De Uitkijkpost

11 april 2018

De Uitkijkpost 11 april 2018


Stichting Gehandicapten Sport Heiloo al 40 jaar een begrip

Zwemgroep op de zaterdagochtend in zwembad Loos. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Op 1 april 2018 bestond de Stichting Gehandicapten Sport Heiloo (SGSH) precies veertig jaar. Reden om samen met Piet Postma en Ron Kösters terug te kijken op de afgelopen veertig jaar. Ook kwam tijdens het interview het heden ter sprake.

Al veertig jaar is Piet Postma actief bij de SGSH. Iedere zaterdagochtend van half acht tot acht uur zwemmen hij en een aantal andere vrijwilligers samen met kinderen met een handicap bij zwembad Loos. De oorspronkelijke opzet was de kinderen watervrij te maken en plezier te hebben in het water. Met heel veel geduld en training lukt het vaak de kinderen een zwemslag aan te leren. Een enkele keer gaan de kinderen ook op voor een echt zwemdiploma. Een enkeling gaat zelfs door met zwemmen en haalt het hoogst haalbare diploma. Snorkelen kunnen de kinderen die dat willen ook leren op de zaterdagochtend.

En mocht het niet lukken om een echt zwemdiploma te halen dan kunnen de kinderen een 'stimulansdiploma' halen. Dit diploma heeft Ron zelf ontworpen. "Het is belangrijk dat ook kinderen die niet op kunnen gaan voor een erkend diploma een soort erkenning krijgen voor de prestatie die ze met het zwemmen leveren. Ook worden ze vaak gestimuleerd als ze een diploma krijgen. Daarom heb ik zelf een diploma ontworpen", aldus Ron Kösters. Piet en Ron vertellen ook zeer trots te zijn op de kinderen. Bij het verhaal over een blind meisje straalt de trots bij Ron van zijn gezicht. Ron: "Ik vergeet nooit meer de blik van de vader van het meisje. Met veel geduld en maar blijven praten tegen haar kon zij op een gegeven moment los zwemmen. Ik sprak tegen haar zodat ze wist waar ze naartoe moest. Toen haar vader haar zag was de man zo trots op zijn dochter, en natuurlijk was ik ook heel trots. Op haar maar ook op mijzelf, het was ons als team gelukt." Doordat de kinderen een vaste begeleider hebben vormen ze een soort team. "Voor de kinderen is een vertrouwd iemand heel belangrijk en zo bouwen we een band op", aldus Ron.

Het begin
Eigenlijk is de SGSH de voorloper van alle sportverenigingen voor gehandicapten in de regio en waar de kinderen een-op-een begeleid worden. In het begin kwamen er zelfs kinderen uit Bovenkarspel. En ook mogen de volwassenen van 'De Stolp' niet vergeten worden. Ook daar werd in de beginjaren mee gezwommen. Later zijn er meerdere sportverenigingen voor kinderen met een handicap bijgekomen en liep het aantal kinderen terug. Maar in 1978 kon de SGSH van start gaan in zwembad Loos tegen een gereduceerd tarief. En nog steeds wordt daar met de kinderen gezwommen. Piet en Ron zijn Suzan Loos en haar man nog steeds zeer dankbaar dat zij dat veertig jaar geleden hebben aangeboden.

In de loop der jaren is er wel het een en ander veranderd. Zo heeft de SGSH uit eigen middelen voor kinderen met een zware beperking een lift aangeschaft zodat de kinderen in en uit het water getild kunnen worden.

Ook is er een speciale looptrap aangelegd en kan men met een stoel naar het bad gereden worden en door middel van een elektronische takel te water gelaten worden. Piet: "Bij dit alles helpen wij, alleen zijn wij niet gespecialiseerd in het aan- en uitkleden, dat doen wij dus niet."

Nieuwe aanwas
Helaas zien Piet en Ron de aanwas van kinderen steeds kleiner worden. Ron: "Veertig jaar geleden waren er nog niet zoveel mogelijkheden om een gehandicapt kind te laten sporten.Toen hadden we twintig kinderen zwemmen en drie op de wachtlijst. Heden ten dage kunnen gehandicapte kinderen terecht op onder andere voetbal, hockey enzovoort. Daar kiezen mensen eerder voor." Piet vult aan: "Jammer dat het zwemmen terugloopt want als een kind in het water valt is het zeker belangrijk dat ze zich kunnen redden." Maar ondanks het teruglopend aantal kinderen zijn beide heren niet van plan het zwemmen met de kinderen stop te zetten. Ron: "We gaan gewoon door, ook als we het nog maar voor twee kinderen moeten doen."

De SGSH heeft nu zeven kinderen zwemmen op de zaterdagochtend. Ieder kind heeft zijn eigen begeleider. Graag zouden de heren de groep naar minimaal tien kinderen zien groeien. Piet: "Het kind moet minimaal vijf jaar oud zijn en kan eigenlijk doorgaan tot hij of zij niet meer wil. Momenteel zwemt er zelfs een jongen van zesentwintig bij ons, gewoon omdat hij het zo leuk vindt. Hij zwemt zijn eigen baantjes maar wij houden natuurlijk wel een oogje in het zeil."

Activiteiten
Naast het zwemmen worden een keer per jaar ook speciale activiteiten gehouden. Bijvoorbeeld een sportdag waar ook ouders, grootouders, broertjes en zusjes aan mee kunnen doen. Het veertigjarig bestaan wordt gevierd op 13 mei in Bowling Heiloo. Natuurlijk zijn daar de leerlingen en hun ouders voor uitgenodigd, maar ook de huidige en oud-bestuursleden, oud-leerlingen en de vrijwilligers.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Fanfare Showband Heiloo viert 50-jarig jubileum

Trompetterkorps Heiloo in actie vlak na de oprichting in 1968.

HEILOO - 10 juni 1968 is een belangrijke dag voor enkele Heilooërs. Op deze dag werd door Martin Affourtit, Jan Bakker, Flip Homeijer, Piet Avis en Niek Beemster Trompetterkorps Heiloo (TKH) opgericht. Er werd gestart met blazers op de bazuin en tamboers. Al snel was de animo zo groot, dat er ook een jeugdband werd opgericht. De vereniging zat destijds op zo'n 134 leden. Een jaar na oprichting van de band werd er ook gestart met een majorettepeloton. Ook dit werd een groot succes en al gauw liepen er 20 dames mee. Zowel door de band, jeugdband en majorettes werd er aan vele concoursen meegedaan en dit bleef niet onopgemerkt. Er werden veel prijzen in de wacht gesleept.

In de loop der jaren zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd. De overstap werd gemaakt van bazuin naar meer verschillende instrumenten. Hierdoor werd het voor sommige muzikanten toch echt wat lastiger. In de jaren '90 werd er gekozen voor een andere naam omdat Trompetterkorps Heiloo steeds meer als showband voor de dag kwam. Er werd gekozen voor de Fanfare Showband Heiloo, en die naam wordt nu nog steeds gebruikt.

Er werden veel hoogtepunten behaald met optredens in het buitenland. In 1988 heeft de vereniging meegedaan aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, dit was natuurlijk een geweldige (wereld)prestatie! Ook de medewerking aan 'Ja Zuster, Nee Zuster' met o.a. Loes Luca was een grote belevenis.

Dit jaar bestaat Fanfare Showband Heiloo 50 jaar. Dit willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor het jubileumjaar worden diverse muzieknummers uit de 'oude doos' gehaald. Sommige nummers worden zelfs aangevuld met de straatshow, die destijds bij het muzieknummer hoorde. Kortom, voor velen een feest van herkenning.

Het 50-jarig jubileum is op zaterdag 9 juni in de Ypsalon te Heiloo. Alle (oud-)leden, (oud-)bestuursleden, donateurs en iedereen die zowel Trompetterkorps Heiloo als Fanfare Showband Heiloo een warm hart toedraagt, is van harte uitgenodigd om op deze avond aanwezig te zijn. Wilt u deze dag meevieren? Via een mail naar showbandheiloo@gmail.com kunt u zich opgeven. U wordt dan op de hoogte gehouden van de activiteiten op deze dag.

Zorgcirkel zet jubilarissen in het zonnetje

V.l.n.r Leny Baltus, Rina Deijle, Nora Bruyn, Truus Kunst, Gerda Dekker, Joost Lammerts (regiomanager), Els van Hardeveld, Nico de Both en Verula van der Molen (vrijwilligerscoördinator).  Niet op de foto: Bettie Langendoen, Anna Franken, Dora Thyssen, Wies Bart, Jean Haazelager en Wim Dusseldorp. 

HEILOO - De Zorgcirkel regio Heiloo/Egmond (locaties Amberhof, Prins Hendrik en Agnes) zet haar jubilarissen (12,5 en 25 jaar) in het zonnetje tijdens de jaarlijkse feestavond voor vrijwilligers. Allen van harte gefeliciteerd.

Tien vragen aan... René Mossel

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Alkmaar en woon al mijn hele leven in Heiloo. Sinds vijf jaar woon ik op de Westerweg met mijn vriendin Roos en onze zoon Mick (1,5 jaar).

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Mijn droom was altijd om profvoetballer te worden. Daar had ik helaas te weinig talent voor. Inmiddels werk ik alweer tien jaar samen met mijn broer en hebben wij samen een fantastisch bedrijf opgebouwd.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Opa Mossel, helaas nooit gekend maar volgens mijn vader een fantastische man.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
De voetbaluitjes. Met name de trip met de HSV-jeugd naar Polen zit nog vers in mijn geheugen. En natuurlijk kamp Texel.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Er zijn heel wat mooie plekken in Heiloo zoals de sportvelden en het Heilooërbos. Maar ik heb toch wel de mooiste herinneringen aan de speeltuin bij mijn ouders achter. Daar hebben we heel wat uren gevoetbald.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Het liefst niet, maar als de nood aan de man is kunnen familieleden en vrienden mij altijd bellen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Doe wat je leuk vindt en vooral elke dag genieten.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat wij in september ons tweede kindje verwachten.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Eigenlijk zou ik niet zo heel veel veranderen. De burgemeester doet het volgens mij wel goed.

10. De persoonlijke vraag van Jan Dekker aan Rene Mossel
Je was met het bedrijf gevestigd in Heiloo. Wat is de reden dat je nu naar Limmen bent verhuisd?

Wij waren met ons Bedrijf (Dudink & Mossel Projectstoffering) gevestigd op de Tulpencroftlaan (kantoor aan huis). Op de Hoogeweg hadden wij ons magazijn. Deze plek werd al heel snel te klein. We waren al een tijd op zoek naar een nieuwe locatie, maar die konden wij helaas niet vinden in Heiloo. Via een gouden tip van Rogier Haartman zijn wij bij de Maatlat 8 in Limmen uitgekomen. Dit is een gedeelte van de oude kartbaan. De kartbaan is inmiddels in een vijftal aparte bedrijven opgesplitst en een daarvan is van ons. Deze locatie biedt ons de ruimte om verder te groeien.

Ik geef de vragen door aan Mike van Westerop. Mijn vraag aan hem is:
Je hebt in verschillende restaurants als kok gewerkt en sinds een aantal jaar werk je bij Zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck. Mis je de 'traditionele' horeca?

Peuterkoningsspelen op de Paulusschool Alle peuters uit Heiloo en omstreken zijn welkom op de boerderij!

HEILOO - Woensdag 25 april is het weer zover: de jaarlijkse Peuterkoningsspelen op de Paulusschool! Met dit jaar als thema: 'Ontdek de boerderij'.

De kinderen van de Paulusschool organiseren regelmatig activiteiten die passen bij de thema's waaraan op school wordt gewerkt. Zij leren zo probleemoplossend te denken, plannen te maken en samen te werken. Voor de peuters van Heiloo hebben zij dit jaar weer uitdagende Peuterkoningsspelen georganiseerd. De kinderen uit groep 5 en 6 hebben van alles geleerd over de boerderij, boerderijdieren en de land- en tuinbouw en willen de peuters hiervan mee laten genieten.

Op woensdag 25 april nodigen zij alle peuters van Heiloo uit om mee te doen met de Peuterkoningsspelen met als thema 'Ontdek de Boerderij'. Wat gaat er gebeuren? Koe melken, kuikens knuffelen (als de eieren zijn uitgebroed), moestuin maken, boerderijliedjes zingen, dierengeluidenquiz spelen, dierenmemory spelen, voorlezen, schminken en boerengym! Een afwisselend en uitdagend programma.

Alle boeren en boerinnen in de dop zijn om 9:00 uur van harte welkom aan de Hucht 6 in Heiloo! En de ouders mogen natuurlijk blijven. Voor een gezond tussendoortje wordt gezorgd. Deelname is gratis! Wel graag even aanmelden op welkom@depaulusschool.nl.

Klaverjasdrive bij de Strandwal

HEILOO - De maandelijkse klaverjasdrive vindt op maandag 16 april plaats bij Cultureel centrum de Strandwal, naast de kapel op het GGZ-terrein. Zoals gebruikelijk is er ook een verloting met mooie prijzen. Iedereen is welkom, het liefst met partner. Bent u een regelmatige bezoeker en kunt u een keer niet of komt u voor het eerst, laat dit dan even weten aan een van onderstaande bestuursleden. Wij kunnen daar dan rekening mee houden! De zaal is open vanaf 19:00 uur. We beginnen om 19:30 uur en eindigen om circa 22:30 uur. Inlichtingen bij Gerda 072-5123271 of bij Ria 072-5339345.

Speel jij volgend jaar ook mee met Theaterbende Heiloo?

HEILOO - De Jongerenbende van Theaterbende Heiloo staat op 14 en 15 april in Theater de Beun met de voorstelling 'Niemand, Iemand en Dirk'. De Jongerenbende bestaat uit zo'n 30 spelers uit Heiloo en omstreken van 12 tot en met 18 jaar. Lijkt het jou ook leuk om toneel te spelen?

Na de voorstellingen is het weer mogelijk om auditie te doen voor onze Jongerenbende. Ter voorbereiding op de auditie krijg je een korte monoloog en een nummer toegestuurd om te oefenen, maar tijdens de auditie doe je ook speloefeningen met de groep en gaat het om plezier hebben. Leer ons kennen tijdens onze voorstellingen op 14 en 15 april 2018. Kaarten zijn beschikbaar via de webshop: theaterbende-webshop.nl. Meer informatie is te vinden op www.theaterbende-heiloo.nl.

Volg ons ook op Instagram (theaterbendeheiloo) en Facebook (@theaterbendeheiloo).

Rookvrije sportclub? Logisch of geen sprake van?

Sinds enkele maanden is mijn sportclub, hockeyclub de Terriërs, rookvrij. In eerste instantie lijkt dit logisch, toch? Een sportclub is een terrein waar gesport wordt. Sporten is gezond, roken niet, dus roken en sporten gaan niet samen. Toch?

Maar is het wel zo zwart-wit? Terriërs heeft ervoor gekozen dat de club volledig rookvrij geworden is. Voor de zaterdagen wanneer de jeugd speelt is het logisch en hoor je niemand klagen. Dit gaat heel goed. Maar op de zondagen als de senioren spelen is het lastiger. Zolang het prestatiesport betreft (Heren en Dames 1) staat alles in het teken van sport en dus ook gezondheid, maar de 'lagere' elftallen spelen toch vooral voor het plezier en de ontspanning. Daar horen een biertje, wijntje en bitterbal bij. En dus ook een sigaretje. Tenminste, dat was zo tot voor kort. Nu mag dat niet meer.

Het merendeel van de senioren houdt zich er keurig aan, zij het soms onder wat protest, maar er zijn er altijd een paar die toch gewoon een rokertje opsteken. Wat moet je daar dan mee? Verbieden kan niet, want Terriërs is dan wel rookvrij maar het is geen rookverbod. Ook loopt er geen 'rookpolitie' rond, dus hoe ga je dan handhaven?

Elkaar erop aanspreken? Dat is wel lastig, want er zijn altijd genoeg redenen waarom wel of niet (zeker als er een biertje is gedronken). Een tijdelijke rookplek ergens? Is ook niet echt de oplossing, want dan krijg je van die overvolle 'rookhokken'. Gedoogbeleid? Helpt ook niet echt, want zien roken doet roken en voordat je het weet staat iedereen weer te roken. Kortom, het is best lastig. Gelukkig worden steeds meer sportverenigingen rookvrij (o.a. HSV), is de overheid er druk mee bezig en weet de jeugd straks niet anders meer dan dat roken niet mag.

Kortom, we zijn op weg naar een rookvrije generatie maar het kost nog even tijd voordat we zover zijn. Ik zie het maar zoals skiën met een helm op. In het begin deed je dat niet, want het stond belachelijk en nu sta je voor paal wanneer jij als enige in de lift staat zonder helm. Ik denk dat dit met roken ook zo zal gaan. Volg Hockeyvader op: www.hockeyvader.nl en www.facebook.com/hockeyvader.

Kalf Interieur & Houtwerk Maatwerk hoeft niet duur te zijn

Roy Kalf.

Voor (tuin)meubelen, veranda's en tuinhuisjes. Telefoon: 06-53927888, e-mail: mail@kalfhoutwerk.nl, website: www.kalfhoutwerk.nl

HEILOO - Of het nu gaat om kasten, tafels, badkamermeubels of complete keukens, Roy Kalf van Kalf Interieur & Houtwerk maakt het vakkundig en geheel op maat. Daarnaast is Roy buiten aan het werk: de vakman bouwt schuren, tuinhuizen, vlonders, veranda's, buitenkeukens en tuinmeubelen. Roy noemt zichzelf creatief en heeft een scherp oog. "Ik bezoek mensen thuis of bij bedrijven. Samen bekijken we welke ontwerpen er mogelijk zijn. Daarbij denk ik met mijn klanten mee en geef ik adviezen." Roy geeft zijn klanten persoonlijke aandacht en daarnaast werkt hij zo flexibel mogelijk. "Even 's avonds langsrijden om iets te bespreken is voor mij geen probleem." Het aannemen van grote of kleine klussen, het maakt Kalf niet uit. "Het is juist prachtig mensen te helpen die in de winkel geen kastje kunnen vinden dat past. Geen probleem: ik maak het graag op maat." Roy benadrukt dat dit maatwerk niet duur hoeft te zijn. "Dat weten veel klanten inmiddels uit ervaring."

Bouwen zit Roy in het bloed. Hij begon zijn loopbaan als decor- en standbouwer in de aanloop naar evenementen. Daarnaast richtte hij zich op utiliteitsbouw. Een 'uitstapje' als restauranteigenaar leerde hem dat 'het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan'. Hij zei de horeca vaarwel en specialiseerde zich steeds verder in interieurbouw en het bewerken van hout. Roy werkte een halfjaar lang in de bouw op Curaçao en nam ook die ervaring mee terug naar Nederland. Hier ging hij door met zijn eigen bedrijf. Ook thuis is hij graag bezig. "Als de aanbouw aan mijn woning klaar is, dan verzorg ik de afwerking. Alle meubels en de keuken thuis heb ik zelf ontworpen en gemaakt. Interieurbouw is ambachtelijk werk, prachtig om te doen."

Duurzaam
Roy werkt met uiteenlopende materialen waaronder hout, steen en staal. Daarnaast levert hij hout aan zijn klanten. Voorbeelden zijn hardhout, eiken, douglas, populier en vurenhout. Massieve houten bladen gemaakt uit stamdelen zijn op dit moment extra gewild. Bij de Heilooër staat duurzaam bouwen hoog in het vaandel. "Natuurlijk mogen klanten kiezen voor tropisch hardhout, maar ik raad het hen niet aan. Ik vind dat de regenwouden in Zuid-Amerika al genoeg te verduren krijgen. Dit heb ik met eigen ogen kunnen aanschouwen tijdens mijn backpackreis door Costa Rica en Panama. Daarom zoek ik naar andere materialen, soms gecombineerd met hout. Die zijn gelukkig ruimschoots voorradig en bruikbaar. Gebruik ik wel hardhout, dan is dat altijd hout voorzien van het FSC keurmerk. Verder gebruik ik in mijn werkplaats groene stroom en ben ik een voorstander van 'groene daken', ook wel sedumdaken genoemd. Dit is beplanting die prima kan groeien op een tuinhuis of veranda, prachtig in de tuin!"

Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties

Workshop: Balans tussen privé en werk

Martine Zweers (l) en Maaike Baars.

HEILOO - Soms is de balans tussen werk en privé ver te zoeken. Je voelt je niet gelukkig met de situatie. Je ervaart stress en probeert alle ballen hoog te houden, maar je wilt niet overspannen raken. Dan is het nu hoog tijd voor jezelf. Tijd om eens na te denken over wat jouw droom is, wat jouw talenten zijn, waar je energie van krijgt en hoe anderen je zien. Welke kleine stappen kun je zetten om de situatie te verbeteren?

Martine Zweers van VitaMaz (www.vitamaz.nl/) en Maaike Baars van PWB loopbaancoach (www.prive-werk-balans.nl/) geven een workshop zodat je antwoorden krijgt op je vragen en in actie komt. In het kort vertellen zij iets over burn-out. Daarnaast geven zij tips om een gezonde balans in je leven terug te brengen. Met deze tips ga je deze avond direct aan de slag op een leuke en interactieve manier. Martine en Maaike zorgen ervoor dat je met iets tastbaars de deur uit loopt. Zodat je klaar bent voor je eerste kleine stappen, op weg naar een gezonde balans in jouw leven.

De workshop is donderdag 19 april van 20:00 tot 22:00 uur in Bibliotheek Heiloo. Toegangskaarten: 7,50 euro voor bibliotheekleden, 10 euro voor niet-leden. Aanmelden via www.bibliotheekheiloo.nl.

30-jarig jubileum Jan van Rijckenborghschool

HEILOO - 30 jaar geleden startte de Jan van Rijckenborghschool als kleinschalige basisschool, waar 'leren met hart, hoofd en handen' centraal staat. Kinderen worden uitgenodigd om vooral hun eigen levenspad te ontdekken. Belangrijk is de evenredige ontwikkeling van het sociale, cognitieve en creatieve niveau van het kind. Creatieve expressie, drama en muziek vormen naast reguliere lesmethodes en projectonderwijs de basis van het lesrooster. De Jan van Rijckenborghschool is gebaseerd op de filosofie van het Rozenkruis. Deze achtergrond wordt niet zozeer onderwezen maar is vooral terug te vinden in de respectvolle houding van de leerkrachten. Door de jaren heen is deze kleinschalige, creatieve school een echte buurtschool geworden, waar kinderen van alle achtergronden en religies welkom zijn. De warme sfeer die zo wordt gewaardeerd door kinderen en hun ouders kunt u zelf ervaren tijdens de open dag op 21 april. Meer informatie op www.jvrschool.nl of bij directrice Marije Peters. De school is gevestigd aan Trompenburg 49, 1852 CC Heiloo, tel.: 072-5338286.

10e PCC Maalwater Run op 15 april: hoe, wat en waar?

Verkeersregelaars in actie tijdens de Maalwaterrun. Foto: aangeleverd

HEILOO - De 10e PCC Maalwater Run en Walk gaat zondag 15 april van start. Hoe laat en waar?

Kijk in het midden van deze editie voor meer informatie.

Verrassing: Doe je mee en word je in april 10 jaar, dan hebben we een verrassing voor je!

Inschrijving op school gemist? Inschrijven kan nog via de website tot en met vrijdag 13 april: www.pccmaalwaterrunenwalk.nl. Dan help je jouw school of de school van je (klein)kinderen aan de meeste Sport@School punten en daarmee veel extra sportlessen.

Inschrijving op 15 april: Ga naar de na-inschrijfkraam op het Stationsplein. Tot uiterlijk een half uur vóór de starttijd van het onderdeel kun je nog inschrijven. Voor starttijden zie de middenpagina.

Startnummers kunnen worden opgehaald vanaf 13:00 uur bij de kramen op het Stationsplein. Let op de borden die de scholen aangeven. Er is ook een informatiekraam waar u welkom bent met uw vraag. Na-inschrijvingen zijn welkom tot 30 minuten voor de starttijd van het betreffende onderdeel aan de daarvoor ingerichte kraam.

Wandelaars halen de routebeschrijving op in IJssalon Pinoccio, Stationsweg 74 (aan de rotonde). Daar kunt u ook nog inschrijven voor de wandelingen. Voor de lange afstand (18 km) start u omstreeks 9:00 uur. Voor de 12 en 6 km start u op een tijdstip zodat u zich voor 14:00 uur in Pinocccio kunt afmelden. Daar wacht u dan een medaille.

Parcours: Woont u aan de route? Steekt u dan uw vlag uit en moedigt u de rennertjes en renners aan? Daar zijn ze heel blij mee!
1 km: 14:00 uur Start bij Station, Rotonde, Stationsweg, Breedelaan, Commandeurslaan , Haesackerlaan, Butterlaan, Heerenweg. Finish op Stationsplein voor Ecomare.
2,4 km: 14:15 uur Start bij Station, Rotonde, Stationsweg, Breedelaan, Commandeurslaan , Haesackerlaan, Haverkamplaan, Breedelaan, Zevenhuizerlaan, Heerenweg. Finish op Stationsplein.
4,3 km: 14:45 uur Start bij Station, Rotonde, Stationsweg, Breedelaan, Commandeurslaan , Haesackerlaan, Zevenhuizerlaan, Kennemerstraatweg, Krommelaan, Groeneweg, Hogeweg, Heerenweg. Finish op Stationsplein.
10 km: 15:30 uur Start bij Station, Rotonde, Stationsweg, Breedelaan, Molenweg, Slimpad, Breedelaan, Commandeurslaan, Haesackerlaan, Zevenhuizerlaan, Kennemerstraatweg, Krommelaan, Groeneweg, Hogeweg, Heerenweg, Butterlaan, Breedelaan, Molenweg enz. zie boven. Finish op Stationsplein.

Verkeershinder: Onmiddellijk na elke start is de Stationsweg tussen de rotonde en de Breedelaan afgesloten voor alle verkeer totdat alle renners op de Breedelaan zijn. Dat zal circa vijf minuten duren. Daarna kan alle verkeer weer over de Stationsweg, uitgezonderd de momenten dat er 10 km lopers oversteken bij de Breedelaan. Verkeersregelaars zorgen daar voor de veiligheid van de renners. De Heerenweg is vanaf het Stationsplein en de Hogeweg afgesloten voor doorgaand verkeer tussen circa 14:00 en 16:30 uur.

Plan Zuid (tussen Stationsweg en Zevenhuizerlaan): Lokaal verkeer in deze wijk moet heel voorzichtig zijn. De Zevenhuizerlaan is grotendeels afgesloten. Lokaal verkeer kan voorzichtig via de Bestevaerslaan plan Zuid in. Ook via de Breedelaan is plan Zuid af en toe voor lokaal verkeer toegankelijk.

Parkeergarage is uitsluitend toegankelijk vanaf de Rotonde maar niet tussen 14:30 en 14:45 uur tijdens de Bambinirun.

Hang de vlag uit als u aan het parcours woont. Heeft u vrolijke muziek in de voortuin? Dat vinden de renners geweldig!

Verkeersregelaars: De veiligheid van de honderden renners heeft natuurlijk onze absolute prioriteit. Een groot aantal vrijwilligers staat langs de route om die te beveiligen. U herkent ze aan de veiligheidshesjes. Bij voorbaat danken we u dat u de aanwijzingen van deze mensen opvolgt.

Onderschrift foto: verkeersbegeleider aan het werk voor de veiligheid van de renners

Minder stress en ontspannen leven?

Corinne Molenaar.

HEILOO - De lente staat symbool voor een nieuw en fris begin en is een mooi moment om je leven een nieuwe impuls te geven. Heb jij het verlangen om je ontspannen en gelukkig te voelen? Corinne Molenaar is psychosociaal therapeut en coach. Zij begeleidt volwassenen bij problemen en vragen die in het dagelijks leven voorkomen.

"Ik help veel mensen bij stressklachten, depressie en burn-out. Oorzaken kunnen zijn: relatieproblemen, een scheiding of conflicten in gezin, familie of werk. Ook help ik cliënten met rouw- en verliesverwerking of faalangst", vertelt Corinne Molenaar in haar sfeervolle praktijkruimte in Gezondheidscentrum de Strandwal op het mooie Willibrordusterrein.

Naast de opleiding tot psychosociaal therapeut heeft Corinne Molenaar ook een specialisatie voor intuïtieve ontwikkeling gevolgd. Het in balans brengen van denken (hoofd), voelen (hart) en doen (lichaam) is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Met veel enthousiasme helpt zij mensen met hun verlangen naar meer zelfkennis, nieuwe inzichten en een andere manier van leven. Mensen kunnen weer ontspannen, beter slapen en ervaren meer zelfvertrouwen en geluksmomenten.

Een verwijzing door de huisarts is niet nodig. Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Belangstelling voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem contact op met de Psychosociale Praktijk Molenaar, 06-20787593, info@psypraktijkmolenaar.nl, www.psypraktijkmolenaar.nl.

Carolijn leest in Amsterdam

Foto: Marieke Ooijevaar

HEILOO - In de OBA, de Bibliotheek van Amsterdam, kwamen op woensdag 4 april de zes allerbeste voorlezers uit groep 7 en 8 samen voor de provinciale finale van de Voorleeswedstrijd.

Het was enorm spannend. Carolijn van Wessel van De Zuidwester was als tweede aan de beurt. Ze had speciaal voor deze ronde een nieuw fragment voorbereid uit het boek Vals van Carry Slee, over de verschrikkelijke juf Suikertoetje. En ze las het prachtig voor. Willem Bakker, jurylid en directeur van uitgeverij Bontekoe, vertelde na afloop aan het publiek dat de jury erg onder de indruk was van de goede intonatie van Carolijn, en dat haar tempowisselingen zo mooi waren. En toch werd zij niet de kampioen van Noord-Holland, dat werd Jikke uit Amsterdam. Maar voor de supporters uit Heiloo, die net als Carolijn allemaal in het roze gekleed waren en mooie spandoeken hadden gemaakt, was er maar een de beste: Carolijn van Wessel!

Tekst: Marieke Ooijevaar

Kado & Zo/Videotheek 't Centrum bestaat 20 jaar!

HEILOO - Het is 1998 als Lisette Reijersen van Buuren, toen 22 jaar, Videotheek 't Centrum overneemt aan de Heerenweg 138. Tot 2011 heeft zij alleen de videotheek, maar Lisette wil meer. Dus start zij na een verbouwing met Kado & Zo. Hier biedt zij naast de videotheek een uiteenlopend assortiment van cadeaus voor interieur, sieraden, tassen en kleding voor de allerkleinsten.

De reuring van de winkel bevalt Lisette zo goed, dat zij na een verbouwing in 2016 haar assortiment uitbreidt met prachtige, voornamelijk Scandinavische kleding voor zowel dames als heren. En nu, 20 jaar na de start, wil Lisette dit jubileum graag vieren met haar bestaande en nieuwe klanten. Daarom heeft zij op zaterdag 14 april een event georganiseerd.

Op deze feestelijke dag heeft Kado & Zo om 12:00 en 15:00 uur een modeshow georganiseerd. Daarnaast zijn er 100 goedgevulde goodiebags, die klanten krijgen bij besteding van 25 euro of meer (zolang de voorraad strekt). Ook is er een loterij waarbij iedereen, na besteding van 50 euro, kans maakt op een van de maar liefst 100 grote prijzen. Denk bijvoorbeeld aan een 10 mm IXXXI ring, sneakers, tassen, een plaid, kleding en nog veel meer moois! Beslist de moeite waard dus. DJ Bodhi Olivio zorgt voor de muziek.

Alles bij elkaar wordt het een mooie dag, waarvan de hele zomer nog kan worden nagenoten. Het liefst viert Lisette deze mijlpaal het hele jaar door. Daarom organiseert zij in het najaar weer een event, zodat zij al haar klanten nogmaals kan bedanken voor de mooie en leuke afgelopen 20 jaar.

Op naar de volgende 20 jaar!

Fortuyn naar Rotterdam

Portret van actrice Ine Veen door Jean Thomassen.

HEILOO - In september verscheen 'Doek op voor een echte ster' van Jean Thomassen. De meest complete biografie over het mysterieuze leven van oud-ballerina, actrice en schrijfster Ine Veen. Het boek werd in Den Haag ten doop gehouden door Henk van der Meijden, maar Ine zelf kon hierbij onmogelijk aanwezig zijn. Insiders weten dat ze al geruime tijd ziek is en nauwelijks nog in het openbaar verschijnt. Wel heeft ze nog kans gezien haar allerlaatste boek te voltooien. Het betreft een boek over het leven van haar goede vriend professor Bob Smalhout dat binnenkort zal verschijnen.

Ine Veen schreef eerder een bestseller over de moord op politicus Pim Fortuyn. Het is bekend dat zij een enorme collectie memorabilia bezit van Fortuyn, waaronder het brilletje dat hij droeg tijdens het 'taartincident', de lamp waaronder hij zijn columns schreef, het art deco klokkenstel uit zijn slaapkamer en zelfs zijn laatst gebruikte handdoek. Het werd dus de hoogste tijd om op korte termijn een bestemming voor deze verzameling te zoeken. Daarom heeft ze de collectie geschonken aan Leefbaar Rotterdam, de partij van Joost Eerdmans. Het is op dit moment nog niet bekend wat zij ermee gaan doen.

Human Library zoekt levende boeken

HEILOO - Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten. Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Na het grote succes van Mensenbieb tijdens Uit&Zo in 2016 en de Human Library Alkmaar in december 2017, organiseren Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Heiloo en Bibliotheek Kennemerwaard op 16 juni een mega Human Library! Op vier verschillende locaties in de BUCH-regio gaan bezoekers van de bibliotheken in gesprek met zogenaamde 'levende boeken'. Deze bijzondere editie van de Human Library vindt plaats in de bibliotheken van Castricum, Bergen, Heiloo en Akersloot. Om dit evenement in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar heel veel levende boeken (18+) die bij willen dragen aan dit geweldige evenement.

Wat is de Human Library?
Bij de Human Library staan 'levende boeken' centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering. Dat kan op alle vlakken zijn, van uiterlijke kenmerken tot religie, van levenswijze tot sociale status en van opleidingsniveau tot geaardheid. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op zaterdagmiddag 16 juni in gesprek gaan met deze 'levende boeken', waardoor op een informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

Wie zoeken wij?
De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart. Je hebt een bijzonder levensverhaal, waarin buitensluiting, discriminatie, stigmatisering of vooroordeel een rol speelt of heeft gespeeld. Je bent 18+ en bij voorkeur woonachtig in Heiloo, Castricum of Bergen. Je bent zaterdag 16 juni van 12:00 – 18:00 uur beschikbaar en bereid de twee uur durende training te volgen op een van de volgende avonden: 28 mei (Bergen), 4 juni (Heiloo), 11 juni (Akersloot) en 12 juni (Castricum). Elk potentieel boek krijgt eerst een intakegesprek, waarna gezamenlijk wordt besloten tot deelname.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Tine den Hoed, tdenhoed@bibliotheekheiloo.nl of Anne Marie Jansen, ajansen@bibliotheekheiloo.nl. Meer informatie, foto's en filmpjes van de voorafgaande editie staan op www.facebook.com/HumanLibraryAlkmaar.

Informatieavond over de Tuinen van Willibrordus

HEILOO - Landgoed Willibrordus had al een vlindertuin, een natuurspeelplaats en buurttuin de BY. Nu heeft het landgoed er een fruittuin bij, achter Theeschenkerij de Trog. Op dinsdagavond 24 april is er vanaf 19:30 uur een informatieavond in Theeschenkerij de Trog (De Bullaan 4) voor belangstellenden die het leuk vinden mee te denken en te helpen bij deze unieke tuinen.

Ontmoetingsplek
Op 9 maart is tijdens NLdoet een groot deel van de fruittuin aangelegd met fruitbomen en bessenstruiken. Er staan vakken waarin kruiden, groenten en bloemen gekweekt kunnen worden. Er is een prachtige pergola gebouwd waaromheen druivenplanten gaan slingeren. Onder de pergola komen picknicktafels, een idyllisch plekje. De tuinen zijn een ontmoetingsplek voor de buurt en landgoedbewoners om zelfstandig of met elkaar in de tuin te werken. Voor oogstfeesten, picknicks tussen de fruitbomen en bijvoorbeeld snoeicursussen! Een uniek buitenlokaal voor leerlingen van basisscholen en naschoolse opvang om te leren over de natuur, groei & bloei. Met speciale lessen over vlinders en een bezoekje aan de bijenstallen op het terrein. We willen deze 'Tuinen van Willibrordus' gaan onderhouden samen met tuinliefhebbers, kinderen, (groot)ouders en bewoners van het landgoed onder de professionele begeleiding van de groenploeg van GGZ-NHN. De tuinen zijn volop in ontwikkeling, er is nog van alles mogelijk!

Informatieavond
Op de informatieavond maken we een rondje langs de tuinen, lichten de plannen toe en inventariseren we wensen en ideeën. We gaan met elkaar aan de slag over de inrichting van de tuinen en mogelijke activiteiten. Uiteraard staan de koffie en beroemde appeltaart klaar! Inloop is vrij, maar het is fijn als u zich van tevoren opgeeft. Dit kan per mail naar carolineoostveen@gmail.com of telefonisch op 06-51728410. De Tuinen van Willibrordus zijn onderdeel van het project Een Groene Brug, medegefinancierd door het Oranje Fonds. Zie www.de-buitenkans.org.

Kies jij voor doof of blind? Ik kan niet kiezen, want door het Ushersyndroom word ik doof én blind!

Lisette Boddendijk-Fransen.

HEILOO - Lisette Boddendijk-Fransen (47) woont met haar gezin in Heiloo. Vanaf haar geboorte is Lisette slechthorend. Rond haar twintigste kreeg zij steeds meer last van nachtblindheid. Vorig jaar is bij Lisette de relatief onbekende ziekte Ushersyndroom geconstateerd. Ushersyndroom, ook wel syndroom van Usher genoemd, is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden. Naast nachtblindheid kunnen zij ook een progressief verlies van zicht ervaren. Soms zijn er ook evenwichtsproblemen. Uiteindelijk worden mensen met Ushersyndroom doof én blind. Ushersyndroom is de meest voorkomende vorm van erfelijke doofblindheid.

Lisette vertelt: "De laatste paar jaar heb ik steeds meer 'ongelukjes': per ongeluk tegen iemand aanlopen, een afstapje missen, wijnglazen die per ongeluk omvallen, dat soort dingen. Wat blijkt: een van de kenmerken van het Ushersyndroom is, naast slechthorendheid, dat je steeds meer 'in een koker gaat zien'. Omdat dit proces langzaam gaat, heb ik mij hier de afgelopen jaren steeds aan aangepast. Ik had gewoon niet in de gaten dat ik het niet goed zag, omdat ik me moest concentreren op het gehoor. Een jaar geleden begon het balletje te rollen: de opticien constateerde staar bij mij. Op mijn leeftijd is dit erg ongebruikelijk. Daarom kreeg ik een doorverwijzing naar het oogziekenhuis. Daar werd al snel de diagnose gesteld dat er iets mis was met mijn netvlies."

Er volgden vele onderzoeken. Uit een gezichtsveldonderzoek kwam naar voren dat Lisette maar 15-20 graden zag. Bij een gezond persoon is dit 180 graden. Daarom was zij dus steeds zo moe. Later in het jaar kwam de uitslag van het gen-onderzoek: Usher, een ernstige erfelijke ziekte waarbij je doof en blind wordt. Dat was echt even een shock. "Je zorgeloze leventje is voorbij. Er ontstaat een onzekere toekomst voor mij en mijn gezin. Kan je je meiden nog wel bewonderen in hun trouwjurk? En als we later mooie reizen willen maken, hoeveel zie ik dan nog? Gelukkig zijn mijn dochtertjes alleen drager van het 'gen'. Zij krijgen de ziekte niet, daar ben ik erg blij om!", aldus Lisette.

Inmiddels zijn er weer een aantal maanden voorbij en de scherpe kantjes zijn er nu een beetje vanaf. Lisette leeft zoveel mogelijk in het 'nu' en probeert te genieten. De ziekte kent verschillende verlopen, daar heb je toch geen houvast aan. Stichting Ushersyndroom financiert onderzoeken voor een behandeling om deze ziekte in de nabije toekomst te stoppen. Het is een relatief onbekende ziekte, slechts 1.000 mensen in Nederland lijden aan deze ernstige, erfelijke aandoening.

Lisette heeft voor Stichting Ushersyndroom een statiegeldactie opgezet om geld op te halen voor onderzoek. Deze actie loopt op dit moment bij de Albert Heijn in 't Loo, 't Hoekstuk en Ypestein. Half juni start de actie in Limmen. Lisette: "Ik probeer nog andere supermarkten mee te laten doen. Door middel van Facebook proberen we via lotgenoten, familie en vrienden in heel Nederland een actie te starten. Eventueel kunt u ook een donatie doen op www.ushersyndroom.nl."

Appeltje Eitje-café 2018 in Herberg Jan

Eerste Appeltje Eitje-café 2018 in Herberg Jan. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Vrijdagmiddag 6 april vond in Herberg Jan het eerste Appeltje Eitje-café van dit jaar plaats. Wethouder Elly Beens opende de bijeenkomst.

Tijdens deze eerste bijeenkomst van 2018 ging het, net als bij de bijeenkomsten in 2017, om de verdeling van 4000 euro uit het Appeltje Eitje-fonds. De Appeltje Eitje-partners verdelen dit fonds tijdens de bijeenkomst samen en naar eigen inzicht. Er werden zes pitches gehouden door verschillende partners, ieder met een eigen initiatief. Ieder initiatief moest bijdragen aan een gezonde leefstijl, gericht zijn op inwoners van Heiloo en rekening houden met het thema van 2018, 'Iedereen doet mee'.

Pitches

Health Fest Heiloo, een platform voor de gezonde ondernemer, gaat op 21 mei een festival in de Cultuurkoepel houden. Op het festival staan 'gezonde' ondernemers. Bedrijven uit Heiloo en omgeving die allemaal iets met gezond leven te maken hebben. Dit kan voeding zijn maar ook bewegen. Voor zo'n festival is veel geld nodig. De entree zal gratis zijn maar voor sommige activiteiten zal een kleine bijdrage gevraagd worden door de ondernemers die daar staan. Ook voor kinderen zullen er activiteiten zijn. Tevens valt dit festival in de Cultuurkoepel samen met andere activiteiten op het Landgoed Willibrordus. Dus er valt op 21 mei, Eerste Pinksterdag, van alles te beleven en de dames van Health Fest Heiloo hopen dat er veel aanloop zal zijn en het vanwege de gratis toegang makkelijk zal zijn voor mensen om even binnen te lopen.

Fitclub Heiloo wil graag een mega familiebootcamp houden op een dag in juli op het Landgoed Willibrordus. Door mensen naar het terrein te trekken hopen zij tevens het imago van de GGZ te verbeteren. Een dag in juli heerlijk sporten met het hele gezin.

Evean Thuiszorg wil graag een uitje organiseren voor mensen met lichte dementie. Mensen die alleen wonen en eenzaam zijn genieten hier erg van. Het gaat om vijftien tot twintig mensen die mee kunnen gaan op bijvoorbeeld een huifkartocht.

Welzijn Heiloo vindt het belangrijk dat mensen buiten kunnen sporten. Daarom willen zij bij het Trefpunt een beweegtuin realiseren. Een tuin waar allerlei toestellen staan waar ouderen alleen of met elkaar kunnen bewegen. Maar ook moet het mogelijk zijn dat de ouderen samen met hun kinderen of kleinkinderen gebruik kunnen maken van de beweegtuin. Door samen te sporten komt ook het sociale aspect naar voren.

Walking Football Heiloo heeft communicatiemiddelen nodig. Elke vrijdagavond trainen achttien mannen en twee vrouwen. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk 55-plussers mee gaan doen met walking football. Voor deze leeftijdsgroep is gewoon voetbal, waarbij men moet hardlopen, vaak net iets te veel van het goede. Wandelend voetballen is dan een uitkomst. Al moet dat niet onderschat worden, want ook dat is best zwaar om te doen. Op 21 mei kunnen mensen kennismaken met walking football, want dan zijn de mensen van Walking Football Heiloo aanwezig in de Cultuurkoepel.

De Benedictusschool wil dit jaar het vignet 'gezonde school' behalen. Er gaat onder andere een workshop gezonde voeding en traktaties gegeven worden aan de ouders van de school. Omdat Alkmaar Sport geen sportdag meer organiseert in Heiloo zal de school nu zelf een sportdag gaan organiseren. Hier is geld voor nodig. Onder andere zal daar de huur van het sportveld van Trias en materialen van betaald gaan worden.

Uitslag
Na stemming van de partners kon bekendgemaakt worden dat Health Fest Heiloo een bedrag van 1250 euro toegekend krijgt. Fitclub Heiloo krijgt 1000 euro, de Benedictusschool 750 euro en Walking Football Heiloo, Evean Thuiszorg en Welzijn Heiloo kregen elk 330 euro. Dit najaar volgt weer een Appeltje Eitje-café.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Gezinstocht én IVN-Natuurwandeling in Heilooërbos

Gezinstocht in het Heilooërbos. Foto: Paul ten Have

HEILOO - Op zondagmorgen 15 april vinden er tegelijk twee IVN-activiteiten plaats in het Heilooërbos. Naast de gebruikelijke maandelijkse natuurwandeling is er ook een extra natuuractiviteit voor gezinnen met kinderen tussen 5-12 jaar.

Het is volop lente dus zowel voor volwassenen als kinderen fijn om in het bos te zijn en te zien wat er allemaal weer verschijnt. Zo staan er heel wat stinzenplanten te bloeien op en rond Nijenburg. Dit zijn lage voorjaarsplanten, die groeien en bloeien als de bomen nog bijna al het licht doorlaten. Bij de natuurwandeling gaan we op zoek naar deze bol- of knolgewassen. Voor de gezinstocht gaan de kinderen, samen met hun ouders, het bos in om allerlei natuuropdrachten uit te voeren. Welke bodemdiertjes leven er in het bos, welke planten groeien er, hoe kun je meten hoe hoog een boom is? Het wordt een leuke en actieve ochtend, waarbij alle zintuigen aan bod komen.

Beide activiteiten beginnen om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en duren ongeveer 2 uur. Voor de gezinstocht dient men zich aan te melden vóór zaterdag 14 april bij Floor van Splunder via e-mail: f.vansplunder@gmail.com. Voor de gewone wandeling is opgave niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro voor volwassenen; kinderen gratis) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072-532 5110; kijk ook eens op www.ivn.nl/nkl/.

Waterputlezing 2018 door dr. Jurjen Vis

Adelbert

HEILOO - Dr. Jurjen Vis houdt op 15 april de Waterputlezing met de titel 'Martelaren, helden en heiligen in Noord-Kennemerland'.

Omstreeks 700 gold Noord-Kennemerland als een missiegebied: het heidendom was er diep geworteld. Willibrord stichtte kerken in Velsen, Heiloo en Hargen: cultusplaatsen, zoals blijkt uit de namen.

Adelbert werkte in Egmond. Stromen pelgrims bezochten zijn graf; er zouden wonderen gebeuren. De abdij van Egmond, het enige klooster van betekenis in Noordwest-Nederland, werd gesticht boven Adelberts gebeente. De graven van Holland begroeven er hun doden. Ook in later eeuwen was de streek rijk aan wonderen: Heiloo had Maria (Onze Lieve Vrouw ter Nood) en Bergen en Alkmaar hadden ieder hun Heilig Bloed. Na 1400 manifesteerden zich hier de eerste ketters en in de Reformatie van de 16de eeuw liepen de doopsgezinden en hervormden van Limmen en Alkmaar voorop. Hier vielen de eerste martelaren van de Reformatie aan hervormde en katholieke zijde. Kort na 1600 vestigden zich in Alkmaar de eerste joden met een eigen kerkhof in Groet. Kortom, in religieus opzicht een buitengewoon interessant gebied.

Hoe komt dat? Wat is precies religie? Wat geloofde men eigenlijk? Waarom wilde men in de 16de eeuw de kerk hervormen? Kunnen wij 21ste-eeuwers begrijpen wat er in de harten en hoofden van de mensen in de Middeleeuwen omging?

Tijdens de Waterputlezing op zondag 15 april om 16:00 uur in de Witte Kerk geeft Jurjen Vis tekst en uitleg over een interessante en grotendeels nog onbekende periode van onze regionale geschiedenis.

De toegang is gratis (collecte bij de uitgang).

Dr. Jurjen Vis (Alkmaar, 1958) is religiehistoricus. Hij schreef over religie, armenzorg en muziek in Egmond, Alkmaar, Amsterdam en Den Haag. Thans bereidt hij een Religiegeschiedenis van Noord-Kennemerland voor, die in 2022 moet verschijnen.

Jongerenredactie in actie, hoe werkt dat?

De jongerenredactie in vergadering met Janneke Mars. Foto: Miel van Velzen

HEILOO - De jongerenredactie is wekelijks druk bezig met het bedenken en schrijven van content speciaal voor jongeren. Hierbij hoort een wekelijkse vergadering, waarin ideeën worden bedacht en uitgevoerd. We vergaderen met alle redactieleden en Janneke Mars van de Uitkijkpost en Maarten van der Molen van Jongerenwerk Heiloo. Wij vinden het leuk om onze ideeën en de dingen die wij tot nu toe gedaan hebben met jullie te delen.

Wat hebben we al gedaan?
Wij begonnen met een schrijfopdracht over de lente, om elkaar beter te leren kennen. We hadden opgeschreven waar we aan dachten bij de lente. Alle stukjes waren anders, dat was leuk om te merken. Uiteindelijk is er zelfs eentje gepubliceerd in de Uitkijkpost!

Daarna hebben we Jan Oostindie van Het Baafje geïnterviewd en zijn we bij het zwembad geweest om foto's te maken. Er zijn vragen gesteld over de renovatie van Het Baafje en het interview stond uiteindelijk met onze eigen foto erbij in de krant.

De jongerenredactie was ook aanwezig bij het Jongerendebat in Herberg Jan. We zijn live gegaan op onze Instagram (@ukpjongerenredactie) en de Facebookpagina van de Uitkijkpost. Tijdens dit debat hebben we gehoord wat de jongeren van CDA, D66 en Gemeentebelangen vinden van de verschillende stellingen die uit het publiek kwamen.

Wat gaan we nog doen?
Natuurlijk staat er ook nog van alles op onze planning! We willen graag naar dé twee ijssalons van Heiloo om verschillende smaken te testen, want waar is het aardbeienijs nou lekkerder? Ook hebben we het over hangplekken in Heiloo gehad. Waar kunnen jongeren tegenwoordig nog 'hangen'? De leden van Foresters kunnen met elkaar Fifa spelen op het E-toernooi dat eraan zit te komen. Om ons eerste seizoen als jongerenredactie af te sluiten brengen we voor de zomer een bezoek aan de drukker waar de Uitkijkpost wordt gemaakt, want hoe werkt dát eigenlijk?

Zoals je hierboven al hebt gelezen, zijn wij erg enthousiast bezig met de jongerenredactie! Lijkt het jou nou ook leuk om mee te denken met ons? Dan kun je een mailtje sturen naar ukpjongerenredactie@gmail.com en misschien ben jij de volgende keer ook wel bij de vergadering van de jongerenredactie!

Kijk ook eens op onze Instagram@ukpjongerenredactie!

Tekst: Maaike Bakker en Wies Stroeken

Maan zingt de sterren van de hemel

Foto: Janine van Wijk

HEILOO - Het optreden van Maan bij IJssalon Di Fiorentina op zaterdagmiddag 7 april was druk bezocht. Op deze prachtige lentedag opende Maan officieel het ijsseizoen en introduceerde haar 'Maancarons'. De Maancarons zijn een verkrijgbaar in de smaken framboos, chocolade en mango. Na een woordje van burgemeester Romeyn en eigenaar Ed van Baar zong Maan de sterren van de hemel tijdens een spetterend optreden in de tent, die speciaal daarvoor was neergezet. In verband met de te verwachten drukte was de Dokterslaan tijdelijk afgesloten voor verkeer. En dat was maar goed ook, want het publiek was in grote getale aanwezig. Jong en oud hebben genoten!

Foto: aangeleverd

GEWOON beveiliging

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen met het realiseren van uw wensen op het gebied van elektronische beveiliging, bouwkundige beveiliging, automatisering van gebouwen en intercomsystemen?

Dan bent u bij GEWOON beveiliging aan het juiste adres! Al meer dan 7 jaar hebben wij mooie projecten mogen realiseren zowel voor particulieren, stichtingen, onderwijsinstellingen, woningbouwverenigingen, industrieterreinen, bouwplaatsen en (internationale) bedrijven.

GEWOON beveiliging is gevestigd in Alkmaar, ons werkgebied betreft heel Nederland en Europa.
Zoals u van ons mag verwachten stellen wij de hoogste eisen aan ons personeel, zij zijn in het bezit van vakdiploma's en een verklaring van betrouwbaarheid.

GEWOON beveiliging is een VEB gecertificeerd bedrijf, hierdoor kunnen wij installaties realiseren in de hoogste risicoklasse. Indien noodzakelijk kunnen wij ook mistmachines voor u leveren en monteren.

Voor meer informatie over gebouwautomatisering verwijzen wij u graag naar de website van GEWOON domotica. Voor meer informatie over bouwkundige beveiliging verwijzen wij u graag naar de website van SUPER sloten, beide bedrijven zijn onderdeel van GEWOON beveiliging.

GEWOON beveiliging B.V.
Herculesstraat 5A
1812 PD Alkmaar
Tel: 072-3030066
info@gewoon-beveiliging.nl , www.gewoon-beveiliging.nl, www.gewoon-domotica.nl, www.super-sloten.nl

Coen Doen, al jaren ervaring

HEILOO - Bij Coen Doen gaan ze al heel wat jaren mee wanneer het om het beveiligen van uw woning gaat. Met soms eenvoudige aanpassingen is uw woning een stuk veiliger. "Ik kom bij veel mensen thuis en zie dat het slot op de voordeur het goed doet, maar al 50 jaar oud is. Een inbreker is dan zo binnen", aldus Coen. "Door het te vervangen of een extra slot te plaatsen, is dat probleem al opgelost. Wij lopen al het hang- en sluitwerk na en waar nodig verbeteren wij de zwakke plekken. Al onze sloten voldoen aan het politiekeurmerk Veilig Wonen." Loop zaterdag 14 april eens binnen bij Coen Doen. Coen kan ook vrijblijvend bij u thuis langskomen voor advies of meer informatie. U kunt bij Coen Doen ook terecht voor sleutels. Op zaterdag 14 april is er een leuke aanbieding: de tweede sleutel is dan voor de halve prijs.

Veilig thuis met Postma en Postma

ALKMAAR - Postma en Postma is de specialist voor het beveiligen van uw woning. Als erkend Politie Keurmerk Veilig Wonen bedrijf kunnen wij uw woning beveiligen volgens de normen van het PKVW. Door te voldoen aan de eisen van het PKVW is de kans op een inbraak met 90% verminderd. Bel 072-5115426 om een afspraak te maken voor een vrijblijvende inspectie van uw woning.

17 / 24

Big Swing Band Alkmaar treedt op in Vredeburg

Big Swing Band.

LIMMEN - De Big Swing Band Alkmaar geeft op 15 april een optreden in in Jazz Session Club Vredeburg in Limmen. Dit gezellige en sfeervolle orkest telt momenteel 22 actieve leden, afkomstig uit de gehele kop van Noord-Holland.

Onder de professionele leiding van Dirk Verhoef doet het orkest de muziek van de eerste helft van de vorige eeuw herleven. Bekende en minder bekende nummers van de groten op bigbandgebied zoals Duke Ellington, Count Basie, Quincy Jones en Glenn Miller vormen de kern van het repertoire. Naast het optreden in de Vredeburg treedt de band regelmatig op in en om Alkmaar, bijvoorbeeld bij het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival in Heerhugowaard, het jaarlijkse BBF (BigBandFestival) bij Grand Café Koekenbier in Alkmaar en in de Muziektuin in Schagen.

Het wordt zeker een swingend optreden in de Vredeburg in Limmen op 15 april. De toegang is vrij, maar u kunt ons steunen door lid te worden voor 7 euro per persoon voor het gehele jaar. Inlichtingen via Fred Timmer, tel.: 072-5053414 of per e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl.

Lentekriebels in Limmen

LIMMEN - De tijd vliegt, nog maar drie en een halve week te gaan en de Bloemendagen vinden alweer plaats. Na een koude periode waarbij de hyacinten zich nog niet echt lieten zien, heeft het mooie weer van het afgelopen weekend de bloemen een groeispurt gegeven. Nog even en ze kunnen van het land gehaald worden. Veel deelnemers en vrijwilligers gaan meerdere avonden de velden in om de hyacinten te plukken.

Daarna begint het prikken, waarbij de meesten al op de zondag voor de start van de Bloemendagen beginnen om het mozaïek op tijd af te hebben voor zaterdagochtend. Iedereen is nog druk bezig met allerlei voorbereidingen en het begint al een beetje te kriebelen in het dorp. Afgelopen weekend is er dankbaar gebruikgemaakt van het mooie weer om de voortuin weer in orde te maken. Het is dan ook altijd een feest om door Limmen te rijden tijdens de Bloemendagen.

Op zaterdag 14 april is de laatste mogelijkheid om in te schrijven voor de Bloemendagen, op die datum wordt het routeboekje samengesteld. Voor degenen die nog mee willen doen: geef snel de Bloemendagen-kriebels door aan je vrienden, buren en familieleden en schrijf je in via www.bloemendagenlimmen.nl.

Meer beleving in vernieuwde showroom Willem Taats Houten Vloeren

Groot assortiment
Na een ingrijpende verbouwing van enkele weken ziet de showroom er geweldig uit. Meer merken, dus meer keuze én een beter overzicht zodat de klant een beter idee krijgt van de uitstraling en sfeer van de verschillende houten vloeren. Willem Taats levert vloeren volgens de laatste trends en van bekende merken.

Professioneel
Kiest u voor kwaliteit en vakmanschap, dan kiest u voor Willem Taats. Zijn jarenlange ervaring bij verschillende woninginrichters en uiteindelijk bij Ten Dam Parket maken hem tot dé Houten Vloeren Specialist in de regio. Uiteraard verkoopt Willem Taats als alternatief ook pvc en laminaat met een 'houtprint'. Om aan de vraag te kunnen voldoen werkt Willem Taats momenteel samen met vier parketteurs, allen Bona gecertificeerde vakmensen.

Vertrouwd
De showroom straalt rust en ruimte uit, een inspirerende plek om de juiste keuze te maken voor uw nieuwe houten vloer. Willem Taats neemt alle tijd voor zijn klant en geeft eerlijk en vrijblijvend advies over prijs-kwaliteitverhouding en uitleg over de uitgebreide dienstverlening. Willem Taats Vloeren is CBW-erkend.

Onderhoud
Naast parket, laminaat en pvc vloeren, levert Willem Taats randafwerking en onderhoudsmiddelen en verzorgen zij de reparatie en renovatie van bestaande parketvloeren. Overweegt u de aanschaf van een nieuwe vloer, bezoek dan de showroom van Willem Taats Vloeren aan de Rijksweg 60 in Limmen. Voor de maanden april en mei gelden een aantal aantrekkelijke kortingsacties.

Troostdag voor nabestaanden

REGIO - Dit jaar organiseert Charon voor de 14e keer de Troostdag voor nabestaanden. Deze bijzondere dag zal op zondag 22 april van 12:00 tot 17:00 uur plaatsvinden in de Slotkapel, Slotweg 19 te Egmond aan den Hoef.

De Troostdag is voor iedereen die stil wil staan bij een dierbare. Ontmoetingen van mens tot mens staan op deze dag centraal. Op de Troostdag willen wij bezoekers graag een veilig en warm gevoel geven, saamhorigheidsgevoel laten beleven en herkenning voor hun – soms heftige – gevoelens.

Wij hopen dat veel mensen, gesterkt door bijzondere ontmoetingen met lotgenoten, weer naar huis gaan in de wetenschap dat iedereen zijn verdriet alleen moet doorleven maar dat er altijd mensen zijn, dichtbij of soms ver weg, die je willen begeleiden in deze moeilijke tijd van je leven.

Wie wil mag een foto van zijn geliefde en of dierbare meenemen, om deze op de herinneringstafel in het licht te zetten.

Op deze dag zal Gijsje Teunissen ook het nieuwe project van Charon uitvaartbegeleiding presenteren: Troostreizen voor nabestaanden. Na het grote succes van de Troostdagen gaat zij vanaf oktober Troostreizen organiseren. Een week lang bijkomen in de prachtige omgeving van Pedreguair, Spanje en terug begeleid worden in een leven zonder je partner, je kind, je ouders, wetende dat het leven nog steeds mooi is en waard om gelukkig te zijn. Geen therapeutische rouwverwerking, maar een zorgeloze, warme week in een kleine groep met 2 tot 3 lotgenoten. Meer informatie zal er op de Troostdag zijn.

De toegang voor de Troostdag is gratis en iedereen is welkom. Neem gerust familieleden of vrienden mee. Kijk voor meer informatie en het programma op www.troostdag.nl. Wij hopen jullie op zondag 22 april in de Slotkapel te ontmoeten.

Twee keer kermis in Akersloot

AKERSLOOT - Deze zomer zal het niet één keer kermis zijn in Akersloot, maar twee keer! Na het evenement begin augustus zal het eind augustus opnieuw feest zijn, maar dan een kermis die is gebouwd door de kinderen zelf, op het veldje aan de Roemersdijk.

Het thema van het 22e timmerdorp Akersloot is dit jaar 'Kermis'. Bijna 200 kinderen en tientallen vrijwilligers hebben zich ingeschreven en beloven er weer een prachtig spektakel van te maken. Het timmerdorp vindt dit jaar plaats van woensdag 29 augustus tot en met zaterdag 1 september. De organisatie heeft er ook heel veel zin in en heeft al vele spellen en activiteiten in petto, zodat wie uitgetimmerd is zich niet hoeft te vervelen. Tijdens de bonte avond op vrijdag, mag iedereen de prachtige 'kermisattracties' komen bewonderen en genieten van de optredens van alle jonge talenten. Ook houden we deze avond een loterij waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

We kijken weer uit naar een gezellige en prachtige week, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, sponsoren en uiteraard de altijd leuke en enthousiaste kinderen van Akersloot. Voor meer informatie over het timmerdorp, na-inschrijven en eventuele sponsoring verwijzen we u naar onze website www.timmerdorpakersloot.nl en onze Facebookpagina.

Turnsters GTH scoren goed op finale zuid

V.l.n.r.: Dana, Elyce, Felice, Nolin & Feline.

BEVERWIJK - Tien turnsters van Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (GTH) turnden op zaterdag 7 april de finale zuid op D1- en D2-niveau. Als eerste kwamen de instappers in actie, Felice en Elyce (D1) begonnen de wedstrijd aan brug, Elyce liet hier een goede oefening zien. Het laatste onderdeel was sprong, Felice wist hier twee sterke sprongen neer te zetten: 13.65. Op de andere baan turnden Feline en Dana (D2) de wedstrijd, op vloer liet Feline een prachtige oefening zien (12.75), Dana wist op sprong hoog te scoren door twee mooie handstandplat te tonen. In wedstrijd twee turnde pupil Nolin, zij heeft een goede wedstrijd gedraaid, zij scoorde het derde hoogste cijfer op de balk met een keurige oefening. In de derde turnden Jaline, Fira (D1) en Floortje (D2). De meiden begonnen de wedstrijd aan brug, daarna kwam balk. Fira liet hier een stabiele oefening zien en scoorde daarmee 12.40. Ook Floortje wist haar balkoefening goed neer te zetten, zij behaalde het hoogste cijfer van de wedstrijd: 13.95. Daarna kwam vloer en sprong, op sprong liet Jaline twee prima sprongen zien. Als laatste turnden Sara (D1) en Khee (D2), de meiden begonnen op vloer met de wedstrijd. Sara begon de wedstrijd goed met een stralende vloeroefening (12.45). Op sprong en brug werden goede oefeningen geturnd. Op het laatste toestel de balk knalde Khee met haar oefening, zij scoorde met een superoefening het hoogste cijfer: 14.55. In het eindklassement was de vijfde prijs voor Fira en Floortje; naast deze twee meiden is ook Nolin doorgestroomd naar het regiokampioenschap.

Nieuw bestuur zwemclub de Spetters

V.l.n.r.: Marjet van der Zon (voorzitter), Annelies Mossel (secretaris), Monique de Graaff (bestuurslid zwemzaken), Astrid van Westerop (penningmeester) en Marjon Philips (bestuurslid algemene zaken).

HEILOO - Voor zwemclub de Spetters was 2017 een jaar met heel veel uitdagingen. Doordat hun winterzwembad De Beeck in Bergen in vlammen is opgegaan, en daarmee al hun materiaal, moest er snel gezocht worden naar ander zwemwater. Dit is met een klein team gelukt. Hierdoor werd ook meteen duidelijk dat een voltallig bestuur noodzakelijk is voor als er onverhoopt iets misgaat. Vandaar dat er een oproep is gedaan om het bestuur uit te breiden. Hier werd gelukkig gehoor aan gegeven. Met een voltallig bestuur en een enthousiaste activiteitencommissie belooft het weer een afwisselend zwemjaar te worden.

Flashing U12-2 kampioen!

V.l.n.r. boven: Tieme van den Berg, Daan van der Weijden, Thijs Boon, Merel de Groot, Kobus Evenhuis, Thijs van der Vegt, coach Bart Meeuse. V.l.n.r. onder: Jonathan Meeuse, Bjorn Muller, Rose Lockie, Diona Rekveld. Foto: aangeleverd

HEILOO - De jongens en meisjes van team Flashing U12-2 van basketbalvereniging Flashing Heiloo, zijn zaterdag 7 april kampioen geworden.

Topdrukte bij eerste TC-wedstrijd BMX in Heiloo

Drie op een rij... Foto: Bart Scholten

HEILOO - Bij BMX-vereniging de Boscrossers werd zondag 8 april de eerste topcompetitiewedstrijd van 2018 verreden. Bij deze wedstrijd was de gehele BMX-amateurtop van Nederland aanwezig om de eerste punten binnen te halen voor de ranking voor het Nederlands kampioenschap en internationale wedstrijden.

Alle ingrediënten voor een perfecte wedstrijd waren aanwezig. De BMX-track lag er perfect geprepareerd bij, de rijders verschenen fris en in topconditie aan de start, het was een perfecte voorjaarsdag met temperaturen van 18-20 graden en het publiek was in grote getale aanwezig.

Hieruit blijkt maar weer dat de BMX de laatste jaren, ook bij de Boscrossers, alleen maar aan populariteit wint. Er is een grote toename van jeugd te bespeuren, dus de toekomst in Heiloo is verzekerd. De organiserende vereniging de Boscrossers werd door een twintigtal rijders in diverse klassen vertegenwoordigd. Ze behaalden een aantal halve en hele finaleplaatsen, waarbij de topper van de Boscrossers, wereldkampioen 2017 Robin 'Robba' van der Kolk de finale in zijn klasse met overmacht won.

Nadat het wedstrijdgeweld rond 11:00 uur was losgebarsten werd er op het scherpst van de snede, maar onderling altijd zeer sportief, gestreden. Een nare bijkomstigheid was dat zes renners met de ambulance naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. Een duidelijke oorzaak van deze valpartijen kon de KNWU in de eindevaluatie nog niet geven. Wel kreeg de organiserende BMX-club de Boscrossers complimenten van de KNWU voor de, ondanks de valpartijen, perfect georganiseerde wedstrijd. Ook hier mogen de vereniging en de grote schare vrijwilligers enorm trots op zijn.

Later dit seizoen, op 16 september en 21 oktober, worden er in Heiloo ook nog BMX-wedstrijden verreden in de BMX-west Competitie en de Noord-Holland Cup. U bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen bij deze spectaculair groeiende tak van de wielersport.

Dorssports officieel hoofdsponsor Double Stars Heiloo

HEILOO - Healthclub Dorssports en base- en softbalclub Double Stars uit Heiloo zijn afgelopen week een samenwerkingsverband aangegaan. Dorssports is vanaf nu officieel hoofdsponsor van Double Stars en gaat het eerste herenteam wekelijks trainen.

Nick Wolven van Dorssports mocht na het officiële tekenmoment het honkbalseizoen direct aftrappen door de eerste bal van het seizoen te gooien. Heren 1 van Double Stars speelde afgelopen zondag tegen O.V.V.O. uit Amsterdam en won na verlenging met een knappe 5-4. Een mooie start van het seizoen!

Nick Wolven: "Bij Dorssports kijken we ernaar uit om de heren van Double Stars te gaan trainen. We zullen met name focussen op explosiviteit en schouder- en core-oefeningen om de heren nóg succesvoller te maken."

Nieuw: bootcamplessen bij AV Trias

Trainster Carme Beck. Foto: aangeleverd

HEILOO - Meer uithoudingsvermogen, kracht en souplesse? Vanaf 1 april biedt Atletiekvereniging Trias de mogelijkheid om onder leiding van trainster Carme Beck het gehele lijf te trainen, door middel van oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. De bootcamplessen zijn voor iedereen die het heerlijk vindt om in de buitenlucht te trainen, van beginner tot gevorderde — zowel mannen als vrouwen. Elke woensdagochtend van 9 tot 10 wordt er getraind in de duinen bij Egmond aan den Hoef (Van Oldenborghweg). Een tienrittenkaart kost 55 euro, leden van Trias kunnen gratis meetrainen. Samen fitter worden én blijven? Aanmelden kan via bootcamp@avtrias.nl!

Leren hardlopen? Start to run op 11 mei

HEILOO - Leren hardlopen? Dit kan vanaf vrijdagochtend 11 mei bij atletiekvereniging Trias.

De Yakult Start to Run cursus bij AV Trias start op vrijdag 11 mei van 9:00-10:15 uur. De Start to Run cyclus bestaat uit zeven weken, waarvan zes vrijdagen trainen op de atletiekbaan en een afsluitende Start to Finish op de zevende vrijdag in het Maalwaterpark.

Wie wil dat nu niet? Iedereen toch?

Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. En toch is het lastig om zelf te beginnen. Want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt dan toch op de bank of op een terrasje? Start to Run trainer Wim Noom begrijpt dat en helpt een handje met zeven hardlooptrainingen die iedere beginner over de drempel helpt.

Geef je op via https://www.yakultstarttorun.nl/inschrijven?cid=10840

HSV wint derby

De teams van HSV en Foresters in actie tijdens dé dorpsderby. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - HSV won zondag 8 april met een eindstand van 3-1 overtuigend van Foresters. De sfeer was goed bij Sportpark Het Maalwater en de meer dan 1000 toeschouwers genoten van een mooie wedstrijd.

Ruben Bugter maakt na 25 minuten de openingsgoal voor HSV. Na een tweede doelpunt voor HSV in de 37e minuut, gaan de teams met een tussenstand van 2-0 de rust in. Vlak na de rust in de 52e minuut sluit Foresters mooi aan en zet de stand op 2-1. HSV trekt uiteindelijk aan het langste eind: Bram Karels scoort in de 81e minuut de 3-1.

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 - 1827 8367

INLOOPAVOND HEALING EN CONSULT Alle dinsdagen in april vanaf 19.00 uur. Je kan gewoon binnenlopen zonder afspraak! Consult of healing 10 min voor €10,-
www.happyspirits.nl
De Hoefsmid 30 in Heiloo.

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, Knippen Volw.€17, Haren verven vanaf €45, manicure incl.nagellak €18,50, pedicure compl.€25, gelnagels €35 en kadobonnen te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06 - 5380 6959
www.emilsensalon.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

CHAKRA SCHILDEREN Iedere maandagavond bij Happy Spirits. NIEUW en gezellig spiritueel centrum in Heiloo. Kijk voor alle workshops, coaching en geschenken op WWW.HAPPYSPIRITS.NL

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

TE HUUR GARAGEBOX. Domvloetlaan Heiloo. Tel: 06 - 5348 9626.

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

TE HUUR gemeubileerd ZOMERHUIS, opslag en grote tuin, ook voor korte tijd, 1150 euro per maand all-inn. Tel.06-55773892

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 48116691

Huurwoningen gezocht voor EXPATS Alkmaar@123wonen.nl of bel 072 - 20 20 700

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

TE HUUR: 16m2 Bedrijfs/kantoorruimte Heiloo,
Kennemerstraatweg 452. €325 per maand. Voor meer info: 06-51302215

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen, en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? 06-38279213

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Beste schilder en stukadoor.

Voor binnen en buiten.

Nu 50% korting. Tel: 06 - 3374 3601