De Uitkijkpost

6 december 2017

De Uitkijkpost 6 december 2017


Hans Kok: verder bouwen aan dezelfde filosofie bij Brasserie in 't Groen

V.l.n.r.: Sanna, Huub, Anne, Mike, Hilco en Hans.

HEILOO - Hans Kok en Ingrid Kaatee namen op 1 augustus 2017 afscheid van restaurant Loocatie en sloegen een nieuwe weg in.
In 1995 verrees tegenover 't Witte Kerkje van Heiloo het nieuwe restaurant Loocatie. Hans Kok en Ingrid Kaatee bouwden daar aan topkwaliteit onder de rook van Alkmaar. In de afgelopen jaren hebben zij een mooi, eigentijds restaurant neergezet dat een aanwinst werd voor het dorp. Naast het vertrouwde restaurant sloeg Hans zijn vleugels uit. Samen met Huub Tervoort ging hij aan de slag bij Brasserie in 't Groen, gelegen op de golfbaan van Heiloo, waar het borrelde van de nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe uitdaging
Na 22 jaar werd het tijd voor een nieuwe stap. Sam Piscaer nam op 1 augustus 2017 restaurant Loocatie over van Hans en Ingrid. Sinds deze datum richt Hans zich volledig op de Brasserie, waar hij zich samen met Huub naast het restaurant ook bezighoudt met feesten en partijen, catering en walking dinners. Ingrid vond een nieuwe uitdaging in Purmerend. Daar begeleidt zij de medewerkers van eetcafé 'De Andere Oever', waar mensen met een beperking een passende baan vinden. "Bij de Brasserie werken we volgens dezelfde filosofie," meldt Hans desgevraagd. "Mooie gerechten maken en goede kwaliteit leveren." Het ambacht staat centraal in de keuken bij Huub, Anna en Hilco en alles wordt bereid met verse ingrediënten uit de buurt. "Daar staan wij voor en daar komen onze gasten voor terug." De complete keukenbrigade is in de loop der jaren overigens door Hans zelf opgeleid. "Het voelt heel prettig om weer intensief met al deze topmensen te werken en onze filosofie verder uit te bouwen."

Magic Monday
Na het afscheid van restaurant Loocatie viel alles op zijn plaats. Hans: "Wij ontvingen heel veel positieve reacties en bedankjes van trouwe gasten." Inmiddels weten zij ook de weg naar de Brasserie te vinden. Op veler verzoek zullen de specialiteiten van Hans in de maand januari terugkeren op het menu bij de Brasserie. "Naast 'Super Tuesday' op dinsdag houden wij ook de Magic Monday in ere." Voor 19,95 euro kunnen klanten genieten van een seizoensgebonden specialiteit op de maandagavond. Vanaf 11 december starten we met een overheerlijke kaasfondue, in samenwerking met Kaashuis Tromp."

Klassiekers van Hans
Januari staat in het teken van de Toppers van Toen. Op 27 januari serveert Brasserie in 't Groen het feestelijke signatuurmenu van Hans, met een mooi wijnarrangement voor 57,50 euro per persoon. In de aanloop naar deze avond staan er steeds culinaire toppers op het menu. Het team van Brasserie in 't Groen heet u van harte welkom! Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.brasserie-intgroen.nl

'Een verbinder in een modern jasje'

Onthulling van de Verhalenbank. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Een Verhalenbank - een met mozaïek ingelegde betonnen bank - staat sinds maandag voor de Witte Kerk in Heiloo. De provincie Noord-Holland schonk de bank - aanvankelijk Social Sofa genoemd - aan Bibliotheek Heiloo vanwege het Taalhuis. Dit is volgens Noord-Holland het meest innovatieve bibliotheekproject in Noord-Holland.

De officiële onthulling van de Verhalenbank vond maandagmiddag plaats. Hierbij waren aanwezig Jeannette Braam (directeur Bibliotheek Heiloo), Monique van Eeden (taalcoach en vrijwilligster Taalhuis), Jack van der Hoek (gedeputeerde provincie Noord-Holland voor Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur) en Elly Beens (wethouder).

Werken aan vaardigheden
De provincie beloont het Taalhuis met de Social Sofa, omdat het Taalhuis mensen een plek biedt waar zij vaardigheden kunnen verbeteren zoals lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. De filosofie achter het Taalhuis is: 'Wie de taal kent, heeft toegang tot alles. Taal verbindt mensen en culturen'. Ook de Social Sofa is in het leven geroepen om de verbondenheid tussen mensen te bevorderen. Doordat mensen op de bank kunnen gaan zitten en met elkaar in gesprek kunnen gaan, verbindt de bank de mensen. Of zoals wethouder Elly Beens het zei: "De bank is een verbinder in een modern jasje." De Bibliotheek heeft de sofa inmiddels omgedoopt tot Verhalenbank. Jeanette Braam, directeur Bibliotheek Heiloo: "De Verhalenbank staat op een mooie zonnige plaats in het groen in de geborgenheid van de kerk." Tijdens zijn toespraak zei gedeputeerde Jack van der Hoek: "Mooi dat de mensen op de Verhalenbank hun verhaal face-to-face aan elkaar kunnen vertellen. Iets wat in het digitale tijdperk weinig gebeurt."

Taalhuis
Medewerkers van het Taalhuis snappen de problemen met lezen, rekenen en computergebruik en helpen graag in de bibliotheek. Ze leren hier desgewenst mensen een formulier invullen of een internetpagina beter te begrijpen. Verder geven ze bijvoorbeeld informatie over cursussen en bieden ze tips over welke hulp het beste bij iemand past. Geen overbodige luxe: ongeveer vijftien procent van de Nederlanders kan zich niet genoeg redden omdat ze 'laaggeletterd' zijn. Monique van Eeden, taalcoach en vrijwilligster bij het Taahuis, ervaart veel voldoening van haar werk. "Het is mooi om te zien hoe iemand door regelmatig in het Taalhuis te komen vooruit gaat en zich steeds beter kan redden in de Nederlandse taal." Het Taalhuis is gevestigd in Bibliotheek Heiloo aan de Westerweg 250 en is elke dinsdag geopend van 11.00 tot 12.00 uur en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Ook kunnen geïnteresseerden een afspraak maken.

Tekst: Yvonne van Stiphout/ Evert Visser

Sinterklaas: met cabriolet naar De Springschans

HEILOO - Sinterklaas bezocht dinsdag 5 december op ludieke wijze basisschool De Springschans in Heiloo. De Sint kreeg onderweg naar de school autopech, maar kwam toch opdagen. Hij reed in een prachtige rode BMW 640 Cabriolet. Op de motorkap en de deuren van de auto waren de symbolen van Sinterklaas te zien. Voor zijn auto reed een serviceauto van Van der Steen Autobedrijf Heiloo. Dit voertuig had een trekstang en was voorzien van draaiende zwaailichten. Op deze manier was Sinterklaas met een kleine vertraging toch nog op tijd bij de kinderen. Samen vierden zij het leuke Sinterklaas kinderfeest.

Literaire Salon met Arthur Japin

HEILOO – De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo presenteert op 13 december de tweede Literaire Salon, deze keer met Arthur Japin. Dit gebeurt met medewerking van de Eerste Bergensche Boekhandel, de Bibliotheek Kennemerwaard en de Cultuurkoepel Heiloo. Een prachtige schrijversavond met een combi van een 3-gangendiner, verzorgd door Keuken met Karakter en vier tot vijf schrijversmomenten op het podium. Eveneens zijn werken te bewonderen van de Westfriese beeldend kunstenaar Bert Broers. Leest u ook het uitgebreide verhaal verderop in deze krant?

10 vragen aan... Dave Griessler

Mijn naam is Dave Griessler en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Business Studies aan de Hogeschool Inholland. Momenteel loop ik fulltime stage bij de Rabobank in Alkmaar en zit ik in het derde jaar van mijn hbo-opleiding. Ik vind het leuk om mijn vrije tijd te besteden aan mijn vriendin en vrienden. In het weekend leuk uitgaan in Alkmaar of Amsterdam. Verder houd ik van voetballen. Dit doe ik bij Foresters samen met mijn vrienden op zaterdag in het meest gezellige team van Heiloo. Daarnaast doe ik af en toe aan fitness, dit heeft zo zijn ups en downs...

1. Waar ben je geboren?
In Heiloo. Op dit moment woon ik met mijn moeder en haar vriend en zijn twee kinderen Tom en Wendy. Mijn zus Joyce verblijft momenteel voor zes maanden in Egypte om er te werken in een resort.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Mijn grootste hobby is voetbal, dus dan zou ik profvoetballer zijn. Momenteel speel ik echter in het allermooiste team van Heiloo, namelijk Foresters Zaterdag 2.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Ik heb niet per se een persoon die ik heel graag zou willen ontmoeten, maar ik heb bewondering voor de inmiddels overleden Steve Jobs en de eigenaar van Microsoft, Bill Gates. Dit zijn twee personen met een mastermind. Met hen zou ik graag een gesprek willen voeren als ik de kans krijg.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Mijn mooiste jeugdherinnering is toch wel het voetballen bij 'het veldje' in Ypestein. Daar kwamen wij altijd bijeen om een fanatiek partijspel te spelen, om vervolgens na het voetballen met zijn allen naar de Albert Heijn te gaan om het blauwe sportdrankje te halen van 30 cent.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het centrum van Heiloo, omdat ik hier bijna heel mijn leven heb gewoond. Tevens houd ik van de drukte rondom het station. Het geeft mij af en toe een stadsgevoel, waar ik blij van word.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Als Winston Gerschtanowitz voor de deur staat met de hoofdprijs van de Postcodeloterij.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Motiveer jezelf om door te zetten en te leren. Ik vind het belangrijk om alles uit mezelf te halen en mezelf te ontwikkelen. Dan geloof ik dat alles behaald kan worden waar ik ooit van gedroomd heb.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik Gordon eigenlijk wel een hele grappige gozer vind.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou graag wat meer evenementen in Heiloo willen zien, zoals een openluchtconcert bij het Maalwater of een braderie in het stationscentrum. Ook zou ik het leuk vinden als de attractiekermis weer wordt verplaatst naar de kermis voor jong en oud.

10. Persoonlijke vraag van Milo Blei aan Dave Griessler:
"Wat is de mooiste herinnering die je hebt beleefd met Foresters Zaterdag 2?"
Hele leuke vraag, Milo. Het brengt spontaan een lach op mijn gezicht. De mooiste herinnering die ik beleefde met Foresters Zaterdag 2 is het teamweekend in Leeuwarden. Hier zijn zoveel leuke, rare, grappige en bijzondere dingen gebeurd. Dat weekend zal ik nooit meer vergeten. Van het uit eten gaan en het borrelen in Club Red, naar het Jenga spelen in de middag. Dit soort weekendjes wil ik wel vaker meemaken!

Ik nomineer Rachel de Boer voor de komende 10 vragen.
Mijn vraag aan Rachel is: "Jij wilt graag een eigen onderneming beginnen, wie zou jou hierbij kunnen helpen? En met wie wil jij allemaal in contact komen om jouw businessplan te realiseren?"

14 december: Hendriktje brengt de fado in de Witte Kerk

Maria de Fátima.

HEILOO - Een groot feest. Dat was het eerder dit jaar bij het concert van Maria de Fátima in de Witte Kerk. De vertolking van de fadomuziek door De Fátima en haar ensemble bracht het publiek tot grote ontroering en uiteindelijk tot grote vreugde, meezingen en meeklappen. Op 14 december is er weer een fado-avond, nu met zangeres Hendriktje en hetzelfde ensemble, en een feest wordt het zeker weer. Een waar fadofeest! Hendriktje Ruiter zong al in Groningen, waar ze vandaan komt. Na zeventien jaar in Noord-Holland vertrok ze een paar jaar geleden naar Lissabon. Voor de fadomuziek. De Groningse is in Portugal een geliefde zangeres, die zich de ziel van de fado volkomen eigen maakte. Haar eigen bewogen bestaan en de ziel van de fadomuziek, verdriet en vreugde komen samen in de liedjes die ze met haar glaszuivere warme stem vertolkt. Ze wordt begeleid door de drie prachtmusici die anders Maria de Fátima vergezellen: Daniël Raposo op Portugese gitaar, Hans van Gelderen gitaar en Felix Hildenbrand op de contrabas. Aanvang 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. De toegang bedraagt 15 euro. Reserveren kan via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kijk ook op www.kunstgetij.nl en wittekerkheiloo.nl.

Literaire Salon met Arthur Japin

Arthur Japin. Foto: Corbino

HEILOO – De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo presenteert op 13 december de tweede Literaire Salon met Arthur Japin. Dit gebeurt met medewerking van de Eerste Bergensche Boekhandel, de Bibliotheek Kennemerwaard en de Cultuurkoepel Heiloo. Een prachtige schrijversavond met een combi van een 3-gangendiner, verzorgd door Keuken met Karakter en vier tot vijf schrijversmomenten op het podium: vertellen, voorlezen, beschouwen, vragen, kopen en signeren. Japin neemt ons mee door zijn rijke leven en werk. Tijdens deze avond zijn ook enkele werken te bewonderen van de Westfriese beeldend kunstenaar Bert Broers. Hij geniet grote bekendheid door zijn levensechte impressies van Hollandse en buitenlandse koeienrassen. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop via www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij de Verhalenkamer/VVV op Landgoed Willibrordus.

Internationale roem
Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een van de meest gelezen hedendaagse schrijvers in het Nederlandse taalgebied. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern. Voor zijn roman 'Een schitterend gebrek' ontving hij in 2004 de Libris Literatuur Prijs. In 2006 schreef hij het Boekenweekgeschenk 'De grote wereld' dat in een recordoplage van 813.000 exemplaren werd gedrukt. Arthur Japin bezocht het Gymnasium in Haarlem en studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam om daar vervolgens de theaterschool te doorlopen, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera. Uiteindelijk stopte hij met acteren en begon hij te schrijven: diverse korte verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms. In 1996 debuteerde hij met de verhalenbundel 'Magonische verhalen'. Zijn debuut werd veelgeprezen in de literaire kritiek, maar hij brak pas bij een groot publiek door met zijn tweede boek, het verhaal van de twee prinsjes, de roman 'De zwarte met het witte hart'. Dit boek werd wereldwijd vertaald en bezorgde hem internationale roem. Japin publiceerde het boek pas na tien jaar onderzoek in Afrika, Weimar en Indonesië.

Na 'De zwarte met het witte hart' publiceerde Japin in 1998 een tweede verhalenbundel, 'De vierde wand'. In het voorjaar van 2002 verscheen zijn tweede roman, 'De droom van de leeuw'. Dit is een exuberante literaire verbeelding van de jaren die Japin zelf doorbracht in cinematografische kringen in Rome. Anderhalf jaar later verscheen de derde roman van Japin, 'Een schitterend gebrek', die het succes van 'De zwarte met het witte hart' in de Lage Landen nog overtrof.

Foto: Bert Broer

In september 2007 verscheen 'De overgave', het op historische feiten gebaseerde, aangrijpende verhaal van een pioniersvrouw, die in het gevecht om haar kinderen en kleinkinderen uiteindelijk het machtigste wapen moet leren hanteren: vergeving. In acht maanden tijd werden er al 175.000 exemplaren verkocht van deze historische roman.

Nieuwe roman 'Kolja'
In september 2010 verscheen 'Vaslav', een wervelende, historische roman over de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski. Binnen enkele maanden tijd werden van dit boek bijna honderdduizend exemplaren verkocht. 'Vaslav' was genomineerd voor de NS Publieksprijs 2011. In 2014 stond deze roman als toneelstuk in het theater. In september 2012 verscheen de roman 'Maar buiten is het feest' met als thematiek roem, liefde en de krassen op de ziel van iemand die ogenschijnlijk voor het geluk geboren is. In oktober 2013 verscheen 'De man van je leven', een sprankelende comedy of errors over liefde, trouw, overspel en wraak. Deze roman is door Arthur Japin omgewerkt tot een toneelkomedie die vanaf het najaar van 2017 in de theaters te zien is. In 2015 werd zijn roman 'De Gevleugelde' gepubliceerd over de nog altijd zeer populaire Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont.

Op 22 september 2017 verscheen zijn nieuwe roman 'Kolja' over de achtjarige doofstomme jongen die opgevangen wordt door de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Vervolgens reizen ze met Kolja door Europa en bevrijden ze hem uit zijn isolement. Tot de beroemde componist overlijdt en Kolja in een lastige positie komt terwijl Sint-Petersburg gonst van de geruchten. Deze kersverse roman geeft natuurlijk een mooi première-tintje aan de Literaire Salon met Arthur Japin op 13 december.

Op 21 februari 2018 mogen we de volgende gast begroeten: Ester Naomi Perquin (dichter des Vaderlands) en als laatste Thomas Verbogt en Sjoerd Kuyper op 21 maart 2018. Voor meer informatie, kijk op www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Huis Nijenburg in kerstsfeer

Huis Nijenburg. Foto: Dhr. A. Zaman

HEILOO - Kerstmis in Huis Nijenburg wordt op zondag 17 december ingeluid met een kerstconcert.
Onder auspiciën van Vereniging Hendrick de Keyser en met medewerking van de Historische Vereniging van Heiloo wordt een kerstconcert gegeven door het koor 'Cascantar' uit Castricum. Dit speciale concert kan vanwege de beperkte ruimte slechts door een klein publiek worden bijgewoond. Het koor wordt begeleid door enkele musici en zingt liederen uit onder meer Oost-Europa, Scandinavië, Engeland en Afrika. U bent vanaf 15.30 uur welkom. Het kerstconcert begint om 16.00 uur. Tijdens de pauze wordt er koffie en thee geserveerd en na afloop heffen we het glas. Vooraf reserveren is beslist noodzakelijk. De kosten zijn 22,50 euro p.p. Deze kunnen ter plekke worden voldaan (geen pin). Reserveren via www.oudheiloo.nl of 06-51718363.

Keer op Keer opkikkertjes november

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting. De opkikkers van de maand november zijn gegeven aan de heer F. Kruis (bijdrage bouw technische school en hulp aan straatkinderen in Kenia); Klas op Groen in Alkmaar; Sportraad Heiloo en Heilooër Bridge Club. Ook Stichting Running Blind in Alkmaar ontving een van de opkikkers. Dit is een gezellige hardloopgroep waar mensen met een visuele beperking en buddy's samen genieten van de heerlijke hardloopsport. We trainen de ene week op vrijdagochtend, de andere week op zaterdagochtend. Elke loper heeft een vrijdag- én een zaterdagbuddy, zodat de loper iedere week één keer kan lopen en de buddy om de week. Samen trainen we onder leiding van enthousiaste trainers en werken we naar leuke wedstrijden toe (voor de liefhebbers). De buddy's ondersteunen de lopers met een visuele beperking in het halen en brengen naar de training. Deze vindt plaats op en rondom de baan van atletiekvereniging Hylas in Alkmaar.

Wil jij ook graag hardlopen samen met een buddy, of ben jij een buddy die het leuk vindt de passie van het hardlopen te delen, neem dan contact op met alkmaar@runningblind.nl. De opkikker van Keer op Keer komt dan ook heel goed van pas.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer aan Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg) in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Telefoon: 072- 5325962.

Kamerkoor Sine Nomine in de Cultuurkoepel

Kamerkoor Sine Nomine.

HEILOO - Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar brengt zondagmiddag 17 december in de Cultuurkoepel in Heiloo het O Nata Lux Midwinterconcert. Onder leiding van Paul Valk zingt Sine Nomine in een mooi samengesteld programma over licht, geboorte, verwondering en vrede.
In de korte werken van de hedendaagse Arvo Pärt (Da Pacem Domine, Alleluia-Tropus), de jonge Eric Whitacre (Lux Aurumque, Saint-Chapelle), Ola Gjeilo (Ubi Caritas, Northern Lights, Prelude) en Morten Lauridsen (O Nata Lux) worden deze thema's wonderschoon verklankt in tekst en muziek. De mannen van Sine Nomine zingen Quatre petites prières van Francis Poulenc, vier juweeltjes voor mannenkoor a capella. Benjamin Britten componeerde op weg naar Noord-Amerika in 1942 A Ceremony of Carols, een liederencyclus voor vrouwenkoor en harp. De vrouwen van Sine Nomine voeren dit bekende en steeds weer verrassende werk uit, begeleid door harpiste Annemieke IJzerman. Met werken van Byrd, da Palestrina, Flecha en Scheidt vergeten we in dit concert ook de oude muziek niet. Een mooie uitkijk op kerst.

Toegangsprijs: 15 euro. Donateurs: 12 euro. Kinderen tot 16 jaar gratis. Meer informatie: www.cultuurkoepelheiloo.nl

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - Kom langs in de bibliotheek op 9 december vanaf 10.30 tot 12.30. Wat vindt u van het gemeentebeleid op het gebied van kunst, cultuur, sport en bewegen? Er is de afgelopen jaren door de coalitie veel bezuinigd en voor veel instellingen is het bestaan moeilijk gemaakt. Wat willen we in Heiloo goed in stand houden? Bedenk samen met ons hoe D66 Heiloo hier de komende jaren aan kan werken. Tot ziens in de bibliotheek! heiloo.d66.nl

LECTURIUM Uitgeverij maakt bekend:

Manus Narcis, de schrijver van de serie 'Vader Klosak of Meneertje Koekebakker', in het dagelijks leven door de rechtbank toegelaten beschermings-bewindvoerder, heeft de delen 2 en 3 voltooid. Siewerd heeft de Koninklijke Marine verlaten. Op onverzettelijke wijze gaat hij het leven aan (deel 2 van 1963 tot 1977); in deel 3 (1977 tot 1985) heeft Siewerd door hoe het leven in elkaar zit. Dit leidt tot overmoedig gedrag dat zijn ondergang inluidt.

Te bestellen bij uw boekhandel, Het Boekhuis en Bol.com: ISBN 9789048442492 en ISBN 9789048442539, NUR 320

Lezing over Engelse muziek in Bibliotheek Heiloo

Gert Floor.

HEILOO - Hoe was door de eeuwen heen de muzikale relatie tussen Engeland en Europa? Oud-muziekbibliothecaris Gert Floor verzorgt donderdag 7 december in Bibliotheek Heiloo de lezing 'Splendid isolation of Brexit: Engelse muziek in relatie tot Europa'.
Het is niet de eerste keer dat de Engelsen zich - al dan niet noodgedwongen - terugtrokken in hun eilandrijk. Dat had ook belangrijke gevolgen voor de muzikale contacten met 'The Continent'. Het is heel boeiend om te beluisteren hoe dit de Britse muziekgeschiedenis beïnvloedde. Zeker vanaf het eind van de negentiende eeuw heeft de Engelse muziek een heel eigen klank en was bijvoorbeeld Edward Elgar niet vrij van uitgesproken nationalisme. Benjamin Britten daarentegen wilde dolgraag studeren bij Arnold Schönberg maar 'mocht niet'. Hoe zal het nú verder gaan? Loopt het allemaal niet zo'n vaart of gaat er ook op muziekgebied een andere wind waaien? Gert Floor zal er boeiend over vertellen, met veel muzikale voorbeelden. De lezing start donderdag 7 december om 20.00 uur in de bibliotheek aan de Westerweg 250 in Heiloo. Entree: 7,50 euro voor leden van Bibliotheek Heiloo en 10,00 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie.

Kerstbomenhandel Groot-Jonker

HEILOO - Ook dit jaar zijn we weer van de partij op de hoek Kapellaan/Kennemerstraatweg. We zijn al meer dan dertig jaar een vertrouwd adres voor de mooiste kerstbomen van Heiloo en omstreken. Ons assortiment bestaat uit vele soorten en maten met en zonder kluit, en dat voor een scherpe prijs. Volop keus in onder andere Nordmann, Blauwspar, Nobilis en de originele dennenboom. Dit jaar heeft u nog meer keus in bomen op pot, onder andere Blauwspar, Lasiocarpa en de Servische Spar. Ruim parkeren en de bomen worden gratis in een net verpakt, wel zo handig voor transport. Ook 's avonds zijn we geopend en sfeervol verlicht, dus ook dan kunt u een boom uitzoeken. En natuurlijk weer als aardigheidje voor de kinderen, een cadeautje uit de grabbelton.

Openingstijden: alle dagen open van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag tot 18.00 uur. Tot ziens op de hoek Kapellaan/Kennemerstraatweg (naast motel Fletcher 'kwartje koffie').

Nieuwe website voor O.L. Vrouw ter Nood

HEILOO - Het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood heeft een nieuwe website: 'Even alles achterlaten'. Maak kennis en kijk voor meer informatie op olvternood.nl. Verder informeert Onze Lieve Vrouw ter Nood u graag over bijvoorbeeld de openingstijden en een sfeervolle Kerst-Inn.
Ook tijdens de komende kerstperiode is het bedevaartsterrein O.L. Vrouw ter Nood ('t Putje) iedere dag geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Er is een wandeling in het Kapelbos en daarnaast is de Genadekapel elke dag geopend. U kunt daar, als u dat wilt, een kaarsje bij Maria opsteken. Met de mooie muurschilderingen en al de kaarsjes die er branden, doet deze kapel tijdens de wintermaanden heel idyllisch aan. Ook dit jaar is de Bedevaartkapel geopend, dagelijks tussen 8.30 en 17.00 uur. Een mooie gelegenheid om de prachtige kerststal in deze kapel te bezichtigen. Van 1 november tot 1 april is het ontmoetingscentrum met winkel Het Oesdom uitsluitend tijdens de weekenden geopend. Voor de kerstperiode wordt altijd een uitzondering gemaakt. Dit jaar is Het Oesdom onder andere open van maandag 11 december tot en met 23 december van 10.30 tot 16.30 uur. Ook hier staat dan een mooie kerstgroep die het bezichtigen zeker waard is. Op 26 december, Tweede Kerstdag, is er een Kerst-Inn in Het Oesdom van 14.00 tot 16.00 uur. Gegarandeerd is een gezellige kerstsfeer met muziek en warme chocolademelk. Om 15.00 uur zal er dan Kindje Wiegen zijn in de Bedevaartkapel voor de allerkleinsten. In Het Oesdom kunt u naast koffie, thee, chocomel, koek en andere lekkernijen, boeken en devotionalia kopen en voor de Kerst mooie kerstcadeaus. Kijk voor alle openingsuren en dagen op de nieuwe website van olvternood.nl of kom een van de komende weekenden even langs bij Het Oesdom voor nadere informatie.

Tentoonstelling in de Trog

Werk van Paula de Blaaij.

HEILOO - Galerie de Buitenkans aan de Trog in Heiloo exposeert van 7 december 2017 tot en met 3 maart 2018 werk van Kees Jansen, Paula de Blaaij en Margriet Schadee.
Kees Jansen gebruikt veel kleur en schildert niet voor de hand liggende onderwerpen: een grapje, dingen die mooi zijn of iets symboliseren, een truttig lampje, auto- of scheepswrakken, stofzuigers, leegte en stilte. Paula de Blaaij kent de techniek van de oude meesters van Paul Jaarsma (Ibis) en ze werkt met olieverf op paneel. Zij vindt veel onderwerpen fijn om te schilderen. Het werk van Margriet Schadee uit Castricum is het best te omschrijven als abstract met figuratieve elementen. Lijnen, beweging en ritme zijn elementen die steeds terugkomen in haar werk. Ook mensen in hun onderlinge relatie, in groepen, alleen, uitnodigend of zoekend. Naast haar schilderijen maakt zij sinds enige tijd objecten van kunststof waarin dezelfde aspecten naar voren komen. Deze kunstwerken worden nu geëxposeerd. Het eigen atelier van Margriet, Studio 23, is opgenomen in de jaarlijkse kunstfietsroute in Castricum.

De Trog is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org

Trefpunt Heiloo trots op waardering cliënten

Samen op weg tegen eenzaamheid.

HEILOO - Cliënten van Trefpunt Heiloo waarderen de ondersteuning die hen wordt geboden. Zij gaven dit onlangs aan tijdens een gesprek over de dienstverlening. "Ze weten dat ze met van alles en nog wat terecht kunnen in een veilige omgeving," aldus cliëntondersteuner Karin van Polen van Trefpunt Heiloo. Karin: "Als bestaande contacten wegvallen is het moeilijk om nieuwe te vinden. Je gaat als je op leeftijd bent steeds iets achteruit, dus je moet andere dingen zoeken die je nog wel kan. De vrijwilligers en medewerkers van Trefpunt Heiloo geven een zetje in de rug om het leven weer zelf op te pakken. Ze bieden een luisterend oor en weten de weg. En van het een komt het ander, je rolt erin. "De kinderen zeggen ook dat ze me zien opfleuren, ik doe meer en ben in mijn hoofd rustiger geworden," zo gaf een van de sprekers aan."

MKBiking: Henk Louwe oppermachtig en zelfverzekerd naar zege

AKERSLOOT - Alkmaarder Henk Louwe is donderdagavond de terechte en karaktervolle winnaar geworden van de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Waar bijna nergens op een fatsoenlijke manier door de nattigheid en het ontbreken van verlichting gereden wordt, biedt het mountainbikeparcours op Sportcomplex de Cloppenburgh de mogelijkheid het wekelijkse training- en wedstrijdprogramma op een normale manier af te werken. Henk Louwe, die gewoonlijk gaat voor een goede klassering, was door het ontbreken van enkele zogenaamde toppers vanaf het begin de te kloppen man. Akersloters Vincent Tiebie en Piet Veldt verweerden zich uitstekend, maar konden verder geen potten breken.

Bollenfeest op de Paulusschool

HEILOO - Kinderen plantten onlangs bij de Paulusschool in Heiloo chemie-vrije bollen, gesponsord door hun ouders. Dit gebeurde vanwege het 25-jarig jubileum van de school. Het past bij de ontwikkelingsgerichte visie van de school.
Een van de ouders, zelf imker, schonk de school een flink aantal gevarieerde en gifvrij geteelde bloembolletjes. De kinderen van groep 3/4 maakten vervolgens allemaal een eigen ontwerp met P's, vlinders, hartjes, 25 bloemen, blaadjes en paadjes. Wiens ontwerp zou gekozen worden? Tot ieders verrassing wonnen alle kinderen: de ontwerpen zijn geïntegreerd. De groendienst van de gemeente freesde het ontwerp in het grasveldje bij het fietsenrek van de parkeerplaats van de school. Vorige week woensdag stopten de kinderen de bollen in de grond. In de lente gaan die bollen bloeien en wordt het ontwerp zichtbaar, waarvoor de kinderen verantwoordelijk zijn. Alle kinderen van de school vulden vervolgens een potje met vijf verschillende soorten bolletjes: blauwe druifjes, een narcis en tulpjes. Nadat straks de buitenkou er overheen is gegaan, komen de potjes in de lokalen te staan en kunnen de leerlingen de groei en bloei observeren.

Zonder bestrijdingsmiddelen
Dat het met de honing- en wilde bijen niet goed gaat, net als met vlinders, hommels en co, mag nu wel bekend zijn. De bollen van voorjaarsbloemen bij de school zijn volledig zonder bestrijdingsmiddelen geteeld door de weinige pioniers in de bollenteelt die dat aandurven. Wanneer de bollen buiten bloeien, kunnen stuifmeel- en nectarzoekers verwacht worden. Zij ontvangen dan gezond voedsel, nodig voor hun eigen gezondheid en die van ons. "De honingbijen bijvoorbeeld zorgen voor meer dan 35% van ons voedsel. Zonder hen hadden we het sinterklaasfeest zonder chocoladeletters en chocolademelk moeten vieren: de cacaoboom levert geen vruchten zonder bestuiving door bijen. Maar ook meer gezonde voeding gaat zonder hen aan onze neus voorbij," zo vertelde de imker achteraf. "Kruiden, broccoli, kool, uien, komkommers, specerijen, bessen, appels, peren, aardbeien, bramen, frambozen, citroenen, meloen, amandelen en andere noten, teveel om allemaal op te noemen."

In het voorjaar komt de imker langs om met de kinderen de vliegende bezoekers te observeren. Aan de hand van hun vragen begint dan een zoektocht naar met name het leven van het bijenvolk door het jaar heen, de betekenis van de honingbij voor de natuur en wat honingbijen nodig hebben om gezond en vitaal te blijven. Natuurlijk wordt ook besproken: 'Wat kan ik doen als het gaat om de gezondheid en het behoud van deze voor natuur en mens zo belangrijke zoemende vriendjes?"

Kerstmarkt bij kwekerij de Buitenkans

In kerstsfeer.

HEILOO - Kwekerij de Buitenkans is ook dit jaar van 6 tot en met 23 december in kerstsfeer. U bent van harte welkom op de kerstmarkt.
De mooie Nordmann kerstbomen maken het bezoek aan de kwekerij de moeite waard. Vooral veel sociale partners met verrassende koopwaar zijn van het jaar op de kerstmarkt te vinden. Bij de kwekerij vindt u een uitgebreid assortiment aan (zelfgemaakte) cadeauartikelen en originele kerstcreaties. Vooral op het gebied van kerstgroen en voor het maken van kerststukjes en aankleding voor in huis kunt u terecht bij de kwekerij. Er zijn ook kant-en-klare kerststukken te koop en een aantal soorten (bloeiende) kerstplanten zoals cyclamen, kerststerren en azalea's. Buiten vindt u een mooi assortiment aan bloeiende planten met bes voor buitendecoraties zoals skimmia's, qualtheria's en kerstrozen. U vindt bij de kwekerij diverse soorten kerstbomen in pot of gezaagd, waaronder fraaie Nordmann bomen. Deze Nordmann bomen vallen bijna niet uit en zijn al te koop vanaf 15,95 euro. De kerstbomen worden voor u verpakt in folie zodat uw auto mooi schoon blijft.

De kerstmarkt in Kwekerij de Buitenkans in Heiloo is geopend van 6 tot en met 23 december van maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kwekerij de Buitenkans is makkelijk bereikbaar vanaf de Rosendaal (ingang tegenover de brandweerkazerne). Bij de kwekerij is voldoende parkeergelegenheid. Voor inlichtingen kunt u bellen met 072 - 535 22 25. In het voorjaar kunt u natuurlijk ook bij de kwekerij langskomen, dan zijn er volop gekweekte vaste planten te koop van zeer goede kwaliteit met een sterk concurrerende prijs. Ook droog openhaardhout is altijd beschikbaar in zakken van 53 liter.

Klaverjassen in Heiloo

HEILOO - De maandelijkse Klaverjasdrive vindt plaats op maandag 11 december in Heiloo. Ook hebben we een verloting met mooie prijzen. U bent allen, het liefst met partner, van harte welkom op onze locatie Cultureel Centrum De Strandwal, naast de Kapel op het GGZ-terrein. Bent u een regelmatige bezoeker en u kunt een keer niet? Of komt u voor het eerst? Meldt dit even bij een van onderstaande bestuursleden. Wij kunnen daar dan rekening mee houden. De zaal is open vanaf 19.00 uur. We beginnen om 19.30 uur en eindigen om ongeveer 22.30 uur. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Gerda (072-5123271) of Ria (072-5339345).

Cadeau voor mantelzorgers Heiloo

HEILOO - Honderden inwoners van Heiloo zorgden ervoor dat hun 524 mantelzorgers vorige week een waardering ontvingen van de gemeente. Dit jaar konden zij voor hun mantelzorger een VVV-bon, boeken- of entertainmentbon van 100 euro aanvragen. Daarbij zat een bedankkaartje van burgemeester Hans Romeyn namens het gehele college, net als een nieuwsbrief van de lokale mantelzorgorganisatie Mantelzorgcentrum. Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, krijgen hulp van mantelzorgers. Met hun belangeloze inzet zorgen zij ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving, benadrukt de gemeente Heiloo. Daarom schonk de gemeente een cadeaubon naar keuze aan mantelzorgers die in 2017 minstens drie maanden intensief voor iemand zorgden. Deze mantelzorgwaardering is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor hun zorg, zo laat de gemeente weten. Voor informatie en ondersteuning kunnen zij terecht bij het Mantelzorgcentrum.

Aalsmeerse Plantenhal in de kerstsfeer!

HEILOO - De kerstpop begroet vrolijk iedereen die komt kijken bij de Aalsmeerse Plantenhal. In deze donkere tijden is het gezellig verlicht met lampjes die erbij horen voor de juiste kerstsfeer. Zoals ieder jaar zijn er weer voldoende nieuwe decoratiespullen voor binnen en buiten. Het is onmogelijk niet te slagen om een cadeau te vinden voor de feestdagen in iedere prijsklasse. Natuurlijk zijn de kerstbomen weer persoonlijk uitgekozen bij onze kweker met een uitmuntende kwaliteit. Deze variëren van een klein kinderboompje tot een Nordmann van vier meter, keuze genoeg dus. De kerstbomen worden in een net gedaan en eventueel ook in de auto voor u. Voor binnen zijn er uiteraard volop Kerststerren, diverse bloeiende planten et cetera. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de kerstworkshops op 11 en 12 december. Voor informatie zie www.aalsmeerseplantenhal.nl of in de winkel. Kom kijken en laat u betoveren bij de Aalsmeerse Plantenhal!

NSGK-collecte

HEILOO - De collecte voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft in Heiloo 2.062,41 euro opgeleverd. Met dit geld steunt NSGK honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Kinderen en jongeren kunnen op deze manier meedoen in onze samenleving, samen met hun leeftijdsgenoten zonder handicap. De collecte vond plaats van 13 tot en met 18 november.

Foto: Marja Bak-Aal

HEILOO - Deze kleine Piet hielp zaterdag waar hij kon tijdens het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten op het Stationsplein in Heiloo.

Kinderbibliotheek in Ypestein

HEILOO - De dependance in Ypestein van Bibliotheek Heiloo werd ruim vijf jaar geleden opgeheven. Dat was jammer, want voor de kinderen uit Ypestein is de 'grote' bibliotheek erg ver weg om zelfstandig naartoe te gaan. Daarom heeft een aantal voormalige 'voorlees-senioren' als vrijwilliger deze activiteit voortgezet voor de leerlingen van de basisscholen Meander en Paulus. De boekenkasten en veel boeken mochten ze houden.

In een leegstaand handenarbeidlokaal werd de schoolbieb ingericht. Elke donderdagochtend worden drie groepen elk voor een half uur verwelkomd door drie vrijwilligers. De kinderen van de onderbouw worden voorgelezen en daarna geholpen bij het uitkiezen van een nieuw boek. Voor de bovenbouw houdt een van de leerlingen voor het ruilen van de boeken eerst een boekbespreking. Zo beschikt elke klas eens in de vijf weken over een nieuwe voorraad boeken. De bieb beschikt ook over veel documentatiemateriaal dat goed van pas komt bij de thema's die in de groep behandeld worden of bij het maken van werkstukken. De kinderbieb wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zonder subsidie.

Voor het vervangen van versleten en verouderde boeken worden de kringloopwinkels in Heiloo en de regio regelmatig bezocht. Om de collectie up-to-date te houden moeten ook nieuw uitgekomen kinderboeken worden aangeschaft. Daarvoor ontvangt men een bijdrage van de scholen, wat giften van particulieren en af en toe kan er een beroep worden gedaan op de Rotaryclub Heiloo. Inmiddels wordt de schoolbieb al weer bijna zes jaar gerund door vrijwilligers die nog wel wat hulp zouden kunnen gebruiken.

Mensen die van voorlezen houden en hier belangstelling voor hebben zijn van harte welkom om op een donderdagochtend een kijkje te komen nemen, na afspraak via 072-5334505 of 06-10613822. De initiatiefnemers hopen, in een tijd van digitaal vermaak, nog lang de belangstelling voor het lezen van een boek levendig te houden!

Gedichtenwedstrijd rond Lamoraal van Egmont

Lamoraal in de zon. Foto: Martijn Mulder

EGMOND AAN DEN HOEF - Volgend jaar wordt in de gemeente Bergen herdacht dat Graaf Lamoraal van Egmont vierhonderdvijftig jaar geleden, in 1568, werd onthoofd. Met deze dramatische gebeurtenis kwam een einde aan de grote betekenis en rol van het geslacht Egmont op het Europese politieke toneel van destijds. Stichting Historisch Egmond besteedt op diverse manieren aandacht aan deze gebeurtenis. Een van de vele activiteiten is de organisatie van een gedichtenwedstrijd rondom het thema Graaf Lamoraal van Egmont, de familie Egmont en het bekende Slot op den Hoef. Bent u een dichter uit Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, amateur of gevorderd, en vindt u het leuk hieraan mee te doen? Stuur dan uw gedicht in dit thema vóór 31 december 2017 naar gedicht@historischegmond.nl. Een deskundige jury zal de ingezonden werken beoordelen en de genomineerde werken op een historische locatie laten voordragen door de makers daarvan. Het ligt in de bedoeling een leuke bundel van alle inzendingen samen te stellen en dit samen met een kleine prijs aan de winnaars te overhandigen. De bundel zal eveneens voor een bescheiden bedrag te koop zijn. Namens Stichting Historisch Egmond, succes met dichten gewenst.

Provincie draagt bij aan verplaatsing kassen

REGIO - Als kassen bij elkaar staan kunnen ondernemers samen gebruikmaken van bijvoorbeeld aardwarmte of fabrieks-CO2 . Dit bespaart de ondernemers op termijn geld en het is beter voor het milieu. De provincie Noord-Holland heeft 9,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om mee te betalen aan de verhuizing van bedrijven die zich bezighouden met glastuinbouw. De subsidie 'verplaatsing glastuinbouwbedrijven' kan nog tot 28 februari 2018 worden aangevraagd via het subsidieloket op de website van de provincie Noord-Holland. Daar staan ook alle voorwaarden van de regeling. Bij aanvragen van bedrijven wordt gekeken naar het effect van de bedrijfsverplaatsing op het energieverbruik, het milieu, het landschap en de landbouwstructuur. Het maximale subsidiebedrag voor een bedrijf is 1.000.000 euro. Bedrijven kunnen zich voor advies wenden tot de GreenPort Noord-Holland Noord en GreenPort Aalsmeer.

Advies over reparatie sieraden

CASTRICUM - Goudsmid Michelle Gerlofsma neemt zaterdag 9 december plaats aan de Aanschuiftafel bij conceptstore Mooij Castricum in de Burgemeester Mooijstraat 26 in Castricum. Wil je graag advies over het repareren van je dierbare kapotte sieraden of over het maken van een nieuw sieraad van oude sieraden? Wil je gewoon fijn in de winkel komen snuffelen of bij Michelle aan tafel aanschuifringen of mix and match oorbellen combineren? Of misschien alvast een mooi kerstcadeau uitzoeken? Het mag allemaal. Van 11.00 tot 17.00 uur zit zij voor je klaar met koffie, lekkers en een hoop moois! Kom je ook? Voor meer informatie kijk je op www.michellegerlofsma.nl/agenda of volg je Michelle via www.facebook.com/bijzondersieraden

Colleges Castricum en Heiloo bezoeken Kaptein

HEILOO - De colleges van Castricum en Heiloo bezochten dinsdag 28 november Kaptein. Deze verpakker en producent van kaas en boter verhuisde vorig jaar van Castricum naar de Boekelermeer Heiloo. Een goede gewoonte van beide colleges is om de bedrijven in de gemeente te bezoeken. De ondernemers in het dorp zijn namelijk van groot belang voor de leefbaarheid en werkgelegenheid in de gemeente. Dankzij de verhuizing bleef de werkgelegenheid voor de regio behouden. De colleges waren onder de indruk van de zorg, niet alleen voor de medewerkers maar ook voor anderen. Dit uit zich met name in de innovaties die zijn toegepast in een duurzaam productieproces en in een gebouw met een eigen energie en warmte-koudevoorziening. Kaptein is een familiebedrijf met een rijke historie: sinds 1936 verpakt de onderneming kaas en boterproducten en inmiddels is de firma uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat continu in ontwikkeling is. Naast Heiloo zijn er vestigingen in Oosthuizen en Bilzen (België). In Heiloo vindt de productie plaats voor boter in cups, pakjes, retail- en bulkverpakking.

Welzijnsorganisaties werken samen

V.l.n.r.: Jochem Gelderman (Stichting Welzijn Bergen), Elize Bon (vice-voorzitter Stichting Welzijn Castricum) en Jan Kasper (Stichting Trefpunt Heiloo). Foto: Nico Lute

REGIO - De voorzitters van de welzijnsorganisaties Stichting Welzijn Bergen, Stichting Trefpunt Heiloo en Stichting Welzijn Castricum ondertekenden onlangs een bestuurlijke intentieverklaring tot samenwerking. Dat deden ze in ontmoetingscentrum Geesterhage in Castricum. Aanleiding van de ondertekening is de ambtelijke samenvoeging in de BUCH-werkorganisatie sinds 1 januari 2017. Hiermee wordt verwacht dat er meer beleid wordt geharmoniseerd. Er is nadrukkelijk geen sprake van samenvoeging, maar van samenwerking met behoud van lokale eigenheid en aansturing door de eigen gemeenteraden, zeggen de partijen. Zie ook www.uitkijkpost.nl

Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Vragen over uw tablet? Instellingen verbeteren? Samen met andere tabletbezitters leuke apps ontdekken en tips en trucs delen? Dan is het Tablet Café iets voor u! Onder deskundige begeleiding en het genot van een kopje koffie kunt u ontdekken hoe u uw tablet slim kunt gebruiken. Het tabletcafé is zeker ook geschikt voor de beginnende gebruiker! Neem uw eigen tablet of iPad mee. Donderdag 14 december van 11.00 tot 12.30 uur in Bibliotheek Heiloo. De toegang is vrij, koffie of thee kost 1 euro.

Einde lichtjestocht PWN

CASTRICUM - De lichtjestocht bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is aan zijn eigen succes ten onder gegaan. Omdat steeds meer mensen aan de tocht deelnamen, ontstonden er parkeerproblemen en werd de rust in het duingebied verstoord. PWN kan de veiligheid van de deelnemers niet langer garanderen. Sector-directeur Natuur van PWN, Sjakel van Wesemael, vindt dat heel spijtig. "We begrijpen dat we veel mensen teleurstellen, maar we zijn genoodzaakt dit besluit te nemen." Steeds meer bezoekers nemen de afgelopen jaren deel aan de tocht, die traditiegetrouw aan het begin van de kerstvakantie wordt gehouden.

Marga's Haarmode wordt In Stijl kappers Nieuwe naam voor vertrouwde kapsalon in Limmen

Ila (l) en Sandra.

LIMMEN - Na veertig jaar Marga's Haarmode nemen dochter Ila en compagnon Sandra met grote liefde voor de salon en het vak, de schaar van Marga over. De vertrouwde salon en het deskundige team met topstylistes blijft, de naam niet. Marga's Haarmode, een begrip in Limmen en omgeving, heet nu In Stijl kappers.

In Stijl kappers
Samen hebben zij 30 ervaring als hairstylist, daarnaast ligt de dagelijkse leiding van de salon al een poosje bij Ila en Sandra. "De naamswijziging naar In Stijl kappers is de laatste stap van de overname. Op de achtergrond zijn Sandra en ik al een aantal jaren bezig om de salon over te nemen. We hebben bewust gekozen voor een geleidelijke overname. Eerst de dagelijkse leiding, begin dit jaar de salon en nu de naamswijziging. Zo is de overgang voor onze klanten en ons fantastische team heel natuurlijk,," vertelt Ila.

Samen groeien
Ila is opgegroeid in de kapsalon. "Uit school vouwde ik handdoeken op en waste ik kopjes af. Na mijn opleiding heb ik er bewust voor gekozen om in verschillende salons ervaring op te doen. Die ervaring nam ik mee naar de salon van mijn moeder om zo samen verder te groeien. Ik kon het niet laten om mij met de salon te bemoeien. Zo ontstond het verlangen om de salon over te nemen," vertelt Ila.

Professioneel en creatief
Maar dat wilde zij niet alleen. Als kind zag zij hoe hard haar moeder moest werken. Ila: "Ik wist dat Sandra graag voor zichzelf wilde werken; ze is professioneel, zit vol goede ideeën en heeft ruime ervaring. We matchen heel goed en versterken elkaar qua creativiteit. We hadden maar een paar gesprekken nodig, en al snel was het duidelijk: de salon overnemen dat doen we samen!"

Training en ontwikkeling
"Begin dit jaar namen Ila en ik de salon van Marga over. We hebben tot nu toe een fantastisch jaar, mede dankzij onze klanten en ons team van 12 haarstylisten. Wij investeren in ontwikkeling. Zo mag één van onze hairstylistes zich nu na haar opleiding ook Star Colorist noemen. Daarnaast organiseren we trainingsavonden zodat we ons de laatste trends eigen kunnen maken. Dit alles met het doel onze klanten de mooiste coupes en de laatste trends te bieden," vertelt Sandra.

Nóg mooier maken
Ila vult aan: "Wij vinden het een feestje om mensen nog mooier te maken. Het is onze missie dat klanten zich nóg mooier voelen als zij de kapsalon verlaten. Dat wilden we ook tot uitdrukking brengen in onze nieuwe naam: In Stijl. Een frisse, moderne naam die ook nog eens onze initialen draagt: Ila en Sandra."

Vanaf 11 december ligt er voor elke klant een attentie klaar!

PWN kapt bomen in het duin

Bomen die gekapt gaan worden. Bron foto: PWN

REGIO - Waterleidingbedrijf PWN beheert 7.300 hectare natuurgebied tussen Zandvoort en Bergen: het Noordhollands Duinreservaat, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en landgoed Marquette. Dit jaar zijn alle bomen langs de verharde wegen en parkeerplaatsen onderzocht. Bomen die niet door de keuring zijn gekomen zijn gemerkt met een oranje merkteken en worden voor 20 december 2017 gekapt.

De methode die PWN gebruikt voor de onderzoeken heet 'Visual Tree Assessment' (VTA). Bomen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van schimmels, dode takken, holtes en rot. Dood hout aan zogenoemde 'toekomstbomen' wordt weggezaagd door hoogwerkers. Afhankelijk van de locatie worden dode bomen langs de weg omgeduwd zodat ze niet óp de weg kunnen vallen. Bomen die een gevaar vormen voor de veiligheid worden gekapt en verwijderd uit het duin. Het veilig houden van de wandel- en fietsroutes in het duin heeft in tachtig procent van de gevallen geen grote gevolgen voor de beleving vanaf de weg. In de meeste gevallen komt de tweede rij bomen meer in het zicht te staan en zullen jonge bomen de vrijgekomen plaatsen innemen.

Kerstconcert in de Abdij van Egmond

Abdij van Egmond.

EGMOND-BINNEN - Projectkoor Egmond verzorgt op zondag 10 december een kerstprogramma in de sfeervolle kloosterkerk van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Medewerking wordt verleend door mezzosopraan Marja Dignum. De pianobegeleiding is in handen van Mariëlle Tromp-Zentveld. Een kerstgedicht wordt voorgedragen door Tineke Kramer. De algehele leiding is in handen van de dirigent Pim Abbestee. Marja Dignum brengt kerstliederen ten gehore, waaronder Sheep may safely graze en Laszt uns das Kindlein grüszen. Met solistische medewerking van de jonge talentvolle Lisa van Oorschot (dwarsfluit) speelt ze met begeleiding van Mariëlle Tromp-Zentvelt het prachtige Earth van Muramatsu. Met kerstliederen gezongen door het projectkoor Egmond met samenzang, belooft dit een sfeervol samenzijn te worden. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het aan te raden op tijd aanwezig te zijn. Ter bestrijding van de kosten is er een deurcollecte. Aanvang is 14.30 uur, de kerk is open vanaf 13.45 uur. Het adres: Abdijlaan 26 in Egmond-Binnen.

Russische kerst in Slotkapel

Russisch Vocaal Ensemble Soedarynja.

EGMOND AAN DEN HOEF - Sfeervolle Russische kerstmuziek klinkt vrijdagavond 15 december in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Russisch Vocaal Ensemble Soedarynja geeft een gevarieerd concert.
Ingetogen kerstliedjes uit Rusland en Oekraïne worden afgewisseld met romantische pop-, film- en volksliedjes uit deze landen. Natuurlijk zal het bekende 'Tiechaja notsj' ofwel 'Stille nacht' niet ontbreken. Het ensemble staat onder leiding van de in Egmond wonende Russische dirigente Svetlana Tsariova. Zij studeerde aan de conservatoria van Jekaterinenburg en Moskou en is als geen ander in staat het ensemble een authentiek Russisch geluid te geven. Het ensemble telt negen zangeressen. Het legt zich toe op a-capellazang, maar laat zich deze avond in enkele nummers begeleiden door Ankie Hoogzaad (fluit) en Sylvia van Rookhuijzen (gitaar). Kijk ook eens op de website: www.sites.google.com/site/soedarynja.

Het concert begint om 20 uur in de Slotkapel aan de Slotweg 19 in Egmond aan den Hoef. De zaal is open om 19.30 uur. Entree: 10 euro, jongeren tot en met 18 jaar 5 euro. Reserveren: 06-28432145, e-mail w.dhondt@telfort.nl

Kerstconcert Westfries Mannenkoor in Limmen

LIMMEN - Limmen Cultuur organiseert vrijdag 15 december (20.00 uur) in Cultureel Centrum Vredeburg een kerstconcert. Deze traditie startte drie jaar geleden en het is elk jaar weer een uitdaging om de laatste dagen van het jaar sfeervol in te vullen. Deze keer is het de eer aan het Westfries Mannenkoor. Dit koor bestaat al ruim zeventig jaar en is een begrip in Noord-Holland en daarbuiten. Het Westfries Mannenkoor bestaat uit zestig mannen die, verdeeld over vier stemmen, de zangstukken met veel muzikale passie en liefde zingen. De koorleden gaan voor kwaliteit, gezelligheid en kameraadschap. Dat is goed te horen in al de liederen die zij voor toehoorders zingen. Het repertoire van het Westfries Mannenkoor bestaat uit stukken voor mannenkoor uit opera en operette, geestelijke liederen en romantische en populaire successen. Het koor zingt tijdens dit concert niet alleen de traditionele kerstliederen, maar ook voor het koor speciaal geschreven arrangementen. Hierin streeft men naar traditie en vernieuwing. Vredeburg is gevestigd aan de Dusseldorperweg 64 in Limmen. Voor meer informatie over bijvoorbeeld kaartreserveringen en prijzen, kijk op www.limmencultuur.nl of bel 072-5053274.

Parkeerterrein 't Woud dicht wegens werkzaamheden

BERGEN - Vanwege werkzaamheden is parkeerterrein 't Woud aan de Herenweg in Bergen (net over de grens van Egmond) de komende tijd afgesloten voor auto's. Ook fietsers die gebruik willen maken van de ingang Woudweg kunnen hinder van de werkzaamheden ondervinden. Het parkeerterrein krijgt grasbetontegels en er komen een fietsenstalling en een informatiepaneel aan het begin van het parkeerterrein. Aan de oostzijde van het huidige parkeerterrein komt bovendien een nieuw ruiterpad dat aansluit op het bestaande ruiterpad. PWN adviseert bezoekers van de parkeerplaats om de komende tijd gebruik te maken van het parkeerterrein aan de Uilenvangersweg/ Zeeweg in Bergen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind december.

Dos-turnsters in de prijzen

De Dos-winnaressen van pupillen 1. 1. Roos Grimminck. 2. Eline Korthouwer. 3. Meike van Marle. 4. Ronja Walraven.

CASTRICUM - Afgelopen weekend hield de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie de eerste competitiewedstrijden turnen van de vierde en vijfde divisie. De Castricumse Dos-turnsters behaalden diverse podiumplaatsen. Goud werd behaald door Marlous de Bruijne (senior), Jet Dreijer (jeugd 2 ), Roos Grimminck (pupil 1) en Bodhi Kok (pre-instap 1). Zij turnden allemaal een geweldige wedstrijd. Ook mocht Ilse Straver het brons in ontvangst nemen, evenals Meike van Marle. De Castricumse Amber Blaauw (junior) scoorde - dankzij een mooie brugoefening - goed en ging met een zilveren medaille naar huis. Zilver was er ook voor Eline Korthouwer en Lola Lauritsen. Ronja Walraven liet een prachtige balkoefening zien en kreeg na vier toestellen het brons omgehangen. Natasja Tromp ontving ook brons, net als Quely Figelet. De meisjes en trainsters kijken terug op een mooie wedstrijd.

Sinterklaas verrast Bowlers met een beperking

Spannende en leuke dag. Foto: Wout Jager

HEILOO - Het was afgelopen zaterdag al vroeg een drukte van belang bij Bowling Centrum Heiloo. Blijkbaar hadden de deelnemers met een beperking het gevoel dat het misschien wel een spannende dag zou worden. Er liepen direct ook al drie Zwarte Pieten in- en rond de Bowling die de handen met pepernoten vulden. Er kwamen liefst 55 deelnemers bowlen, met de nodige begeleiding. Er hing dus wat in de lucht! Alle deelnemers kregen bij aanvang een Pietenbaret op en de start werd door de drie Pieten gegeven door het gooien van de eerste bowlingbal. Blijkbaar hadden de pepernoten een soort dopingeffect op de deelnemers, want er werd nog nooit zo hoog gegooid. Arjan Boekhoudt haalde zelfs 199 punten! Na afloop werd er nog gezamenlijk een heerlijke warme beker chocolademelk gedronken met een broodje kroket. Er werden ook nog Sinterklaasliedjes gezongen, want je weet maar nooit!

En jawel, plotseling verscheen geheel onverwachts Sinterklaas. Hij vertelde dat hij langsreed en mooie Sinterklaasliedjes hoorde. Een paar deelnemers mochten bij Sinterklaas komen en ook nog enkele begeleiders. Sinterklaas had voor iedereen een leuk presentje meegenomen. De verrassing werd nog groter want Ed van Baar van Di Fiorentina kwam met twee lieftallige dames ook nog langs en trakteerde het gezelschap op het door hem speciaal gemaakte pepernotenijs! Al met al was het een heel leuke Sinterklaas bowlingparty, die georganiseerd werd door Sports4all bowling Heiloo. Er werd afgesloten met een groepsfoto.

AV Trias deelnemer Try Out Games

HEILOO - Het Heiloose AV Trias, met verschillende atleten uit de regio Kennemerland, reisde op 3 december af naar Apeldoorn voor de Try Out Games in het Omnisport-complex. Met name de atleten uit de trainingsgroep van Sven Ootjers lieten van zich spreken. Nienke Madderom mocht zich melden voor de 60 meter horden. Ze won met gemak haar serie en liep in de finale, met een persoonlijk record van 8'79, naar een 31e tijd ooit in de categorie Meisjes B. Daarna was het de beurt aan een drietal Trias-atleten op de 60 meter horden. Junioren Dave Wesselink, Jay Beelen en Jesper Peterse kwamen voor het eerste uit op seniorenhoogte, en niet onverdienstelijk. Zij behaalde een tweede (Beelen in 8'60), derde (Wesselink in 8'70) en vierde plaats (Peterse in 9'03) in de finale.

Afwezig was de 400-meter-groep, bestaande uit de zusjes Lisanne en Laura de Witte en Owen Westerhout. Zij zijn nog op trainingsstage op Tenerife in voorbereiding voor het indoorseizoen, dat voor hen later van start gaat.

Twee tafeltennisters in halve finale

LIMMEN – Tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo kent dubbelsucces. Nadat het vlaggenschip, het eerste team van de tafeltennisclub Limmen-Heiloo, kampioen geworden is in de derde klasse werd dit weekend in Arnhem en Hilversum een dubbelsucces geboekt door de zussen Sanne & Roos Briefjes. Tijdens de kwartfinale jeugdmeerkampen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), die in Arnhem gespeeld werd, plaatste de pupil Roos Briefjes zich enigszins onverwachts voor de halve finale van Nederland. Ze was als vijfde geplaatst maar realiseerde uiteindelijk een verdiende derde plaats die recht gaf op deelname naar de volgende ronde (Top 24). Haar zus Sanne speelde haar kwartfinale bij TTV Hilversum en eindigde op een keurige tweede plaats, waarmee zij ook TTV Limmen afvaardigt bij de halve finale van Nederland, die op 4 februari 2018 gespeeld wordt in Assen.

Door M.Briefjes, TTV Limmen-Heiloo.

Meander mee met AZ

Dolgelukkige leerlingen op het veld van AZ. Foto: Ed van de Pol/fotograaf AZ

HEILOO - Nog nooit eerder mocht een hele klas meelopen met de spelersescorte van AZ. Groep 4 van basisschool Meander uit Heiloo mocht dit tijdens de wedstrijd Jong AZ tegen FC Volendam. De kinderen kregen ruimtes in het stadion te zien waar ze normaal gesproken nooit mogen komen. En hierna samen op de tribune: wat een feest!

Top en flop voor Vredeburg

LIMMEN - Het eerste achttal van schaakvereniging SV Vredeburg ontving op 1 december het sterke Castricum 2 voor een duel in de bondscompetitie. Op dezelfde avond werd ook ronde 11 van de interne competitie afgewerkt. Eerder in de week had Vredeburg 2 reeds een bezoek afgelegd aan Wijk aan Zee voor een duel tegen het Paard van Ree.

Vredeburg 1 heeft het lastig in de tweede klasse B. Ook het duel tegen Castricum 2 kende geen goede afloop: 2,5-5,5. Alleen Harold Ebels wist een overwinning te boeken. Hij beschikte na een Slavische opening over een moeizame stelling, maar toen zijn tegenstander in de tijdnoodfase mistastte, was Ebels er als de pinken bij om een toren op te halen en het voordelige eindspel uit te schuiven. Bob Stolp, Bert Hollander en Jos Admiraal scoorden een half punt. Bob Stolp had wellicht kansen op meer, maar beschikte over te weinig resterende bedenktijd om een weg naar winst uit te vogelen. Bert Hollander belandde in een eindspel zonder enig winstperspectief: met gelijke lopers en drie pionnen over en weer was de situatie volkomen in evenwicht. Jos Admiraal kampte met een paard dat gebonden was aan een verdedigende taak en stelde remise voor, hetgeen geaccepteerd werd. Niels Hageman, Ed Stolp, Sandra Hollander en Hidde Ebels kregen een nederlaag te verwerken. Hageman kon de ver opgerukte vijandelijke pion op de f-lijn niet meer keren. Ed Stolp liet een remise-achtig eindspel uit z'n vingers glippen. Sandra Hollander zag een toren en dame in haar stelling binnendringen en verloor cruciale pionnen. Hidde Ebels daarentegen had een gewonnen stelling in handen, maar verdedigde zich onjuist tegen de wanhoopsaanval van zijn opponent en de witte koning werd geniepig in een matnet gedreven. Vredeburg 1 zakt naar de onderste regionen in de tweede klasse B en zal alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te ontlopen. De flop van het vlaggenschip stond in schril contrast met de daverende zege van Vredeburg 2 bij het Paard van Ree. De Wijkers, gemiddeld genomen honderd ratingpunten sterker dan de Limmers, werden in eigen huis met 1,5-4,5 opgerold! Barry Blekemolen, Gertjan Hafkamp, Remi Aafjes en Jaap Limmen scoorden een vol punt. Hans de Goede veroverde een keurig halfje en alleen teamcaptain Dick Aafjes, die zichzelf met het nodige verantwoordelijkheidsgevoel had opgesteld op het tweede bord, slikte een nederlaag. Vredeburg 2 blijft na drie zeges – heel knap – koploper in de derde klasse E. Waar eindigt dit sprookje? In de interne competitie etaleerde Adri Beentjes zijn goede vorm door een fraaie overwinning te boeken op Marlies Sturk. Ook Marc Voorwalt boekte een mooie zege: hij versloeg Jeroen van Vliet. De partijen tussen Bert van Diermen en Nico Pepping en tussen Chiel Pepping en Theo Al leverden geen winnaar op.

AGU Egmond-Pier-Egmond krijgt nieuw parcours

EGMOND AAN ZEE - Wie zaterdag 13 januari deelneemt aan 's werelds grootste strandrace kan zijn borst nat maken. Organisator Le Champion kondigde al eerder aan van de twintigste editie een spectaculaire strandrace te maken en komt die belofte nu na. Wijk aan Zee krijgt zijn eigen doorkomst. Daarmee wordt het parcours uitdagender dan ooit, maar ook veiliger voor de renners en aantrekkelijker voor publiek. Zie voor meer informatie www.uitkijkpost.nl

Diploma's zwembad Loos

De jonge geslaagden laten trots hun diploma zien.

HEILOO - Leerlingen van zwembad Loos hebben zaterdagmorgen 25 november afgezwommen in zwembad De Hout in Alkmaar. Na veel zwemmen en een groot applaus mochten alle leerlingen het felbegeerde A-B of C diploma in ontvangst nemen.

De geslaagden
Diploma A: Maria Aljokhadar, Lotte Castricum, Jort Jansen, Pip Kooijman, Floris Meulenbroek, Josephine van Schooten, Dersane Soubaneh, Gijs Velzeboer, Sanne Visser, Milena Wijn en Lara Gurgy.
Diploma B: Ilaf Al-Rikabi, Loes Grapendaal, Alysa Jacobs, Sven de Jong, Nick Kunst, Lisa Molenkamp, Francisca Mathies, Thirza Smal en Jaap Zwemmer.
Diploma C: Ella Bus.

Dartkoppeltoernooi in Plan Oost

HEILOO - Wijkvereniging Plan Oost organiseert op zaterdag 9 december een dartkoppeltoernooi. Dit is het derde toernooi van dit seizoen en het laatste van dit jaar, en we zijn daarmee halverwege het verzamelen van rankingpunten. Maar er zijn natuurlijk ook weer heerlijke prijzen voor de kerst te winnen. Deelname is 5 euro. We beginnen om 20.00 uur en de deur gaat om 19.00 uur open. Zie ook www.oosthonk.nl of bel 06-46331274/ 06-33747770.

Feest voor veertigjarige Heilooër Bridgeclub

HEILOO - Veertig jaar geleden, op 6 december 1977, werd de Heilooër Bridgeclub opgericht. De club heeft in de afgelopen veertig jaar noodgedwongen op diverse locaties gebridged. Het bestuur vond het afgelopen jaar een nieuwe locatie in Fletcher Hotel Heiloo, het vroegere Kwartje Koffie. Bestuur en jubileumcommissie zorgen voor een feestelijk programma op zondagmiddag 10 december in de grote bridgezaal van Fletcher. Na een hapje, een drankje en twee korte bridgedrives staat om 17.30 uur een buffet klaar voor de 108 leden van de club.

Sinterklaas bij de Terriërs

Warm welkom voor Sint en Pieten.

HEILOO - Sinterklaas bezocht vrijdag 1 december de Terriërs. Hij sprak met de F-kinderen over hun geweldige prestaties op het veld. Ook hebben de kinderen Sinterklaas verblijd met een dansje en mooie liedjes. De Pieten presenteerden wederom hun beste hockeytechnieken en ze voorzagen de kinderen weer volop van pepernoten.

Hockeyers winterkampioen

De winnende foto.

HEILOO - Heren 4 van hockeyvereniging De Terriërs werd dit weekend winterkampioen. De spelers wonnen zondag met 1-0 van Pinoké.

Vidicrowd: kijkt u mee?

Vidicrowd maakte dit weekend verslagen van twee wedstrijden van de Foresters. Op www.uitkijkpost.nl ziet u beelden van Foresters 1 tegen Zilvermeeuwen 1. Nieuwsgierig naar Foresters 3 tegen DTS 2? Ook van deze wedstrijd kunt u fragmenten bekijken. Kijkt u mee?

Geniet van fair trade koffie/thee, biologische lekkernijen en van kunst. Theeschenkerij - galerie de Buitenkans do. t/m zo. van 12 tot 17 uur tegenover de brandweerkazerne. Www.landgoedwillibrordus.nl

Zin in een nieuw kapsel?
Kom dan gezellig naar Kim's Haarsalon te Heiloo. Knippen is €13,- Kleuren vanaf €30,-. Bel voor een afspraak naar: 06 - 30042383. Tot snel bij Kim's Haarsalon.

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

Oppas aan huis gezocht voor onze kinderen (6 en 10 jaar) voor maandag- en donderdagmiddag van 15.15 tot 17.45 uur. Kinderen mogen worden opgehaald bij OBS de Meander (Ypenstein). Vanaf 8 januari 2018. Vergoeding 10 euro per uur. Nadere informatie op 06-24265334

WINTERFAIR LIMMEN bij ANASTASIA Dusseldorperweg 97. Laat je inspireren en geniet in een sprookjesachtige sfeer van landelijke woon- en kerst accessoires. Geopend van 11.00 tot 17.00 in het weekeind van 8,9 en 10 dec.

KERSTMARKT bij kwekerij De Buitenkans. T/m 23 december. Een gezellige kerstmarkt in de kassen. Landgoed Willibrordus .Verkoop van Super kwaliteit kerstbomen, kerststukjes en kerstgroen. Kramen met leuke kerstartikelen en eigengemaakte kerstcreatie's. Op 9,10,16 en 17 dec. extra activiteiten. Bullaan 2, Heiloo. 072-5352225. t.o de brandweerkazerne.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

TUINONDERHOUD. Geen tijd? Teveel werk? Ervaren tuinliefhebber met top tuingereedschap helpt u met deskundig snoeien en het winter klaarmaken van uw tuin. Snoeien van struiken, bomen en het strak knippen van hagen, heggen, buxusbollen etc. + het afvoeren van tuinafval. Tel.06 - 18278367

TEKEN- EN SCHILDERLES bij THEO LEERING op woensdagochtend met een groep van max. 8 personen. Info 06-41498183

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Tijdelijke woonruimte aangeboden in Heiloo m.i.v. 15 jan. 2018 kamer + 2 kleine slaapkamers, douche, 2 schuren en grote tuin. Tel. 5337863

Aangeboden: Dagopvang kleine/middelgrote honden bij particulier, ruim losloopgebied in de buurt, 15 euro per dag! Voor info 06-38 38 31 51!

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

SCHILDER voor binnen en buiten. Hele mooie prijs. Tel: 06 - 17090670

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl

06 - 2202 0702 AGM-Dealer

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl