De Uitkijkpost

3 augustus 2016

De Uitkijkpost 3 augustus 2016


Denktank verkeersplan geslaagd

Foto: Rick Kops

HEILOO - Bewoners en gemeente hebben in juni en juli samen nagedacht over de toekomstige verkeerssituatie in Heiloo. In vier bijeenkomsten kwamen wensen en ergernissen naar boven en werd gezocht naar oplossingen en nieuwe ideeën. De bijeenkomsten zijn positief verlopen en de input wordt gebruikt om het nieuwe verkeersplan 2017 vorm te geven.

Toenemende drukte
Denktank-deelnemers maken zich vooral zorgen om de toenemende drukte op de belangrijke verkeersaders in Heiloo, vooral met de komst van de nieuwe woonwijken Zandzoom en Zuiderloo en de ontwikkeling van de Boekelermeer. Ook is gesproken over de gevolgen van de nieuwe aansluiting op de A9 op het wegennet in Heiloo.

Doorrekenen
Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, worden in een verkeersmodel verschillende maatregelen doorgerekend: het al dan niet tijdelijk afsluiten van bepaalde wegen en het maken van eenrichtingswegen. In het nieuwe verkeersplan komen de maatregelen om de drukte op de Heilooër wegen te verminderen uitgebreid aan bod. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het kustverkeer richting het strand.

Heiloo fietsdorp
Wat verder naar voren kwam, was dat denktank-deelnemers Heiloo graag als fietsdorp zien. Ze willen daarom meer maatregelen om de fiets voorrang te geven in het dorp. Een van de ideeën was het creëren van een 'shared space': een openbare ruimte waar fiets, voetganger en auto gelijkwaardig zijn en rekening met elkaar moeten houden.

Behoud huidige OV-verbindingen
Heiloo is een forensendorp en daarom is een aansluiting op de A9 belangrijk. De denktank wil dan ook inzetten op het behouden van goede trein- en busverbindingen. Hiermee samenhangend wordt gekeken naar de spoorwegovergang bij de Kerkelaan, de spoorwegonderdoorgang bij de Vennewatersweg en de parkeerfaciliteiten op en rond het station voor zowel auto als fiets.

Vervolgproces
De input vanuit de denktank wordt verwerkt in een nieuw verkeersplan, samen met de input uit de bestuurlijke en ambtelijke klankbordgroep en de opmerkingen op Verbeterdebuurt.nl. Hierbij wordt ook rekening gehouden met speerpunten uit de toekomst- en structuurvisie, nieuwe wet- en regelgeving en geplande ruimtelijke ontwikkelingen. In februari 2017 staat het concept verkeersplan op de agenda van B&W en de raad bespreekt het naar verwachting halverwege 2017.

Ontmoetingsgroepen voor mantelzorgers

HEILOO – Mantelzorgers uit Heiloo worden van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst op dinsdag 23 augustus van 10.00 uur tot 11.30 uur. Deze wordt gehouden in het mantelzorgcentrum aan de Strandwal 22a in Heiloo.

Naast de dagelijkse praktische zorg die veel van mantelzorgers vraagt, kan het gevoel dat zij geen keuze of controle hebben op de situatie behoorlijk benauwend zijn. Waar loopt u zoal tegenaan als mantelzorger? Welke mogelijkheden ziet u dat er zijn die mantelzorgers meer ruimte kunnen geven? Waarover zou u graag willen spreken met elkaar? Wissel tips en ervaringen uit met andere mantelzorgers en hoor informatie en nieuws, van belang voor mantelzorgers. Dit alles is mogelijk tijdens de bijeenkomst in Heiloo.

Wilt u de bijeenkomst (kosteloos) bijwonen, dan is van tevoren opgeven gewenst. Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelden kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum via 072-5627619 of een e-mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl. Op www.mantelzorgcentrum.nl staan meer nieuwsberichten en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker van € 500,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen, verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com.

De eerste opkikker van de maand augustus gaat naar Stichting Landelijke Dag Herdenken Geweld Slachtoffers. Deze dag vindt plaats op 24 september in Alkmaar. Het betreft een bijdrage voor een herdenkingstegel die wordt geplaatst op het Canadaplein.

U vindt kringloopwinkel Keer op Keer aan het Industrieterrein Oosterzij 17 in Heiloo (hoek Nijverheidsweg). Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Tel.: 072- 5325962.

Dochter Bram Vermeulen krijgt foto Bram Vermeulen

HEILOO - De expositie van Bukpop in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud Heiloo maakt na 13 augustus plaats voor Ypestock. De grote foto uit de Bukpop-expositie is gemaakt door René Alphenaar. Hij maakte de foto tijdens het optreden van Bram Vermeulen en de Toekomst bij Buk Buk op 7 februari 1981. De foto wordt op 13 augustus door Jan Bellekom officieel overhandigd aan Barts dochter Katarina Vermeulen. U bent die zaterdag welkom in de Oudheidkamer vanaf 14.00 uur.

Fotoitem: Het Maalwater

Foto en tekst: Pauline Straatsma

Het Maalwater: een prachtig gebied, iedere keer weer anders. Hier loop ik regelmatig met mijn honden, en dan tref je het soms zo mooi windstil tijdens de zonsondergang dat het water een spiegel lijkt.

10 vragen aan... Chantalle Padding

Mijn naam is Chantalle Padding. Ik ben sinds 1999 getrouwd met Mischa Tiebie en samen hebben wij een prachtige dochter, Jin, die nu alweer bijna tien jaar oud is. Sinds 1993 ben ik werkzaam als operatie-assistente, eerst in het Rode Kruis-ziekenhuis in Beverwijk, daarna in het AMC, en nu sinds 2008 in het NWZ. Sinds 2011 heb ik mijn eigen bedrijf: een medisch pedicure-praktijk met de naam Footiez by Chantalle. Hier werk ik drie dagen en een aantal avonden in de week.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben in 1973 geboren in Alkmaar, en ben in 1996 in Heiloo komen wonen. Eerst woonde ik op de Kloosterhof en een jaar later zijn we verhuisd naar de Spoorlaan. Dit is een prachtige locatie waar ik ons wel oud zie worden.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?
Dan zou ik waarschijnlijk gewoon hetzelfde werk doen. Maar een eigen B&B zou ik ook erg leuk vinden, die ik dan inricht met zelf gepimpte meubels.

3. Wie zou je graag ontmoeten?
ik zou graag Michelle Obama willen ontmoeten. Ze is sterk, straalt zelfvertrouwen uit, is begaan met de mensen die het moeilijk hebben en ze heeft een goed gevoel voor humor.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Vroeger keken we op zaterdagavond met het hele gezin naar de Willem Ruis Lottoshow: met zijn vieren op de bank en op schoot een krant met wat doppinda's. Heerlijk knus en kneuterig.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Onze achtertuin, lekker groen, rustig vogeltjes... Een ander mooi stukje in Heiloo vind ik het Maalwater. Je kunt er heerlijk wandelen met de hond, maar ook veel leuke dingen doen zoals kanoën, picknicken en natuurlijk zijn er heel veel leuke activiteiten het hele jaar door.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Liever nergens voor. Maar als je mij dan toch ergens voor wakker moet maken, dan graag een heerlijke kop thee en een heerlijk stukje Brownie van de Browniehemel. Erg machtig maar zo lekker!

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Dat je alles kunt bereiken, als je het maar graag genoeg wilt.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?
Dat is naast mijn werk als medisch pedicure ook nog werk als operatie-assistente, iets wat ik met net zo veel liefde doe als het werken in mijn eigen praktijk.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou opdracht geven om het plein tussen de Blokker en de Hema op te knappen. Het is nu zo'n kale bedoening. Terrasjes en een fontein met bankjes... Meer groen en geen auto's, en natuurlijk nog wel ruimte voor de markt. Maar het kan gezelliger!

10. Hoe combineer jij je baan en bedrijf en wat zijn je toekomstplannen?
Ik werk twee dagen per week in het ziekenhuis en de overige dagen werk ik in mijn praktijk, alleen onder schooltijd. Zo kan ik onze dochter naar school brengen en weer ophalen en kan ik tussen de middag thuis zijn voor de lunch. In de avonduren werk ik als zij naar bed gaat. Zo kunnen zowel onze dochter als ik zoveel mogelijk van elkaar genieten. In de toekomst wil ik nog veel cursussen volgen met betrekking tot de oncologische voetverzorging en voetverzorging bij ouderen.

Vraag aan Paula Paternostre van de Browniehemel: hoe ben je op het idee gekomen om de Browniehemel op te zetten en wat is jouw droom voor de toekomst?

Kleedkamer doorstaat alle tijden

Foto: Tomas Jansma

Tomas Jansma plaatste deze foto van de kleedkamer in het Baafje op Twitter. Hij schreef erbij: "Heerlijk zo'n retro kleedkamer serieus nooit veranderen! #Baafje #Heiloo"

Het bericht kreeg veel likes en reacties. "Lekker retro, basic en functioneel! Houden zo!", zegt Esther Ursem-Schoutsen. En zo staat ook de volgende generatie zich deze zomer in het vertrouwde schapenhok om te kleden.

Heel Heiloo Bakt!

HEILOO - Zwembad Het Baafje organiseert woensdag 17 augustus 'Heel Heiloo Bakt'. Kunt u net als bij 'Heel Holland Bakt' ook zulke heerlijke lekkernijen bakken en houdt u ook zo van lekkere taartjes en koekjes proeven? Kom dan ook langs!

Als u het leuk vind om iets lekkers te bakken, dan kunt u uw creatie tussen 14.00 en 15.30 uur inleveren bij Zwembad Het Baafje. Hierbij kunt u denken aan koekjes, taart, cake of andere lekkernijen. Om 15.30 uur worden de creaties beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Bakker Zoon en Bakker Beerse. De winnaar van de bakwedstrijd ontvangt een leuke prijs. Na de beoordeling is er een kans om de lekkernijen te proeven op het terras. Voor € 2,50 mogen alle gasten vier lekkernijen proeven, inclusief een heerlijk kopje koffie of thee. We maken er een gezellige middag van met héél veel lekkers!

Wilt u meedoen en uw lekkernijen laten beoordelen, dan kunt u zich opgeven bij de kassa. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zwembadhetbaafje.nl of onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Zwembadhetbaafje/

Succesvol Tannes Jeugdtennistoernooi

HEILOO – Tennisvereniging Het Vennewater in Heiloo organiseerde in de eerste week van de zomervakantie het jaarlijkse Tannes Jeugdtennistoernooi, met dit jaar als thema Tannes Masterchef. Maar liefst 147 kinderen deden dit jaar mee.

Op maandagochtend is de week geopend met de inmiddels traditionele 'Tannes-dans'. Naast de 291tennispartijen was er een uitgebreid activiteitenprogramma met onder meer een waterglijbaan, tennis-clinics, zwemmen, kanoën, een kookworkshop, barbecue en een discoavond met DJdbme. Het prachtige weer maakte het helemaal af. De week werd zaterdagmiddag afgesloten met de finalewedstrijden en de prijsuitreiking waar weer veel tennistalenten in het zonnetje zijn gezet.

Tannis wil alle kinderen bedanken voor hun enthousiaste deelname en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien!

Prijswinnaars van De Uitkijkpost

Woorden zoeken of goed kijken naar de verschillen: veel lezers van De Uitkijkpost vulden de woordzoeker in of reageerden op onze prijsvraag 'Zoek de verschillen'. De winnaars op een rijtje:

Prijswinnaars woordzoeker
Gerard Sengers, Heiloo, prijs: slot (MKX-Lock) van De Scooterbox.
W.J. Mulder, Heiloo, prijs: dinerbon Zorgcirkel.
Miranda Nibbering, Akersloot, prijs: bon twv € 20,- van Sporthuis Helling.
Jos Kersen, Limmen, prijs: rondleiding Abdij van Egmond.

Prijswinnaars 'Zoek de verschillen'

Marcel Acquoy, Akersloot, prijs: wijnpakket van Wijndijck.
Nellie Schotvanger, Heiloo, prijs: rondvaart voor 2 personen op 14 augustus naar de Zaanse Schans.
Antoinette Bontje, Heiloo, prijs: reischeque twv € 50,- van Zonvaart Reizen.

De prijswinnaars zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

BBQ Grillers

HEILOO - De vakkundige vleeskenners van de BBQ Grillers en Online Slager verkopen op de zondagen 14 augustus en 11 september bij de Omloop de Burger van Heiloo, waarbij van elke verkochte burger een euro naar stichting De Vijfhoek gaat. Zie voor meer informatie: www.bbqgrillers.nl.

Gypsyjazz in De Oude Keuken

Rumba Gitan met Chris Norder, Ed Beerepoot en Jeroen Walstra.

BAKKUM - Zondag 7 augustus is er gypsyjazz in de Oude Keuken in Bakkum. De gitaristen Chris Norder en Ed Beerepoot en contrabassist Jeroen Walstra hebben al in veel combinaties opgetreden. Momenteel vormt het trio driekwart van de groep Rumba Gitan waarmee ze groot succes hadden bij het onlangs gehouden Wereldmuziekfestival in Alkmaar. Met een van de leden op vakantie treden ze ditmaal als trio op.

Het optreden begint zondag 7 augustus om 14.00 uur. U vindt de Oude Keuken op het terrein van Dijk en Duin in Bakkum, met de ingang aan de Zeeweg (na 150 meter rechts). Op het terrein geven borden de richting aan.

Plaatsen vrij in leesgroep filosofie

HEILOO - Er zijn plaatsen vrij in de leesgroep filosofie in Heiloo. De leesgroep leest en bespreekt non-fictie, boeken met thema's uit de filosofie. Daarbij maakt de groep een keuze uit de boekenlijst van de landelijke organisatie Senia. De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt een keer in de vijf à zes weken op een avond bij elkaar. Het komend seizoen bespreekt de leesgroep boeken als Over geluk: een filosofische ontdekkingsreis van Frédéric Lenoir en Hannah Arendt, politiek denker van onder andere Dirk de Schutter en Remi Peeters. Meer informatie is verkrijgbaar bij Mary van der Meer via e-mailmvandermeer50@quicknet.nl of bel 072-5338195. Zie voor meer informatie: www.senia.nl/filosofie.

Bedrijf Belicht: Sandra Zoon Gewichtsconsulente

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

De Kistemaker 34, 1852 GW Heiloo, tel.: 06-57322934, website: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl, e-mail: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com

HEILOO - Afvallen, gezond eten en je goed en fit voelen. Het is een onderwerp waar we met z'n allen niet over uit gepraat raken. Nieuwe diëten, wonderpillen, boeken vol nieuwe informatie en gezondheidshypes vliegen ons om de oren. Het wordt steeds lastiger om te weten wat je het beste kunt doen om die extra kilo's kwijt te raken. Sandra Zoon is opgeleid tot gewichtsconsulente en kan helpen om gezonde volwassenen en kinderen met onder- of overgewicht te begeleiden naar een gezond gewicht.

Over Sandra
Sandra (49) is getrouwd en moeder van drie kinderen. Zij vormen een sportief gezin. Gezonde voeding en bewegen hebben altijd haar belangstelling gehad en in combinatie met de interesse om mensen te helpen besloot ze drie jaar geleden als gewichtsconsulente haar eigen praktijk te beginnen. Sandra: "Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om een ongezonde leefstijl te veranderen in een gezonde leefstijl. Het maakt me dan ook erg blij als ik iemand kan helpen en meer inzicht kan geven in wat goede en slechte voeding is."

Geen dieet
Wie zijn of haar huidige eetpatroon eens onder de loep wil nemen en wil kijken met welke (soms eenvoudige) aanpassingen in eet-en leefstijl naar een gewenst en gezond gewicht gewerkt wordt, is bij Sandra aan het juiste adres. Sandra legt uit: "Het is belangrijk om te weten dat ik niet werk met diëten en uitgeschreven weekmenu's. Geen crashdiëten, voedingssupplementen, dieetpillen of maaltijdvervangers." Tijdens de eerste afspraak, in de praktijkruimte bij Sandra thuis, bespreekt u uw wensen en motivatie om aan uw gewicht te werken. Sandra benadrukt: "Die motivatie is enorm belangrijk. Dat is de basis voor het succes. Je moet je instellen op een verandering van je eetpatroon in combinatie met meer bewegen. Als dat na een aantal weken of maanden een gewoonte wordt, dan heb je een blijvende manier te pakken waarvan je je verdere leven profijt hebt."

Richtlijnen Goede Voeding
Sandra is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland en werkt volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. De Schijf van Vijf is haar bekende uitgangspunt. Met eten volgens de Schijf van Vijf krijgt u genoeg van alle producten die gezondheidswinst opleveren en krijgt u de benodigde voedingsstoffen binnen om fit voor de dag te komen.

Het is soms best lastig te weten wat u nu wel of niet kunt kopen om verantwoord met voeding bezig te zijn. Daarom kijkt Sandra ook samen met u naar verpakkingen en de samenstelling van producten. Het doel is te leren hoe u een bewuste en gezonde keuze maakt uit het grote aanbod in de supermarkt.

Wilt u uw eetpatroon veranderen?
Iedereen die de strijd met gewichtsproblemen aan wil gaan is welkom. Bel of mail gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een intakegesprek. De duur van een traject bij Sandra is per persoon verschillend. Mocht u een eenmalig voedingsadvies willen, dan is dat ook mogelijk. Voor diegene die bij de start begeleiding wil en het na verloop van tijd zelf wil oppakken, is er een 6-weken-plan.

Postbode schrijft spannende roman

Herman Burger.

HEILOO - Herman Burger, postbode in Heiloo, schreef een boeiende roman, vol passie, romantiek en verrassende plotwendingen.

Herman: "Het idee voor het boek is geboren in Italië. Dit land is bij uitstek geschikt voor een spannend, romantisch liefdesverhaal. Denk maar eens aan plaatsen als Rome met zijn rijke historie of Verona, de bakermat van Romeo en Julia. Of het prachtige eiland Sicilië, met zijn pittoreske stadjes en de immer actieve vulkaan de Etna; maar ook met een plaats als Agrigento, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan bovenop het rotsplateau grenzend aan zee, waar je de mooiste, en meest onaangetaste Griekse tempels kan bewonderen."

De postbode spreekt er met hartstocht over: "De karakters die ik verzon, zie ik zo voor mij en ze leven dan ook voort in mijn gedachten. Ze maken cruciale fouten en vergissingen, geven zich over aan de liefde, en begeven zich op glad ijs; dat is allemaal menselijk. Zowel mannen als vrouwen zullen zich hierin herkennen, daar ben ik zeker van. Feitelijk is het wonderbaarlijk hoe de puzzelstukjes in elkaar passen op het juiste moment in je fantasie. Het verhaal is spannend en geeft stof tot nadenken. Je leeft mee met de hoofdpersonen, die allen heel interessante karakters zijn, maar de truc is dat de plot na bepaalde, verrassende wendingen pas aan het einde daadwerkelijk aan het licht komt. Ik denk dat ik daar wel goed in ben geslaagd." Prachtige metaforen worden gebruikt in een krachtige, klassieke en poëtische schrijfstijl. De roman is ermee doordrenkt en al lezende word je vanzelf in het verhaal binnengezogen. Herman vervolgt: "De omgeving speelt een rol op de achtergrond. Vele streken in Italië komen aan bod, en overal ben ik daadwerkelijk geweest. Maar waar het mij met name om gaat, is de interactie tussen de karakters in het verhaal."

'Reddende engel'
'Reddende engelen' is een bijzondere debuutroman, vol spanning en romantiek. Een aanrader. De liefde viert hoogtij. Het boek wordt in een zeer kleine oplage uitgebracht in paperbackuitvoering voor een prijs van € 13,50. Liefhebbers van een goed boek kunnen alvast intekenen zodat ze verzekerd zijn van een exemplaar. Iedereen krijgt persoonlijk een bevestigingsmailtje en een e-mail met de datum waarop het boek verschijnt en op welke locatie in Heiloo het kan worden opgehaald. Waarschijnlijk is dat na de zomervakantie (eind augustus/begin september). De exacte datum wordt eveneens tijdig in de Uitkijkpost aangekondigd. Aanmelden kan geheel vrijblijvend op het volgende e-mailadres: hermanburger60@gmail.com.

Herman signeert ieder boek met genoegen met een persoonlijke boodschap. Wees er tijdig bij, zorg dat er een engeltje op uw schouder zit waardoor u niet buiten de boot valt gezien de beperkte oplage van 'Reddende engelen'.

26 kinderen in een duikboot

Foto: Julia van Tiel

HEILOO - Onlangs zorgde Vluchtelingenwerk Heiloo, onder leiding van Jeannette de Groot, weer voor een mooie dag voor de jeugd. Deze keer waren de kinderen van 6 tot 13 jaar aan de beurt.
Kinderen en begeleiding stonden om 09.00 uur klaar op het station voor vertrek naar Den Helder. Hier bezochten ze het Marinemuseum. Daar was een speurtocht voor ze uitgezet, die vooral door de ouderen op een voortreffelijke wijze werd gemaakt. De kanonnen en periscopen spraken tot de verbeelding. Tenslotte verdween de hele groep in een duikboot. Hierna trok het gezelschap naar het speelparadijs Ballorig. Na de lunch met lekkere patat werd er heerlijk gespeeld, gegleden en gesprongen. Voldaan, maar ook wel moe, ging het in een wat langzamer tempo naar het station. Na een uurtje treinen was iedereen weer veilig terug in Heiloo. VluchtelingenWerk wordt door sponsoren in staat gesteld dit werk te doen en zorgt hierdoor voor een leuke break in de vakantie.

Wil je meedoen? Musicaltweedaagse 'Belle en het Beest'

HEILOO - Heb je ook zin om tijdens de zomervakantie twee dagen lang te dansen, te zingen en te acteren in je eigen musical? Op maandag 8 en dinsdag 9 augustus organiseert de Muziek-en Dansschool Heiloo de musicaltweedaagse 'Belle en het Beest'. Een extra lange musicalervaring dus!
We gaan tijdens deze musicaltweedaagse ook aan de slag met schmink en kostuums die we zelf gaan maken. En omdat we een dag extra hebben, is de presentatie extra uitgebreid! De musicaltweedaagse begint op maandag om 10.00 uur op de Muziek- en Dansschool Heiloo aan Het Veld 1. Op dinsdag om 15.30 uur sluiten we af met een presentatie voor publiek. Op de flyer staat alle informatie om te verspreiden en andere kinderen uit te nodigen.

Wil jij meedoen? Dat kan! Voor informatie en kosten, graag mailen naar: musicalendans@gmail.com. Opgeven doe je door een mailtje terug te sturen met naam, leeftijd en telefoonnummer. Inschrijven voor de betaling kan op de dag zelf (of print het formulier uit en neem deze ingevuld mee). De MDH is gesloten in de vakantie, dus wij zijn alleen per email bereikbaar! Dansende en muzikale groetjes, Mena Leila Kilani & Sanne Mallant. www.muziekenddansschoolheiloo.nl

Tentoonstelling in de Trog

Bloesem van Marjo Moerman-Glas. .

HEILOO - Galerie de Buitenkans in Heiloo heeft vanaf donderdag 4 augustus 2016 een expositie met werken van Marjo Moerman, Lida ter Hofstede en Antoinette in de Trog.

Keramiek van Lida ter Hofstede
De passie van Linda Hofstede uit Bergen voor klei is begonnen in 1988, tijdens de 3-jarige opleiding 'Beeldend Vormen'. Na het examen en een tiental workshops Raku glazuren, is zij zelfstandig doorgegaan. Haar werk is te herkennen aan strakke, perfect afgewerkte potten, schalen en objecten. Deze worden Raku gestookt in felle kleuren met eigen glazuur of gesmoord in zaagsel, wat bruin oranje tinten oplevert. Deze stooktechnieken blijven haar mateloos boeien door hun onvoorspelbaarheid. Alle werkstukken zijn Unica, handgevormd, met kleirollen opgebouwd. Het werk moet echt "af" zijn, dan komt pas het tevreden gevoel. Zij exposeert sinds 1994 in galerieën, kerken, ziekenhuizen en kunstuitleen. Ook neemt zij ieder jaar deel aan de Kunst-10daagse van Bergen en is ze lid van Keramisten Noord-Holland. Voor meer info: www.keramisten-noordholland.nl

Schilderijen van Antoinette Grote Gansey
Antoinette Grote Gansey uit Haarlem wil altijd maar schilderen, ook in haar hoofd. Nooit gedacht dat ze zonder kwast zoveel met een schilderij bezig zou zijn. De schilderblik steeds naar buiten gericht, de natuur geabstraheerd tot lijnen en kleur, terug naar de essentie. Zo heeft Antoinette lange tijd gewerkt, tegenwoordig schildert zij realistischer. Hoewel er altijd een mate van abstractie zal blijven, want vooral leegte en eenzaamheid in een landschap of stad trekken haar aan. Maar ze moet doorwerken, nieuwe horizonnen tegemoet. Het houdt nooit op. Voor meer info: www.grotegansey.com

Schilderijen van Marjo Moerman-Glas
Marjo Moerman-Glas uit Hoorn schildert vanaf 1991, dus bijna 25 jaar. Vooral kleurnuances, licht-donker, het schilderen van luchten en experimenteren met gebruik van verschillende materialen kenmerken haar werk. Marjo volgde verschillende cursussen, een oriëntatiejaar aan de Rietveld Academie. Ook behaalde ze het diploma VOBK bij Creat in Alkmaar.

De Trog is gevestigd aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org

Vernieuwd café: La Strada wordt Jay Jay's

Taylor, straks een bekend gezicht in Heiloo.

HEILOO - café La Strada heet voortaan Jay Jay's. De kroeg heeft een nieuwe eigenaar. Zijn naam is Taylor.
"Ik ga leuke feesten organiseren, bandjes live laten spelen, jam-sessies mogelijk maken en dj's uitnodigen. Ook sport vind ik belangrijk. Of het nu gaat om voetbal, tennis of bijvoorbeeld de Formule 1. Als mijn gasten iets willen zien, dan zet ik het op."
Taylor werkte de afgelopen jaren in het café van zijn vader in Beverwijk en heeft nu zin in een volgende stap: het hebben van een eigen horecazaak. Toen hij de kans kreeg La Strada over te nemen, hoefde hij hierover niet lang na te denken. "Het is een mooi café en de locatie aan de Kennemerstraatweg is prima, we gaan er iets moois van maken."
Taylor opent dinsdag 9 augustus officieel de deuren van Jay Jay's. Daarna, op 27 augustus, geef hij een openingsfeest. "Later meer over dit feest", belooft de ondernemer. Taylor ziet u graag binnenkort aan de bar.
Jay Jay's, Kennemerstraatweg 215, Heiloo. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 02.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 tot 02.00 uur.

Foto: aangeleverde foto.

Cursus babymassage bij Kinderopvang Kits Oonlie

HEILOO - Babymassage is niet alleen heel zeer leuk om te doen, het is ook goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van baby's. Na de geboorte blijft de behoefte aan intimiteit en lichamelijk contact namelijk onverminderd bestaan. Babymassage is een goede manier om het contact tussen de ouder en baby nog intenser te maken. Door de massage maken ouders op een andere manier contact met de baby en leren zij de baby nóg beter begrijpen.

Naast het feit dat babymassage erg ontspannen en plezierig is, kan de massage ook zeer nuttig zijn voor baby's met darmkrampjes en voor baby's die erg onrustig zijn en veel huilen. Kits Oonlie biedt kersverse ouders nu de mogelijkheid om in vijf lessen de basis van Shantala babymassage onder de knie te krijgen.

Meer informatie over babymassage bij Kits Oonlie? Neem gerust contact op via 072-5323576 of info@kits-oonlie.nl.

Concerten The International Holland Music Sessions

Wai Yin Wong.

EGMOND AAN DEN HOEF - In de komende week kunt u in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef en de Cultuurkoepel in Heiloo opnieuw genieten van concerten van jong, internationaal toptalent, georganiseerd door The International Holland Music Sessions.

Het volledige programma inzien en kaarten bestellen/reserveren kan via www.tihms.com. Kaartverkoop gebeurt ook aan de zaal. Voorverkoop is verder mogelijk bij de Cultuurkoepel, de Bibliotheek, De Schrijverij, en de Bruna in Heiloo.

Zondag 7 augustus, 15.00 uur, Cultuurkoepel Heiloo

  • Emily Kvitko, piano (USA), werken van Mendelssohn, Brahms, Debussy en Griffes.
  • Jirajet Jesadachet, viool, (Thailand), Péter Kiss, piano (Hongarije), werken van Brahms en Chausson.

Woensdag 10 augustus, 20.30 uur, Slotkapel Egmond aan den Hoef

  • Wai Yin Wong, piano (Hong Kong), werken van Schumann en Liszt.
  • Jungin Huh, cello (Zuid-Korea), István Lajkó piano (Hongarije), werken van Beethoven en Brahms.

Zondag 14 augustus, 15.00 uur, Cultuurkoepel Heiloo

  • Peiyao Guo, cello (China), István Lajkó piano (Hongarije), werken van Mendelssohn, Debussy en Davydov.
  • Sven Bauer, piano (Duitsland), werken van Schumann en Prokovjev.
9 / 16

Kermis Akersloot De Vriendschap

Goedvout partyband komt naar Akersloot.

AKERSLOOT - Het kermisgeweld in Akersloot barst zaterdag 6 augustus in de Vriendschap los met de band The Garlicks. Dé verrassende coverband uit Limmen heeft een jonge en energieke bezetting en maakt van elk optreden een spektakel. Het enthousiasme straalt dankzij een grote variatie aan nummers over op een zeer breed publiek (met Rolling Stones, Kinks, Kings of Leon, Red Hot Chili Peppers, Doe Maar en meer). De geur van de band verspreidt zich in rap tempo door heel Noord-Holland en verder. Kom de sfeer een keertje ruiken!

Na The Garlicks neemt Dj Juicy Jugs het feestje over om zo iedereen tot laat in de nacht te laten dansen en swingen. Op zondagmiddag staat het Reckless op het terras, een van de beste duo's van Noord-Holland. Voor een stevig potje Top 40-repertoire draaien zij hun hand niet om; een zeer gevariëerd repertoire en altijd uitstekend bij de tijd!

Zondagavond staat in de grote zaal de GoetFoud LiveBand, een populaire, moderne feestband bestaande uit vijf enthousiaste, ervaren en gedreven professionele muzikanten. Met onuitputtelijke energie spelen zij 100% live: Nederlandstalig, dance, medleys & mashups, pop&rock, meezingers en voor de liefhebbers een ware gabbermedley. Maandagochtend dreunt Akersloot met Dj Swift en het Foute Uur. Trek zwemkleding aan en kom plonsen in het Amstel-zwembad!

Hompen en Harry Slinger
The Chief en Willem Schoone spelen in de middag op het terras van De Vriendschap. Maandagavond is gereserveerd voor het strakke, opzwepende geluid van de formatie Paperplane. Zij brengen een mengeling tussen rock en pop. Een optreden van PaperPlane is een feest der herkenning waarbij het publiek actief wordt betrokken: hompen!

Dinsdag start vanaf 13.00 uur het traditionele ringsteken voor aangespannen paarden. Na het ringsteken treed de formatie The Wico´s op in de Vriendschap, zij zorgen voor een ongekend kermissfeertje. De topformatie Paradise staat 's avonds weer op de planken in de Vriendschap, misschien wel de beste kermisformatie van dit moment. Deze jongens weten door een uitgekiend repertoire van oude succesnummers en hits - en ook het tegenwoordige Hollandstalige repertoire - het publiek een geweldige avond voor te schotelen. De speciale gast deze avond is niemand minder dan Harry Slinger; de comeback van deze rasartiest in Akersloot.

Kortom: een geweldig kermis programma in De Vriendschap en een prettige bijkomstigheid is het dat de hele kermis entree vrij is!

Marjan de Glopper in De Kapberg: 'Alles wat mooi is moet verdwijnen, daarom schilder ik het'

EGMOND AAN DEN HOEF - De gevarieerde olieverfschilderijen en aquarellen van de schilder Marjan de Glopper maken veel indruk tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling in Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef. Hier presenteren drie kunstenaars hun schilderijen en beelden.

Marjan toont in Egmond beelden van weilanden in Camperduin met duinen op de achtergrond, het landschap van Vennewater in Heiloo en het Egmondse Rinnegom. Koeien in de weilanden vertellen hun eigen verhaal en het blauw van de luchten is prachtig. Daarbij zorgt de aanblik van een oude brug bij Zaltbommel voor een mooie afwisseling. De kunstenares verzet zich tegen de teloorgang van de open landschappen en het oprukkende asfalt en beton. Ze noemt het "vreselijk dat dat wordt aangetast." Marjan: "Het lijkt wel of alles wat mooi is moet verdwijnen, dat vind ik heel erg. Daarom schilder ik het."

Ook laat Marjan de Glopper schilderijen met bloemen zien en stillevens. De composities van de stillevens zijn samenhangend. Tegelijkertijd lijken de voorwerpen bij toeval bij elkaar te zijn gezet. Marjan schildert eveneens portretten. Zij deed hiervoor vooral inspiratie op tijdens haar verblijf in Antwerpen waar ze enkele jaren woonde. Hier observeerde ze de meest uiteenlopende soorten mensen, zoals oude marktkooplieden en havenarbeiders.

Marjan schildert al haar leven leven en volgde verschillende kunstopleidingen. De schilder kan zich volledig in haar werk verliezen en haar gedachten kwijtraken. "Schilderen geeft mij steun, omdat dat het enige is waar mijn hoofd in kan verdwijnen."

Theo Ponsioen en Erna van Mondfrans
Naast de schilderijen van Marjan de Glopper zijn beeldhouwwerken te zien van Theo Ponsioen uit Egmond aan den Hoef. Hij toont menselijke figuren in een 'opwaartse vlucht' of in een zweefstand. De derde exposant is Erna van Mondfrans uit Kolhorn. Erna laat een olieverfschilderij zien waarbij de Kapberg-bezoekers zich verwonderen over een verrassend spel van licht en schaduw. Ook voor haar insecten-kastjes met zelfgemaakte insecten en haar boeken staan de deuren van Galerie De Kapberg open.

De schilderijen van Marjan de Glopper zijn tot en met 14 augustus 2016 te zien in Galerie De Kapberg. Adres: Slotweg 17, Egmond aan den Hoef. Openingstijden: vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en na telefonische afspraak (tijdens openingsuren: 06-19087751). Zie ook www.galeriedekapberg.nl.

Bedrijventerrein Nieuwelaan oost volop in beweging

De nieuwe bedrijfsunits aan de achterzijde van de Valkeyhal. Foto: Kees G. Kroone

LIMMEN - Wie wel eens naar Formido Limmen rijdt, zal het niet ontgaan zijn dat aan de oostzijde van het bedrijventerrein - achter de Valkeyhal, de voormalige Kartworld - veel nieuwe bedrijfshallen zijn gebouwd. Deze zijn fraai van architectuur en afwerking. Nadat de Kartworld naar elders vertrok, kwam de weg vrij om ook die gebouwen in het geheel op te nemen in de verdere ontwikkeling van het terrein. De totale oppervlakte van het bedrijventerrein bedraagt ongeveer 3 hectare.

De Valkeyhal (3 kappen, oost-west gebouwd), beslaat een oppervlakte van 6.000 vierkante meter. Met de omliggende buitenterreinen loopt dat op tot een kleine 10.000 vierkante meter. Alle plannen voor dit bedrijventerrein stammen nog uit de tijd dat Limmen een zelfstandige gemeente was. Nu gelden hier de bestemmingsplannen en regels voor huisvesting van de gemeente Castricum, wat eigenlijk geen wezenlijk verschil uitmaakt. Gelet op welke bedrijven zich ter plaatse mogen vestigen, dan betekent dat de zogeheten categorie 1 en 2, en eventueel categorie 3, met voorzieningen voor geluidsoverlast en dergelijke.

Oorspronkelijk was het terrein bedoeld voor bedrijven uit Limmen die zich verspreid over het dorp in woongebieden bevonden en daar bijvoorbeeld niet in staat waren om uit te breiden, overlast zouden kunnen geven, of slecht bereikbaar waren voor groot vrachtverkeer. Nu kunnen zich bedrijven vanuit de gehele gemeente Castricum vestigen. Wat de Valkeyhal betreft ligt het in de bedoeling dat deze gebouwen binnen afzienbare tijd (zonder haast of tijdsdruk), gesaneerd gaan worden voor wat betreft eventueel aanwezige asbest. De daken gaan er compleet af en worden voorzien van nieuwe sterk geïsoleerde dakbedekking, waarbij vanzelfsprekend ook de wanden extra geïsoleerd gaan worden.

Verademing
De buitenzijde van de gebouwen worden in dezelfde stijl gebouwd en met gelijksoortige materialen en kleuren als de nieuwe bedrijfsunits erachter. Inmiddels is de gehele binnenkant vrij gemaakt en is het een grote open ruimte geworden. Zoals de plannen nu liggen zal de middenhal op termijn geheel worden ingenomen door Aluminiumlasbedrijf van der Velden. Deze onderneming is nu nog gevestigd aan de Hoogeweg op de grens met Heiloo. Voor dit bedrijf zal het een verademing zijn om in de nieuwe ruimte te kunnen werken. Ze zijn dan gemakkelijk bereikbaar, hebben veel parkeerruimte en veel grotere werkplekken en opslag. De overige twee hallen gaan opgedeeld worden in kleinere bedrijfsunits. Een mooi en ambitieus plan met ongekende mogelijkheden voor kleine bedrijven, zzp'ers en opslagruimtes voor particulieren. In de prachtige nieuwe bedrijfsunits aan de oostzijde vestigden zich al diverse bedrijven en particulieren. De bedrijfshallen worden volgens een "kant-en-klaar" concept gebouwd door H. Hardeman b.v. uit Veenendaal, een specialist op dit gebied. Alle units worden verkocht en hebben een gemiddelde oppervlakte van 130 m2.

Maatlat
Op dit moment is de tweede ronde van de bouw in volle gang. Het is de bedoeling dat er geen buitenopslag plaatsvindt rondom de gebouwen, dit mede in verband met vandalisme. Er komen zeker geen pallets wegens brandgevaar. Het geheel wordt ontwikkeld, gebouwd en verkocht door Driessen Vastgoed b.v. en hier kan men ook informatie inwinnen via 072-5 05 25 44. De naam van de straat luidt Maatlat en is ingegeven door de van oorsprong aanwezige bloembollencultuur. Een maatlat is een instrument waarmee gemakkelijk de bloembollen konden worden gemeten; het heeft een zakformaat. Via de Maatlat is Formido nu gemakkelijk en veilig bereikbaar. Gelijktijdig kreeg Automobielbedrijf Kleverlaan b.v. een tweede ontsluiting van het bedrijf. Er liggen langs de Nieuwelaan nog een aantal kleine 'grasland'-percelen. Ook deze zullen te zijner tijd in het plan ingepast worden. Op de kruising van de Maatlat en de Rijksweg is een verkeerslichteninstallatie geplaatst voor een snelle afwikkeling van het verkeer. Gelet op de ligging van het bedrijventerrein zal de toekomstige aansluiting op de A-9 via de Lagelaan belangrijk zijn.

Tekst: Kees G. Kroone.

Heb ik nu een concurrentiebeding of een relatiebeding getekend?

Deze vraag krijgen wij regelmatig van werknemers die afscheid willen nemen van hun werkgever omdat zij een nieuwe baan hebben gevonden of een eigen bedrijf willen beginnen.

Het vertrek van goed presterende werknemers is de vrees van elke ondernemer. Er is geïnvesteerd in kennis van de producten of diensten. Bovendien heeft de werknemer een persoonlijke band opgebouwd met de klanten. Vind als werkgever maar eens een goede vervanger: dat valt niet mee. Werkgevers beschermen hun bedrijfsbelang door in de arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding of een relatiebeding of een combinatie voor een bepaalde periode (verschillend van 6 maanden tot 2 jaar) op te nemen.

> Een concurrentiebeding is een verbod om aansluitend bij een bedrijf te gaan werken dat op dezelfde markt actief is en vergelijkbare producten of diensten aanbiedt als de oude werkgever.

> Een relatiebeding bevat een verbod om na het einde van het arbeidscontract zaken te doen met de klanten van de oude werkgever of dezelfde werkzaamheden te gaan doen in loondienst van een relatie.

Als de werknemer toch een overstap maakt naar de concurrent en dit stiekem doet, loopt hij een groot risico dat hij een boete moet betalen, die soms wel kan oplopen tot € 25.000 of € 50.000. Dat is in onze ervaring onnodig:

* het arbeidsrecht biedt een aantal waarborgen waar de werknemer zich op kan beroepen;

* het standpunt van de werkgever moet redelijk zijn;

* eerlijkheid duurt het langst;

* door in overleg te gaan voordat de arbeidsovereenkomst is opgezegd, is vaak een maatwerkoplossing mogelijk die tegemoet komt aan de belangen van de oude werkgever, maar tegelijkertijd de werknemer de kans geeft om zijn eigen pad te kiezen.

Wij denken graag mee. Neem gerust contact op per e-mail: lewin@advocaatlewin.nl of telefonisch: 0251 -362022.

Jongen uit Heiloo niet verdronken

EGMOND AAN ZEE - Een 15-jarige jongen uit Heiloo die vorige week woensdagmiddag in de zee bij Egmond aan Zee leek te zijn verdronken, bleek later gelukkig toch in leven. De Egmondse Reddingsbrigade haalde het slachtoffer uit het water en reanimeerde hem op het strand. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. "Op miraculeuze wijze is zijn hart weer gaan kloppen", liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan de regionale zender NH. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

12 / 16

Wandeling door de Wimmenummerduinen

Walstrobremrapen in de duinen.

EGMOND AAN ZEE - De maandelijkse IVN-wandeling in het Egmondse duingebied start op zondag 7 augustus om 10.00 uur bij het Sportcentrum aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee. De route loopt door het zeedorpenlandschap.

Er is nog veel kleur in het duin door de bloeiende duinflora, en daar zijn planten bij die typisch zijn voor het zeedorpenlandschap. Tegelijk bereidt de natuur zich voor op het najaar. veel struiken dragen al bessen. Er zijn ook vast al planten met zaden en hoe verspreiden die zich?

De wandeling wordt geleid door een natuurgids van het IVN en duurt ongeveer twee uur. Wandelaars dienen zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Goede schoenen dragen tijdens de wandeling is aan te bevelen. Meelopen? Van tevoren aanmelden is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen via hanneke@jpdg.nl, 072-5337601, of IVNNKL.nl.

Voetprints voor Nepal: wandel- en fietstocht voor Nepal

In de Himalaya. Foto: Fred Valkering

HEILOO - Stichting Veldwerk organiseert ook in 2016 de wandel- en fietstocht Voetprints voor Nepal, in samenwerking met stichting Maha Mata Nederland en stichting Holland Building. Voetprints voor Nepal vindt plaats op zondag 11 september 2016.

Er zijn verschillende routes, die vanuit Mijnden bij Breukelen langs onder meer de Vecht, de Loosdrechtse plassen en kasteel De Haar in Haarzuilens leiden. De dag wordt afgesloten met een Nepalees buffet bij het begin- en eindpunt van de tocht. De afstanden variëren, van kort tot een flinke route. Met 165 deelnemers en een opbrengst van € 10.000,- was de sponsortocht in 2015 een groot succes. Toen werd de tocht voor het eerst georganiseerd vanuit Mijnden.

U kunt zich voor de tocht in 2016 inschrijven via www.stichtingveldwerk.nl of contact opnemen met de secretatis Fred Valkering (072-5070599). Op Facebook kunt u het evenement op de Veldwerk-pagina liken en delen (dat helpt!). Dit evenement geeft u mogelijkheden om uzelf te laten sponsoren voor Veldwerk. U ontvangt informatie bij de aanmelding. De opbrengst is dit jaar voor sanitaire voorzieningen in Dhading als onderdeel van een wederopbouwproject.

Laura De Witte snelt naar in Mannheim naar record

Laura De Witte snelt in Mannheim naar nieuw record en is klaar voor de Olympische Spelen in RIO.

Trias atlete verbrak bij internationale wedstrijden in Mannheim op de 400 meter wederom haar record. De 20-jarige atlete liep voor de eerste keer onder de 53 seconden. Laura liet een tijd van 52.70 seconden noteren. Na de wedstrijd in Duitsland vertrok Laura naar Lissabon om samen met zus Lisanne en de Nederlandse atletiekploeg de puntjes op de 'i' te zetten voor de Olympische Spelen in Rio.

In Heiloo werd de 2e zomeravond-wedstrijd georganiseerd. Daar kwamen verschillende Trias-atleten in actie. Op de 100 meter was Sarah Dekker van Trias de snelste . Haar tijd was 13.10 seconden. Clubgenote Esmee De Jong deed het eveneens prima door haar record te verpulveren naar 13.50 seconden. Bij de jongens liep Jay Beelen een keurige 200 meter met 23.80 seconden vlak voor meerkamper Jesper Peterse in 24.02 seconden. Bij het discuswerpen kwam Dennis Barnhoorn tot de winst en een keurige afstand van 42.86 meter. Bij de vrouwen kwam Marjolein Knaap tot 33.67 meter. Martijn Bakker liep een keurige 1000 meter door 2.55 seconden over deze afstand te lopen.

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Gewichtsconsulente Sandra Zoon Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! De Kistemaker 34 Heiloo 06-57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Ouder Heer zoekt kennismaking met vrouw voor E.relatie. Brieven onder nummer 100 naar dit blad.

Zomeractie: Quick Pedicure voor € 15,- of een quick pediucre met perfecte gellak voor € 23,- Ook voor nagelreparaties van beschadigde (teen) nagels bent u bij EVA NAILS HEILOO (Kennermerstraatweg 452) aan het juiste adres. Alle info: www.evanails.nl of 06 - 5080 9000

Dagje Dolfinarium, opa en oma ook mee. Huur een 9-persoonsbus. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

LET OP ! Kim's Haarsalon gaat op vakantie! Van 20-08-2016 t/m 5-09-2016. Wilt u voor die tijd nog geknipt worden, bel dan naar 06 - 3004 2383 Ik wens u een hele fijne zomer verder! Graag zie ik u voor de vakantie en anders tot na de vakantie. Groetjes Kim. Dompvloetlaan 29 Heiloo

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

BROCANTE HET BOSHUYS open, zaterdag 6 Augustus van 11.00 tot 16.00. Westerweg 41A in heiloo. Kom gezellig rond kijken.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072 - 533 4000 of info@kringLETloopheiloo.nl Nu ook pin.

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

KENNISMAKING. Vitale bejaarde heer, HBO, i.b.v rijbewijs, zoekt lieve vrouw voor een lat-relatie. Tel: 072 - 505 1898

Een lekkere Thaise ontspanningsmassage. Bel voor een afspraak naar 06 - 3365 5795

Zeer grote kledingkast. Nu van 279,- voor 179,- Prachtige witte brocante kast van 299,- voor 249,- ! Voor een handgemaakte tafel of leuk kastje: Centerdesign, Slimpad 36 Heiloo. Evt. op gewenste maat en kleur.

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

Dagje Louwman Auto Museum Den Haag. Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Warme olie massage door ervaren masseuse. Helpt tegen pijn en STRESS. Slechts € 30,- voor uur ! Tevens pedicure. Center Care Heiloo. Afspraak 072 - 533 4906

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 - 5064 1386

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Dance Valley met je vrienden ? Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

16 / 16

Hoe houden kinderen een dierbare overledene het liefst in hun gedachten? Achter de Regenboog roept kinderen op hun ervaringen te delen!

HEILOO - Begin deze maand brengt uitgeverij Lemniscaat het boekje Fijn Konijn van Yo Empson uit, in dit prentenboek staan verlies en mooie herinneringen centraal. Een mooie aanleiding voor Achter de Regenboog – al sinds 1993 actief bij het ondersteunen van jongeren en kinderen van wie een dierbare is overleden – om kinderen op te roepen hun ervaringen rondom dit thema te delen.
Wat kun je doen waardoor je op een fijne manier kan terugdenken aan iemand die is doodgegaan en met wie je een bijzondere band had? Kinderen kunnen hun verhalen hierover kwijt op o.a. het forum van Achter de Regenboog en op Facebook. Ook is er een speciaal Youtube-kanaal voor kinderen die liever vertellen dan schrijven.

Moeilijk om je blij voelen
Onder de inzenders verloot Achter de Regenboog begin september 10 exemplaren van Fijn Konijn. Hoewel het om een prentenboek gaat, zullen waarschijnlijk ook wat oudere kinderen die een dierbare verloren hebben zich in het verhaal herkennen. In Fijn Konijn is Konijn dood. Hij hield van konijnachtige dingen doen als lekker springen en oortjes wassen, maar bijvoorbeeld ook van muziek maken. Als hij de dingen deed waar hij blij van werd, werden de andere konijnen dit vanzelf ook. Toen konijn dood was, vonden de andere konijnen het dan ook heel moeilijk om zich nog blij te voelen. Totdat…. ze het hol ontdekte waar konijn alle dingen had achtergelaten waar hij blij van werd. De andere konijnen konden daarmee spelen en ze merkten dat ze ook blij konden worden als ze aan het dode konijn dachten. En omdat zij blij werden, konden anderen ook weer blij worden.

Oproep
Ruim 36.000 kinderen in Nederland hebben een gezinslid verloren door de dood. Iedere dag komen hier zo'n 20 bij. Achter de Regenboog roept al deze kinderen op om hun ervaringen en verhalen te delen, met als centrale vraag: Wat kun jij doen waardoor je op een fijne manier kan terugdenken aan iemand die is doodgegaan waarmee jij een bijzondere band had? Op de website www.achterderegenboog.nl en de Facebook pagina Stichting Achter de Regenboog staat uitgelegd waar kinderen hun verhaal kunnen vertellen. Uiteraard kunnen en mogen ouders hierbij helpen.

Over Achter de Regenboog
Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. In de praktijk betekent dit de organisatie van kinderweekenden en gezinsweekenden, waar lotgenootjes elkaar ontmoeten. Daarnaast beheert zij o.a. een informatie- en advieslijn en geeft trainingen. Voor meer informatie: www.achterderegenboog.nl.

Fijn Konijn