De Uitkijkpost

16 december 2015

De Uitkijkpost 16 december 2015


Roemeense muziekgroep op kerstmarkt

Vrienden uit Sighet, voor Vrienden van Sighet. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Tijdens de kerstmarkt van kwekerij De Buitenkans, georganiseerd door de Stichting Vrienden van Sighet, trad afgelopen weekend in De Trog een Roemeense groep muzikanten en dansers op. Zij waren hier op uitnodiging van Yolanda Blanken en Chantal Harsveld, die zich in Nederland voor de stichting inzetten. De groep, bestaande uit 10 mensen, was dit jaar voor het eerst in zijn totaliteit in Nederland. Zij vormen het bestuur van Stichting Vrienden van Sighet in Roemenië en zijn de ogen en oren voor de mensen van de stichting in Nederland.
De Roemeense groep vertrekt weer naar Roemenië, maar de kerstmarkt is er volgend weekend weer. Die wordt georganiseerd in samenwerking met de cliënten van de GGZ, met buiten bij de Trog een levende kerststal. Ook zal er weer een kerstboom staan, gemaakt door cliënten van de GGZ, waar in de top een van de cliënten zal staan om daar prachtige liederen ten gehore te brengen.

Wereldlichtjesdag: een avond vol warmte

Ook in Heiloo hebben de bezoekers een kaarsje aangestoken voor hun overleden kinderen. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Het terrein rond de Cultuurkoepel was mooi verlicht met brandende fakkels en in de koepel stonden honderden kaarsjes. Uit de openstaande deur klonk zacht de muziek van het lierspel (Diana Todria) met kinderstemmen en een prachtig lied van Claudia de Breij 'Mag ik dan bij jou'.

Zondag 13 december werd Wereldlichtjesdag stemmig gevierd in de Cultuurkoepel Heiloo. Wereldlichtjesdag is een herdenking voor overleden kinderen, die de wereld rond gaat. In heel veel plaatsen op aarde worden 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aangestoken. Ook in Heiloo hebben de bezoekers een kaarsje aangestoken voor hun overleden kinderen, hoe kort of lang geleden ook. De namen van de kinderen werden gezongen door zangeres Simone Awhina.

Het verliezen van een kind maakt een onuitwisbare indruk in het leven van de naasten. Om verder te kunnen leven na zo'n ingrijpende gebeurtenis is veel begrip, aandacht en liefde nodig van mensen om je heen. De warmte van een arm om je schouder, van persoonlijk contact, van mensen die begrijpen hoe het is om een kind te verliezen, al die warmte werkt troostend en verzachtend. Met het zachte licht van kaarsjes, de intieme sfeer en de sfeervolle muziek is een kleine bijdrage geleverd aan verbinding en troost voor vele families. Ritueelbegeleiders Evi Velders en Marinta Rutten kijken terug op een avond vol warmte, die zonder de bijdragen van sponsors en de inzet van enthousiaste vrijwilligers niet mogelijk was geweest.

'Dorpskerstboom' staat

Een particulier cadeautje, voor alle inwoners. Foto: Stip Fotografie

Iets kleiner dan voorgaande jaren, maar voor het derde jaar op rij staat er weer een heuse 'dorpskerstboom' naast de Witte Kerk. De 25-jarige boom werd te groot voor de voortuin, waarna de eigenaar besloot om de boom als 'dorpskerstboom' aan te bieden. De bomenploeg van Beheer Openbare Ruimte heeft vervolgens de boom omgezaagd. Op een grote platte wagen is de boom vervoerd en naast de Witte Kerk weer opgezet. Daarna zijn de lichtjes erin gehangen en nu kan iedereen er van genieten. De dorpsgenoot wordt bedankt voor het schenken van de prachtige boom.

Hele maand nog muziek in 't Loo

HEILOO - De prachtige witte vleugel op het plein in Winkelcentrum 't Loo nodigt muzikanten uit alle geledingen uit om te komen spelen. Twee weken geleden werden de bezoekers van het winkelcentrum verrast met een spontaan optreden van Sterre van Boxtel, deelneemster van Superkids 2015. Zij zong het prachtige lied Somewhere Over The Rainbow en wist iedereen te ontroeren. Afgelopen weekend waren er twee koren te horen. En daarmee is het nog niet voorbij, want de muziek blijft nog tot de jaarwisseling klinken. De vleugel blijft nog de hele decembermaand staan en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Tien vragen aan... Erwin Hoetjes

Foto: Aangeleverd

Mijn naam is Erwin Hoetjes. Ik ben 52 jaar, trotse man van Lia en vader van drie hartverwarmende kinderen Cato, Faas en Jens. Volgend jaar 25 jaar mooi getrouwd en 25 jaar werkzaam bij een prachtig bedrijf: Koninklijke Eduard van Leer, waar ik verantwoord hout uit productiebossen verkoop aan klanten in Nederland, België en China.

1. Waar ben je geboren en getogen?

Geboren op de Kennemerstraatweg tegenover Hollands Roem in de strenge winter van 1963. Getogen in de Jambuurt.

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

Dan zou ik als bassist op wereldtournee zijn met de Buk Danny Boogie Band en onze gezinnen. 's Avonds optreden, overdag schrijven aan mijn Stones-boek onder pseudoniem Schuine Hondsbossche. En natuurlijk lekker bezig zijn met m'n gezin. Maar ik bleek zaagsel in m'n kop te hebben en ben daarom (met veel plezier!) werkzaam in de internationale Houthandel.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

M'n jeugdvriend Jos Dekker die op 15-jarige leeftijd is overleden; hij probeerde een trein tegen te houden. Ik zou willen zeggen: "Ik hou van je" en ik zou willen vragen: "Jos, vertel..."

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

UFO's in de Jambuurt. Op de vooravond draaide de fantasie op volle toeren en probeerden we het heelal te doorgronden. Komt er de volgende ochtend een UFOloog het speeltuintje binnengewandeld en vraagt ons: wie wat waar en hoe? Gevolg: s'avonds liepen er 500 jongeren te gillen en te spoken in het houten speeltuintje en Pastoorsebossie. Magisch!

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

De Schuine Hondsbosschelaan natuurlijk! Welke schrijver kan nou zeggen dat er een straat naar hem vernoemd is terwijl er nog geen letter gepubliceerd is!

6. Waarvoor kunnen ze je s' nachts wakker maken?

Er is er maar één die me wakker mag maken en dat is Lia mijn vrouw en beste vriend. We kunnen alles bespreken en heel vaak, heel vet lachen. Heerlijk!


7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Blijf geen kikker op de bodem van de put. Want dan zie je alleen maar een klein stukje van de hemel!

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik pure hagelslag op mijn pindakaas doe.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

De straatnaamgeefcommissie van de gemeente is dramatisch fantasieloos. Bijvoorbeeld de wijk waar voorheen de Foresters hun velden hadden: het Jan Boltenhof had natuurlijk het Kees Voslaantje moeten heten; Alle Hospervijver het Koos Neyensplein, en Wethouder Tomsonbos het Dick Ooms Arsenaal. Allemaal legendarische voetballers van de Foresters. En wie komen er op het bordje? Wethouders en een architect! Kom op zeg. Ik zou graag tot de commissie toetreden om daar wat aan te veranderen. Tevens heb ik nieuwe overburen op de rotonde: een bedrijf heeft de rotonde geadopteerd. Vraag: kunnen ze hun geadopteerde boom rechtzetten?

10. Antwoord op de persoonlijke vraag van je voorganger.
De vraag aan jou is: Waar komt jouw artistieke talent voor schrijven vandaan en ga je er nog wat mee doen, bijvoorbeeld een boek schrijven, of columns?

Ik was een man van weinig woorden, terwijl ik zoveel gedachten had. Schrijven is een podium waarop ik goed vertoef. Ik vind het fijn om mensen te vermaken met taal. Ik ben altijd bezig met "de grote onvoltooide", maar laat me (te :-) ) graag verleiden tot andere dingetjes.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen :

Wout Folmer
Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:
Ik geniet zo van jouw foto's van mensen ; hoe vang je de blik zo treffend?

Vrijwilligster Fran: 'Creatieve prestaties verdienen een plaats'

Fran is de creatieve spil binnen de Theaterbende Foto: Aangeleverd

Het Vrijwilligers Informatie Punt laat elke maand een vrijwilliger aan het woord. Deze maand is dat Françoise Walter (56 jaar), getrouwd, moeder van twee zonen van 21 en 20 jaar en woonachtig in Heiloo.

Sinds 4 jaar is Fran (zoals velen haar noemen) als vrijwilligster betrokken bij de Theaterbende Heiloo (www.theaterbende-heiloo.nl). Hier kunnen kinderen in de leeftijd 7 t/m 18 jaar zich helemaal uitleven op het gebied van theater. Onder leiding van een regisseuse en een zang- en dansdocente leren de kinderen per seizoen de fijne kneepjes van het vak en ieder jaar wordt er een voorstelling gegeven. De kinderen zijn daarbij onderverdeeld in twee groepen: de Basisbende (7 t/m 12 jaar) en de Jongerenbende (13 t/m 18 jaar). Iedere groep speelt een eigen stuk.

Fran is de creatieve spil binnen de Theaterbende. Momenteel stuurt zij een groep vrijwilligers aan, die zich bezighoudt met het maken van de kleding en accessoires voor de spelers. Door haar creatieve opleiding in de jaren '80 en door verschillende stages na haar opleiding bij makers en ontwerpers van theaterkostuums, is het voor haar niet al te moeilijk om voor iedere voorstelling weer de juiste kleding en accessoires te maken.

Het mooiste van haar werk vindt Fran dat zoveel vrijwilligers bezig zijn om alles mogelijk en mooi te maken voor de voorstelling. Op het moment van uitvoering komt het dan allemaal bij elkaar! Buiten de Theaterbende heeft Fran zich ook ingezet als vrijwilliger bij een project alfabetisering. Ze hield zich daar bezig met het opzetten van het project en schreef zij onder andere handleidingen (bijvoorbeeld: 'Hoe ga je om met sociale media'). Of Fran nog iets kwijt wil? "Sportieve prestaties krijgen vaak veel media-aandacht. Toch verdienen ook creatieve prestaties, zoals die van de Theaterbende, een duidelijke plaats in Heiloo."

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Heiloo: www.vrijwilligersheiloo.nl

Zware Hufters rijden voor Dolfinn

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Rallyteam De Zware Hufters doet in februari voor de vijfde keer mee aan de Carbage Run Wintereditie: met een auto van maximaal 500 euro door zes Europese landen, dit keer naar eindbestemming Andorra. De Zware Hufters gaan de tocht verrijden in een 19 jaar oude Opel Omega Station, die 'Lumberjack' is gedoopt. Met 10 euro kun je de mannen steunen.

Theo Bakker van het rallyteam: "Dit doen we uiteraard omdat we dat erg leuk vinden, maar ook om geld in te zamelen voor Stichting Dolfinn. Via onze sponsoractie 'Vriendjes Voor 1 Tientje' en bedrijven hebben we al een aardig bedrag bij elkaar gereden."

Wie 'Vriendje voor een tientje' wordt en daarmee Stichting Dolfinn steunt, kan op zaterdag 19 en zondag 20 december in winkelcentrum 't Loo kennis maken met de rallyrijders en z'n naam op de Lumberjack schrijven. De Zware Hufters zijn dan te vinden tegenover Keurslagerij Kees Burger.

Exposities Theo Leering en Nancy Stikkelmans

Detail van een schilderij van Theo Leering. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Theo Leering exposeert tot en met 29 januari met zijn schilderijen in het Trefpunt. Theo woont in Alkmaar en heeft zijn atelier in Heiloo. Hij volgde een grafische opleiding, maar kwam erachter dat zijn hart toch meer bij het lossere schilderwerk lag. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar geeft hij in Heiloo een aantal dagdelen in de week les in tekenen en schilderen.

De schilderijen die in het Trefpunt worden getoond, zijn gemaakt met olieverf op linnen doek en variëren in thematiek. We zien een onderwatervoorstelling van een duiker die op het terras van viskraam Atlantis een natte krant leest. Een ander schilderij toont een man op klompen die zojuist op de kermis van Knokke op een boksbal zijn knokkels heeft stukgeslagen. Je ziet dat hij zijn best doet om zijn pijn niet te tonen, maar daarin slaagt hij maar nauwelijks. In de werken van Theo liggen melancholie, troost en hopelijk een glimlach dicht bij elkaar.

Tegelijk met de expositie van Theo exposeert Nancy Stikkelmans in de vitrinekast van het Trefpunt haar kunstwerken. Nancy is een kleurrijke persoonlijkheid en dit vind je terug in haar verschillende creaties. Zeker in deze maand van cadeautjes de moeite waard om je te laten inspireren of om iemand mee te verwennen.

De exposities zijn te bezoeken op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en 13.15 tot 16.30 uur, vrijdag 8.30 tot 12.30 uur. Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2.

Bedrijf Belicht: Voetverzorgingspraktijk De Bijvoet

Foto: Foto: Stip Fotografie

[Bedrijf Belicht: Voetverzorgingspraktijk De Bijvoet]

Fotobijschrift:

Voetverzorgingspraktijk De Bijvoet

Rosendaal 52, 1851 RM Heiloo, telefoon: 06 – 48 12 38 28, e-mail: zonnehoed12@hotmail.com

Ingrid Olij (52) legt haar hart aan uw voeten. Dat is de conclusie van een bezoek aan Voetverzorgingspraktijk De Bijvoet. De Bijvoet is overigens een naam met een geschiedenis. De Romeinen staken takjes van deze struik in hun sandalen, om voetproblemen te voorkomen. En in de Middeleeuwen hing men takjes boven de deur, om het huis te vrijwaren van kwade geesten. Gezonde voeten en een goede sfeer – dat is precies het streven van De Bijvoet. In een kleine, intieme praktijkruimte in haar eigen woning aan het Rosendaal, ontvangt Ingrid elke klant met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Met aandacht voor de klant en liefde voor het vak gaat Ingrid aan het werk. Desgewenst ook bij de mensen thuis.

Gunstige tarieven

In haar eigen praktijk of bij de mensen thuis - Ingrid neemt de tijd voor haar klanten. Een behandeling duurt al gauw een uur. Toch kost de standaardbehandeling slechts EUR 25. Voor EUR 35 krijgt de klant een behandeling de luxe, waarbij na de gebruikelijke verzorging de voeten worden behandeld met een extra naar keuze: een eeltscrub, een groenekleipakking, een voetbad of een massage met etherische oliën. De etherische oliën worden afgestemd op de behoefte van het moment: heeft de klant droge of koude of vermoeide voeten?

"De groenekleipakking werkt reinigend en voedend, en is bijzonder geschikt voor deze tijd van het jaar," licht Ingrid toe. "In deze tijd brengen onze voeten immers veel tijd door in dichte schoenen."

Verzorgingsproducten voor thuis

Aan het eind van de behandeling gaat de verzorging van de voeten verder, met de verzorgingsproducten voor thuis. Ingrid ontwerpt haar eigen lijn, en gebruikt voor ieder product zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en zo weinig mogelijk chemische toevoegingen. Er is al een heerlijk ontspannende voetenbadzout, met Dode-Zeezout, zuiveringszout (tegen kalknagels) en etherische oliën thijm en lavendel. Dan is er een effectieve scrub, op basis van zachte zeep, met pepermuntolie en abrikozenpitten. En ten slotte "Fluweeltje", een rijke, verzorgende anti-klovenzalf, met olijfolie, Heilooër bijenwas, etherische sinaasappelolie en vitamine E-olie.

Decemberactie

De Bijvoet werkt uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, belt u naar de praktijk. Dit kan op maandag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Kunt of wilt u niet naar de praktijk komen? Ingrid Olij komt graag bij u thuis! Wie vóór 10 januari 2016 een afspraak maakt, ontvangt na de behandeling een gratis verzorgingsproduct voor thuis naar keuze.

Waarom is de afslag A9 een noodzaak?

Toen ik in januari 1970 in Plan Oost te Heiloo kwam wonen, was Heiloo nog een echt dorp met winkeltjes om de kerk en veel groen in het centrum. Plan Oost was een van de eerste grote uitbreidingen van Heiloo. Wat opviel, was dat bebouwing en wegenstelsel volledig op elkaar waren afgestemd. Er waren geen files en er was geen parkeeroverlast. Maar toen kreeg Heiloo, zoals zoveel gemeenten in die jaren, een ongekende drang tot bouwen en uitbreiden. Het ene na het andere bouwplan werd uitgevoerd. Later verdween ook groen door zogenaamde inbreilocaties en het laten verdwijnen van campings ten gunste van woningbouw. Als in de nabije toekomst de 'Zandzomen' worden gerealiseerd, verschijnen daar nog eens honderden huizen en evenzovele auto's.
Door de bouw van al deze huizen, en door het toenemen van de welvaart, steeg het aantal auto's in onze Gemeente enorm. Aangezien Heiloo een forensengemeente is, wordt er met het aanwezige wagenpark veel gereden. En nu de grote fout die men maakte: het wegenplan werd in al die 45 jaar dat ik hier woon, nimmer, of slechts zeer miniem aangepast aan de grotere behoefte die het autoverkeer hieraan stelde. Het is daarom dan ook logisch dat zich op de bestaande wegen vaak grote problemen voordoen, en dat ter ontlasting van het huidige wegenstelsel, een aansluiting op de A9 nu onvermijdelijk is. Degenen die zich nu tegen aanleg van deze weg keren, hadden zich eerder moeten laten horen, en tegen moeten stemmen als er weer een uitbreidinsgplan van de tekentafels rolde. Nu kunnen we niet anders meer dan de geplande aansluiting op de A9 zo snel mogelijk realiseren.

Ad van Kamp

Watersalamanders bij Nijenburg nog niet in winterslaap

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Boswachter Hans kwam tijdens zijn werkzaamheden op Nijenburg deze kleine watersalamanders tegen. Door de zachte temperatuur tot op heden hebben ze zich nog niet goed verschanst. Watersalamanders leven in sloten en poelen en overwinteren meestal op het land. Dan zoeken ze een beschutte plek, onder stenen of houtblokken. In het vroege voorjaar komen ze massaal uit winterslaap. Maar deze salamanders zijn daar nog niet mee bezig. Deze week vlogen er ook nog steeds vleermuizen rond. "Dat is de natuur, een deel van de dieren kan dan de kans lopen dood te gaan. Maar de slimme dieren hebben op tijd een schuilplaats gevonden", aldus Klaas van den Berg van Natuurmonumenten.

Openingstijden bibliotheek rond de feestdagen

HEILOO - Bibliotheek Heiloo is gesloten tijdens de feestdagen op 25 en 26 december en 1 januari. Op 24 december en 31 december, sluit de bibliotheek om 16.00 uur. De overige dagen is de bibliotheek normaal geopend. Iedereen is van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie dinsdag 5 januari, van 18.30 tot 20.00 uur.

Kerstnachtdienst in de Witte Kerk

HEILOO - Op donderdagavond 24 december om 22.00 uur is er In de Witte Kerk te Heiloo een kerstnachtdienst. Voorganger is ds. Van der Wind. Medewerking wordt verleend door het koor One More Voice onder leiding van Paul van Venrooy met aan de piano Saskia Terpstra. U bent van harte welkom.

Reunion (oud-MoGoJoKo) zingt in Kerstnacht

HEILOO - Zin in een betoverend kerstconcert om twaalf uur 's nachts? Kom naar de ter Coulsterkerk! Reunion (oud-MoGoJoKo) zingt in Kerstnacht. Entreekaarten kosten 5 euro per stuk en kunnen gereserveerd worden op reunionsecretariaat@yahoo.com.

Wintercircus Sijm in kerstsferen

De jubileumproductie is een schitterende mix van muziek, acrobatiek, humor en sensaties. Foto: aangeleverd

Circus Sijm bestaat dit jaar 15 jaar en sluit haar jubileumtournee traditiegetrouw af met de speciale serie kerstvoorstellingen in Heiloo. Op het evenemententerrein aan De Omloop ontstaat ook dit jaar een sfeervol wintersprookje. Het verwarmde tentencomplex wordt omzoomd door tientallen dennenbomen en duizenden lampjes.

Ook dit jaar strijden de circusartiesten om de felbegeerde NHD Circus Award. Tijdens de feestelijke slotvoorstelling op 30 december 2015, maken de presentatoren van het televisieprogramma Streetlab bekend wie de onderscheiding in ontvangst mag nemen. De jubileumproductie is een schitterende mix van muziek, acrobatiek, humor en sensaties. Wie de nieuwe tent - met 450 zitplaatsen - betreedt, bevindt zich direct in een sfeervol circustheater met kristallen kroonluchters, pluche en gouden ornamenten. Verwachtingsvol klinkt achtergrondmuziek en de mystieke geur van zaagsel en popcorn prikkelen de zintuigen. Als het licht dooft komt het ensemble tot leven. De spreekstalmeester, de clowns, de acrobaten, de goochelaars en de jongleur - allen heten u van harte welkom: Hooggeëerd Publiek! Het jubileumprogramma gaat van start!

Circus Sijm heeft ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum ook de prijzen – ten gunste van de bezoeker – vernieuwd! Wie tot uiterlijk 24 uur vóór de voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs: € 16,00 (normaal €20,00 voor volwassenen en €17,50 voor kinderen – 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

UNICEF weet zich door u gesteund

Wanneer een kind in behoeftige omstandigheden opgroeit, kunnen de gevolgen daarvan levenslang hun sporen trekken. Van een gelukkige jeugd is dan geen sprake, van een "wenkende toekomst" evenmin. Op talrijke plaatsen op de wereld is de situatie voor duizenden kinderen ronduit rampzalig en afgezien van het leed op persoonlijk niveau, betekent dit een ontwrichting op economisch en bestuurlijk gebied, want voor krachtige leiders heb je gezonde en ontwikkelde mensen nodig. Je zou er moedeloos van worden, ware het niet dat er allerlei geweldige organisaties en individuele hulpverleners zijn, die zich tot het uiterste inspannen om de nood te lenigen. UNICEF doet wat in haar vermogen ligt om naleving van de kinderrechten te stimuleren. Zij bouwt scholen, geeft voorlichting over gezond eten, leidt medisch personeel op enzovoort.

Om hulp te organiseren is geld nodig, veel geld. Het is dan ook met diep gevoelde erkentelijkheid dat ik u namens UNICEF, dus in feite namens talloze kinderen, dank zeg voor de stroom aan 'statiegeldbonnen' die u ook in 2015 weer in het collectebusje bij AH in 't Loo deponeerde! U draagt bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen die opgroeien in een wereld die in brand staat, een ramp waaraan zij part noch deel hebben.

Dank u wel! Dank ook aan de manager, de heer R. Goudt, en zijn behulpzame staf!

Joke Luken

UNICEF Alkmaar e.o.

Win uw eigen boodschappenkarretje

Wie zullen er deze keer een volle boodschappenkar winnen? Foto: Aangeleverd

HEILOO - Vanaf vandaag, woensdag 16 december kunt u nog 17 dagen sparen voor de vele prijzen van de kassabonnenspaaractie van Ik winkel in Heiloo. Er zijn volle boodschappenkarren te winnen en u kunt ook de gelukkige winnaar zijn van een eigen boodschappenkarretje: een halfjaar lang de sleutels van de Ik winkel in Heiloo Opel Adam! Tot en met zaterdag 2 januari 2016 loopt deze spaaractie van de gezamenlijke Heilooër winkeliers.

Er kan in drie categorieën gespaard worden: tot € 250,-, tot € 500,- en tot € 1000,-. Kassabonnen afkomstig van alle winkels in Heiloo tellen mee! Het gaat om kassabonnen en facturen van alle winkels, waaronder de horecazaken, autobedrijven en vaste marktkramen die in Heiloo gevestigd zijn. Ook van winkels die niet deelnemen aan deze gezamenlijke actie. In elke spaarcategorie is er een hoofdprijswinnaar, die € 250,-, € 500,- of respectievelijk €1000,- wint; handje contantje! Daarnaast zijn er tal van andere aantrekkelijke prijzen, beschikbaar gesteld door de winkeliers van Heiloo. Alle ingeleverde spaarzakjes dingen óók mee in de loting voor de extra hoofdprijs: een halfjaar rijden in onze flitsende Opel Adam!

U kunt de kassabonnen verzamelen in het papieren inleverzakje dat alleen verkrijgbaar is bij de deelnemende winkeliers. Deze winkeliers zijn herkenbaar aan de reclameposters in de winkel en de 'Wij doen mee!' sticker bij de kassa of servicebalie. Ook op de website www.ikwinkelinheiloo.nl staan de deelnemende winkeliers vermeld.

Stop uw inleverzakje vóór 17 uur op zaterdag 9 januari (een week na sluiting van het sparen) in een van de hiervoor bestemde inlevertonnen bij Karwei, Radio Bakker, 't Hoekstuk (AH), Stationscentrum (Vomar) of 't Loo (AH en Slagerij Kees Burger). Op zaterdag 16 januari is de feestelijke prijsuitreiking om 12 uur in winkelcentrum 't Loo. Deze zaterdag is ook de trekking voor de extra hoofdprijs. Spaar uw kassabonnen en maak kans op vele leuke prijzen! De Heilooër winkeliers zien u graag in hun winkels en wensen u veel koopplezier voor de komende feestdagen. Zie www.ikwinkelinheiloo.nl voor meer informatie.

Kits Oonlie belicht

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Kits Oonlie is kinderopvang waar uw kind zich thuis zal voelen. Waar we samen met de ouders bespreken wat zij belangrijk vinden rondom de opvang. En waar een kind lekker kind mag zijn. Kits Oonlie biedt veiligheid, structuur en mogelijkheden tot ontwikkeling, maar vooral: plezier! Wat bij Kits Oonlie centraal staat is betrokkenheid. We bekijken samen met u, hoe wij uw kind het beste kunnen begeleiden en wat u, als ouder, belangrijk vindt rondom de opvang.

Om u kennis te laten maken met Kinderopvang Kits Oonlie, zullen we in de Uitkijkpost steeds één van onze vestigingen uitlichten. Wie zijn de medewerkers, hoe ziet de vestiging eruit en welke activiteiten worden er gedaan? In januari starten we met Kinderdagverblijf Boekenstein. Wilt u nu al meer informatie of een keer komen kijken op de vestiging? Neem gerust contact op met Kits Oonlie en stuur een e-mail naar info@kits-oonlie.nl

Zondagavond Kerstsamenzang in de Witte Kerk

HEILOO - De jaarlijkse kerstsamenzang, geleid door Gerard Leegwater op het orgel, vindt dit jaar plaats op zondag 20 december om 19.30 uur in de Witte Kerk in Heiloo. Het koor One More Voice uit Heiloo onder leiding van Paul van Venrooy zal zingen en het wordt op de piano begeleid door Saskia Terpstra. Dit koor, dat al 25 jaar bestaat, zal met zijn swingende muziek bijdragen aan een goede kerstsfeer voor jong en oud. Het programma is afwisselend: veel samenzang van bekende kerstliederen, afgewisseld door zang van het koor en lezing van het kerstevangelie. De Witte Kerk is versierd in kerstsfeer; brandende kaarsen maken het compleet. Het kerkgebouw baadt sinds kort in de avonduren in een zee van licht. Na afloop kunt u genieten van een beker warme chocolademelk en een kerstkransje. Wilt u gehaald worden, neem dan contact op met Fia Brouwer de Koning (tel: 072 533 61 63) of Nita Purmer (tel: 072 504 43 92).

Beestenboetje (tijdelijk) dicht voor bezoekers

Voor alle vrijwilligers die de dieren dagelijks verzorgen, geldt een hygiëne-protocol Foto: Aangeleverd

HEILOO – Er gaat een nieuwe besmettelijke konijnenziekte (RHD2-virus) door Nederland. Er is nog geen vaccin beschikbaar om de konijnen te laten inenten. De vrijwilligersgroep van het Beestenboetje heeft daarom besloten om de kinderboerderij tijdelijk te sluiten voor bezoekers. Voor alle vrijwilligers die de dieren dagelijks verzorgen, geldt een hygiëne-protocol. Het nieuwe virus wordt momenteel landelijk onderzocht. Zo gauw als er meer bekend is en het vaccin ter beschikking komt, gaat het Beestenboetje weer open. Voor meer informatie: www.beestenboetje.nl

Kerstverhaal Geblutste neuzen

Het vroor dat het kraakte. IJsbloemen versierden de ramen en in gedachten verzonken dwaalde ik af naar mijn jeugd.

Hoe ik als kind met mijn vingertoppen de bevroren bloembladeren op mijn slaapkamervenster aanraakte. Er ontstonden tranen aan de binnenzijde van de ruit en de bloemen smolten in stilte weg, wenend in vrede. Aan de buitenkant bevond zich de witte wereld, lonkend. Onder het schijnsel van de lantaarnpaal voor het huis had de wirwar van dwarrelende sneeuwvlokken iets spookachtigs. Knersende voetstappen van een man die een hond uitliet maakten een einde aan het maagdelijke tapijt. En het geblaf van zijn hond verstoorde de orkaan van stilte, die zo sierlijk over de avond hing, in het schemerlicht van de wassende maan.

Acht jaar moet ik zijn geweest. De winter was streng en mijn vader was ziedend. Ik had het over mijzelf afgeroepen op een regenachtige zomerdag.

Verveeld stond ik op de muf ruikende zolder naar de regen te staren die bovenop het dakraam kletterde. Achter het oude bureau ontwaarde ik de kerststal. Ik trok de deken eraf en ik schrok van de bliksem die ergens vlakbij insloeg en die het beeld van de aartsengel deed oplichten. Roerloos keek hij mij aan. Bovenop het nepgras lagen de andere keramische beeldjes verpakt in wikkels papier. Nieuwsgierig ging ik op zoek naar de kribbe. Dat bleek ingewikkeld, want ik had al gauw drie liggende schapen braaf op een rij staan. Eén schaap stootte ik per ongeluk om. Hij maakte een harde landing pal op zijn neus en die was meteen geblutst. En toen ontdekte ik het: je kon met de schapenneuzen krijten. Stiekem probeerde ik er een stuk of twee uit en bij de derde moest zijn wollige staart eraan geloven. Toen ik zag dat het inmiddels droog was, heb ik de gewonde lammeren van God opnieuw ingepakt, de kerststal netjes teruggeschoven en ik trok mijn stoute schoenen aan.

Maar na de zomer en de herfst, komt de winter. En toen mijn vader met pijn en moeite de horde had genomen van de gammele zoldertrap, verscheen hij zo trots als een aap in de woonkamer. Ik stond niet alleen oog in oog met vader, maar ook met de kerststal.

'Uitpakken maar!'riep mijn vader goedgemutst. Iedereen wilde altijd het kindeke Jezus vinden, maar na vier schapen en de herder met de fluit, en een koning met mirre, sloeg mijn vader met de vlakke hand hard op tafel.

'Dat loeder!' Zijn hoofd kleurde rood en er kwam nog net geen stoom uit zijn oren.

Er lag een schaap op het dressoir met een geschaafde kont en een ernaast met een gehavende neus. Ik dook onder tafel.

'Snotverdorie, ik wist dat hij erachter zat!'

'Niks snotverdorie,'riep mijn zus triomfantelijk, 'ik heb Jezus gevonden!'

Begin december denk ik steevast terug aan de heiligschennis die ik heb gepleegd, tijdens een verdwaalde regenbui op een zo onschuldig begonnen zomerdag. De geblutste schapen lagen sindsdien altijd ergens verdekt opgesteld in een uithoek van de stal.

Herman Burger

Aart Slegh (86) traint nog iedere week

Al 33 jaar doet Aart Slegh mee aan de conditietraining in de gymzaal van het PCC aan de Dors. Foto: Iris Vermeulen

HEILOO – Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze op 86-jarige leeftijd nog elke week sporten en aan hun conditie werken. Aart Slegh uit Heiloo is een van de uitzonderingen. Al 33 jaar doet hij elke donderdagavond mee aan de conditietraining in de gymzaal van het PCC aan de Dors.

Samen met een groep mannen tussen de 60 en 70 jaar oud traint werkt hij nog iedere week aan zijn conditie. Daarnaast is hij ook een actieve fietser. Hij probeert zo'n drie keer per week te fietsen. Ieder jaar fietst hij tussen de 8.000 en 10.000 kilometer, vaak met een groepje. Met enige regelmaat maakt hij een fietstocht naar Texel, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Toen hij in 1977 in Heiloo kwam wonen, was hij op zoek naar een sportclub en zo kwam hij terecht bij de conditietraining.

Aart Slegh hield altijd al van sport. Vroeger deed hij aan voetbal, volleybal en judo. En nog steeds vindt hij het leuk om aan sport te doen. "Ik vind het belangrijk om te bewegen en fit te blijven," vertelt Aart. "En hij doet nog steeds voor de volle honderd procent mee," voegt trainer Bernard Mosch eraan toe. Samen met de rest van de leden van de conditietraining werd Aart Slegh halverwege december in het zonnetje gezet. Namens de hele groep kreeg hij een cadeau en werd hij door Bernard Mosch toegesproken.

De groep bestaat alleen uit mannen. "In het verleden heeft een enkele keer wel eens een vrouw meegedaan maar het is eigenlijk echt een mannenclubje," vertelt Aart. Of hij trots is op zijn prestatie? "Soms denk ik, verdorie ik ben oud en doe het nog steeds," zegt Aart. "Maar meestal denk ik er nooit zo over na."

Maak kennis met Chiel van D&M PC Service

Chiel van den Boogaard Foto: Aangeleverd.

HEILOO - Chiel van den Boogaard, 20 jaar oud, is een enthousiaste ICT-student uit Heiloo. Hij studeert HBO-ICT aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast zijn opleiding werkt Chiel bij D&M PC Service. Hij ziet zichzelf in de toekomst in de ICT werken op zakelijk gebied. Chiel is erg creatief en dit komt de oplossing van een technologisch probleem vaak ten goede. Inmiddels werkt Chiel al ruim twee jaar bij D&M PC Service en door zijn ruime ervaring gaat hij elke Apple-, Windows- en andere ICT-uitdaging aan. Naast de huis-, tuin- en keukenproblemen passen de complexere of zakelijke oplossingen ook in zijn straatje. Het overbrengen van kennis is ook een passie van Chiel. Dit uit zich in het lesgeven bij klanten thuis of het helpen van zijn collega's. Wilt u meer weten over D&M PC Service of een afspraak maken? Neem gerust contact op!

Telefoon: 0620997552 – E-mail: hulp@dmpcservice.nl – Website: www.dmpcservice.nl

Kerstexpositie Tintoretto

HEILOO - De jaarlijkse kerstexpositie van teken- en schildervereniging Tintoretto wordt gehouden op Eerste en Tweede Kerstdag, zondag 27 december en Nieuwjaarsdag. De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. De leden exposeren werk dat in het afgelopen jaar gemaakt is in diverse teken– en schildertechnieken en ook grafische technieken. De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staat voor u klaar. U vindt Tintoretto in 'De Hofdijk', Mariënstein 178-A in Heiloo.

Tintoretto bestaat in december 70 jaar (1945-2015) en wil daar nog vele creatieve jaren aan toevoegen. Tintoretto biedt een gevarieerd cursusaanbod en sluit aan bij hedendaagse ontwikkelingen zoals urban sketching. Wie besluit om in januari lid te worden, krijgt 50% korting op de contributie voor het seizoen 2015-2016!

Voor meer informatie: www.tintoretto-heiloo.nl

Reuzenbaby verkondigt komst Djezz

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Djezz Slinkert is geboren. De reuzenbaby op de Westerweg draagt deze blijde boodschap uit. Zijn vader vertelt dat alles goed is gegaan. Djezz is afgelopen woensdag geboren en is het vierde kind. Binnen een jaar tijd kregen de ouders drie kinderen. De oudste, Jayden, is vijf jaar. Daarna kregen ze een tweeling (Adam en Mason), die elf maanden is. En nu dus binnen het jaar een gezonde zoon erbij. En dan op naar het volgende feest, want de tweeling wordt half december 1 jaar!

Kunstparade Heiloo slaat een jaartje over

Kunstparade maakt pas op de plaats. In 2017 een nieuwe editie. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Door het grote enthousiasme van de kunstenaars en vrijwilligers, en de overweldigende publieke belangstelling is de Kunstparade (voorheen de Kunst6daagse) enigszins uit haar jasje gegroeid. Omdat er ook nog geen projectcoördinator is gevonden voor de Kunstparade 2016, kiest de Stichting Kunst-Zin Heiloo voor een adempauze. in 2016 zal er eenmalig geen Kunstparade zijn. Daardoor komt er tijd en rust voor studie en discussie met alle betrokkenen over de toekomst van de Kunstparade. In 2016 willen we ons heroriënteren en verbeterpunten vanuit de enquêtes vorm geven.

In de komende periode moet de uitwisseling van ideeën het profiel opleveren van de Kunstparade zoals die er in 2017 uit gaat zien. De voor- en nadelen van schrappen of samenvoegen van onderdelen van de Kunstparade zullen worden geïnventariseerd. Het bestuur van de Stichting Kunst-Zin Heiloo verwacht dat in april of mei duidelijk zal zijn hoe de Kunstparade er vanaf 2017 uit zal zien.

IVN-wandeling: Over leven in de winter

Als je goed oplet zie je dat de lente al wordt voorbereid. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het was heel lang zacht deze herfst, maar de winter komt er aan. In de winter lijkt het bos uitgestorven; de loofbomen zijn kaal, er zijn weinig vogels en er bloeit nauwelijks iets. Toch is het niet alleen maar 'pauze' in de natuur. Als je goed oplet zie je dat de lente al wordt voorbereid. Tussen de dorre bladeren zie je het groen van het fluitenkruid opkomen, of kleine ronde blaadjes van speenkruid. En aan de bomen zijn de knoppen te zien waaruit later de bladeren te voorschijn komen. Veel dieren hebben zich verstopt: de vleermuizen in holle bomen, egels onder takkenhopen en de padden hebben zich ingegraven. Hoewel minder opvallend gaat het leven in het bos dus gewoon door.
Dit alles komt ter sprake tijdens de maandelijkse IVN-wandeling in het Heilooër Bos op zondag 20 december. Verzamelen zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. Warme kleding en waterdicht schoeisel aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110; Opgave vooraf is niet nodig. Zie ook: http://ivnnkl.nl.

Heiloo krijgt aansluiting A9

Foto: Uitkijk

De aansluiting van Heiloo op de A9 gaat er komen nu Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland vandaag hebben ingestemd met de financiering van de aansluiting. Met de al eerdere instemming van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar voor de gemeentelijke bijdragen kan nu binnen enkele jaren een nieuwe afritHeiloo aangelegd zijn. "Een aansluiting op de A9 bij Heiloo is een goede investering om de bereikbaarheid in deze regio te verbeteren. Ik ben blij dat Provinciale Staten dit belangrijke besluit genomen hebben. We kunnen nu verder met de aanleg", aldus gedeputeerde Elisabeth Post.

De kosten van de aansluiting (33 miljoen euro) worden verdeeld over de deelnemende partijen. Hiervan nemen de gemeenten Alkmaar, Heiloo en Castricum 21 miljoen voor hun rekening en wordt de resterende 12 miljoen door de provincie Noord-Holland bijgelegd.

Uitvoering in 2017

De aansluiting op de A9 komt ter hoogte van de Lagelaan, met een aantakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg. De provincie Noord-Holland is gevraagd om de uitvoering van het project op zich te nemen en het ontwerp in detail uit te werken. Nu alle partijen hebben ingestemd met de financiering kunnen in 2016 de ruimtelijke procedures, de aanbesteding en de grondverwerving van start gaan. De eerste zichtbare werkzaamheden vinden medio 2016 plaats als de kabels en leidingen verlegd worden. De daadwerkelijke aanleg van de nieuwe aansluiting is gepland vanaf 2017. In 2019 moet de nieuwe aansluiting gereed zijn.

Nieuwe Strandwal
De nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo is onderdeel van de Nieuwe Strandwal. Nieuwe Strandwal is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een gebiedsontwikkelingsproject met woningbouw, groenprojecten en de ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer De aansluiting is nodig vanwege het extra verkeer dat wordt verwacht van zowel de (nieuwbouw)woningen als van de bedrijven. Het zorgt ervoor dat huidige en toekomstige inwoners de Randstad goed kunnen bereiken en dat de regio goed bereikbaar is voor bedrijven uit de Randstad.

Haltepalen Buurtbus De Ronge

In 2015 hebben al meer dan 12.000 reizigers gebruik gemaakt van de bus Foto: Aangeleverd

HEILOO - Langs buurtbuslijn 408, de route die loopt van Winkelcentrum 't Loo via Egmond-Binnen naar het busstation in Egmond aan Zee vice versa, heeft Connexxion op het kruispunt De Ronge-het Malevoort-Boekenstein aan weerskanten van de weg een bushaltepaal geplaatst. De buslijn, die mede in stand wordt gehouden door vrijwillige chauffeurs, voorziet in een duidelijke behoefte aan openbaar vervoer, getuige de aantallen passagiers. In 2015 hebben tot en met november al 12.470 reizigers gebruik gemaakt van de bus.

Kerstconcert Alkmaar Vocaal

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Zaterdagmiddag 19 december om 16 uur biedt het kamerkoor Alkmaar Vocaal een prachtig kerstprogramma aan in de versierde Witte Kerk. Op het menu staan diverse hoogtepunten uit het klassieke kerstrepertoire. A capella koorwerken van Britten, Poulenc, Howells, Bach en anderen zorgen voor de warme sfeer die de kersttijd zo bijzonder maakt. Alkmaar Vocaal is een gemengd kamerkoor met evenwichtige bezetting (24 mannen en vrouwen). Dirigent is Bas Halsema. Het concert duurt ongeveer een uur, er is geen pauze. Toegang 5 euro (kinderen gratis).

Kerstboomactie Lions Heiloo, Limmen en de Egmonden

REGIO - Ook dit jaar staat de Lions Club Heiloo, Limmen en de Egmonden op zaterdag 19 december bij het 't Loo met haar jaarlijkse kerstboomactie. De afgelopen jaren werden kerstcadeaus ingezameld voor kinderen die werden opgevangen door Stichting Ock Het Spalier. Dit jaar is gekozen voor een ander doel dicht in onze lokale samenleving: Orthopedagogisch Dagcentrum De Vijfhoek. Dagelijks wordt er gewerkt met gehandicapte kinderen.

Bij ODC De Vijfhoek is een kind met een handicap in de eerste plaats een kind; een kind met mogelijkheden én beperkingen. De Vijfhoek is een plek die zo is aangepast dat kinderen zich er prettig voelen. Ze worden er begrepen en gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Er wordt met hen gewerkt aan zoveel mogelijk zelfstandigheid. Lions club Heiloo, Limmen en de Egmonden staat zaterdag met haar stand weer bij de ingang van de Hema. Loop even langs wanneer u 't Loo bezoekt. Bij de stand kunt u informatie krijgen over cadeautips of andere bijdragen.

Kerstgroepen in de Abdij

Kerstgroepen uit alle delen van de wereld in de Abdij van Egmond Foto: Aangeleverd

EGMOND - Tot 4 januari vindt bij de Abdij van Egmond weer de traditionele tentoonstelling van kerstgroepen plaats. Kerstgroepen uit alle delen van de wereld zijn te bewonderen in de "Schuur", bij het Benedictushof aan de Vennewaterweg 27 in Egmond Binnen. Naast traditionele, oude kerstgroepen en stallen ziet men groepen uit diverse andere culturen. Zo ziet men grote verschillen tussen diverse gebieden in Europa, maar ook in andere werelddelen. Ze geven met aparte, vaak grappige details aan, wat belangrijk was voor de bewoners in hun streek. De tentoonstelling is een samenwerking van de Stichting tot Behoud van Erfgoed rond de Kerst, de vereniging Vrienden van de Kerstgroep Nederland en de Benedictushof.
Open: tot 4 januari dagelijks van 10:00-17:00 uur (24 en 31 december van 10:00-15:00 uur). Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

'Geen kind is zó aanwezig als het kind dat wordt gemist'

Tijdens Wereldlichtjesdag wordt stilgestaan bij alle overleden kinderen, zoals Chantal van den Brink. Foto: Ab Baart Fotografie

HEILOO - Afgelopen zondag werd in de Cultuurkoepel stilgestaan bij Wereldlichtjesdag. Voor Claudia van den Brink is dit een bijzondere gelegenheid om samen met anderen haar overleden dochter Chantal te herdenken.

"Chantal is altijd in mijn gedachten. En met 'altijd' bedoel ik elk moment van de dag. Op 11 oktober 2012 is ze overleden, toen ze twaalf jaar was. Acht maanden lang was ze ziek en we hielden vol dat opgeven geen optie was. Maar ze verloor de strijd. Onlangs vroeg iemand mij of er wel eens een dag voorbij gaat dat ik niet aan Chantal denk. Verbaasd antwoordde ik dat ik elke tien minuten wel aan haar denk. Het gemis is zó enorm, de pijn zó intens, het verdriet zó aanwezig - maar toch wil ik benadrukken dat we echt wel wat van ons leven maken.

Omdat ik Chantal overal voel, ruik, hoor en soms zelfs denk te zien, weet ik dat ze altijd om me heen is. Dat geeft een stukje troost. Chantal geeft al drie jaar lang veel tekenen aan ons. Wij staan ervoor open en zien of horen ze, terwijl we er niet naar op zoek zijn. Dat moet ook ongelofelijk fijn voor haar zijn: ze geeft deze signalen dus niet voor niets af. In het eerste jaar nadat we Chantal los hebben moeten laten kwam ze in mijn gedachten alleen als ziek meisje voorbij: een 12-jarig meisje met kanker, zonder haren als gevolg van de chemobehandelingen, zonder haar been dat geamputeerd was vanwege de botkanker. Ze had vooral angst en pijn, maar ook hoop in haar ogen. Het beeld van haar laatste dagen op de Intensive Care van het AMC verdwijnt nooit meer van ons netvlies. Toch kan ik nu gelukkig ook weer de gezonde Chantal voor ogen halen en droom ik vaak over haar. De Chantal met haar lange blonde haren, haar stralende pretogen, de kuiltjes in haar wangen. Dan hoor ik weer haar onbevangen schaterlach. Ze was een meisje met zelfspot, stoer en lief tegelijk. Gek op haar tamme parkietjes die graag bij haar zaten.

Haar geboortedag en sterfdag brengen we als gezin samen door. We ondernemen dingen die Chantal graag had willen doen en bezoeken haar favoriete restaurant. Dan proosten we op haar en op de twaalf mooie jaren die wij met haar mochten beleven. Wij zijn enorm trots op onze zoon en dochter die heel krachtig in het leven staan, ondanks het gemis van hun zusje. Zij maken ons blij en geven ons ook weer nieuwe energie. We proberen echt wel te genieten van het leven, maar het goudrandje is er vanaf zonder Chantal die van al deze prachtige gebeurtenissen geen getuige meer mag zijn."

Wereldlichtjesdag is een heel waardevol evenement voor Claudia en vele anderen in de wereld. "Omdat op deze dag wereldwijd wordt stilgestaan bij alle overleden kinderen. Zij verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden. Zelf hebben ze geen stem meer, maar zolang wij ervoor blijven zorgen dat hun namen klinken zullen ze nooit vergeten worden. Elk kind verdient een toekomst, onze overleden kinderen is dat helaas niet gegeven. Ondanks dat wij als ouders, broers, zussen, opa's en oma's elke dag aan hen denken is het fijn om in een sfeervolle ambiance - omringd door kaarslicht - de warmte van onze kinderen dichtbij te voelen en dit moment samen met lotgenoten en andere belangstellenden te beleven. Want geen kind is zó aanwezig als het kind dat wordt gemist…"

https://www.facebook.com/Wereldlichtjesdagheiloo/

www.123website.nl/chantalvandenbrink

Kunstwerk bij Prins Hendrik Stichting ter discussie

Foto: Evert Visser

EGMOND AAN ZEE - Het kunstwerk in de tuin van de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee staat ter discussie. Dat besloot het college van B&W onlangs. De gemeente wil op dit moment voor het kunstwerk geen tijdelijke vergunning verstrekken. Dit tot ongenoegen van Dorpsvereniging Egmond Parel aan Zee, de eigenaar van de objecten.

"De dorpsvereniging Egmond Parel aan zee ging ervan uit dat de gemeente een vergunning zou verstrekken, maar hiervan is volgens ons geen sprake. We hebben dus een verschil van inzicht met de dorpsvereniging die tevens eigenaar is van het kunstwerk. Daarom praten we nu samen over het voortraject, zodat duidelijk wordt hoe een en ander is verlopen. Verder willen we samen met de vereniging zoeken naar een andere locatie. Tot die tijd blijft het kunstwerk in ieder geval staan", aldus een gemeentewoordvoerder.

Foto: Evert Visser

De nationaal en internationaal bekende Egmondse kunstenares Louk van Meurs, overleden in 2013, maakte diverse gietijzeren delen die samen haar kunstwerk vormen. In de ogen van de maakster vormen haar objecten grillige vormen van micro-organismen in zee. Dit maakt de gekozen locatie zeer geschikt, zegt voorzitter Henny Weel van Dorpsvereniging Egmond Parel aan Zee. "De Prins Hendrikstichting is tenslotte van oudsher een huis voor oud-zeelieden. Bovendien wilde Louk van Meurs haar werk graag behouden en laten plaatsen in Egmond aan Zee. We vinden haar wens zwaarwegend, ook omdat Louk een nationaal en internationaal bekend is. Dit is dus een eerbetoon aan haar."

De kans is aanwezig dat de dorpsvereniging en de gemeente Bergen moeten zoeken naar een nieuwe locatie. En dat terwijl de locatiekeuze ook in 2013 veel voeten in de aarde had. Henny: "We onderzochten bijvoorbeeld meerdere locaties en onderhielden nauw contact met monumentenzorg en landschapsarchitecten. Ook zorgden we voor een goede bevestiging van deze loodzware delen en staat het kunstwerk niet in de buurt van leidingen en kabels in de grond en bij het waterbassin. Aan alle eisen is voldaan. We hebben het kunstwerk naar eer en geweten op deze plek laten plaatsen."

Toch is niet iedereen blij met de objecten in de tuin van de Prins Hendrik Stichting. Weel: "Natuurlijk valt over smaak te twisten, maar dat is geen reden om een kunstwerk te verwijderen. Bovendien maakt een zwijgende meerderheid geen bezwaar. Hetzelfde geldt voor de Prins Hendrik Stichting. Wij merken nu dat de weerstand nihil is, wat is nu nog het probleem? Wij blijven als dorpsvereniging in ieder geval positief in het leven staan en vertrouwen op een goede afloop."

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser).

Hoi Jeugdshow op Radio 80

EGMOND/ BERGEN - Radio 80 geeft nieuwe medewerkers volop kansen voor het maken van radio- en tv-programma's en het uitoefenen van een redactionele of technische functie. Stan Baltus is een van die nieuwkomers. Hij presenteert woensdagavond Young on air, de jeugdshow. Stan praat met leerlingen van de BSG; zij hebben een tentoonstelling in Museum Kranenburgh neergezet ten gunste van het goede doel. Verder besteedt Young on air aandacht aan het sportevenement 2Be2gether, waarbij jongeren met en zonder handicap met elkaar sporten. Jurgen praat over nog beter internetten in de gemeente Bergen met glasvezel. Ook andere onderwerpen passeren de revue. De jeugdshow is woensdag te horen tussen 20 en 22 uur.

De frequenties: 105.9 FM (autoradio), 96.5 kabel, het digitale radiokanaal 784 bij Ziggo. TV80 (analoog: kanaal S12+ en in de regio via Ziggo kabel TV digitaal: kanaal 44). De programma's zijn ook te horen via www.rtv80.nl (klik op 'radio' en 'luister live'

De Grote Hoogland

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Voor wie vooral zin heeft in de feestdagen om dan eindelijk eens een goed boek te lezen, is er De Grote Hoogland van Rob Hoogland, die in Egmond aan den Hoef een van zijn huizen heeft. Rob Hoogland (Alkmaar, 1950) begon zijn journalistieke carrière als sportverslaggever bij het Noordhollands Dagblad en belandde via een tussenstop bij het Haarlems Dagblad in 1976 bij De Telegraaf. Daarvoor schreef hij tot nu toe meer dan 7000 columns die dagelijks worden gepubliceerd.

Rob Hoogland is de nestor van De Telegraaf. Hij is - letterlijk - de grootste columnist van Nederland. Met zijn verfrissende directheid port hij hardwerkend Nederland al meer dan 25 jaar elke ochtend wakker. Veelal geleid door verbazing, maar soms ook door ontroering, mijdt hij geen enkel onderwerp. De hypocrisie in de werelden van politiek en religie, de tergende bureaucratie, de correctheid die het land in zijn ogen in een ijzeren greep houdt, dogma's van de linkse kerk: Hoogland zet zijn gedachten erover dag in dag uit ironisch op papier. In De Grote Hoogland is een selectie uit zijn columns van de laatste vijf jaar bijeengebracht.

Columnist
Parool columnist Theodor Holman: 'Ik heb me vaak afgevraagd: waarom is Rob Hoogland zo goed? Ik weet het nu. Rob is kunstenaar, Pietje Bell, een reus, criticus, cabaretier, drinkebroer, fijnzinnig, bescheiden, poëtisch, humoristisch, humoristisch en humoristisch, maar vooral een schrijver voor de fijnproever. Een columnist voor wie ik mijn hoed afneem en een buiging maak, om vervolgens snel te vragen waar we iets gaan drinken.'

De Grote Hoogland (€ 15,99) is verschenen bij uitgeverij Pepper Books.

Gerard Belleman sr. ontvangt Cultuurprijs van Egmond 2015

Gerard Belleman sr. ontving de Egmondse Cultuurprijs 2015 uit handen van wethouder Odille Rasch. Foto: Aangeleverd

Zaterdag 12 december ontving Gerard Belleman sr. in een overvolle en sfeervolle Slotkapel in Egmond aan den Hoef de Egmondse Cultuurprijs 2015 uit handen van wethouder Odille Rasch. We kennen Gerard Belleman als de man van het blad 'Contact met de Egmonden'. Maar Gerard Belleman was en is op veel meer fronten actief. Hij was 25 jaar lang, van 1961 tot 1986, bestuurslid van de VVV van Egmond. Hij was 30 jaar lang, van 1967 tot 1997, secretaris van de ondernemersvereniging Eendracht, waar hij het initiatief heeft genomen voor de Braderie. Door de braderie-inkomsten was de Eendracht in staat om vele sociale én culturele activiteiten financieel te ondersteunen.

Belleman nam zitting in het kerkbestuur van de rooms-katholieke parochie van Egmond aan Zee, waarvan een aantal jaren als voorzitter/gespreksleider. Hij maakte 10 jaar lang deel uit van de redactie van de kerkradio, waarvoor hij mensen van diverse pluimage, al dan niet kerkelijk, interviewde. Verder is hij actief voor dorpsvereniging "Egmond 'Parel"aan Zee' waarvan acht jaar als bestuurslid.

Ook is Belleman actief in de organisatie van de Wereldwinkel in De Egmonden en heeft zich actief ingezet bij het 125-jarig jubileum van de Oud-katholieke Kerk als adviseur van de redactie voor de kleurrijke jubileumuitgave van het boek "De Kerk Spreekt". Vanaf de gemeentelijke fusie in 2001 begon hij op verzoek van de St. WMO Gemeente Bergen zijn artikelenreeks in het blad 'Schakels' voor de leeftijd 60 jaar en ouder.

Zo staat hij op zijn 85e nog volop in het leven en is een bron van inspiratie voor allen die de Egmondse Cultuur een warm hart toedragen. De hoop is dat hij dat nog lang weet vol te houden Daarom ook is de stichting Kunst & Cultuur Egmond trots om Gerard Belleman, uit handen van Wethouder Odile Rasch van Cultuur, het bronzen borstbeeldje van George Hitchcock te schenken en hem te eren met de Egmondse Cultuurprijs 2015.

Limmen helpt 160 Jozefs en Maria's

LIMMEN - Het wordt een bijzonder Kerstfeest dit jaar in de Corneliuskerk. Pastor Johan Olling: "De kerstpreek is heel concreet, want er wordt door 160 Jozefs en Maria's aan de deuren geklopt. Zelf was ik er heel snel bij betrokken. Twee weken geleden werd mij – en nog enkelen - gevraagd aan te schuiven op het gemeentehuis voor een kort overleg met burgemeester Toon Mans. We kregen te horen dat de raadsvergadering die avond daarvoor had besloten 'ja' te zeggen tegen het verzoek om 160 vluchtelingen voor 12 dagen, van 16 tot en met 28 december, onderdak te geven in onze gemeente. Als slaapplaats was de keuze gevallen op de sporthal De Enterij in Limmen omdat daar in de kerstvakantie de minste activiteiten gepland waren. De gemeente zou de bewoners informeren en alles verder faciliteren; aan ons de vraag mee te werken en te denken als het ging om de informatieavond op woensdag 9 december. Ook werd ons gevraagd invulling te geven aan een gastvrij verblijf van onze gasten in Limmen. Een dag later zaten we al met een nog grotere groep weer bij elkaar en werd 'Limmen helpt' opgericht.

Wat voor ons meteen duidelijk werd, was dat we onze geloofs- en politieke verschillen opzij moeten zetten. Er gebeuren verschrikkelijke dingen in de wereld. Hoe het opgelost moet worden, weten wij ook niet. Kerkelijke leiders en ook politieke volksvertegenwoordigers maken ruzie en geven opdrachten waar - net zoals 2000 jaar geleden - mensen door op de vlucht zijn geslagen, of ze gaan uit puur machtsvertoon een volkstelling organiseren. Laten we ons niet verlagen met vragen zoals 'waarom kloppen ze bij ons aan de deur?' Laten we gehoor geven aan deze directe hulpvraag. Laten we het als een kans zien om ook op deze manier Limmen op de kaart te zetten. Limmen dat zo gul is tijdens veilingen, groot in het organiseren van sporttoernooien, bloemendagen en wereldrecordpogingen staat nu in deze decembermaand voor een nieuwe uitdaging om te laten zien waarom we trots op Limmen mogen zijn!!! Deze dagen geven mij al heel veel positieve energie omdat er hele mooie initiatieven en dingen gebeuren. Ik hoop dat - als deze dagen voorbij zijn - de opvang in Limmen door de vluchtelingen herinnerd zal worden als een liefdevolle en gastvrije kerst, ondanks de allesbehalve comfortabele omstandigheden. En ik weet zeker; dat is de Limmer gemeenschap wel toevertrouwd!"

Pastor Olling: "Wie wil op eerste kerstdag van 17.00 tot 19.00 uur een groepje van vier vluchtelingen bij zich thuis laten aanschuiven aan de Kerstmaaltijd. Als veertig gezinnen vier gasten ontvangen is iedereen op Eerste Kerstdag onder de pannen. Het gaat daarbij ook om het ophalen en weer terug brengen. Het is een initiatief dat verder nog afgestemd en uitgewerkt moet worden. Maar als je denkt mee te willen doen reageer dan bij mij."

De Corneliuskerk, Dusseldorperweg 74, tel. 072-5051275 www.corneliuskerk-limmen.nl e-mail: pastorie.corneliusparochie@hetnet.nl

Vluchtelingenopvang in Limmen toegelicht

LIMMEN - Vanaf woensdag 16 december worden 160 vluchtelingen op in sporthal De Enterij in Limmen opgevangen. De vluchtelingen vertrekken op maandag 28 december naar een andere opvanglocatie. Op de website van Gemeente Castricum staan een aantal vragen en antwoorden hierover. Er wordt onder andere uitgelegd waarom De Enterij is gekozen, en niet een andere sporthal. In deze periode is namelijk de bezettingsgraad in de sporthal het laagst. Daarbij komt dat het kerstvakantie is, en scholen en veel sportverenigingen de hal dus niet gebruiken. Verder wordt er o.a. aangegeven hoeveel sociale huurwoningen er per jaar beschikbaar zijn voor vluchtelingen.

Lees de informatie hier: http://www.castricum.nl

Kerstklaverjasdrive Akersloot

Nu al een traditie: de jaarlijkse kerstdrive in De Vriendschap Akersloot. Dit jaar vindt de kerstdrive plaats op zaterdag 19 december 2015. Een drive, waarbij u kunt klaverjassen en keezen. Alle deelnemers samen vormen weer een zaal vol gezelligheid. Ook u bent van harte welkom om gezellig te klaverjassen of te keezen. De aanvangstijd voor het keezen is 19.30 uur. Opgeven via www.keezbord.nl of telefonisch: 0251-312866. De keezdrive zelf wordt ook georganiseerd door keezbord.nl, de officiële keezborden-producent en leverancier.
Bent u meer een liefhebber van kaarten, dan kunt u deze zaterdag ook gezellig een drive klaverjassen. Ook hier niet met het mes op tafel: de gezelligheid staat voorop. U kunt u voor het klaverjassen opgeven via: info@vriendschapakersloot.nl of telefonisch: 0251-312866.
Voor beide drives zijn schitterende prijzen te winnen, zoals Senseo-koffiezetapparatuur, weerstations, pannensets, fruitmanden, paling, besteksets, koffers, levensmiddelen, prachtige lantaarns etc. Naast de drive vindt er ook altijd een superverloting plaats waar nog meer prachtige prijzen te winnen zijn.

Rode Kruis NH schaatst voor Serious Request

REGIO - Komende vrijdag, 18 december, vindt een groot schaatsevenement plaats in IJsbaan De Meent in Alkmaar, onder de noemer 'Schaats je slag!'. Speciaal voor Serious Request 2015 werken de vijf districten van het Rode Kruis in Noord-Holland samen met Sportcomplex De Meent. Het startschot zal klinken om 19.15 uur. Vijf teams, aangevoerd door vijf bekende schaatsers, laten zich van hun beste kant zien tijdens het estafetteschaatsen. Het evenement zal muzikaal worden omlijst door de Pretnoten, een gezellige band uit Kennemerland. Na afloop van de estafette schaatsen alle teams samen. Welk team blijft onder de 00:01:20? Aan het eind van de avond wordt het beste team gekozen.

De volledige opbrengst van Schaats je slag! komt ten goede aan Serious Request. De entree bedraagt slechts 1 euro – de helft hiervan gaat naar Serious Request. Ten slotte is het nog mogelijk om de actie als geheel te sponsoren. Ga hiervoor naar de website van Serious Request: https://kominactie.3fm.nl/actie/schaats-je-slag-voor-the-next-generation-1

Opnieuw thuiszege voor De Foresters

HEILOO - De wedstrijd tussen De Foresters en AFC Quick uit Amersfoort ving aan met een minuut stilte voor de overleden voormalig penningmeester Frans Jacobs. Na de aftrap ontspon zich een interessant duel. Na 25 minuten was het vijfmetergebied van AFC Quick ineens een schiettent. Diverse spelers waagden een poging, waarna Mitchell Zwart besloot dat het genoeg was: 1-0. Enkele minuten later was het al 2-0, Barry Koppes ging goed om met de geboden ruimte. In de 42e minuut werd Milo Blei op weg naar het doel hard onderuit gehaald. Scheidsrechter Van den Hoed kon niet anders dan de rode kaart tonen.
Na de rust bleef het een open wedstrijd. In de 58e minuut kreeg Quick min of meer uit het niets de 2-1 cadeau. Enkele minuten later kopte Tim van Gelder uit een corner fraai binnen: 3-1. De 3-2 kwam net als de 2-1 uit de lucht vallen en zorgde voor wat extra spanning. In de resterende 20 minuten wist De Foresters de 4-2 niet te forceren en kregen ook de gasten ineens weer kansen. In de 90e minuut kon de scheidsrechter niet anders dan nogmaals de rode kaart te tonen aan een Quick'er; opnieuw was Milo Blei de man die een schop incasseerde. Met elf tegen negen was de tweede thuiszege op rij een feit. Volgende week speelt De Foresters in Velserbroek de laatste competitiewedstrijd van 2015, opponent is VSV.

Kersttoernooi HZV het Vennewater: rivaliteit ten top

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ges

HEILOO - HZV het Vennewater houdt op tweede kerstdag haar traditionele zaalvoetbaltoernooi in Sporthal het Vennewater.

Regio-gebondenheid , deelname van meerdere teams, niveau van minimaal Hoofdklasse en mogelijkheden scheppen voor het behalen van extra punten naast de wedstrijdpunten, waren de voorwaarden die de nieuwe toernooicommissie zich ten doel had gesteld. Hieruit zijn de volgende teams geselecteerd: HZV 1 en 2, Beach Soccer 1 en 2, White Stones 1, WS Old Stars, Alkmaar FC, Huizen FC, Gouwen Ouwen en Vrone. Door deze selectie is het toernooi al bijna geslaagd, want veel ingrediënten zoals ervaring, jeugdig talent en daardoor nieuwe geselecteerde samenstellingen, zijn hiervoor aanwezig.

Er wordt in twee poules gespeeld waarvan de eerste twee teams een kruisfinale spelen. HZV 1 – WS Old Stars zullen om 09.30 uur het toernooi openen. De kruisfinale zal om 16.15 uur aanvangen met daarna direct de finale.

Naast de prijzen voor de beide finalisten is voor de beste speler van het toernooi nog een extra trofee beschikbaar gesteld. Familie de Wit staat tijdens het toernooi weer garant voor een oergezellige Kerstsfeer. Na afloop van het toernooi zal de al zeer bekende DJ BOHDI zorgen voor de muzikale omlijsting.

Atletiekvereniging TRIAS bestaat vijftig jaar

Foto: Aanglee

In Heiloo wordt al lange tijd atletiek beoefend. Al voor de oorlog was de gymnastiekvereniging DOVES (door oefening vlug en sterk) aktief. Centraal punt was het Heiloër bos waar op het zogenaamde paardenlandje werd gestoten, gegooid, gesprongen en gelopen.

De echte opleving vond in 1965 plaats, toen de gemeente Heiloo besloot een 400 meter sintelbaan aan te leggen op de plek waar TRIAS nu nog is gevestigd. Toen ontstond ook de fusie met twee Alkmaarse atletiekverenigingen, AVA en Olympus. De eerste had een algemeen karakter, de tweede had alleen katholieke leden.

In de beginjaren kende de baan nogal wat problemen zoals wateroverlast en mankementen aan de installatie voor het polsstokhoogspringen. Maar vanaf 1968 was alles onder controle, werden er wedstrijden georganiseerd en kon de vereniging bloeien. Het ledental groeide en er werden prestaties van formaat geleverd. Tineke van Wonderen werd Nederlands kampioen en was een fenomeen op de middenafstand. Hardlopers als Joop Smit, Bert de Groot, Gerrie Zwart en de Hopmannen waren landelijk bekend en wonnen menig prijs.

Foto: Aangeleverd

In september 1991 werd een nieuwe mijlpaal bereikt toen TRIAS als een der eerste verenigingen in Noord Holland kon gaan beschikken over een kunststofbaan. In 2007 werd het nieuwe clubhuis gerealiseerd, in nauwe samenwerking met de gemeente. Uit eigen middelen en steeds gebruik makend van sponsoren is allerlei materiaal aangeschaft van een polshoogbak tot hoogspringkussens en van een discuskooi tot een krachthonk.

Inmiddels is TRIAS nog steeds een bloeiende vereniging met ongeveer 500 leden. Jong en oud doen er aan atletiek. Sommigen zeer fanatiek en op hoog niveau. Zo werd Lisanne de Witte dit jaar Nederlands kampioen op de 800 meter. Op de 400 meter werd zij tweede van Nederland en haar zus Laura derde. Maar ook voor de minder fanatieken is er plaats. Sport om gezond te blijven en voor de lol. Dat is allemaal mogelijk dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers en trainers

Op 16 april aanstaande wordt het vijftig jarig bestaan groots gevierd, onder het motto: "Op naar de honderd".

HSV F2 onverslaanbaar

Boven op de foto vlnr: Kai, Nick, Sepp, Niam, Chris en Ray. Onder vlnr: Darien, Bjorn, Dorus, Jeffrey en Thom Foto: Edwin

HEILOO - Geen enkele ploeg lukte het afgelopen periode HSV F2 te verslaan. De ploeg van coaches Kai en Raymond toont werkelijk grote inzet en veerkracht. De algemene verwachting is dat het team hoger ingedeeld gaat worden. Ook de training van John en Dick werpt zijn vruchten af.

Niets op af te dingen zege Verdonk junior

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee heeft afgelopen donderdagavond op een verdienstelijke manier de overwinning gepakt in de wekelijkse strijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Na aanvang op Sportcomplex de Cloppenburgh leek Wilfred Knegt (Uitgeest) al direct de touwtjes stevig in handen te hebben doordat hij meteen een respectabel gaatje wist te slaan op zijn concurrenten. De van achter gestarte Henk Verdonk junior had zich in het wiel genesteld van tempobeul Henk Louwe uit Alkmaar, erop vertrouwend dat Louwe de voorsprong van Knegt niet al te groot zou laten worden. Dit koersinzicht van Verdonk junior werd bewaarheid en vervolgens kon hij een bruggetje slaan naar leider Knegt. Nadat de samensmelting tot stand was gebracht, maakte Verdonk junior de volgende sprong alleen de ruimte in. Na dit moment leken alle kaarten geschud voor de bezetting van het podium. Plek één was buiten kijf voor Henk Verdonk junior. Om de plaatsen twee en drie werd fel gevochten tussen Wilfred Knegt, Henk Louwe en de zoals gebruikelijk sterk opstomende Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef. De onderlinge afstand tussen de drie kemphanen bedroeg in de laatste ronde niet meer dan vijfentwintig meter, maar minder werd deze ook niet. Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond aan Zee 2. Wilfred Knegt, Uitgeest 3. Henk Louwe, Alkmaar

Flashing Heiloo U22 met lege handen uit Delft

HEILOO - Het JU22 team van Flashing Heiloo heeft afgelopen zaterdag een teleurstellende nederlaag geleden. In de uitwedstrijd tegen DAS in de Delftse sporthal Brasserskade werd het 64-43. De 'donkere dagen voor Kerst' waren hier figuurlijk helemaal van toepassing. Zonder pit en ongeconcentreerd spelend kreeg DAS van Flashing een vervroegd kerstcadeau. Enige lichtpuntje was het spel van Max van Rixel. Hij onttrok zich aan de malaise en haalde een ruime voldoende. In het eerste kwart ging het nog redelijk; Heiloo wist deze te winnen met 12-9. Daarna zakte het team van Paul Aris ver weg. Zonder enige overtuiging en steeds slordiger spelend werd al snel duidelijk dat Flashing met lege handen naar Heiloo zou terugreizen. Ondanks time-outs en wisseling van verdediging kreeg coach Aris zijn team niet meer aan de praat. Via 36-22 bij rust werd het derde kwart het 'donkerste' van allemaal (21-8) en werd toen al uitgekeken naar het eind van de wedstrijd. Dat kwam bij 64-43.

Scores: Max van Rixel 7-2(9), Jeroen Aris 5-2 (7), Rhino Beets 2-5(7), Max Knegt, Jeffrey Klerk en Robbert de Ruiter allen 2-4 (6) en Stephan Hoogland 2-0 (2).

Komende zaterdag speelt JU22 thuis tegen het sterke BV Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Aanvang: 13.15 uur in sporthal Het Vennewater. Het betekent tevens de laatste wedstrijd voor de winsterstop. Zaterdag 9 januari start Flashing met het tweede deel van het seizoen. Dan wederom een thuiswedstrijd, en wel tegen DBV Rowic uit Dordrecht. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur, ook in sporthal Het Vennewater.

Darttoernooi Oosthonk

HEILOO - Zaterdag 19 december organiseert het Oosthonk traditiegetrouw voor de Kerst een dart-koppeltoernooi. Deelname € 5,- per persoon, ofwel € 10,- per koppel. Er zijn uiteraard mooie prijzen en rankingpunten. Aanvang 20.00 uur. De deur gaat een uurtje eerder al open om de gelegenheid te geven nog even te oefenen. Het Oosthonk vind u aan de Oostkanter nummer 14 te Heiloo. Info op de website of via 0633747770/0646331274.

RTV-NH bij Foresters tijdens AZ-debuut Thomas Ouwejan

RTV-NH Sport interviewt oud-teamgenoten over Thomas Foto: Aangeleverd

De Foresters-kantine zit donderdagavond vol en iedereen is aan het scherm gekluisterd. Thomas Ouwejan, die sinds 2013 bij AZ speelt en zijn voetbalcarrière is begonnen bij De Foresters, start in de basis op bezoek bij Athletic de Bilbao. Trainer John van den Brom laat het negentienjarige jeugdproduct van de Alkmaarders als linksback debuteren in het Europa League-duel. RTV-NH Sport is van de partij in de kantine van De Foresters en interviewt zijn oud-teamgenoten over Thomas. Ouwejan is de eerste ploeggenoot die debuteert bij AZ. Met dank aan trainer Paul Farenhorst hebben de jongens zich goed kunnen ontwikkelen. En nu dan Thomas bij AZ: "We zijn heel erg trots op Thomas. Dat hij erbij mag staan is enorm mooi".

Heilooër Bridge Club

HEILOO - Donderdag 17 december wordt in de grote zaal van De Strandwal op het Willibrordusterrein de traditionele kerstdrive gehouden. Aanvang 19.30 uur. De 100 deelnemende bridgers spelen om fraaie prijzen.

Uitslagen donderdagavondcompetitie:
A-lijn: 1.Schreiber-Witting 65,42; 2. Coebergh-Bes 59,58; 3. Plas-Schoute 58,75.
B-lijn: 1. Van Lochem-Boukens 65; 2. Floris-Wijnbeek 55,83; 3. fam.Hink 54,17.
C-lijn: 1.Bakker-Oostermeyer 66,42; 2. Visser-Geerlings 57,39; 3. Van der Noord-Rotteveel 56,92.

Uitslagen dinsdagavondcompetitie:
A-lijn: 1. De Bruyckere-Stark 64,06; 2. Coebergh-Plas 61,46; 3. Kos-Staphorsius 59,38.
B-lijn: 1.Lodder-Schaaper 66,88; 2. fam. Brouwer 58,33; 3. Hentzen-Grooteman/Klop-v.d.Laan 50,52.

Geslaagde karate-examens bij dojo 't Loo

De jongste examenkandidaat Lucy ontvangt haar graduatie uit handen van Jerry Visser. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Na veel trainen en goeie inzet zijn hebben 11 jeugdleden en 7 volwassenen afgelopen zondag bij Dojo 't Loo hun examen afgelegd. Onder een behoorlijke belangstelling van ouders en opa's en oma's werden de geleerde vaardigheden getoond. Het enthousiasme won het gelukkig in alle gevallen van de zenuwen en de examinatoren waren blij verrast met wat ze zagen. Hoofddocent Jerry Visser sprak zijn trots uit over de prestaties van 'zijn' karateka's. Het karate zit duidelijk in de lift bij Dojo 't Loo en het is de bedoeling om wat vaker mee te gaan doen aan een toernooi om de karatevaardigheden naar een nog hoger niveau te brengen.

Midwinterduinloop: recordaantal deelnemers

Foto: Foto: Frits van Eck

De Midwinterduinloop, afgelopen zaterdag, was een doorslaand succes voor de organisator, Trimloopcommissie van Le Champion. Een recordaantal deelnemers van op de kop af 1001 werd beloond met perfect loopweer.

De Foresters MD3 ongeslagen kampioen

Onder vlnr: Maureen Dekker, Amber Kaandorp, Dinte Leek, Annouk Kuijper, Lisa Warmenhoven. Boven vlnr: Coach Mark Kaandorp, Luna Klaasse, Celeste van den Hoogen, Susanne Smit, Emily Mayer, Lois Mair en coach Dennis Smit. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Al ruim anderhalf jaar spelen de meiden van Foresters MD3 in min of meer dezelfde samenstelling en dit betaalde zich afgelopen zaterdag uit in mooi voetbal en het derde kampioenschap op rij.

Damclub Heiloo wint van Akersloot

HEILOO/AKERSLOOT - In de tweede ronde van de Kennemerdamkring namen de dammers het afgelopen week op tegen de Broeikas uit Akersloot. De thuis spelende ploeg won uiteindelijk met 13-7, al zag het daar in het begin niet naar uit. Aanvankelijk was het een gelijkopgaande wedstrijd. De laatste partijen van Bert van Leijden, Frans Schouten en André Valkering zorgden uiteindelijk voor het verschil. Bert won met enig fortuin van Arno Lubbes, die een remisevariant over het hoofd zag. Frans Schouten speelde remise en André Valkering won de laatste partij van de avond.

De score:
1. R Boulonois - W.Broersen 3-0
2. A. Valkering - G J Zonneveld 3-0
3. F.Schouten - M Twaalfhoven 1-1
4. S.Droog- L. Ridder 0-3
5. B. v Leijden - A. Lubbes 3-0
6. G.Kiewitt - O.Wever 1-1
7. G. Jansen - P de Bruin 1-1
8. M.Houtenbos- P v Diepen 1-1

GTH-turnsters presteren super

De meiden van GTH: dik in de prijzen Foto: Aangeleverd

HEILOO - Zondag turnden dertien turnsters de eerste voorwedstrijd in de D1 en vierde divisie. In de eerste wedstrijd kwamen de drie instappers in actie. Op het eerste toestel sprong liet Britt een mooie handstandplat en salto zien; 13.875. Het tweede toestel was brug; hier turnde Floortje een superoefening, wat haar het hoogste cijfer opleverde; 15.5!

De wedstrijd werd vervolgd op balk en vloer. Op vloer behaalde Fira een 13.2 voor een mooie oefening. Tegelijkertijd turnde jeugdturnster Nicole op de andere baan haar wedstrijd. Zij draaide een superwedstrijd met onder andere het hoogste cijfer op vloer:14.6.

In de tweede wedstrijd turnden de pupillen en junioren; de pupillen draaien een goede wedstrijd. Op sprong behaalde pupil Sara het hoogste cijfer van de wedstrijd met twee strakke sprongen; Pien was sterk aan brug en behaalde dan ook een 13.65. Op baan twee liet Milenka twee prima sprongen zien: 11.3. Brechtje toonde een schitterende vloeroefening:11.9!

De wedstrijddag werd afgesloten door de pupillen-2 turnsters. Zij begonnen de wedstrijd op sprong. Zowel Nova als Noa sprong een mooie overslag en goede salto. Zij behaalden respectievelijk 13.375 en 13.45. Aan het tweede toestel brug turnde Esmée een strakke oefening. De wedstrijd werd vervolgd op balk. Sophie turnde een stabiele en nette oefening: 13.7. Op vloer werd de wedstrijd afgesloten door de meisjes. Elise knalde en turnde een keurige oefening: 13.2. In het eindklassement was de vijfde prijs voor Sophie, de vierde prijs voor Fira, brons voor Esmée en goud voor Nicole. www.gth-heiloo.nl

HSV ME1 kampioen

11 wedstrijden gewonnen: 72 doelpunten voor en 0 tegen! Foto: Aangeleverd

HEILOO - Lynn, Aimée, Emma, Isabelle, Lianne, Niene, Noémi, Sara, Sofie en Zoë hebben alle 11 de wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 72 doelpunten voor en 0 tegen!! Dus terecht kampioen geworden. Na de laatste wedstrijd op de foto met de sponsor Oranjebal en natuurlijk ontbraken de medailles en (kinder)champagne niet. Ook kregen de meiden een welverdiende bonus in (chocolade)munten uitbetaald. De coaches Peter en Emiel bedanken de meiden, sponsor en ouders voor deze mooie prestatie.

Welkome gift SVOH voor Sans Atout

HEILOO - Bridgeclub Sans Atout heeft haar aanvraag voor financiële steun aan Stichting Vrienden van het Ouderenwerk Heiloo (SVOH) gehonoreerd gekregen. Vorige week maandag, voorafgaande aan de competitieavond, overhandigde SVOH-voorzitter Gusta Becker-Beets symbolisch een bedrag van 1500 euro aan Gerrit van der Klis, voorzitter van de bridgeclub. Al ruim negen jaar spaart de club voor de aanschaf van nieuwe bridgemates, elektronische 'kastjes' die de uitslag na afloop direct uitprinten. Door deze geweldige donatie kan waarschijnlijk volgend jaar al tot de aanschaf worden overgegaan, aldus de heer van der Klis. SVOH genereert haar inkomsten door de maandelijkse verkoop van tweedehands boeken in het Trefpunt. Regelmatig zegt deze 'boekenclub' financiële steun toe aan instellingen of verenigingen die zich inzetten voor ouderen in Heiloo.

Per direct TE HUUR in Centrum Alkmaar. Breedstraat 36. Appartement op 2e en 3e verdieping. +/- 60 m2. 2 slaapkamers, keuken, badkamer, gebr. wasmachine € 900,- p/m incl. 06-2266 6130

Te huur: GARAGE 3 x 6 meter met stroom a/d Torenlaan. Lekker uw AUTO binnen of voor OPSLAGRUIMTE. Tel: 06-5131 9744


AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Verwen je partner, zoon, dochter, vader of moeder met een kadobon ven FEELGOODHEILOO deze kerst. Laat hem of haar genieten van een ONTSPANNINGS OF HOTSTONE massage. Genieten in de INFRAROODSAUNA of een kleurtje op doen onder de ZONNEBANK Kijk voor alle mogelijkheden op www.feelgoodheiloo.nl of bel met 06 44502615. FEELGOODHEILOO is gevestigd op de Schapenweijdt 1 te Heiloo.

KERSTMARKT bij Kwekerij de Buitenkans op het terrein van Landgoed Willibrordus. Alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in december een gezellige kerstmarkt met 26 kramen en vele leuke kinderactiviteiten. Ook verkoop van vers gerookte paling en makreel. De hele week kerstbomenverkoop, kerststukjes, kerstplanten en openhaardhout. U vindt de kwekerij aan de Bullaan 2 in Heiloo. Tel: 06-10639867

CADEAUTIP: Een bon van STUDIO VOETENWERK, praktijk voor PEDICURE en VOETREFLEXMASSAGE Info: www.studiovoetenwerk.nl Tel.072- 5340095

VITALIS MASSAGE PRAKTIJK

Spierpijnen of spanningsklachten ? Probeer Vitalis Massagepraktijk. Tel: 06-1521 9400 Westerweg 293 A, Heiloo. Let op ! Tussen de feestdagen geopend.

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Te Huur: AUTOBOX Groot 21m². Breedelaan Heiloo huur p/m € 105,- Tel: 06-1273 7003.

Het is weer December ! Een feestmaand waar u haar goed hoort te zitten ! Dat kan, kom gezellig naar Kim's Haarsalon aan de Dompvloetlaan 29 ! Knippen € 12,50 Kleuren vanaf € 27,50 Kinderen t/m 12 jaar € 10,-Permanenten+ knippen € 50,- Wassen knippen föhnen € 17,50. Maak gezellig een afspraak! Bel naar: 0630042383

KNIPKAPPER Tom Beentjes is maandagmiddag 21 december vanaf 1 uur en donderdag 24 december extra geopend. Zaterdag 2 januari zijn wij gesloten. Groetjes Tom

GARAGE TE HUUR, omgeving Het Zevenhuizen, keurige droge garage. Ideaal voor opslag of stalling. Voor inlichtingen bel 06- 1824 9311.

BLOKFLUITLES, een mooi opstart instrument voor kinderen vanaf groep 3 t/m 8. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen tegelijk. Vraag je vrienden mee en geef je snel op, dan start je in Januari. Voor meer info: Elma Agterberg Tel: 06-2288 9122

GARAGE TE HUUR, omgeving Kerkakkers, keurige droge garage. Ideaal voor opslag of stalling. Voor inlichtingen bel 06 18249311.

Gezellig kerstinkopen met moeders en vriendinnen ? www.Huurauto-Heiloo.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

SCHOONMAAKSTER GEZOCHT Wij zoeken een enthousiaste, nauwkeurige, goed NL sprekende schoonmaakster, die 1x/wk op de di ochtend wil schoonmaken bij ons gezin met 2 jonge kinderen. Bij voorkeur uit Heiloo. T: 06- 14 00 45 90

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE. Op afspraak. Misschien ook lekker voor de feestdagen. Tel: 06-3365 5795

Naar de kerstmarkt in Aken ? www.Huurauto-Heiloo.nl


ZONNEPANELEN IN HEILOO ? Kijk op www.energiewonen.nl/heiloo en ontvang 250 euro korting op uw installatie. Reeds vele plaatsingen en tevreden klanten.

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

Maak tijdig voor de feestdagen uw knipafspraak bij Knipkapster INGRID MEERMAN en ontvang een GRATIS KERSTGESCHENK van Keune. Op =op. Kerkweg 42, Limmen. Tel; 06-28865509 www.knipkapster.nl

Skiën in de kerstvakantie ? reserveer nu op www.Huurauto-Heiloo.nl

TUINEN TE VEEL WERK ? Geen tijd ? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06-1827 8367

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig, en worden op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

TE KOOP HUIS + GARAGE Baetenburg 64, Heiloo bel: 06- 5119 6465 Mail: baetenburg64@gmail.com Er ligt een pdf-brochure voor u klaar.

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Ook leren BRIDGEN ? Alle cursussen weer vanaf 18 januari 2016. Ton Mooij 072-533 1672 tonmooij@concepts.nl