was filiaalhouder bij W. F. Stoel en Zn. Ik mocht vaak mee naar de aannemers en andere klanten in heel Noord-Holland. Soms gingen we met de boot over de Gouwzee naar Marken, dat toen nog een eiland was. Een andere herinnering: wij woonden aan het Noordhollandsch Kanaal en gingen bij de weilanden zwemmen en slootje springen tot de boeren achter ons aankwamen omdat de slootkanten werden ingetrapt. Ook deed ik met vriendjes een soort apenkooien over de werf bij ons. Wie kwam er het minst met zijn voeten op de grond? Ook hebben we ooit een kerk beklommen via de regenpijp aan de muur. Gekkenwerk, levensgevaarlijk.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het Ter Coulsterbos waar ik al sinds mijn 17e kom, nu met mijn kinderen en kleinkinderen. Een mooie uitspraak van mijn oudste kleindochter was dat haar ouders er niet mochten komen want het was "het bos van opa en oma". Zij was toen 2,5 jaar oud.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Vroeger voor brand en ongevallen, nu als er een overledene opgehaald moet worden of een bedkoeling geplaatst moet worden. Ik ben na mijn 65ste gaan werken in de uitvaart te Alkmaar. Dat ervaar ik als mooi en dankbaar werk.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Met advies kon ik destijds niet goed omgaan. Ik was nogal een vrijbuiter en flapte er van alles uit. Nu fietsen, wandelen lopen of sporten met Bert en Leonie op dinsdagmorgen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat wij onze kleinzoon zijn verloren toen hij slechts 10 dagen oud was. Het is nog steeds een enorm verlies voor ons allemaal.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Meneer Romeyn, is de afslag bij de golfbaan wel haalbaar? Er gaat mijns inziens enorm veel sluipverkeer komen door Heiloo en de straten worden overvol. Gaan wij er als inwoners niet voor betalen? Voor de rest ben ik dik tevreden met deze burgemeester.

10. Persoonlijke vraag van Bert Goedkoop aan Jan Buitenhuis:
"Beste Jan, ik mag jou sinds een paar jaar bijna elke dinsdag trainen in het Heilooërbos. En van jouw positieve instelling ondanks je fysieke ongemakken kan elke topsporter nog wat leren. Daarnaast kom jij altijd handen tekort om iedereen gedag te zwaaien, jij lijkt wel het levend Bevolkingsregister, zoveel mensen ken jij bij naam. Mijn vraag aan jou is: Hoe ga je toch weer elke dag met zo'n positieve houding en plezier door het leven?"

Beste Bert, je vraagt mij hoe ik zo positief en met plezier door het leven ga. Ik zou het niet weten, ik ben altijd zo geweest en daar ben ik gelukkig mee. Ik wil jou en Leonie bedanken voor de mooie sporturen die wij met jullie beiden mogen hebben.

Ik geef de vragen door aan Edith Burgering. Mijn vraag aan haar is:
"Beste Edith, wij kennen elkaar al jaren. Jij runt de praktijk Bewustzijn Heiloo. Hoe ben je ertoe gekomen om dit te gaan doen?"

Highlow Rangers touren voor Nepal en Vrienden van De Loet

HEILOO - De Highlow Rangers organiseren op zaterdag 23 juni een toertocht voor twee goede doelen, namelijk Vrienden van de Loet en Overkerck en het Nepal Education Program.

Voor het Nepal Education Program rijden de Rangers al een paar jaar. Ook dit jaar gaat een gedeelte van de opbrengst naar de kinderen in Nepal. Als tweede doel hebben de Rangers dit jaar gekozen voor Vrienden van de Loet en Overkerck. De kosten in de zorg zijn hoog en er is niet altijd geld om iets extra's te doen voor de bewoners. Die extra's zijn juist hard nodig om de kwaliteit van leven te veraangenamen. Bij extra uitstapjes moeten de bewoners logischerwijs een eigen bijdrage betalen, maar er is ook geld nodig uit andere bronnen. De zelfstandige Stichting Vrienden van De Loet en Overkerck tracht samen met de medewerkers en vrijwilligers het leefklimaat in de verzorgingstehuizen te bevorderen.

Deelnemen aan de toertocht kan op de fiets of met de motor. De afstand voor de tourtocht voor de fietsers is 70 km of 120 km. Voor de motorrijders is dat 180 km. De tocht gaat dit keer richting het zuiden van Noord-Holland en er zijn tussenstops voor een lunch en drinkpauze. Men rijdt op eigen risico en de kosten voor inschrijving bedragen € 20,- per persoon. Als je na afloop mee wilt eten zijn de kosten € 30,-. s'Avonds is er bij Café de Wit een afsluiting met livemuziek.

Voor meer informatie of inschrijven: highlowrangers@gmail.com.

Wil je meer weten over de stichting Vrienden van De Loet en Overkerck of een bijdrage leveren? Vraag de brochure aan bij de receptie van De Loet of bel de voorzitter van de stichting, Henk van der Werf, op 072-533550. Een bijdrage leveren kan via bankrekeningnummer NL54RABO0120595303, op naam van Stichting Vrienden van De Loet en Overkerck.

Gemeentebelangen Heiloo

Ontstaan uit een initiatief medio 2017 van P. Rood, M.de Laat, E. de Jong en M. Oldenhof en formeel opgericht in december 2017, is Gemeentebelangen Heiloo een jonge partij. Zowel het bestuur als de fractie en commissieleden moesten groeien in hun taak. Helaas is vrij snel duidelijk geworden dat niet ieders groeirichting dezelfde is.

Op 21 maart 2018 hebben 1097 kiezers op Gemeentebelangen Heiloo gestemd en P. Rood en E. de Jong zijn met respectievelijk 608 en 231 voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen.

Een van de niet gekozen kandidaten heeft in zijn hoedanigheid van secretaris van Gemeentebelangen Heiloo eigenmachtig, zonder aankondiging aan betrokkenen vooraf en zonder bestuursbesluit én zonder Algemene Leden Vergadering, P. Rood als bestuursvoorzitter doen uitschrijven uit de Kamer van Koophandel. Tevens heeft hij de burgemeester, als voorzitter van de gemeenteraad, verzocht de gehele fractie uit haar functie te ontheffen. Vervolgens heeft hij met de penningmeester een ALV belegd tijdens de vakantie van de bestuursvoorzitter en heeft hij daarvoor niet alle leden uitgenodigd. Hiermee is hij ver buiten zijn bevoegdheden getreden. Aan geen van deze acties ligt een meerderheidsbesluit van het bestuur ten grondslag; twee van de vier bestuursleden zijn tegen deze acties. Bovendien kan een partijbestuur gekozen fractieleden niet uit hun functie laten zetten.

De acties zijn in strijd met de beginselen van Gemeentebelangen Heiloo zoals verwoord in de Beginselverklaring.

Bestuursvoorzitter en fractievoorzitter staan 100% achter de democratische beginselen van Gemeentebelangen Heiloo waaronder respect voor de keuze van de kiezer, inspraak van alle leden van de partij en een democratisch besluitvormingsproces. Zij hebben degenen die hiermee in strijd handelen, gevraagd afscheid te nemen van de partij.

De kiezer heeft gesproken over de vertegenwoordiging in de raad. Het is aan alle (!) leden van de partij wie zij als hun bestuur wensen te kiezen. Het onderschrijven van de beginselverklaring van Gemeentebelangen Heiloo is de basisvoorwaarde om lid te worden én te blijven van de partij.

Fractie Gemeentebelangen Heiloo,

P. Rood

E. de Jong

Heerlijke Hollandse Nieuwe

Jaarlijks organiseert het Nederlands Visbureau half juni de officiële start van het seizoen met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Menig visliefhebber kijkt uit naar het moment dat de Hollandse Nieuwe weer verkrijgbaar is. De dag na de veiling, woensdag 13 juni, ligt de nieuwe haring in de winkel en kunnen haringliefhebbers hun hart weer ophalen. Op veel plaatsen wordt de komst van de haring gevierd met haringparty's en andere evenementen.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vond dit jaar plaats op dinsdag 12 juni. Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan Hulphond Nederland. Onder toeziend oog van ambassadeurs Anita Witzier en Frits Wester is het vaatje geveild, waarbij Anita de presentatie voor haar rekening nam en Frits de veilinghamer. Beiden zetten zich al jaren in voor dit goede doel.

Ieder jaar is het weer afwachten hoe de haring smaakt. Omdat het een natuurproduct is, is dat altijd weer spannend. En het oog wil ook wat, een goede haring oogt mooi blank en is fijn en stevig van structuur. Kenners zijn in ieder geval enthousiast over de nieuwe haring. Wanneer gaat u proeven?

Vlieghinder boven Heiloo

HEILOO - Veel mensen in Heiloo ervaren overlast van het vliegverkeer en zijn zo verstandig dit regelmatig bij Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (Bas) te melden. Dit jaar komen veruit de meeste meldingen uit Heiloo. Maar er is meer mogelijk: nu de gemeente Heiloo weer mee kan praten in de ORS (Omgevingsraad Schiphol) kunnen we als bewoners echt onze stem laten horen door aan te sluiten bij een vereniging van omwonenden. Voor Heiloo kan dat door lid te worden van het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) met bijna 700 leden. Voor €10,- en ieder gezinslid €1,- per jaar bent u al lid van deze in 2003 opgerichte vereniging die vanaf het begin meepraat in het Schipholoverleg, nu ORS. Als de gemeente Heiloo gaat meepraten in de ORS, wat logisch zou zijn met de enorme hoeveelheid klachten hier, kan in oktober per 100 leden uit Heiloo 1 vertegenwoordiger, een kiesman of kiesvrouw, gekozen worden. Lid worden van PVRC is in ieder geval heel zinvol. Meer informatie en aanmelden kan via de PVRC website www.vlieghinder.nl waar een schat aan informatie over alles aangaande vliegverkeer is te vinden, o.a. de routes en hoogtes van vliegtuigen.

De omwonenden van Schiphol en de andere vijf luchthavens in Nederland willen niet meer, maar juist minder vliegverkeer. De geluidsoverlast is slecht voor onze gezondheid, zo ook de enorme uitstoot van fijnstof bij opstijgen en dalen en de nachtvluchten waar te veel gedoogd wordt. En alle CO2-uitstoot is bijzonder slecht voor ons milieu. Schiphol zeurt voortdurend om nog meer vluchten per jaar dan nu tot 2020 is afgesproken. Daarom hebben de bewonersgroepen rond de luchthavens zich verenigd in het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart dat op 23 juni een landelijk actiedag op 6 locaties organiseert, o.a. 13.00 uur op het Museumplein in Amsterdam. Meer informatie op www.stopluchtvaartgroei.nl.

Neela Müller

NR78

Foto: aangeleverd

Aveda – Hair & Beauty

Stationsweg 78, Heiloo

Website: www.nr78.nl

E-mail: info@nr78.nl

Telefoon: 072-5330502

Openingstijden: maandag 12 – 18 uur, dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur, zaterdag 9 – 17 uur.

Als je door de Stationsweg loopt zie je tussen winkels en restaurants ook de mooie, rustgevende ruimte van NR78. Hier kunnen zowel vrouwen als mannen al tien jaar terecht voor een uitgebreid aanbod op het gebied van haar en schoonheid. Carmen en Miranda zijn beiden haarstylist en vertellen over de onderscheidende formule. Carmen: "Wij werken met de producten en filosofie van Aveda en nemen echt de tijd voor onze gasten." Bij NR78 ervaar je als gast, zowel als je je haar laat verzorgen als wanneer je een schoonheidsbehandeling krijgt, dat je de drukte van thuis echt achter je kan laten en helemaal kan ontspannen. Iedereen wordt ontvangen met een kop Aveda thee of koffie en bij het wassen van het haar is een uitgebreide wasmassage met hotstones inbegrepen. Miranda: "Wij bieden daarnaast ook verschillende rituelen zoals een handmassage, geurenreis, stoelmassage of touch-up van make-up. Dit varieert per keer, net wat iemand fijn vindt en wat op dat moment voor de stylist mogelijk is." Het hechte team van NR78 in Heiloo bestaat uit acht stylisten en één Spa specialist. NR78 heeft ook een filiaal in Bergen.

Aveda
De haar- en huidproducten van Aveda bestaan voor 97% uit natuurlijke ingrediënten. De filosofie van dit bijzondere merk draait om de combinatie van innerlijk welzijn en uiterlijke schoonheid. Carmen: "De producten worden op een eerlijke manier gewonnen en het merk wil ook iets bijdragen en teruggeven aan de samenleving. Er worden daarom onder meer goede doelen gesteund." Met de haarkleuren van Aveda kan ook een andere manier van kleuren bereikt worden. Miranda: "Wij kunnen voor iedereen een kleur op maat maken. Het resulteert in persoonlijke, mooie kleuren."

De tijd nemen voor elke gast
Een sfeer van ontspanning en de tijd nemen voor elke gast staat voorop bij NR78. Miranda: "Dat begint al met het eerste adviesgesprek en het wassen van het haar. Hier kunnen we echt de tijd voor nemen. Dat werkt voor zowel de stylisten als de gast veel relaxter en dat voelen mensen." Nieuwe ontwikkelingen worden uiteraard gevolgd, alsmede trainingen, onder andere vanuit Aveda. De stylisten kijken goed naar het type haar en vorm van het gezicht. Iedereen heeft ook een specialisatie, zoals heren/scheren, krullend haar, kort haar of juist lang haar, het opsteken van haar en meer. Zo kan de juiste gast aan de juiste stylist worden gekoppeld. Carmen: "Het is fijn om het mooiste in iemand naar voren te halen."

Spa
Via de trap naar beneden kom je uit in een ruimte waar onder andere de Spa behandelingen plaats vinden. Rust, wellness en verzorging van de rest van het lichaam staat hier voorop. Bij Spa specialist Edith kan je terecht voor gezichtsbehandelingen, lichaamsmassages, deelmassages, stoelmassage en meer. Naast de producten van Aveda werkt de Spa specialist met het iconische merk Anastasia Beverly Hills. Hiermee kan de perfecte strakke wenkbrauw gecreëerd worden. Nieuw bij NR78 is de bindweefselmassage. Deze krachtige massage is voor iedereen geschikt en heeft als doel de huidconditie te verbeteren en huidproblemen op te lossen. Door de krachtige massage wordt een prikkel gegeven aan het onderhuidse bindweefsel waardoor de huid wordt aangezet tot vernieuwing. De doorbloeding wordt verbeterd waardoor verjonging van de huidstructuur plaatsvindt. Kijk op www.nr78.nl voor een overzicht van alle behandelingen.

Verwarde persoon

Hoe vaker personen het etiket 'verward' opgeplakt krijgen, hoe meer het begrip aan slijtage, inflatie of allebei onderhevig is. Ik snap er de laatste tijd niet veel meer van. Helaas al te duidelijk zijn de dramatische gevallen van 'verward' met dodelijke afloop, die leest u wel in de krant en hun stoornis staat vast wel in het psychiatrisch handboek.

Maar er zijn zat goedaardige wezens met gedrag dat de krant niet haalt (behalve nu) en die ik toch maar het etiket 'verward maar ongevaarlijk' opplak. Ik denk aan de man (geen agent!) die mij 's avonds op een stille weg tot stoppen dwong en naar mijn papieren vroeg. "Heb ik niet bij me." "Och, laat ook maar." En door kon ik. Of aan een ander wezen dat mij op de pont over het IJ toevoegde: "Het water is zwart, de hemel is zwart en jij gaat zometeen overboord." Heldhaftig als ik ben, zocht ik een ander plekje op. Of die mevrouw op de fiets. Toen ik haar bij het passeren in een goede bui goedemiddag wenste, kreeg ik naar mijn hoofd geschreeuwd: "Klautzaaak!" Of de man die in een winkel een kop en schotel uit het schap pakte, die minutenlang bekeek en mij daarna met een grijnslach aankeek, onder het maken van obscene heupbewegingen. Verward maar ongevaarlijk, denk ik.

Wat is tegenwoordig echt 'verward? Het ministerie van Defensie dat willens en wetens zijn schilders jarenlang belazert over chroom-6 verf? Of Schiphol, dat afspraken en legio klachten over uitstoot en lawaai aan zijn laars lapt? Of… vul hier uw eigen ervaringen met 'verward' in.

Ik snap het niet meer. Misschien ben ik zelf ook wel verward.

Dick de Scally

In gesprek met je vooroordeel

Foto: Martijn Bergsma

HEILOO - Don't judge a book by its cover! Iemands uiterlijk, gedrag of houding is maar een klein stukje van het verhaal. In een steeds minder tolerante wereld waarin allerhande oordelen op de loer liggen, organiseren Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, Art. 1 Bureau voor Discriminatiezaken en Europe Direct Noord-Holland Noord een bijzonder evenement: de Human Library BUCH.

Op zaterdagmiddag 16 juni lezen de bezoekers van de bibliotheken in Bergen, Castricum en Heiloo geen boeken, maar mensen! Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Deze 'levende boeken' hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Het publiek kan een-op-een in gesprek met o.a. een (ex-)gedetineerde, een Syrische vluchteling, een jongen met autisme, een alleenstaande vader, een tienermoeder, een meisje met een dwarslaesie, een dame met ADHD, een journalistieke vluchtelinge en nog vele anderen. De in totaal 33 levende boeken zijn allen bereid om een kijkje in hun leven en ervaringen te geven.

Bezoekers van de bibliotheek kunnen in gesprek met deze 'levende boeken', waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk veranderd worden.

[Zaterdag 16 juni, 13.00 – 17.00 uur

De 'Human Library' begint om 13.00 uur en de toegang is gratis! In Bibliotheek Heiloo zal wethouder Elly Beens de opening verrichten.

Bibliotheek Heiloo is deze zaterdag EXTRA LANG OPEN tot 17.00 uur.]

The Human Library

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan.

Smaken verschillen!

Foto: Miel van Velzen

HEILOO - Op een zonnige donderdagmiddag kwam de jongerenredactie bij elkaar bij de Uitkijkpost. Er stond ze een ijskoude vergadering te wachten, want het was tijd voor de ijstest! Er waren vier verschillende smaken ijs van dé twee ijssalons in Heiloo, Di Fiorentina en Pinoccio. Zonder te weten welke smaak ijs het was en van welke ijssalon het afkomstig was, zijn onze redacteuren gaan proeven. Dat was natuurlijk smullen geblazen, maar er zijn ook interessante bevindingen gedaan!

Het vanille-ijs van Di Fiorentina is bijvoorbeeld lekker romig en "je proeft het vanillestokje", aldus de redactie. Het friszoete vanille-ijs van Pinoccio viel ook erg in de smaak en werd vooral iets frisser genoemd. Maar vooral: "Het ijs smelt op je tong!" Ja, gek hè?

Als je houdt van de echte yoghurtsmaak, die tegelijkertijd zoet en zuur is, dan kies je voor Pinoccio. Het bolletje ijs van Di Fiorentina had meer de smaak van citroen en was daardoor iets frisser.

Vervolgens was het tijd voor aardbeienijs. Het zoete, romige aardbeienijs van Di Fiorentina nam het op tegen het frisse, lichtere ijs van Pinoccio. Beide ijsjes hadden de echte aardbeienpitjes. Het ijs van Di Fiorentina "doet ons denken aan echt zomers fruit", zoals werd gezegd door de redactie. Bij Pinoccio viel de kleur ook in de smaak.

De twee bolletjes chocolade-ijs waren echt niet met elkaar te vergelijken. Bij het ene bolletje proefde je echt de cacao en zelfs een vleugje mint (denk aan After Eight), terwijl het andere bolletje iets zoeter en puurder was. Het chocolade-ijs was zeer geliefd bij de redactie, met een zekere voorkeur voor een ijssalon, maar onthoud: smaken verschillen!

Alle bakjes zijn helemaal leeg gegeten en de redactie heeft besloten om vaker dit soort tests te doen! Doe je ook mee, mail naar janneke@uitkijkpost.nl.

Tekst: Rowy Onrust en Nikita Schipper

Instagram: ukpjongerenredactie

Twee nieuwe bedrijfsauto's voor Veldt Stukadoors!

Joop van der Steen schudt de handen van... Veldt en... Veldt.. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het is Maarten en Wouter Veldt met de paplepel ingegoten: als kleine jongens hielpen zij vader Frans Veldt al. Spelenderwijs hebben zij het stukadoorsvak geleerd. Inmiddels zijn de broers al enige tijd zelfstandig stukadoors, die nu door hun samenwerking zowel grote als kleine projecten stukadoren. Samen kunnen zij meer werk aannemen van zowel bedrijven als particulieren. De broers voeren traditioneel stukadoorswerk uit voor binnen en buiten. Ook restaureren, spuitwerk en nieuw- en verbouw behoort tot de mogelijkheden. Vader Frans is trots op zijn zoons en gaat het wat rustiger aan doen, maar blijft zeker nog stukadoren en samenwerken met Maarten en Wouter.

Bij het aangaan van de samenwerking hebben Maarten en Wouter nieuwe comfortabele bedrijfsauto's gekocht, zodat ze uitgerust naar hun klus kunnen rijden. En na een dag fysiek zwaar werk rijden ze weer comfortabel huiswaarts, want morgen wacht weer een zware werkdag. De mannen hebben gekozen voor twee Citroën Jumpers. De combinatie van een grote betimmerde laadruimte, geveerde bestuurdersstoel, een luxe uitgevoerde cabine en onmisbare zaken zoals de carkit, het navigatiesysteem en de airconditioning, maakte de beslissing makkelijk. Van der Steen Autoverkoop-Autolease Heiloo heeft de bedrijfsauto's geleverd en voorzien van het nieuwe logo. Een mooie start voor de nieuwe generatie Veldt Stukadoors.

Voor onderhoud kunnen de broers terecht bij Van der Steen Autobedrijf Heiloo op De Oude Werf en voor mogelijke auto- of ruitschade bij Autoschade Heiloo. Deze bedrijven houden eveneens de bedrijvige ondernemers rond Heiloo mobiel met Huurauto-Heiloo. Van der Steen Autoverkoop-Autolease Heiloo wenst Maarten en Wouter veilige kilometers met de nieuwe bedrijfsauto's en veel succes met de nieuwe uitdaging.

Namens Maarten, Bas, Niek en Joop, Van der Steen Autoverkoop-Autolease Heiloo,

Van der Steen Heiloo, al ruim 30 jaar de mobiliteitspartner in uw regio !

www.steenauto.nl www.autoschadeheiloo.nl www.huurautoheiloo.nl

Buurtbus Heiloo rijdt vanaf 18 juni een nieuwe route in Heiloo West

HEILOO - De Buurtbus verzorgt vervoer, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen reizen. De Buurtbus (gereden door vrijwilligers) doorkruist heel Heiloo in één uur tijd. Zo komt u gemakkelijk bij winkelcentra, het Trefpunt, huisarts, gemeentehuis, station, De Loet, Overkerck enz. De Buurtbus rijdt niet alleen voor ouderen, iedereen kan van deze voorziening gebruikmaken. De Buurtbus rijdt dagelijks tussen 8.30 en 17.30 uur, behalve op zon - en feestdagen. Door uw hand op te steken laat u de Buurtbus stoppen. De chauffeur tilt zonodig uw rollator in de bus. Op het tijdschema elders in deze krant kunt u zien wat de dienstregeling is van de Buurtbus.

Om gebruik te maken van de Buurtbus moet u abonnee zijn van vereniging Buurtbus Heiloo. Een abonnement kost € 25,- per kalenderjaar (plus éénmalig inschrijfgeld van € 2.50). Met het abonnement kunt u een jaar lang zo vaak u wilt reizen met de Buurtbus. Informatie: tel.06-33835904 of 06-53946412.

Kunstparade in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Beeldende kunst en optredens met 'een vleugje Edith Piaf en een snufje Jacques Brel'.

Tijdens de Kunstparade van vrijdag 22 t/m zondag 24 juni exposeren maar liefst acht beeldend kunstenaars in Bibliotheek Heiloo (Jacqueline Beukers, Trudy Dammers, Eugénie Herlaar, Dick van der Lippe, Wim Meyles, Paula Muijtjens en Jos & Sylvia van Onna.

Daarnaast zijn er optredens van o.a. het duo Mizu (chansons en jazzy liedjes met gitaar en accordeon: een vleugje Edith Piaf, een snufje Jacques Brel en een sprankje Ella Fitzgerald), Maaike de Wijs (Chinese citer) en taalhumorist Wim Meyles (met zijn filosoviertjes light verse).

Het complete overzicht van de kunstenaars en het tijdschema van optredens in de bibliotheek vindt u op www.bibliotheekheiloo.nl.

Bibliotheek Heiloo extra geopend
Bibliotheek Heiloo is tijdens het gehele weekend van de Kunstparade extra geopend: vrijdag 22 juni van 10.00 - 18.00 uur, zaterdag 23 juni van 10.00 - 17.00 uur en zondag 24 juni van 11.00 - 17.00 uur.

Het complete programma is te vinden in de brochure van de Kunstparade (tijdens de Kunstparade af te halen in de bibliotheek) of op www.kunstparadeheiloo.nl.

Oostenwind…evengoed vliegtuiglawaai!

We hebben een Noordzee aan ruimte om ons heen, maar de vliegroutes naar Lelystad (AC 29 mei 'belevingsvlucht') moeten weer over bewoond gebied lopen! Hebben we het nu redelijk rustig bij oostenwind (de Polderbaan wordt dan niet gebruikt voor landingen), dan is dat na opening Lelystad over. Ze weten Noord-Holland dan ook te vinden! Waarom wordt er niet een aanvlieg- en uitvliegroute gecreëerd over het IJsselmeer naar Vlieland, waar ze dan nog hoog genoeg zitten (landingen) om geen overlast te geven. Daarna in- en uitvliegen naar en vanuit het zuiden over de Noordzee! Je bent dan niemand tot last!

Het zal wat euro's meer kosten voor die vakantievluchten naar het zuiden, maar voor 45 euro naar Spanje vliegen met zoveel overlast voor ons als bewoners, lijkt me toch niet de bedoeling. Dus omvliegen over het IJsselmeer en Noordzee zou de oplossing moeten zijn!

Louke Kruijver, Heiloo

Yvon en Veronique Keezkampioenen Café de Wit

Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen woensdag werden Yvon en Veronique de Keezkampioenen van 2017-2018. Van september tot juni werd er elke eerste woensdag van de maand een keeztoernooi gehouden onder leiding van Roel en Ruth. De dagwinnaars wonnen na 3 potjes spelen een leuke prijs. Alle punten die dit seizoen door de koppels zijn gehaald werden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk waren Yvon en Veronique de besten van dit jaar. Zij wonnen een driedaagse cruise naar Londen. Ook nog een dankwoord aan Roel en Ruth die ons jarenlang hebben geholpen! Zij gaan er helaas mee stoppen, maar vanaf september gaat Sandra het regelen. Houd de Facebookpagina van Café de Wit in de gaten wanneer het keeztoernooi weer begint.

Schoolconcertjes

Foto: aangeleverd

HEILOO - Vanaf 20 juni vinden de jaarlijkse schoolconcertjes plaats. De Muziek- en Dansschool Heiloo (MDH) organiseert op alle basisscholen een concertje voor en door de leerlingen van de basisscholen. De kinderen die les hebben op de MDH spelen met veel enthousiasme op hun eigen school voor hun klas- en schoolgenootjes.

Ieder concertje wordt begeleid door een aantal docenten van de MDH. Zij nemen de benodigde instrumenten, zoals drumstel, harp en digitale piano, mee naar de scholen. Een uniek concept dat naast de educatieve waarde en plezier bij de luisterende kinderen, ook veel plezier en zelfvertrouwen geeft bij de kinderen die op hun instrument spelen!

Reminder: donderdag 14 juni is er een concert in de Witte Kerk, aanvang 20:00 uur, door leerlingen en docenten van de Muziek- en Dansschool Heiloo. Thema: 'Muziek rond de Wereld', gratis toegang. Kom je ook?

Liann Daalder: "Zelf kiezen hoe je je leven indeelt is essentieel"

Liann Daalder. Foto: Evert Visser

HEILOO - Heb je zorg nodig, dan staat ingewikkelde regelgeving en bureaucratie dit soms in de weg. Het is lastig je weg te vinden in het woud van regels en daarnaast wordt thuiszorg vaak op tijdstippen aangeboden die niet de zorgvrager maar de zorgverlener bepaalt. Dat vertelt Liann Daalder (30) uit Heiloo. Haar persoonlijke verhaal in De Uitkijkpost.

Geadopteerd uit Taiwan heeft Liann - net als alle andere Nederlanders - geluk dat ze kan profiteren van de goede zorg in Nederland. "In Taiwan heb je dit soort hulp alleen als je veel geld hebt." Liann beweegt zich voort in een rolstoel en woont zelfstandig in een aangepaste woning op Kleijn Barlaken in Heiloo. Hier krijgt ze hulp bij het naar en uit bed gaan en om toiletbezoeken en douchen mogelijk te maken. Daarnaast profiteert ze van huishoudelijke hulp en kan ze een begeleider meevragen als ze met het openbaar vervoer op pad wil. Mensen uit haar grote vriendenkring koken regelmatig voor haar. De Heiloose is blij met zoveel hulp maar is kritisch op de veelheid aan regels. "Verschillende instanties bieden de zorg aan. Zo krijg ik wc- en douchehulp via Univé en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo, via de gemeente), dat loopt dus door elkaar. Het is dus niet altijd even duidelijk uit welk potje de financiering komt en wie je moet benaderen en hoe. Hoe moet je een klacht indienen, via de telefoon, e-mail of internet? En als je bijvoorbeeld niet weet dat je voor een aanvraag een nieuw formulier moet invullen en dat je die moet downloaden, dan heb je misschien geen recht meer op de gevraagde zorg. Je moet dus zelf op de hoogte blijven van belangrijke wijzigingen, constant scherp blijven. Gelukkig ben ik mondig en weet ik hiermee om te gaan en houdt mijn vertegenwoordiger mij op de hoogte." Lian kijkt met een zekere weemoed terug op de situatie van vroeger. "Toen liep alle hulp via de ABWZ en hoefde ik maar één aanbieder te bellen."

's Morgens uit bed
Liann koopt zelf haar zorg in van zelfstandig werkende zorgverleners met geld uit het zogenoemde persoonsgebonden budget (pgb). De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt dit mogelijk, met als doel dat mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. "Dat ik zelf mijn zorg regel en inkoop is een verademing, het maakt mijn leven een stuk aangenamer," vertelt de Heiloose. Ze praat minder positief over een thuiszorgorganisatie waarvan ze ruim vijftien jaar geleden hulp kreeg. "Vervelend om afhankelijk te zijn van het tijdstip waarop een verzorgende aan huis kwam. De ene keer werd ik om 8.00 uur 's morgens geholpen om uit bed te komen, de andere keer om 10.30 uur. Dat kwam mij niet altijd uit: ook ik wil weleens uitslapen en bijvoorbeeld vergaderingen van mijn werk niet missen - ik werk als vrijwilliger voor Jongerenwerk Heiloo. Verder kwam het soms voor dat er niemand was om te helpen als ik naar de wc moest. Of andersom: dat ik niet hoefde, terwijl de begeleider juist op dat moment op de stoep stond." Liann benadrukt dat zorgorganisaties zich van dit soort problemen bewust moeten zijn. "In de Participatiewet staat dat iedereen moet meedoen in de samenleving. Als je dan niet je eigen hulp kunt inplannen, schiet dat zijn doel voorbij."

<<KADER - GRAAG OP DEZE PLEK OMDAT HET AANSLUIT BIJ DE BOVENSTAANDE ALINEA>>
Een woordvoerder van Branchevereniging Thuiszorg Nederland beaamt dat thuiszorgmedewerkers over het algemeen moeilijk een strakke tijdsindicatie kunnen beloven aan cliënten. Medewerkers leggen op een dag meerdere bezoeken af volgens een vooraf te bepalen route. Als meerdere mensen op dezelfde tijd hulp willen krijgen, dan ontbreekt hiervoor vaak de capaciteit. Daarnaast kan tijdens de route vertraging optreden, als de zorg bij een bepaald persoon langer duurt dan gepland. "Daar is lastig iets aan te veranderen." Een medewerker van thuiszorgorganisatie Aristozorg in Heiloo kan zich vinden in de reactie van de branchevereniging, maar laat weten een marge te hebben van een halfuur. "Luidt de wens om bijvoorbeeld om 08.00 uur bij iemand zorg te verlenen, dan doen we dat, met de marge in acht genomen, tenzij er medewerkers ziek zijn. Maar dat lukt ons denk ik vanwege de kleinschaligheid van onze organisatie."

Overtuigingskracht
Liann is tevreden over haar hulp, haar rolstoel en aangepaste woning. Zo bezit ze een elektrische voordeur en zijn haar toilet en badkamer op maat aangepast. Het Zorgkantoor stelt twee keer per jaar vast hoeveel geld Liann nodig heeft om zorg in te kopen uit het persoonsgebonden budget, waarna een zorgprofessional het zorgplan opstelt. Liann: "Dat is goed geregeld en meestal kom ik net uit met mijn geld." Ze merkt dat het lastiger is dan voorheen om zorgaanbieders te overtuigen van de noodzaak van financiering." Vroeger hadden de leveranciers en reparateurs meer zeggenschap dan nu. De gemeenten in Nederland kregen in 2015 meer verantwoordelijkheid voor het verlenen van zorg aan de inwoners (als gevolg van het nieuwe zorgstelsel 2015, red.) en dit budget is krapper. De ene gemeente neemt andere beslissingen dan de andere. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een nieuwe duwrolstoel vergoed - nodig vanwege rugklachten - terwijl een vriendin in een naburige gemeente uitsluitend recht had op een aanpassing van haar rolstoel."

<<KADER>>
Inwoners van Heiloo die zorg nodig hebben, kunnen binnen de gemeentegrenzen terecht. Volop mogelijkheden voor thuiszorg, dagbesteding of voor hulp in een zorginstelling. De Uitkijkpost presenteert de komende periode een drieluik (3 artikelen) over de zorg in Heiloo. In een van de volgende artikelen aandacht voor het wel en wee van zorgorganisaties in Heiloo.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Spreekuur rijbewijskeuring in de regio

REGIO - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op 20 juni en 18 juli in het Trefpunt Heiloo aan de Abraham du Bois-Hof 2 en op 27 juni en 25 juli in Ons Huis aan de Zuidkerkenlaan 23 in Limmen.

Het tarief is € 40,- voor de B/E keuring en € 60,- voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Gezondheidsverklaring) meer en verwijzen naar het CBR. De Gezondheidsverklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,-.

De verwerking en beoordeling van de Gezondheidsverklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

Column bibliotheek

Workshop Spelen met je baby

Zaterdag 16 juni, 10.30 – 12.00 uur

Kinderfysiotherapeut Linda Andriessen-Nelissen laat zien hoe u op een leuke en leerzame wijze kunt spelen met uw kind. Een zeer praktische workshop waarbij de baby's en ouders direct aan de slag gaan en tips krijgen. De toegang is gratis, opgave vooraf.

In gesprek met levende boeken: Human Library

Zaterdag 16 juni, 13.00 – 17.00 uur (extra geopend)

Tijdens een Human Library staan 'levende boeken' centraal: mensen met bijzondere (levens)verhalen. Dat kan op alle vlakken zijn, van uiterlijke kenmerken tot religie, van levenswijze tot sociale status en van opleidingsniveau tot geaardheid. Deze levende boeken zijn bereid om een kijkje in hun leven te geven en ervaringen te delen.

Bezoekers van de bibliotheek kunnen op deze zaterdagmiddag in gesprek met deze 'levende boeken', waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk veranderd worden.

De toegang is vrij, u bent van harte welkom.

Kunstparade: ook in Bibliotheek Heiloo

Bibliotheek Heiloo is tijdens het gehele weekend van de Kunstparade (extra) geopend:

vrijdag 22 juni: 10.00 – 18.00 uur, zaterdag 23 juni: 10.00 – 17.00 uur, zondag 24 juni: 11.00 tot 17.00 uur.

Beeldende kunst van maar liefst 8 kunstenaars en optredens met 'een vleugje Edith Piaf en een snufje Jacques Brel'. Het complete overzicht van de kunstenaars en tijdschema van optredens in de bibliotheek vindt u op www.bibliotheekheiloo.nl.

Nieuw: Geheugenbibliotheek

U bent nooit te oud om te lezen, of om voorgelezen te worden. (Voor-)lezen geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen en te genieten van verhalen. Voor iedereen met geheugenproblemen, voor hun mantelzorgers en voor vrijwilligers, hulpverleners en geïnteresseerden is er de Geheugenbibliotheek: een speciale collectie (herinnerings-)boeken en voorleesverhalen die - uiteraard - geleend mogen worden.

VoorleesExpress: informatieve bijeenkomst

Maandag 25 juni, 14.00 – 15.30 uur

De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers om voor te lezen bij een of meerdere kinderen in een gezin met een taalachterstand. Lijkt dit u leuk en zinvol om te doen? Kom dan naar deze informatieve bijeenkomst. Graag even vooraf aanmelden via voorleesexpress@bibliotheekheiloo.nl.


Grote zomerverkoop van afgeschreven materialen

Woensdag 11 juli, 10.00 - 17.00 uur

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten:

www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek

Word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Goede vangst bij de bedrijvenviswedstrijd op 10 juni

HEILOO - Afgelopen zondag 10 juni verzamelden zich om 7.15 uur bij de Ypsalon 21 teams van drie personen voor de jaarlijkse witviswedstrijd in de vijvers van de wijk Ypestein. Het weer was mooi en droog en de vooruitzichten op een goede vangst waren uitstekend. Na het uitdelen van de plaatsnummers, werd er om 8.00 uur vol goede moed gestart met vissen. Er werd direct al behoorlijk vis gevangen met hier en daar brasems. De kleintjes waren toch wel in de meerderheid, maar... als je maar beet krijgt. Er werden in totaal 13 brasems gevangen en het totaalgewicht aan vis was 29.810 gram t.o.v. 14.320 gram in 2017, dus een verdubbeling van bijna 30 kilo. De grootste vis werd gevangen door Dre Zekveld met een lengte van 59 cm. De gehele uitslag is terug te lezen op www.uitkijkpost.nl.

Het 2e team van Jos Buys, bestaande uit Alex Zekveld en Dre en Windy Zekveld, was de grote winnaar, waarbij Dre de kroon spande met vijf brasems, met een totaalgewicht van 9650 gram. Hierdoor was hij ook overal eerste. Dit team ontvangt dus de grote wisselbeker, alsmede drie 1e prijsbekers. Daarnaast werd nog de grootste prijs bij de dames dames uitgereikt aan Linda Tuinstra en ontvingen alle jeugdige vissers een aanmoedigingsinsigne. Na de prijsuitreiking in sportcafé Het Vennewater was het nog lang gezellig met o.a. een grote loterij met hele mooie prijzen, waaronder veel planten en als hoofdprijs een buitengaskeuken. De wedstrijdcommissie wil alle sponsors bedanken en Cees, Ans en Aris van Sportcafé Het Vennewater voor de uitstekende verzorging. De deelnemers vonden het een heel gezellige en geslaagde dag. De volgende wedstrijd wordt gehouden op de tweede zondag in juni 2019.

Wat een feest!

De barbecue staat verloren in de bosjes. Foto: aangeleverd

HEILOO - Wat moet dat een geweldige avond zijn geweest. Tot 5 uur 's ochtends schreeuwen en zuipen in het Oosterbos, en dan voor de lol een paar tuinen van slapende mensen inlopen. Prachtige zitkussens, honderden euro's waard, die nemen we mee, gaaf! Een grote Weber BBQ uit een andere tuin, ook mee? Natuurlijk! En kijk, nog een mand met spulletjes, en een golfclub, en hé, twee ligbedden in weer een andere tuin.

Is dit diefstal? Welnee, we nemen het toch alleen maar mee voor de lol. En dan smijten we het in de bosjes naast de ronde grascirkel, met die gasfles erbij, die hebben we toch niet meer nodig. Want de ook gejatte kaarsenaansteker krijgt het gas niet in de fik. Alleen zonde dat een van onze maatjes zijn zwarte Batavus transportfiets kwijt is, en de sleutel, die ligt bij een van de mensen bij wie jullie in de tuin zijn geweest. Maar wat maakt het uit, moeten zijn ouders maar een andere fiets kopen.

Heerlijk, zondagmiddag pas om 15.00 uur wakker. Het hele gezin de hele dag stil, want zoonlief is op pad geweest, in de natuur. Is een superavond geweest in het Oosterbos, doen we vast nog eens! En dat de omwonenden echt last van jullie herrie hadden, en de zondag erna triest kijken naar hun spulletjes die vuil en deels kapot uit de bosjes tevoorschijn komen, ach, dat hoort toch bij de pret.

Dus ouders in Heiloo, als jullie een heel blije zoon hebben, die rond 06.00 uur thuis was, met grassporen op zijn kleren en een tevreden blik op zijn dronken gezicht, dan was hij bij enkelen van ons te gast aan de Oosterboslaan. Maar onze gastvrijheid houdt eens op.

G.J. Stokreef

"65 jaar, het is omgevlogen"

Bruidspaar Van Sluis-Krikken ontvangt de felicitaties van burgemeester Hans Romeyn. STiP Fotografie

HEILOO - De heer A. van Sluis (89) en mevrouw E.J. van Sluis-Krikken (85) waren maandag 11 juni 65 jaar getrouwd. Burgemeester Hans Romeyn kwam het bruidspaar met dit heugelijke feit feliciteren. Sinds 1963, het jaar van een extreem koude winter, woont het echtpaar in Heiloo. Nog steeds voelt het als een 'warm' thuis. Sinds 4 december 2017 wonen zij in Woonzorgcomplex Overkerck.

Meneer Van Sluis is geboren in Amsterdam, waar hij na zijn diensttijd elf jaar in de horeca heeft gewerkt. Na deze elf jaar vond hij het wel genoeg en besloot te gaan solliciteren. Vele sollicitaties later kon hij als vertegenwoordiger van Heineken aan de slag. Zodoende verhuisde hij met zijn gezin naar Heiloo. Mevrouw Van Sluis is geboren in Assen. Het briljanten bruidspaar heeft elkaar leren kennen in Assen. Meneer zat op dat moment in militaire dienst. Samen met een maat kwam hij naar Assen om naar de bioscoop te gaan. Kijkend naar de plaatjes, aan de buitenzijde van de bioscoop, zagen de twee heren twee leuke jongedames staan. Ze raakten aan de praat en de vonk sloeg over. Na de militaire dienst ging meneer terug naar Amsterdam en mevrouw volgde. En niet alleen meneer werkte maar ook mevrouw heeft bij verschillende bedrijven gewerkt. Zo heeft zij onder andere op de stoffenafdeling van V&D in Alkmaar gewerkt en bij Hanraads Schoenen in Heiloo.

Inmiddels wonen ze in Overkerck. Meneer: "Het bevalt ons prima, we zitten zeker niet in een gevangenis. We eten gezamenlijk maar verder zijn we vrij in ons doen en laten." Het ontbijt verzorgen ze nog wel zelf. Mevrouw: "Fijn dat ik niet meer hoef te koken. Ik ben geen keukenprinses. Gewoon Hollandse pot kan ik wel op tafel zetten." En gelukkig maar dat ze dat ook altijd heeft gedaan, want zoals mevrouw zei: "Er zou een echtscheiding volgen als ik allerlei exotische gerechten zou koken."

Met het mooie weer van de afgelopen weken zit het echtpaar vaak op het balkon van hun appartement. Ze kijken uit op het station dus er is altijd wat te zien. Ook kijken ze veel sport. Meneer krijgt het druk de komende tijd met het kijken naar tennis en het WK voetbal.

Hobby's heeft het echtpaar genoeg gehad. Meneer was scheidsrechter bij voetbal, hij speelde volleybal en biljartte. Met het laatste heeft hij zelf bekers gewonnen. Samen met mevrouw heeft hij ook veel gezwommen. Mevrouw speelde tennis. Nu doen ze aan van alles mee wat er georganiseerd wordt in Overkerck. Mevrouw heeft daar haar breiclub. "Lekker 'beppen' en breien," volgens mevrouw.

En meneer gaat zeker met zijn tijd mee. Vaak zit hij op de iPad. Appen met zijn dochter of een boodschappenlijstje doorsturen naar haar zodat zij precies weet wat ze moet halen voor haar ouders.

Het echtpaar heeft drie kinderen en één kleinkind. Zondag 10 juni heeft het bruidspaar samen met familie en vrienden hun briljanten huwelijksdag gevierd in Overkerck. Helaas zijn alle broers en zussen van het echtpaar al overleden maar het werd toch een groot feest. Een reünie waar ook een oudtante van meneer aanwezig was ondanks haar hoge leeftijd van 92 jaar.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Column Muziek- en Dansschool Heiloo

Kom langs en ontdek je passie!

Lijkt het je leuk om een instrument te leren bespelen of wil je misschien dansen of in een musical meespelen? Naast de instrumentale lessen kun je ook zingen in een koor of spelen in een van de ensembles. Ook voor volwassenen!

Vraag een gratis proefles aan! (voor jong en oud)

Komende activiteiten

*14 juni Concert Witte Kerk, 'Muziek rond de wereld', aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Muziek uit o.a. Schotland, Colombia, Peru, Japan, Duitsland, Italië en Zuid-Amerika zal klinken op deze prachtige locatie. Het is een zeer gevarieerd programma, gespeeld op dwarsfluit, klarinet, zang, gitaar en harp!

De docenten spelen Italiaanse filmmuziek, o.a. de met een Oscar bekroonde titelsong van La vita è Bella!

*15 juni Voorspeelavond piano, aanvang 19.00 uur

Vrijdag 15 juni is er een voorspeelavond door leerlingen van Thomas Hans. Jong talent (basisschoolleeftijd) speelt klassieke stukken van Haydn, Mozart, Beethoven en Bach. Maar ook moderne popliedjes, een leerling speelt een eigen compositie en de docent speelt quatre-mains met de leerlingen.

*23 juni Open Dag 11.00 - 14.00 uur

Op zaterdag 23 juni gaan alle deuren weer open! Er zijn diverse optredens van leerlingen en docenten. Je kunt terecht voor informatie en je kunt instrumenten uitproberen, de docenten zijn aanwezig. En er is een leuke speurtocht, waarmee je een prijs kunt winnen! Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

*3 juli Voorspeelavond volwassenen, aanvang 20.00 uur

Dinsdag 3 juli is er een mooie afwisselende voorspeelavond door de volwassen leerlingen. Verschillende instrumenten zijn te beluisteren in diverse muziekstijlen, van klassiek tot jazz!

*5 juli Voorspeelavond blokfluit, dwarsfluit, klarinet, slagwerk, zang, aanvang 19.00 uur

Donderdag 5 juli brengen de leerlingen een afwisselend programma. Zowel klassieke stukken als popliedjes zijn te horen, als solo en in samenspel.

*7 juli Uitvoering musical, aanvang 19.30 uur

De musicalgroep sluit het jaar af met de voorstelling 'You're the one that I want' o.l.v. Sanne Mallant. Het verhaal speelt zich af op de Rydell High School, school van de T-Birds en Pink Ladies. De leider van de T-Birds, Danny, is verliefd geworden op het nieuwe meisje op school, Sandy. Maar verliefd zijn past niet echt bij zijn imago. De school kent meer problemen: Kenickie en Rizzo hebben steeds ruzie, Marty heeft wel drie vriendjes en Frenchy moet naar een andere school.

Kom je kijken hoe dit afloopt? Kaarten verkrijgbaar bij de administratie.

* 17 juli begin zomervakantie

Dinsdag 17 juli begint de zomervakantie, maandag 16 juli is er nog wel les.

Op maandag 3 september starten de lessen weer.

Alvast noteren

*1 september Uit & Zo

Zaterdag 1 september staan we op de culturele markt rond de bibliotheek tijdens Uit & Zo. We zijn aanwezig met een marktkraam vol informatie over alle lessen en er zijn diverse optredens op het podium en in de bibliotheek.

*8 september Open Dag 11.00–14.00 uur

Ook op zaterdag 8 september zetten we de deuren open en ben je van harte welkom!

Verdere informatie volgt, maar zet de datum alvast in de agenda!

MEER INFO en INSCHRIJVING?

www.muziekendansschoolheiloo.nl

E-mail: info@muziekendansschoolheiloo.nl

Telefoon: 072-5332460, ma. t/m do. 14.00 -17.00 uur.

Gouden Dagen Heiloo

V.l.n.r.: mevr. van Hees, mevr. Alles, mevr. Panis, mevr Groot, dhr Groot, mevr Dekker en mevr. Kaandorp. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 26 mei 2018 zijn wij, de dames J. Alles (90), A. Kaandorp (80), G. Panis (87), L. van Hees (78) en J. Groot (73) onder begeleiding van Trudie Dekker en Hans Groot naar het prachtige natuurgebied rond Gasterij Kruisberg te Heemskerk geweest op uitnodiging van Stichting Gouden Dagen.

Bij aankomst om 11.00 uur stond de janplezier al klaar om ons te trakteren op een mooie rit door de natuur naar Gasterij Kruisberg. De janplezier werd getrokken door twee prachtige paarden. Aangezien het fantastisch weer was, stond er op het terras een gereserveerde tafel voor ons klaar en kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Om kwart voor twee vertrokken we weer met de janplezier en werden via een andere prachtige route weer naar de parkeerplaats gereden waar onze auto's stonden.

Mede door de inzet van de vrijwilligers en het prachtige weer was dit voor ons met recht een Gouden Dag! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

L. van Hees

Midzomerwandeling met de Historische Vereniging

Het is een drukte van belang op de Ronde-O. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo maakt donderdag 21 juni, de langste dag, een wandeling met gids om de zonnewende te vieren. Toen de tuinen van Landgoed Nijenburg begin 18e eeuw aangelegd werden, gaven de eigenaren opdracht de zichtlijn Westerlaan (nu beter bekend als de Ronde-O) te creëren. Als dan op de langste dag de zon precies in het verlengde van de laan achter de horizon verdwijnt, zou het hoofdgebouw op dat moment prachtig weerspiegeld worden in de vijver en de vier beelden op het gebouw, waaronder Apollo, opgelicht worden door de ondergaande zon.

De afgelopen jaren is deze wandeling steeds een mooie belevenis geweest en waren de deelnemers zeer enthousiast.

De wandeling begint met koffie of thee in de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat 30. Vandaar wandelen we naar de Ronde -O, vieren we de zonnewende en lopen we daarna door het bos terug naar de Oudheidkamer. Opgave is niet nodig. De Oudheidkamer is vanaf 19.30 uur geopend en de wandeling start om 20.00 uur. Bijdrage € 5,- inclusief een brochure (geen pin). Voor meer informatie: 06-51718363.

Estafette- en trimloop in Akersloot (Voorinschrijving geopend)

Foto: Martin de Haan

AKERSLOOT - De Akersloter Marathon Klub ( AMAK ) organiseert op zondag 1 juli de 13e estafette- en trimloop. De estafetteloop staat open voor iedereen. Teams van atletiekverenigingen, bedrijfsteams, gelegenheidsteams, familieteams, alsook gemengde teams mogen meedoen. Individuele lopers kunnen meedoen aan de trimloop. De voorinschrijving (alleen voor de estafetteloop) is inmiddels geopend. Voor de snelste estafetteteams per categorie zijn er prijzen beschikbaar. Er kunnen teams van vier lopers meedoen. Zij leggen na elkaar een parcours af van 5,4 km. Na aankomst van de vierde loper, loopt het hele team gezamenlijk nog een extra ronde van 3,5 km. De finishtijd van de derde loper geldt vervolgens als de totaaltijd van het team.

Het is ook mogelijk om als individuele loper mee te doen aan het evenement. Deze lopers kunnen maximaal zes ronden lopen van 3,5 km. De start van de teams is om 10.30 uur, voor de individuele lopers is dat om 10.35 uur. Start en finishlocatie is handbalvereniging Meervogels (t.o.v. Boschweg 26) in Akersloot. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Het parcours loopt over verharde en onverharde paden.

Inschrijven (alleen voor de estafetteloop) kan vooraf via www.amak.nu. De kosten zijn € 16,- per team. Het bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL02INGB0004106770 t.n.v. AMAK te Akersloot o.v.v. estafette. Op de dag van het evenement is inschrijven aan de start ook mogelijk. De kosten blijven dan voor de estafetteloop € 16,- per team en voor de trimloop € 4,- (alleen inschrijven op de dag zelf). Informatie via www.amak.nu of p.c.m.lansbergen@planet.nl.

Jong talent op het podium

Leerlingen van Muziekwerkplaats Limmen op het podium tijdens de voorspeelmiddag. Foto: aangeleverd

LIMMEN - De leerlingen van Muziekwerkplaats Limmen stonden zaterdag 9 juni letterlijk en figuurlijk in de spotlights en traden op voor ouders, familie en vrienden.

De sfeer zat er goed in en met name kinderen en jongeren lieten horen wat zij in de wekelijkse muzieklessen bij de Muziekwerkplaats geleerd hebben. Muziek in de meest uiteenlopende stijlen kwam aan bod: klassieke stukken van Beethoven, Haydn en Bach, maar ook rock- en popmuziek. De leerlingen gaven solo-optredens of speelden met cd of docentenbegeleiding. Hoogtepunt van de avond was de door een leerling gecomponeerde Boogie Woogie met uitgebreide improvisatie voor twee piano's.

Deze voorspeelmiddag was een van de twee jaarlijkse uitvoeringen die Muziekwerkplaats Limmen in samenwerking met Muziekwerkplaats Egmond organiseert. Door deze samenwerking kunnen de leerlingen elkaar inspireren en veel podiumervaring opdoen.

Spetterende première van 'Levenskunst' door Vrij Zijn theater

ALKMAAR - Op vrijdag 8 juni was het eindelijk zover. De cast en crew hadden maandenlang hard gewerkt en dat was te merken. Acteurs speelden op hun best, paarden galoppeerden over het toneel, er werd gedanst en gezongen. Het publiek klapte enthousiast na iedere scène en lachte om de grappen die de kinderen en volwassenen op het toneel maakten. Spontaan zongen de toeschouwers mee met 'meneer Willem', als hij Gerda toezingt.
Het idee voor 'Levenskunst' was geboren bij regisseur en scriptschrijver Anderson Farah toen hij bij een expositie in het Stedelijk Museum in Alkmaar de schilderijen van Caesar van Everdingen (1617-1678) zag. Vooral het schilderij waarop de Alkmaarder Wollebrand staat afgebeeld met een Afrikaanse vrouw en kind hield hem bezig. Waren het slaven of misschien toch niet? In 'Levenskunst' komen deze mensen tot leven. Het publiek hoort van hun levenskunst. Misschien kunnen we er nog iets van leren.
Vrij Zijn speelt de hele maand juni op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur en op zondag om 15.00 uur in het theater aan de Madame Curiestraat, Industrieterrein Oudorp in Alkmaar. Info en tickets www.af-vrijzijn.nl

Zwarte band voor Fil Dekker

Links Fil Dekker met zijn maatje Jonne Coolegem. Foto: aangeleverd

HEILOO - Fil Dekker wist zaterdag 26 mei, vlak voor zijn 16e verjaardag de felbegeerde zwart band te bemachtigen. Na een gedegen voorbereiding onder leiding van trainers Kars Zoon en Thijs Lesterhuis bleek Fil er klaar voor te zijn: hij liet een prachtig strak examen zien. Valmaatje Jonne mag volgend jaar zijn examen afleggen en gaf aan er nu al zin in te hebben.

Spectaculaire Open Clubdag: maak kennis met hockey!

Foto: aangeleverd

Hockeyclub De Terriërs organiseert zondag 24 juni een spectaculaire Open Clubdag. Vanaf 11.00 uur is iedereen - jong en oud - welkom om kennis te komen maken met deze te gekke sport. Er zijn diverse activiteiten en demonstraties, iedereen kan overal aan meedoen. Heeft uw kind zelf geen hockeystick? Geen probleem, de Terriërs heeft die dag diverse sticks te leen.

Om 15.00 uur wordt de dag afgesloten met de huldiging van de kampioenen van dit seizoen.

Misschien heeft uw kind wel vriendjes of vriendinnetjes die hockeyen, en kunnen vriendschap en sportiviteit straks samengaan in deze gezellige teamsport.

Laat uw kind ervaren hoe superleuk hockey is, en kom zondag 24 juni kennismaken met de Terriërs.

We zien u graag!

Flashing talent Jette Hartman in Nederlands team

Roos Warmenhoven (l) en Jette Hartman. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Nederlandse Basketbal Bond maakte eerder een voorselectie bekend voor het Nederlands team U15 bij de meisjes. In deze voorselectie zaten ook Flashing Heiloo-speelsters Jette Hartman en Roos Warmenhoven. Afgelopen zaterdag werden de talenten beoordeeld bij onderlinge wedstrijden en werd een definitieve selectie van 16 meisjes bekendgemaakt. En daarin zit ook onze eigen Jette Hartman! Roos deed het zaterdag ook erg goed. Zij is een jaar jonger en deed dus vooral ervaring op. Flashing Heiloo is ervan overtuigd dat volgend jaar ook Roos deze stap zal kunnen maken. De club is erg trots op de prestaties van Jette, die wekelijks veel uren heeft getraind om dit te kunnen bereiken.

Diploma's zwembad Loos

Foto: aangeleverd

HEILOO - Leerlingen van zwembad Loos hebben zaterdagmorgen 2 juni afgezwommen in zwembad De Hout in Alkmaar. Alle verplichte banen en vaardigheden werden in een vlot tempo gezwommen. Vooral de grote groep leerlingen voor diploma C liet een mooie borst- en rugcrawl zien. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Femke Admiraal, Stef Bakker, Milan Baltus, Sarah Bijleveld, Cailey Dekker, Ferron de Groot, Gijs de Groot, Anne Hanraads, Sepp van 't Hoff, Sharon van der Hulst, Leticia de Jong, Laurens Jurrius, Fien Kuiper, Eden Mehari, Anna Meijne, Jara Moes, Bastiaan Nielen, Luca Nijholt, Ilsan Saubaneh, Dee Schut, Yara Ullers, Maud Ursem, Nick van der Velden, Rosalie Wisman, Isa Wolfs.

Diploma B: Chloë Alderwereld, Inge van Aldijk, Sita van Dam, Emma Hermans, Milan Hoebe, Pip Kooijman, Roos Kuindersma, Eef Stroomer, Sep Terluin, Sacha Verwijk, Koen Visser.

Diploma C: Sophia de Boer, Sarah Kastanje, Saar Korver, Ilse Lammers, Epke Leegwater, Matthijs Ligthart, Jasmijn Melis, Jitze Spit, Hugo Westerman.

Groep 8 De Brug tweede bij regiofinale schoolhandbal

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Groep 7 en 8 van basisschool De Brug uit Akersloot deden op woensdagmiddag 6 juni mee aan de regiofinale schoolhandbal in Waarland. Beide groepen deden mee met een gemengd jongens/meisjesteam. Om goed voor de dag te komen had handbalvereniging Meervogels '60 een drietal trainingen verzorgd.

Groep 7 speelde de eerste wedstrijd gelijk (0-0) en verloor de tweede wedstrijd met 1-3. Deze tegenstander was echt beter. De derde wedstrijd was spannend, er zat een gelijkspel in maar helaas werd er toch verloren met 1-2. Groep 8 won alle drie poulewedstrijden en was dus door naar de halve finale. Deze spannende wedstrijd eindigde in 2-2 waarna er penalty's genomen moesten worden. Alle spelers moesten een penalty nemen en weer was de eindstand gelijk: 5-5. Daarna moesten nog vijf spelers een penalty nemen en won De Brug met 2-1! Vervolgens mochten ze meteen de finale spelen tegen De Sint Nicolaasschool uit Nibbixwoud en ook deze wedstrijd eindigde in gelijkspel: 1-1. Bij deze penaltyronde moest groep 8 hun meerdere erkennen in de tegenstander. Dit team werd terecht eerste en mag naar het NK schoolhandbal in Arnhem. Met een mooie tweede plek keerde groep 8 na een zinderende middag huiswaarts.

Karatevereniging Funakoshi

Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij de examens van de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk zijn twee leden van Karatevereniging Funakoshi uit Heiloo geslaagd. Jilles Koster slaagde voor de tweede dan. Kamala Raymakers behaalde de eerste dan. Een verdiende beloning voor het tweetal na een intensieve voorbereiding van ruim een jaar o.l.v. trainer Johan Doesburg.

Foto: aangeleverd

Team MO17-3 van De Foresters is zaterdag 26 mei kampioen geworden in de 2e Klasse K. In een spannende poule met veel weerstand is het de meiden gelukt. Het eindresultaat: 1 keer verloren, 1 keer gelijk en 9 wedstrijden gewonnen mag er dan ook zijn. Ze zijn terecht trots op hun prestatie! Het eerste jaar als MO17 team zit erop. Komend seizoen gaan ze het weer proberen en zullen ze er alles aan gaan doen om weer kampioen te worden.

Foto: aangeleverd

HEILOO - De meiden van Terriërs MC3 zijn kampioen geworden. Kijk ze eens stralen!

Meisjes Terriërs MD3 kampioen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Na een zwaar en zenuwslopend seizoen zijn de meiden van de Terriërs MD3 kampioen geworden. Door de tomeloze inzet van deze Heilooër kanjers zijn veel sterke Noord-Hollandse teams verslagen. In de toekomst zullen we nog veel horen van dit team.

HSV JO10-4

Foto: aangeleverd

HEILOO - HSV JO10-4 is dit seizoen ongeslagen kampioen geworden in de 5e klasse. Na een lastige eerste seizoenshelft, waarin het nieuw samengestelde team elkaar nog moest leren kennen, werden in de tweede seizoenshelft alle elf wedstrijden gewonnen. En dus kregen Friso Wijnia, Lucas Haasnoot, Jari Koopman, Luca Koopman, Mats van Roon, Daniel Sanz Prieto, Tom Tervoort en Sabri Ahmad op zaterdag 26 mei allemaal een mooie beker uitgereikt. Bij terugkomst op het clubhuis werden ze getrakteerd op limonade en patat en was het feest compleet.

Foresters JO17: 'Kampioenen, wij zijn kampioen!'

Yeah, de mannen van JO17 zijn blij! Foto: aangeleverd

HEILOO - Met 71 doelpunten en 25 tegentreffers werden de jongens van JO17 afgelopen zaterdag kampioen met een mooie 0-2 overwinning tegen het Amsterdamse WV-HEDW. De champagne spoot, het kampioenslied klonk en het was nog lang onrustig in Heiloo. Een uitgebreid verslag van het behalen van de kampioenstitel vindt u terug op onze website www.uitkijkpost.nl.

Terriërs Meisjes B2 sluiten seizoen ongeslagen af!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het meisjes B2 hockeyteam van HV De Terriërs heeft dit seizoen een unieke prestatie geleverd! Ongeslagen naar de top van de 1ste klasse met vier gelijke spelen en tien overwinningen, dat komt niet zo vaak voor. Trots als een pauw poseerden zij dan ook na de laatste wedstrijd met hun coaches en trainsters, want iedereen mag het weten…

Jongens C1 De Terriërs kampioen

Foto: aangeleverd

HEILOO - De jongens van C1 van De Terriërs werden afgelopen weekend kampioen. Blij staan ze op de foto met v.l.n.r.: Sikke Bakker, Pepijn Groothuis, Tieme Ullers, Jelle de Jong, Ruben Speksnijder, Simon Brokx, Hylke van der Wal, Thomas Speksnijder, Matisse Hogeveen, Gijs Aaftink, Joep Galavazi, Jonas Giesbertz (niet op foto: Marc Chattellon, Siebren Meins/coach).

Zaalvoetballers Limmen 1 promoveren

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Een fantastische prestatie van het Limmer zaalvoetbalteam afgelopen vrijdag, door met een 6-4 overwinning op AC Kingdom promotie af te dwingen naar de 1e klasse. Na een prima seizoen in de tweede klasse waarin de jongens in de competitie op de derde plek eindigden, volgde er een toetje in de vorm van nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. En met succes. Een mooie teamprestatie, die tot in de kleine uurtjes is gevierd!

Meiden Foresters MO 17- 2 pakken KNVB-beker

Vreugde alom bij de meiden van Foresters MO-17 na het winnen van de beker. Foto: aangeleverd

HEILOO - Voor het eerst in de geschiedenis van De Foresters stond op zaterdag 2 juni een meidenteam in een KNVB-finale: de eerstejaars meisjes onder 17 (MO 17-2). En met een overtuigende 3-1 overwinning haalden de meiden de KNVB-beker binnen! Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u naar onze website www.uitkijkpost.nl.

Meidenteam MO13-01 Foresters kampioen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het meidenteam MO 13-1 van Foresters is kampioen geworden! Zij waren de gehele voorjaarscompetitie oppermachtig en lieten wekelijks zien dat de trainingen van Danique en Senne hun vruchten afwierpen. Bijna alle speelsters hebben gescoord in de competitie, dus het is een mooie teamprestatie!

De Terriërs meisjes B3 kampioen

Foto: aangeleverd

Het team speelde de laatste wedstrijd thuis tegen de nummer 1, Bennebroek. Die wedstrijd moesten ze dus winnen om kampioen te worden. Uiteindelijk werd het 2-1 winst door doelpunten van Lara van het Boveneind en Lotus Patinama.

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het team Terriërs Meisjes B1 is kampioen geworden na een hele spannende laatste competitiedag, waarbij met 8-1 het kampioenschap werd binnengehaald.

Hulp gezocht. Vrouwen gezocht vanaf 18. Ik ben een 30 jarige vrouw, woon in Heiloo en ik ben rolstoel gebonden. Daarom heb ik zorg nodig en ook hulp bij het koken. Ervaring in de zorg is geen vereiste. Vervanging is ook fijn. Tarief in overleg. Interesse? Bel mij op 06 - 5429 0311

Het LEUKSTE winkeltje van Heiloo. Allerlei ORIGINELE dingen voor je HUIS. Brocante, echt OUD of cadeaus die VERRASSEN! Kijk eens bij Center Design. Slimpad 36 Heiloo.

Kim's Haarsalon Knippen dames/heren €13.- Kleuren vanaf €30.- Pinnen is mogelijk. Bel voor een afspraak: 06 - 3004 2383

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 0 1709 0670

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

TUINONDERHOUD. Geen tijd? Teveel werk? Ervaren tuinliefhebber met top tuingereedschap helpt u met DESKUNDIG snoeien en het klaarmaken van uw tuin. Snoeien van struiken, bomen en het strak knippen van hagen, heggen, buxusbollen etc. + het afvoeren van tuinafval. T: 06 - 1827 8367

TE HUUR PRAKTIJKRUIMTE/KANTOOR. 16M2 €325,- per mnd. Incl gas/wat/licht. Kennemerstraatweg 452 info:06-51302215

Center Care. Warme olie massage. Helpt bij STRESS en PIJN! Persoonlijke benadering. Veel ervaring. NU slecht €30,- HEEL uur! Tevens pedicure. Slimpad 36. Tel: 072 - 5334906 Heiloo.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

MEUBELSTOFFEERDERIJ VAN 'T VEER. Bel of app voor een gratis offerte: 06 – 3645 8012 www.jandemeubelstoffeerder.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen, en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? 06-38279213

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

HEILOO VITAAL GRATIS PROEFWEEK. Mail naar:
contact@heiloovitaal.nl of bel 06 - 51277944
www.heiloovitaal.nl

ROMMELMARKT
WERKENDELSLAAN.
Zondag 17 juni van 10 tot 15 uur
. Met 90 kramen, popcorn, crêpekraam, springkussen, schminken en live muziek.

MIDDAGBRIDGE Komend seizoen kunt u ook 's middags bridgen bij SANS ATOUT! Na afloop zijn de scores direct bekend. Voor opgave of info: Bob Koot tel. 06-13415806 of Ton Mooij tel. 072-5331672

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl