De Uitkijkpost

11 februari 2015

De Uitkijkpost 11 februari 2015


Opening kinderboekenwinkel in Paulusschool

HEILOO – Op maandag 9 februari opende burgemeester Hans Romeyn op feestelijke wijze 'Het blije boek', de eerste echte kinderboekenwinkel van Heiloo. Leerlingen van groep 3/4 van de Paulusschool hebben in het kader van ontwikkelingsgericht onderwijs een heuse tweedehands kinderboekenwinkel opgezet. De kinderen waren er zenuwachtig van want het is natuurlijk niet zomaar iets om de burgemeester op bezoek te krijgen. Het was overigens hun eigen idee om de burgemeester uit te nodigen, want een echte kinderboekenwinkel moet natuurlijk wel officieel geopend worden.

De kinderen hebben de collectie kinderboeken zelf bij elkaar verzameld. In de winkel zijn kinderboeken verkrijgbaar in allerlei leeftijdscategorieën, zoals prentenboeken van 0 tot 3 jaar, leesboeken voor kinderen van 3 tot 6 jaar en 8 tot 10 jaar, leuke boeken, maar ook spannende boeken, stripboeken enzovoort. Er wordt voor de boeken een klein prijsje gevraagd; tot 0,50 cent. De opbrengst is voor het goede doel: een schooltje in Ghana.

Iedereen is vanaf heden welkom in kinderboekenwinkel Het blije boek. De winkel is open op maandag van 13.30 tot 14.30 uur, op dinsdag en donderdag van 08.30 tot 09.30 uur en op woensdag en vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur. De burgemeester mocht als eerste klant in de winkel een mooi boek uitzoeken. Hij koos een prachtig prentenboek uit. Komt u ook een boek uitzoeken voor uw (klein) kind? Kinderboekenwinkel Het Blije Boek is geopend tot eind april.

De volgende wens van Cees Rootjes

'Ik wil graag een ombudsteam opzetten voor de BUCH-inwoners'

HEILOO - Cees Rootjes (61) nam begin deze maand afscheid van de gemeenteraad (en als fractievoorzitter van de PvdA), omdat deze functie botste met zijn werk als interim-manager bij gemeenten. Als gemeenteraadslid speelde hij graag de rol van intermediair tussen de gemeente en de inwoners van Heiloo. Maar wie is Cees Rootjes zelf nu eigenlijk?

Geboren en getogen in Heiloo, noemt Rootjes de pluspunten van zijn gemeente: ,,Het ligt dicht bij het strand; we hebben het Heilooër bos; de gemeente is lekker groen en bestaat niet enkel uit steen en asfalt; en het heeft een bloeiend verenigingsleven." Hij heeft er daarom nooit aan gedacht weg te gaan, ondanks dat hij al bijna veertig jaar in het openbaar bestuur van andere gemeenten werkt.

Na de mulo en havo begon Rootjes als kok en voltooide de koksopleiding. Hij vertelt: ,,Als er mensen komen eten, vind ik het nog steeds leuk om er wat extra's van te maken. Maar het voelde niet als de roeping die ik dacht te hebben."

Zijn vader was hoofd financiën bij de gemeente Heiloo en vond dat hij moest kijken of het werk als ambtenaar hem lag. ,,Daarom heb ik het maar geprobeerd. En zo ben ik in 1975 begonnen", aldus Rootjes. ,,Voorheen heb ik bijvoorbeeld in Deventer parkeergarages gerenoveerd en digitale parkeervergunningen ingevoerd." Nu houdt hij zich voornamelijk bezig met organisatieveranderingen binnen gemeenten vanwege bezuinigingen en het veranderende takenpakket.

Politiek lag in het verlengde van het openbaar bestuur. ,,Je moet wel heel afstandelijk zijn wil je dan niet door de politiek besmet raken", zegt Rootjes. Van zijn bijna negen jaar als gemeenteraadslid ziet hij zijn initiatiefvoorstel voor de wijk Nieuw Varne als zijn voornaamste verdienste voor Heiloo. Hij wierp zich tevens graag op als intermediair om de vastgelopen gesprekken tussen de gemeente en een aantal verenigingen weer op gang te krijgen.

Naast zijn werk heeft hij veel maatschappelijke nevenfuncties gehad. ,,Mijn ouders zeiden altijd: de maatschappij doet veel voor jou, dan heb je ook de verplichting iets terug te doen." Zo was hij voetbalcoach en scheidsrechter bij de Foresters en daarna in Limmen; voorzitter van de bridgeclub Sans Atout en zat hij in het bestuur van de wijkvereniging Ypestein.

Verder reist Rootjes naar verre oorden zoals de VS, Thailand, China en Indonesië. Zijn huis staat vol lokale kunst. Ook golft hij graag en wandelt hij in de natuur.

Als hij zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, wil Rootjes gewoon verder blijven werken. Nu wil hij samen met de PvdA afdelingen Bergen, Castricum en Uitgeest een ombudsteam opzetten voor de inwoners van de BUCH-gemeenten. Dit team kan de mensen helpen met hun vragen over belastingen, verenigingen, et cetera. ,,Het is een grote wens van mij om dit van de grond te krijgen", aldus Rootjes.

Dewi Dijkstra wint voorleeswedstrijd Heiloo

HEILOO - Heiloo heeft er een nieuwe kampioen bij: Dewi Dijkstra van de Benedictusschool mag zich een jaar lang voorleeskampioen van Heiloo noemen! Acht schoolkampioenen streden op maandag 9 februari om de titel, een spannende strijd waarbij er voor de luisteraars veel te genieten viel. De deelnemers lazen voor uit de mooiste boeken, van 100% Coco van Niki Smit tot Matilda van Roald Dahl.

De jury, bestaande uit voorzitter Rob van Veen (PCC Heiloo en www.eenboekjeopen.nl), Harry Abel (team 50+ leest voor) en Annette Hoetjes (Bruna Heiloo), stond voor een moeilijke taak. Noortje van der Werff en Emmeke Henschen werden tweede en derde, zij kregen een boekenbon als prijs voor deze goede prestatie. Alle deelnemers kregen als aandenken aan deze wedstrijd een oorkonde uitgereikt. Alleen voorleeskampioen Dewi gaat door naar de kwartfinale, die wordt gehouden op 14 maart in Tuitjenhorn. Zij kreeg behalve de boekenbon en de oorkonde ook de mooie nieuwe wisselbeker mee naar huis.

Tien vragen aan…. Dennis Bruin

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Zoetermeer, heb van 1993 tot 2000 gewoond in Uitgeest, maar woon sinds 2000 in Heiloo. Aan de kant van mijn vader zijn wij echte Heilooërs.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Familie, collega's, vrienden en vriendinnen zeggen dat ik veel praat; soms dreigen ze mij met Duct tape de mond te snoeren. Maar als ik rustig ben en niet praat, knijpen ze om te kijken of ik nog leef, dus ik denk dat ik wel discjockey zou kunnen worden.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten , en wat zou u dan zeggen of vragen?

Ik zou graag de zanger van Normaal, Bennie Jolink, willen ontmoeten en dan vragen of ik een keer zou mogen mee Høken op het podium.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Dat ik vaak met mijn ouders en broertje naar Curaçao ging, familie opzoeken, lekker op de veranda in de schommelstoel, lekker onder familie, ondanks dat ik de taal niet spreek. Gelukkig had mijn moeder de rol van tolk en had ik toch contact met de oma van mijn moeder. En de ooms en tantes die je niet vaak ziet, opzoeken, en lekker naar het strand.

5. Wat vind u de mooiste plek van in Heiloo??

Het uitkijktorentje in het Oosterbos, na een stukje gelopen met de hondjes even lekker zitten en genieten van de omgeving, lekker mensen kijken, lekker luisteren naar de vogels en alles wat er om je heen gebeurt.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Een heerlijk portie spareribs. Van de geur alleen begin ik bijna te kwijlen, maakt niet uit hoe laat het is. Gaat er altijd al wel in.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Leren loslaten: in verband met het overlijden van mijn moeder (Mistica Bruin) probeerde ik krampachtig vast te houden aan alles; geur, stem, wie ze was. Maar het belangrijkste is dat ik een deel van haar ben, dus ik verlies haar nooit.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u ?

Dat ik een echte familieman ben, vind het heerlijk om op verjaardagen te zitten en gewoon heerlijk te kletsen en de oude verhalen te horen van de familie Bruin op de Mallevoortsdijk. Bij zulke gelegenheden heb ik geen Facebook nodig, dat is dan ouderwets 'socializen'.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Dat het mooie karakter van Heiloo bewaard blijft. Vind het altijd mooi als ik door Heiloo fiets en vol bewondering geniet van de oude huizen aan de Holleweg, Heerenweg, Westerweg en Stationsweg.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u.?

Savannah Huisman vroeg: Jij hebt altijd gezegd, ik wil een Bruine boer worden. Hoe staat het er nu voor? Word jij onze Bruine boer in Heiloo? Nee, sorry Savannah, dat gaat niet lukken. Ik ga misschien dit jaar nog wel naar Egypte om te kijken en te werken op een boerderij, dus misschien dat het daar wel leuk is en dat ik daar wel heel graag wil blijven.

• Ik nomineer Kim Kraakman voor de volgende 'Tien vragen aan…'. ?Mijn vraag is: Wat maakt Heiloo 'the place to be'?

Informatiebijeenkomst Tip Heiloo

HEILOO - Op donderdag 19 februari, aanvang 19.30 uur, houdt Tip Heiloo een informatiebijeenkomst in de Bibliotheek van Heiloo (Westerweg 250). Gratis en vrijblijvend, zoals dat past bij Tip Heiloo.

Tip Heiloo, dat is hèt online platform voor alle Heilooërs die korte klusjes willen doen of willen laten doen. Hulpvragers en hulpbieders kunnen zich aanmelden op www.tipheiloo.nl. Gratis en vrijblijvend. Hulpbieders worden beloond met Tippies – munten die zij kunnen inwisselen voor korting bij steeds meer winkels en instellingen in Heiloo.

Vragen als: En wat kan ik met Tip Heiloo? Welke klusjes kan ik doen? Welke klusjes kan ik laten doen? Hoe kom ik aan Tippies? Wat koop ik voor Tippies? Mijn oma heeft geen computer. Kan zij toch meedoen met Tip Heiloo? Ik werk bij een welzijnsorganisatie. Wat kan Tip Heiloo betekenen voor mijn cliënten? Al deze vragen, en meer, worden beantwoord op 19 februari bij Tip Heiloo. Alle belangstellenden zijn welkom!

Cello Octet Amsterdam in Cultuurkoepel Heiloo

De cellisten van Cello8ctet Amsterdam.

HEILOO - In de grote ronde zaal van de Cultuurkoepel Heiloo vindt op 15 februari een bijzondere gebeurtenis plaats: een uitvoering van 'Canto Ostinato', het meesterwerk van Simeon ten Holt, door de acht cellisten van Cello Octet Amsterdam.

Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Voorafgaand aan het concert is er een inleiding om 14.00 uur. Hiervoor gaat de zaal om 13.30 open. Kunstgetij nodigde in 2012 Cello Octet Amsterdam uit om het pianomeesterwerk van Simeon ten Holt te bewerken voor acht cello's.

De wereldpremière was tijdens het Bergense festival 'Cantonaal', met de muziek van Ten Holt en zijn internationale tijdgenoten. De bewerking werd voor het Octet daarna een enorm internationaal succes. Eind 2013 verscheen er ook een cd van. Tijd om het Octet terug te halen, nu in de passende sfeer van de Cultuurkoepel. De cellisten van Cello8ctet Amsterdam zijn: Oihana Aristizabal Puga, Sanne Bijker, Claire Bleumer, Karel Bredenhorst, Sebastiaan van Halsema, Stephan Heber, Rares Mihailescu en Marc van den Munckhof (zie ook www.cello8ctet.com). Kaarten € 20,- reserveren en informatie op info@vaart.biz of via tel. 06 38149037. Adres Cultuurkoepel: terrein GGZ NHN Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.

Prachtige 'La belle Hélène' bij Heilooër Operette Vereniging

'La belle Hélène': een wervelende voorstelling in een kleurrijk décor met schitterende belichting.

HEILOO - Terwijl anno nu de Grieken wellicht in hun problemen met de euro en de ECB de hand van het noodlot vermoeden, waren de oude Grieken ervan overtuigd dat de hand van het noodlot de oorzaak was van al hun problemen. In de opéra-comique, La belle Hélène, van Jacques Offenbach, is het de wraak van Venus, die voor onverwachte gebeurtenissen zorgt.

Venus, de godin van de liefde, heeft Paris, prins van Troje, de mooiste vrouw van de wereld beloofd, Helena, maar die is al getrouwd met Menelaus, koning van Sparta. Reden genoeg dus voor list en verwarring! De Heilooër Operette Vereniging (HOV) is erin geslaagd deze opéra-comique uit 1864 in een verfrissende enscenering en op een muzikaal hoog niveau fraai vorm te geven. Voor een bijna uitverkochte zaal in theater De Beun genoten de bezoekers afgelopen zaterdag van een wervelende voorstelling in een kleurrijk décor met schitterende belichting.

De solistenrollen waren uitstekend bezet en de vele koorpartijen werden met verve vertolkt door de leden van HOV. Ontwapenend was het optreden van de kinderen, die als cupidootjes het lot een zetje in de goede richting gaven. De voorstelling, die vol zat met leuke regie-vondsten en een verrassende ontknoping, werd beloond met een staande ovatie. Volgende voorstellingen: 14 en 15 februari. Meer informatie op www.heilooeroperettevereniging.nl.

Workshop 'Ik ga worden wie ik wil'

HEILOO - Het uitgangspunt is de benadering van de integrale mens verdeeld in de aspecten psyche, sociaal, energetisch en spiritueel.

De workshop gaat over inspiratie en persoonlijke groei. Je krijgt inzicht in je leven waardoor je makkelijker je doelen kan bereiken. Aan de orde komen bewustwording, controle, overtuigingen en angst. Welke keuzes maak je en waarom? Waar krijg jij energie van? Het gaat om jou en om jou in relatie tot anderen. De workshop is tien keer op donderdagavond (vanaf 19 februari) en kost 125 euro. Voor aanmelden of informatie mail naar ronpander@live.nl

Stukadoorbedrijven Frans Veldt en Maarten Veldt

Foto Carolien Breed

Westerweg 198a, 1852 AP Heiloo, Frans Veldt: tel. 072-5330439, e-mail: fransveldt@gmail.com. Maarten Veldt, tel. 06-51130371, www.maartenveldt.nl, e-mail: info@maartenveldt.nl.

HEILOO – Zeker wat hun beroep betreft, geldt voor Frans en Maarten Veldt: zo vader, zo zoon. De passie voor het stukadoorsvak zie je terug in het werk dat ze afleveren: puur vakmanschap! Bij grotere opdrachten werken ze samen, veelal in coöperatief verband met een aantal collega's; oud-leerlingen van Frans

Frans Veldt begon in 1982 zijn eigen stukadoorsbedrijf en oefent het vak alweer zo'n 35 jaar met hart en ziel uit. Hij krijgt opdrachten uit de hele Randstad en staat er om bekend dat hij vakwerk levert. Het geheim? ,,Een goede opleiding, vooruit kijken, nieuwe oplossingen bedenken, blijven vernieuwen en bovenal: achter je eigen product staan. Het verschil maken door onderscheidend te zijn, want algemene stukadoors zijn er legio." De officiële vakopleiding neemt jaren in beslag en loopt van de basisopleiding via stages van aspirant, gezel naar de eindopleiding. Een stukadoor moet zichzelf extra bewijzen eer hij het predicaat 'leermeester' mag dragen. Als erkend leerbedrijf heeft Frans tal van leerlingen opgeleid, waaronder Maarten. Alhoewel stukadoor inmiddels een vrij beroep is geworden, heeft Maarten, net als zijn vader, de hele vakopleiding doorlopen. Sinds 2011 werkt hij op zelfstandige basis.

Naast de afwerking van het gangbare stuc- en spuitwerk heeft hij zich gespecialiseerd in bijzonder stucwerk. Vrij nieuwe stuctechnieken en -materialen waarmee Maarten werkt, zijn Pandomo en Beal Mortex. Een 'betonlook' afwerking, door ambachtelijk handwerk vakkundig aangebracht, geeft het interieur een eigentijdse uitstraling. Het wordt al veel toegepast in winkels en horeca, maar verovert nu ook de particuliere woningmarkt. ,,Pandomo als Beal Mortex hebben dezelfde natuurlijke, authentieke uitstraling. Afhankelijk van de manier van stukadoren, kan een rustiek, levendig dan wel 'druk' effect worden bereikt." Maarten vertelt dat uit de circa 30 basiskleuren vrijwel alle kleuren te maken zijn. Pandomo is waterafstotend en uitermate geschikt voor muren en wanden. Beal Mortex is waterdicht en kan dus -in plaats van traditionele wandtegels- ook in zogeheten natte groepen worden toegepast; keukens, badkamers en toiletten. Op dit moment rondt Maarten een project af in een woning in Heiloo. Het keukenblad en het blad van het kookeiland zijn met Beal Mortex gestukadoord en zien er uit alsof ze van natuursteen zijn.

Ook Frans zit niet stil. Als bedenker van de stukadoors-combiwagen ontving hij in al in 1994 de Eimert Sinooiprijs, de landelijke prijs voor de meest innovatieve vinding die leidt tot verbetering van de arbeidsomstandigheden in de bouw- en houtnijverheid. Tegenwoordig 'duikt' hij regelmatig kelders met vochtproblemen in. ,,Ook hiervoor zijn nieuwe technieken ontwikkeld, zoals Aquafin, een flexibele watermortel die als een soort waterslot werkt."

Beiden kunnen enorm genieten als een klus geklaard is: ,,Mooi werk afleveren; kwaliteit, daar gaat het om!"

E.H.K. Klaverjasclub

HEILOO - Maandag 16 februari (aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur) houdt E.H.K. de maandelijkse klaverjasdrive en een verloting. Klaverjassers, het liefst met partners, zijn van harte welkom in cultureel centrum De Strandwal op het Willibrordus terrein. Regelmatige bezoekers die een keer verhinderd zijn, worden verzocht zich tijdig af te melden. Inlichtingen bij mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271 of bij mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345.

Storm of gladheid? Bibliotheek aan huis

HEILOO - Storm of gladheid? Voor diegene die graag leest maar slecht ter been is of om een andere reden gehinderd wordt om zelf naar de bibliotheek te komen, heeft Bibliotheek Heiloo de service van 'Bibliotheek aan huis'.

Van deze dienst kan ook tijdelijk gebruik worden gemaakt, bijvoorbeeld in de wintermaanden of tijdens een ziekteperiode. Na aanmelding bespreekt een medewerker van de bibliotheek de wensen en de mogelijkheden met de klant. Vervolgens komt een vrijwilliger eenmaal per vier of zes weken de materialen omruilen.

Naast bijvoorbeeld historische romans, detectives, familieromans, literatuur, reisverhalen, hobby- en fotoboeken zijn er ook bijvoorbeeld tijdschriften en bladmuziek te leen. Voor leden die moeite krijgen met lezen, heeft Bibliotheek Heiloo ook een groot aantal materialen in haar collectie. Voorbeelden zijn groteletterboeken, luisterboeken, daisyroms, muziek en films. Naast het gewone abonnementsgeld zijn er geen extra kosten verbonden aan de service 'Bibliotheek aan huis'. Wellicht is deze service een reden om (weer) lid te worden van Bibliotheek Heiloo.

Twijfel niet en meld u aan of vraag meer informatie. Hiervoor kunt u bellen naar Bibliotheek Heiloo, tel. 072- 5330670 of mailen via info@bibliotheekheiloo.nl.

Filmactie Rotary Club Heiloo voor Bewegen

HEILOO - Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid; niet alleen voor het lichaam maar ook voor de geest. Dementerenden blijken veel profijt te hebben van bewegen.

De Loet is gereed; de bewoners zijn er weer ingetrokken. Nu wil Rotary Club Heiloo, met de hulp van filmliefhebbers geld bijeenbrengen voor aansprekende en duurzame beweegtoestellen, die geplaatst zullen worden in de tuin van de Amberhof. De Amberhof is een instelling waar complexe zorg voor mensen met dementie wordt geleverd.

Op woensdag 18 februari draait de film Pride in De Beun. De opbrengst van de kaartverkoop van de film gaat naar 'Bewegen'. Pride speelt zich af in1984 in Wales. Het vertelt met veel humor over de vriendschap die ontstaat rond de mijnwerkersstakingen tussen wel heel verschillende mensen. Beoordeeld als 'de beste Engelse film in jaren!' Kaarten zijn voor 10 euro te koop bij Rozing Wonen & Dromen, Drogisterij Jef Letschert, De Schrijverij en aan de kassa van theater De Beun. Kijk op de website van de Rotary Club Heiloo voor meer beweeg-acties.

Ridder Florian in theater De Beun

Aan de voorstellingen Ridder Florian is ook een kleurwedstrijd verbonden.

HEILOO - Spelen voor de allerkleinsten bevalt Frank Groothof én de kleuters zo goed, dat hij een nieuwe, intieme voorstelling voor deze leeftijdsgroep heeft ontwikkeld.

'Ridder Florian' is gebaseerd op de bekende kinderboeken van Marjet Huibers en Philip Hopman. Het verhaal over de bange ridder die zijn angsten overwint, wordt begeleid door oude Italiaanse muziek. José Vingerling knipt tijdens de voorstelling illustraties die op het achterdoek worden geprojecteerd.

Stichting Vrienden van de Beun heeft, in samenwerking met de Bibliotheek Heiloo, twee voorstellingen van dit 'muziektheateravontuur' gepland: op woensdag 25 februari om 14.00 en 16.00 uur, in theater De Beun in Heiloo. In de voorjaarsvakantie! Dus als u nog een leuke activiteit zoekt om uw kinderen of kleinkinderen mee naartoe te nemen, reserveer dan toch maar vast kaarten, want meestal gaat het opeens heel snel met die kindervoorstellingen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Voor de kinderen is er ook nog een kleurwedstrijd, waarbij drie boeken over Ridder Florian ter waarde van € 15,- te winnen zijn. De kleurplaten zijn uitgedeeld op diverse basisscholen, maar ook te downloaden via www.vriendenvandebeun.nl.

Kaarten à € 6,00 zijn ook verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl en verder in Heiloo bij De Schrijverij in het Stationscentrum, bij het Trefpunt, de bibliotheek en in het theater en in Akersloot bij Veldt's Toko.

Presentatie Cambodja

HEILOO - Het Nivon Heiloo heeft Evert en Ciska Abspoel uitgenodigd een digitale presentatie over Cambodja te vertonen. De bewogen geschiedenis van Cambodja, maakt een bezoek aan het land tot een bijzondere belevenis. Onder het Pol Pot-regime is het land lang geïsoleerd geweest. Over de levendige Mekong varen we naar de hoofdstad Phnom Penh, bezoeken het Koninklijk Paleis, de kleurrijke markten en interessante heiligdommen. Een bezoek aan de machtige tempels van Angkor ontbreekt natuurlijk niet. De Cambodjaanse heilige stad kende een eeuwenlange bloei. De vele tempels getuigen hiervan. Hoe kon het, dat het ooit zo machtige rijk in verval raakte. De charme van het land wordt overigens voor een belangrijk deel bepaald door de Cambodjanen zelf. Zaterdagavond 14 februari in het Trefpunt, Abraham du Boishof 2 in Heiloo. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage leden € 4,- , anderen € 5,- Graag opgave vooraf via tel. 072 5333127 of info@nivonheiloo.nl

Bloemen wolvilten

HEILOO - Het Nivon Heiloo biedt een workshop aan hoe maak je een bloem met de techniek van het wolvilten. U kunt hiermee kennismaken op donderdagavond 12 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het Nivonlokaal in de Hofdijk, Marienstein, 178A te Heiloo. De cursus wordt verzorgd door docente Nely Tegelaers. Deze bloemtechniek wordt op een ondergrond zodanig bewerkt met lontwol dat er een materiaal ontstaat dat verder gebruikt kan worden voor decoraties, b.v een bloem. Opgave: tel.072-5333217 en 5333127 of info@nivonheiloo.nl Zie ook: www.nivonheiloo.nl

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - Na de druk bezochte borrel bij Herberg Jan (er komen er meer!), zitten raadsleden en bestuursleden van D66 Heiloo zaterdag 14 februari weer met koffie voor u klaar in de bibliotheek. Van 10.30 tot 11.30 uur kunt u uw mening geven over de afslag, de zorg (huishoudelijke hulp), de subsidies in de sport, de Boekelermeer of iets heel anders. Een flink aantal uiteenlopende onderwerpen is al bij de koffie door inwoners voorgelegd en met D66 besproken. Dus tot ziens aanstaande zaterdag in de bibliotheek! https://heiloo.d66.nl

Bijles en Citobegeleiding nu ook op de basisschool van uw kind

HEILOO - De Cito's zijn geweest; het is rapportentijd! Heeft uw kind een achterstand opgelopen? Is uw kind het plezier kwijtgeraakt in lezen, rekenen of spelling? Heeft uw kind hulp nodig bij plannen, leren of samenvatten? Anne Schouten van Bijles Heiloo begeleidt nu ruim een jaar en met veel succes kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs uit Heiloo, Alkmaar, Egmond, Akersloot en Limmen. ,,Inmiddels heb ik de stap gemaakt om naast de reguliere begeleiding ook op basisscholen in de omgeving bijles en 'rugzakbegeleiding' te geven. Het voordeel is dat ik de kinderen dan binnen de schooltijden begeleid. Daarnaast is er nog regelmatiger overleg met de basisschool." Bijles Heiloo heeft tot 7 maart een speciaal aanbod. Profiteer van een gratis en vrijblijvend intakegesprek ter waarde van 40 euro én een korting van 10 % op de eerste drie bijlessen en/of huiswerkbegeleiding! Hoe mooi is het als uw kind met plezier leert? Meer informatie: www.bijlesheiloo.nl.

Weer rondleidingen in huis Nijenburg

Het echtpaar Cornelis van Foreest en Johanna Loopuyt, circa 1850.

HEILOO – Eind februari starten weer rondleidingen in Nijenburg verzorgd door de Historische Vereniging Oud Heiloo. Tijdens de rondleidingen krijgt ook de historische schilderijenverzameling de aandacht. Mede omdat Vereniging Hendrick de Keyser continu bezig is Nijenburg te herinrichten, is een (nieuw) bezoek aan Nijenburg zeer de moeite waard.

Onder andere wordt tijdens de rondleidingen aandacht besteed aan de unieke schilderijencollectie, de 'vooroudergalerij', die bij het buitenhuis hoort. Zoals de schilderijen van Cornelis van Foreest en zijn zoon Pieter. Zij hebben respectievelijk aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw als dijkgraven een doorslaggevende rol gespeeld bij de versterking van de kwetsbare Hondsbossche Zeewering.

Ook de familie Loopuyt krijgt aandacht. Deze familie heeft door het -gearrangeerde- huwelijk van hun dochter met Cornelis van Foreest (in 1839) gezorgd voor een financiële injectie waardoor een belangrijke bijdrage werd geleverd aan het behoud van Nijenburg. De informatie over de bewoners van Nijenburg belicht ook de nationale en lokale betekenis van de afgebeelde personen.

U kunt zich aanmelden voor de rondleidingen in Nijenburg op de zondagen 22 februari, 1 en 15 maart, 12 en 19 april, 3 en 17 mei, 7 en 21 juni. Telkens om 11.00 uur of 13.15 uur. Voor groepen is aanmelding mogelijk voor de woensdagen 25 februari 11 en 25 maart, 8 en 22 april, 6 en 27 mei, 17 juni en 1 juli. Aanmelding: info.oudheiloo@gmail.com of tel. 072-5332571. Zie voor informatie ook de website www.oudheiloo.nl. Het huis Nijenburg is via de eigenaresse, Vereniging Hendrick de Keyser, ook te huur voor bruiloften, recepties, vergaderingen e.d. Zie www.hendrickdekeyser.nl.

Ratten bij De Loet

Eerst was het een grote rat die langs de woontoren naar het nieuwe Viva gebouw liep. Inmiddels zijn het er drie! Die grote met twee kleintjes.

Zij gingen op de vetbol en de pindakaaspot af. Die waren voor de vogeltjes opgehangen, maar helaas de ratten gingen ermee vandoor. Ik heb dit reeds aan de gemeente meegedeeld, en de gezinsuitbreiding eraan toegevoegd. Snel een paar foto's gemaakt en dit beeld naar de gemeente gezonden.

Wij, de bewoners van de woontoren, vinden deze ontwikkeling niet fris. Helaas, de gemeente Heiloo meldde per telefoon, dat in verband met de bezuinigingen de ratten buitenshuis niet meer bestreden worden. Pas als zij IN HUIS overlast brengen, dan komt de bestrijdingsdienst min actie. Zij mogen wel advies geven, te weten dat men geen vogelvoer moet ophangen of neerleggen. Ratten ruiken dat op 400 meter afstand, ook kunnen zij goed klimmen en bereiken met gemak de hoogste etages. Men zij gewaarschuwd!

Bij de gemeente komen er regelmatig meldingen binnen van ratten overlast, maar kan daar niets aan doen. Misschien als het heel erg wordt kan er een rattenvanger met fluit worden aangetrokken die alles in een keer opruimt. Komt Heiloo weer in de geschiedenis boekjes! Wij gaan maar naar de dierenwinkel en halen zelf wel een rattenbestrijdingsmiddel (natuurlijk diervriendelijk).

L. van der Linden, bewoner woontoren De loet

Beste buschauffeurs van Nederland

Ons kind is op 18 januari 1995 geboren met myofibromatose. Daardoor is zijn linkerbeen geheel en rechterbeen vanaf de knie verlamd en gevoelloos. Wij hebben samen met hem enorm ons best gedaan om hem te laten opgroeien tot een mooi, sociaal vaardig, zelfstandig en zelfredzaam mens. Dat is gelukt.

Hij heeft regulier onderwijs gevolgd, diploma's gehaald, zwemdiploma's gehaald, getennist en speelt nu al een aantal jaren fanatiek rolstoelbasketbal. Hij zit in de selectie van Oranje en traint nu in Alkmaar-Noord, Amsterdam en op Papendal in Arnhem. Hij heeft wedstrijden door het hele land. Soms kan hij meerijden met teamgenoten. Meestal gaat hij echter zelfstandig op pad met het openbaar vervoer. Daarvoor heeft hij een onderstel van een kinderwagen waarop hij zijn sportstoel en sporttas vervoerd. Deze duwt hij voort terwijl hij zich verplaatst met zijn handbewogen rolstoel. Dit gaat prima.

Met regelmaat maakt hij nu mee dat de buschauffeur hem niet in laat stappen of verzoekt om weer uit te stappen. De bus wordt stilgezet, politie er bij gehaald, gepraat, en rijdt na een half uur toch weer verder. Er worden uitspraken gedaan als 'we zijn geen verhuisbedrijf, we nemen geen vuilnis mee' en meer… Jammer! Mensen met een beperking zouden zich meer moeten laten zien, arbeidsintegratie, participatiesamenleving…

Kind, wij zijn trots op je, ga zo door!

Angelique de Wit, Heiloo

Vijf generaties samen op de bank

HEILOO - Stephanie en Jeffrey de Vriend-Stekenburg uit Heiloo zijn op 17 januari de trotse ouders geworden van zoon Marley Josh de Vriend. In de familielijn van Stephanie is hij de vijfde generatie. ,,Mijn overgrootoma (geboren in 1915) is bijna 100 jaar! Oma is geboren in 1939. Beiden wonen in Maarssen. Mijn moeder, geboren in 1966, woont in Soest en ik (1986) woon alweer vijf jaar in Heiloo waar ik vijf jaar bij het Reformhuis gewerkt heb. We zijn natuurlijk heel trots op deze sterke familielijn!" En al even trots poseren de vijf generaties samen op de foto.

Sfeer Elfstedentocht in 't Loo

HEILOO - De bezoeker van winkelcentrum 't Loo kon – behalve uiteraard heerlijk winkelen – zich ook even verdiepen in de geschiedenis van de schaatssport. In het filmhuis was filmmateriaal te zien van de Elfstedentocht vanaf 1963 tot en met de laatste keer van 1997. Daarnaast was Dirk Plugboer uit Grootschermer met zijn verzameling schaatsen en aanverwante artikelen naar Winkelhof 't Loo gekomen en heeft met zijn niet aflatende enthousiasme de bezoekers vermaakt. Als kers op de Elfstedentaart was daar het dweilorkest De Kinkeluters. Zij zorgden de hele dag voor de gezellige sfeer! Op de foto de Limmer Schaatsploeg. Zij hadden gevolg gegeven aan de oproep om in schaatstenue naar het winkelcentrum te komen en zich te laten vereeuwigen!

Kunst van Jan Gilling in De Loocatie

HEILOO - Heilooër Jan Giling (1930, geboren in Berkhout) exposeert zijn zomerse schilderijen in restaurant de Loocatie. Zijn liefde voor het impressionisme en landschappen kunt u hier bewonderen. Jan is een gedreven schilder, streeft naar de essentie, de eenvoud met aandacht voor kleur en kleurwerking. Zijn Spaanse, Franse en Griekse landschappen zijn heerlijk zomers en licht. Tijdens de speciale Spaanse avond en themaweek Spanje kunt u hiervan genieten. Reserveringen, tel. 072-5333352.

Werk aan de winkel

In een mooie witte wereld gaven wethouder Rob Opdam en Mark ten Bruggencate het startsein.

HEILOO - Vandaag (donderdag 5 februari) start de proef met het ophalen van plastic huis-aan-huis in een deel van de wijk Ypestein in Heiloo. In een mooie witte wereld gaven wethouder Rob Opdam en Mark ten Bruggencate het startsein door de handen uit de mouwen te steken.

En er was genoeg werk. Veel bewoners van Ypestein hingen de verzamelzakken met plastic afval aan de lantaarnpalen bij de rolemmerverzamelplaatsen; een goed begin. Mark hielp een handje omdat hij in 2012 prijswinnaar was van 'Het beste idee van Heiloo'. Zijn idee was om de grijze rolemmer minder vaak op te halen. Dit kan door inwoners het plastic afval van de rest te laten scheiden en deze zelf weg te laten brengen. 'Mensen die dat nog niet doen moet de gemeente gericht informeren door hen te wijzen op de voordelen', zei hij toen. De gemeente werkte zijn idee uit en wil nu kijken of het huis-aan-huis ophalen van plastic, naast de bestaande plastic verzamelcontainers, een nog betere afvalscheiding oplevert. De resultaten zijn eind augustus, begin september bekend.

Lezing over de 18e eeuwse Buitenplaats Vrieswijk

Een tekening van Egelenburg uit het Noord-Hollands archief.

HEILOO - Op maandag 16 februari verzorgt Stichting Regionale Archeologie Baduhenna een lezing over de ontdekking van de 18e eeuwse Buitenplaats 'Vrieswijk' aan het Zevenhuizen in Heiloo. Hoe leefden de mensen in die tijd en wat aten ze? Geven de vondsten zoals het porselein, de pitjes en de botjes daar antwoord op? Het was spannend toen de beerputten hun geheimen prijs gaven. Wat werd ontdekt ….?

De eerste spreker, Arsène Haverman, is als amateur-archeoloog actief bij de opgraving betrokken geweest en kan hierover veel uit de eerste hand vertellen. De tweede spreker is als archeoloog gespecialiseerd in botanisch onderzoek. Hij vertelt over het uitgebreide Biax onderzoek naar de plantaardige en dierlijke resten.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Cultureel Centrum de Strandwal op het GGZ terrein in Heiloo. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De toegang bedraagt € 2. Website: www.baduhenna.nl. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar info@baduhenna.nl of bel met 072 – 5336225 om te reserveren.

Natuurspeelplaats Heiloo in ontwerpfase

Groep 7 van de Paulusschool had een moodboard gemaakt met al hun wensen voor de natuurspeelplaats.

HEILOO - Op woensdag 4 februari bezochten zo'n twintig leerlingen van het vmbo Clusius Alkmaar de buurttuin de BY om informatie te verzamelen voor hun ontwerp voor de ernaast geplande Natuurspeelplaats Heiloo.

Deze leerlingen zitten in hun vierde jaar en het ontwerp maken zij in het kader van hun proeve van bekwaamheid; een serieuze opdracht. Buurtbewoners en vrijwilligers presenteerden de wensen die zij 21 januari met elkaar hadden opgesteld. Daarbij namen zij ook de wensen van kinderdagverblijf de Vogeltuin mee.

De toelichting van leerlingen van groep 7 van de Paulusschool was heel inspirerend. Zij hadden een prachtig moodboard gemaakt met al hun wensen: zo moet volgens hen de natuurspeelplaats eruit zien. Als alle wensen gehonoreerd kunnen worden, zijn er straks wilgentenen hutjes, een speelplaats met zand om te bouwen, water om lekker mee te kliederen, takken om een hut te maken, verstopplekjes, boomstammen om op te klauteren, een rioolpijp om doorheen te kruipen en misschien zelfs een slingertouw.

De vmbo-leerlingen gingen vervolgens naar de plek naast de buurttuin op landgoed Willibrordus, waar de natuurspeelplaats gepland is, en hebben ter plekke alles opgemeten. Vanuit de gemeente zijn er al de nodige materialen toegezegd zoals boomstammen en wilgentenen, die de leerlingen straks wellicht willen gebruiken. Op woensdag 11 maart presenteren ze het ontwerp aan de buurtbewoners, de leerlingen van de basisschool en de ouders van de vmbo-leerlingen. En misschien aan de wethouder.

Het hele project wordt gecoördineerd door een vierdejaars mbo-student van het Clusius Jan Kooij. De daadwerkelijke aanleg van de natuurspeelplaats vindt in mei plaats.

Wil je meer weten, of wil je straks meehelpen om de natuurspeelplaats aan te leggen, kijk op de facebookpagina: www.facebook.com/buurttuinbytuin/ Hier kan iedereen zich ook op de hoogte stellen van alle vorderingen.

Tentoonstelling werkstukken De Duif

Bezoekers kunnen een demonstratie solderen bijwonen.

HEILOO - Vrijdag 13 februari kunnen ouders en belangstellenden komen kijken naar De Duif in Tentoonstelling van 13.45 uur tot 14.30 uur. In de afgelopen vier weken hebben alle leerlingen van De Duif workshops gevolgd en daarbij verschillende nieuwe technieken geleerd. Tijdens de tentoonstelling presenteren de leerlingen de resultaten aan het publiek. U kunt de borduurwerken op kaarten en stof bewonderen en meeborduren aan een groot tafelkleed. De mozaïektableaus van kleine stukjes tegel zijn te zien bij de kleuters en u kunt genieten van een dramapresentatie in de aula. In het lokaal van groep 7 zijn gesoldeerde werkstukken te bezichtigen en kunt u een demonstratie solderen bijwonen. In de twee technieklokalen hebben de leerlingen badzout en tandpasta gemaakt, knikkerbanen gebouwd en technische apparaten uit elkaar gehaald. Tijdens de tentoonstelling kan iedereen hier zelf aan de slag met techniek. Kijk voor meer informatie op www.duif-tabijn.nl.

Hoger en lager in het Heilooër Bos

De wandeling voert ook door een nogal drassig, laaggelegen bosje. Foto Paul ten Have

HEILOO - Het Heilooër Bos, onderdeel van landgoed Nijenburg, ligt grotendeels op een oude strandwal die wat hoger is dan de strandvlaktes aan beide zijden. Maar ook binnen het bos zijn er hoogteverschillen.

Bij de maandelijkse IVN-natuurwandeling op zondag 15 februari gaat de aandacht uit naar die details in reliëf: de Kattenberg die zich zo duidelijk verheft boven zijn omgeving, de talrijke walletjes langs de paden of dwars daarop, en vooral nu de laagtes waar het water soms lang blijft staan. De wandeling voert ook door een nogal drassig, laaggelegen bosje. Het is dus wel zaak, waterdicht schoeisel aan je voeten te hebben.

De wandeling begint, om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen: IVN-Heiloo@hccnet.nl of tel. 072 532 5110; kijk ook eens op http://www.ivnnkl.net/

Hennepkwekerij ontmanteld

HEILOO - Dinsdag 3 februari heeft de politie bij een grootscheepse actie op meerdere plekken in Noord-Holland hennepkwekerijen opgedoekt, de planten zijn vernietigd.

Aan de Kandelaar in Heiloo zijn in een flatwoning 640 potten met afgeknipte stelen aangetroffen. Hier is een 40-jarige man uit Heiloo aangehouden en er was sprake van diefstal met stroom. De politie waarschuwt voor de gevaren van hennepteelt

Gorteldonk haalt nog één keer alles uit de kast

Onder toezicht van de hele raad van elf draagt de burgemeester tijdens het Oude Stompen Bal de sleutel over aan prins Tyl XIV (Erik Lamers).

LIMMEN - Afgelopen weekend was de afscheidsreceptie en het Oude Stompen Bal van carnavalsvereniging De Uylenspieghels. Een avond vol gezelligheid en vele opgehaalde herinneringen.

Ook werd de sleutel overhandigd aan prins Tyl XIV; Limmen heet vanaf dat moment en gedurende de hele carnavalstijd Gorteldonk. Aankomend weekend halen de Uylenspieghels nog één maal alles uit de kast voor een geweldig en tevens laatste carnaval in Gorteldonk. De aftrap is vrijdag 13 februari in de Burgerij met het kindercarnaval voor de Limmer basisscholen. Kinderen van groep 1 tot en met 5 worden 's morgens nog één keer door de raad van school opgehaald, voor weer een superleuk programma!

's Middags is er voor de groepen 6,7 en 8 de talentenjacht 'Gorteldonk's Got Talent'. Zaterdagmiddag 14 februari vindt het bezoek aan woonzorgcentrum Camerdonk plaats. Bewoners spelen samen met de Uylenspieghels een aantal rondes bingo, waarbij iedereen in de prijzen valt. Het avondprogramma start met een gezinsviering in de H. Corneliuskerk. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om verkleed naar deze bijzondere viering te komen.

Om 21.00 uur gaan de deuren van leutbunker de Burgerij open voor de Foute Avond. Iedereen heeft wel 'foute kleding' ergens in de kast verstopt; haal het eruit, trek het aan en kom gezellig meefeesten. De muziek voor deze avond wordt verzorgt door JukeBox en een DJ, een volle dansvloer gegarandeerd. Kaarten à € 5,- zijn nu al verkrijgbaar bij Gall & Gall in Limmen, aan de deur is de entree € 7,50.

Zondag -om 13.00 uur bij het park aan de Vuurbaak- verzamelen de karren en alle lopers zich voor de laatste optocht door Gorteldonk. Diverse karrenbouwers hebben aangegeven nog één maal alles uit de kast te halen om er een mooie en kleurrijke stoet van te maken. De bonte stoet vertrekt om 13.30 uur. De prijsuitreiking van de optocht is om 16.00 uur in leutbunker De Burgerij, gevolgd door het afsluitende feest. De toegang is gratis. Als geweldige uitsmijter hebben de Uylenspieghels Wolter Kroes voor het podium weten te strikken. Tevens wordt afscheid genomen van Prins Tyl XIV en zijn raad en daarmee het carnaval in Gorteldonk. De Uylenspieghels verwachten op deze zeer speciale middag een volle bak. Op tijd komen wordt dan ook zeer aangeraden, want vol is vol…… Alaaf.

Toneelstuk 'Geen Probleem' wil taboes doorbreken

De 6 vwo theaterklas van het Jac. P. Thijsse College presenteert op donderdag 12 en vrijdag 13 februari het toneelstuk 'Geen Probleem'.

REGIO - De 6 vwo theaterklas van het Jac. P. Thijsse College presenteert op donderdag 12 en vrijdag 13 februari het toneelstuk 'Geen Probleem'. Het stuk, opgevoerd in het kader van een profielwerkstuk, is een combinatie van spel, zang en dans en gaat over misbruik, depressie en onzekerheid.

De leerlingen hebben zowel het verhaal als het script volledig zelf bedacht en uitgevoerd. Drie leerlingen, tevens acteurs in het stuk, vertellen erover. ,,Het idee voor Geen Probleem is ontstaan nadat we met de hele klas aan het brainstormen waren. Uiteindelijk besloten we het product dicht bij ons zelf te houden'', zegt Melissa de Groot, hoofd scriptschrijver. ,,Wij, als tieners, maken iedere dag veel mee. Problemen en confrontaties zijn hierbij sleutelwoorden." Samen met nog vier andere scriptschrijvers heeft zij de personages en het uiteindelijke script ontwikkeld. ,,Het moeilijkste in het schrijfproces was het vormen van overlappende verhaallijnen. Alles moest soepel in elkaar overlopen en dat is nogal lastig wanneer je met vijf hoofdpersonen werkt.'' vervolgt Melissa. ,,Dat het stuk over een aantal confronterende en lastige problemen gaat, maakte het niet altijd even makkelijk. Sommige problemen staan dichtbij. Dit resulteerde in een paar heftige scenes." De vijf hoofdpersonen Bo, Ellis, Leslie, Sebastiaan en Rebecca hebben allemaal hun eigen problemen. Iedereen denkt dat hij de enige is met een probleem, maar dit blijkt uiteindelijk niet het geval te zijn.

Lotte Tabak speelt de rol van Rebecca, een conservatief opgevoed tienermeisje dat zich los probeert te maken van haar geloof en haar ouders. ,,Deze rol leek me leuk omdat ik twee uitersten mag spelen", vertelt Lotte. ,,Aan de ene kant ben ik het brave meisje dat alles goed doet en naar de kerk gaat, terwijl ik later verander in totaal het tegenovergestelde."

Het maken van een toneelstuk nam meer dan een jaar in beslag. Floor Baltus speelt rol van Bo. ,,Na mijn niet zo denderende auditie vroeg de jury wat ik zou willen bereiken met mijn rol. 'Ik hoop dat ze aan me denken als ze later die avond in bed liggen. Ik wil dat ze schrikken, dat ze me onthouden.' was mijn antwoord,'' vertelt zij lachend. Lotte voegt toe: ,,Mijn sterkste pluspunt is dat ik me goed kon inleven in de rol. Vroeger was ik erg verlegen terwijl dat tegenwoordig echt niet meer zo is. Het publiek kan volgens de makers een stuk verwachten met veel inhoud en diepe boodschappen. Floor vult aan: ,,De boodschap moge duidelijk zijn; In het algemeen is het natuurlijk dat jongeren met problemen te kampen hebben waar niet over gesproken wordt. Wat wij met dit toneelstuk hopen te bereiken, is het opheffen van de taboes rondom psychische stoornissen bij jongeren.''.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Laan in Castricum en bij de receptie van het Jac. P. Thijsse College en kosten €7,50 per stuk. De voorstelling vindt plaats in de aula van de school. Deuren open om 19.00 uur, de voorstelling begint om 19.30 uur.

Goed bezochte Open Dagen bij Clusius College Castricum

In de entreehal werden de groene praktijkvakken gepresenteerd.

REGIO - Er was veel belangstelling tijdens de Open Dagen van het Clusius College Castricum. Leerlingen uit groep 8 met hun ouders, en vaak ook overige familieleden, keken hun ogen uit. Bezoekers werden rondgeleid door leerlingen; schoolleiders en directie stonden klaar voor tekst en uitleg. Er was veel te zien, te doen, te maken en te proeven in de school. Docenten gaven presentaties over hun vak, geholpen door enthousiaste leerlingen. Het gebouw ziet er nieuw en fris gekleurd uit. In de entree werden de groene praktijkvakken gepresenteerd. Hier en daar zijn nog bouwwerkzaamheden te zien. In juni wordt de verbouwing afgerond. Groep 8 leerlingen, die gekozen hebben voor het Clusius College, komen na de zomervakantie in een mooi nieuw gebouw.

Rijbewijskeuring Limmen

LIMMEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op 17 februari in Ons Huis, Zuidkerkenlaan 23. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen tel. 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio waaronder Castricum, Heiloo en Alkmaar.

Lions Club diner voor geleide- en hulphonden

EGMOND - De vrouwen van de Lions Club Langedijk organiseren een diner voor het goede doel en wel op 17 februari in restaurant Van Speijk in Egmond. De opbrengst ten goede komt aan KNGF Geleidehonden.

,,De activiteiten van KNGF Geleidehonden zijn onmisbaar voor veel mensen met een zichtbeperking", zegt Nicolette Schimmel, lid van Lions Club Langedijk en initiatiefnemer van de actie. ,,Het KNGF zorgt voor de opleiding van deze honden, en ze doen dat op een heel diervriendelijke manier. Iedereen kent hulphonden wel als blindengeleidehond. Maar ze worden ook speciaal getraind om autistische kinderen te helpen om zich te bewegen op straat, om minder validen te assisteren in huis, en zijn ze ontzettend waardevol voor mensen met een post traumatisch stress syndroom. Honden helpen velen om een normaal leven te leiden."

Het diner bestaat uit een speciaal viergangenmenu voor 37,50 euro. Van dat bedrag gaat 10 euro rechtstreeks naar KNGF Geleidehonden. Reserveren kan via Floor Ijlstra-Schouten, tel. 06-44920404, of via de website, www.lions.nl/langedijk, waar ook verdere informatie te vinden is.

Hulp bij belastingaangifte

REGIO - Binnenkort moet de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk en het is wel van belang om het formulier juist in te vullen en geen aftrekposten te vergeten.

Daarom biedt Stichting Welzijn Castricum ondersteuning aan ouderen bij het invullen van het belastingformulier. De deskundige vrijwilligers van het Thuisadministratieproject zijn door het belastingkantoor Alkmaar geschoold. De vrijwilligers helpen mensen tot een inkomensgrens van maximaal 25.000 euro per jaar. Zij kunnen de aangifte invullen aan de hand van de verstrekte informatie, mensen leren het zelf te doen of een reeds ingevulde aangifte controleren. Aanmelden kan via tel. 0251-656562; of via info@welzijncastricum.nl.

Sneeuwklokjes in het duin

REGIO - Tineke van der Velden- Jonker heeft hard gewerkt om van haar tuin aan Duinweg 2 in Bakkum-Noord iets bijzonders te maken. Bezoekers kunnen meegenieten op de open dag op 15 februari van 11.00-16.00 uur. Meer open dagen zijn op 17 mei, 21 juni, 12juli, 23 augustus en 6 september. Entree: € 3,- . Vanaf tien personen graag vooraf een afspraak maken, entree € 5,-- inclusief koffie/thee en rondleiding. Tel. 072-5051801, e-mail.: info@doornduyn.nl

'Doe Maar na' in Akersloot

AKERSLOOT – In 1993 was het optreden van de razend populaire Nederlandstalige band Doe Maar in café De Vriendschap in Akersloot.

Een compleet gekkenhuis die avond in De Vriendschap, waar de start was van een indrukwekkende serie optredens in heel Nederland. Doe Maar stond op dat moment met maar liefst vijf nummers in de Top10 en het nummer Sinds een dag of twee stond op de eerste plaats in de hitparade. Nu ruim twintig jaar later staat de 'Doe Maar na' tribute band op zaterdag 14 februari op het podium van de Vriendschap in Akersloot. De band is ontstaan naar aanleiding van een eenmalig optreden, maar al gauw stroomden de optredens binnen. De vier heren hebben een gemeenschappelijke passie: Nedersaks en reggae spelen. Ze nemen u terug naar de tijd dat Nederland zuurstokroze en fosforgroen kleurde. Alle grote hits van de populairste Nederpop band ooit passeren de revu.

Hits als Is dit alles, Smoorverliefd, Radeloos, Doris Day, Macho, Sinds een dag of twee, Alles gaat voorbij en nog veel andere hits zullen deze avond door deze heren worden vertolkt. De bezetting is: Geert Leurink (zang/gitaar), Dirk Schreuders (zang/bas), Gertjan van der Weerd (zang/toetsen), Mark Schreuders (zang/drums). De aanvang van deze special Doe Maar avond is 20.30 uur en de toegang is geheel gratis.

Carnaval in JOEB

EGMOND BINNEN - Zaterdagmiddag 14 februari wordt er voor de kinderen van de 4 tot en met 12 jaar een carnavalsfeest georganiseerd in het JOEB-gebouw aan de Herenweg 69 te Egmond-Binnen. JOEB hangt dan vol met vrolijke slingers en twee dj's zullen de mooiste carnavalskrakers draaien. Uiteraard wordt van de kinderen verwacht dat zich zich prachtig verkleden en zijn er met de mooiste en de gekste comstuums leuke prijzen te winnen. Het feest begint om 14.00 uur en sluit om 16.00 uur. De entree bedraagt €1,50 waarvoor de kinderen drinken en snoep krijgen.

Spooktocht Limmen en jammen bij Conquista

LIMMEN - Op vrijdag 27 februari, aanvang 19.00 uur, kun je bij Jongerencentrum Conquista onder leiding van beroepsmuzikant/ leraar Joey Spijker je muzikale talent bijschaven. Toegang is gratis. Als je een instrument hebt, neem het mee. Er zijn ook instrumenten aanwezig.

Op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is het voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar open inloop bij Conquista Club. Vrijdagavond 13 februari Club X-tra XL; van 19.00 tot 23.00 uur chillen, gamen of speel een potje poolbiljart.

Zaterdagochtend 14 februari: Kids, van 10.30 tot 12.00 uur. Zaterdagavond 14 februari: poolen bij Club X-tra van 19.00 tot 22.00 uur (keu's aanwezig).

Voor uitgebreide informatie zie ook: www.conquista.nl of via Facebook en blijf op de hoogte van alle activiteiten. Schrijf je in voor de Spooktocht op 20 februari, individueel of per groepje aan (4 tot 6 deelnemers). Downlaod het inschrijf formulier via de facebook pagina, of kom langs bij Conquista of de Scouting Limmen. Je kunt het formulier inleveren samen met het inschrijfgeld. Ouders die jouw groepje wil(len) begeleiden zijn meer dan welkom. Vraag het even en schrijf dat op het formulier.

Fotopresentatie Madrid

REGIO - Op donderdag 19 februari verzorgt Heilooër taalinstituut Campo del Sol een fotopresentatie over Madrid. De Spaanse fotograaf Nacho Gil komt hiervoor speciaal naar Nederland. Nacho spreekt Spaans, maar de beelden spreken voor zich! Golden Tulip hotel Alkmaar aan de Arcadialaan 6. Entree 10 euro, inclusief tapas. Reserveren via i.kruissen@hetnet.nl. Aanvang presentatie 20.00 uur.

Uw Valentijnsgeschenk bij ISIS Ondermode

ALKMAAR - Gedurende de 15 jaar van het bestaan van ISIS Ondermode is het aan elkaar geven van een bijzonder geschenk op Valentijnsdag (14 februari) tot een traditie uitgegroeid. Steeds meer mensen denken hierbij aan iets origineels uit de lingerie collectie van ISIS Ondermode.

Er is keuze uit een ruim aanbod lingerie in vele kleuren en maten van onder andere Aubade, Chantelle, Fantasie, Simone Perele, Marlies Dekkers, Supertrash. Ook is al het grootste deel van de collectie badmode 2015 aanwezig. Verder kunt u een keuze maken uit huispakken en nachtmode. Komt u er niet uit? Dan kunt u uw Valentijn altijd een plezier doen met een kadobon van ISIS Ondermode. Speciaal voor Valentijn geldt 50% korting op de color (rood) dames shorts van RJ (op=op!). ISIS Ondermode, Frederik Hendriklaan 10 in Alkmaar.

'Stichting Bloemendagen is een prachtig visitekaartje'

Wethouder Esther Hollenberg-Logchies schudt handen met voorzitter Frank Mous van de Stichting Bloemendagen Limmen.

LIMMEN - Woensdagavond werd het bestuur van Stichting Bloemendagen Limmen verblijd met een kennismakingsbezoek van een zeer enthousiaste en betrokken wethouder Esther Hollenberg-Logchies (VVD). Mevrouw Hollenberg heeft de stichting benaderd voor een kennismakingsgesprek omdat zij zich als wijkwethouder van de kern Limmen betrokken voelt bij de gemeenschap en graag uit eerste hand verneemt wat er zoal leeft in het dorp. Er is deze avond uitgebreid gesproken over de komende Bloemendagen, de ChillZone voor de jeugd, de nieuwe vrije categorie maar natuurlijk ook over de broodnodige subsidie, vergunningen en andere ondersteuning die de gemeente de Stichting Bloemendagen Limmen kan bieden. Mevrouw Hollenberg gaf aan. ,,De Stichting Bloemendagen is een prachtig visitekaartje voor de gemeente en ik zal mij, waar mogelijk, graag inzetten voor jullie prachtige initiatieven."

Wim Mandemakers pakt de draad weer op

AKERSLOOT - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond de volle winst gepakt in de eerste rit in een nieuwe serie van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Akersloot.

In een sprookjesachtig decor van sneeuw en volle maan op sportcomplex de Cloppenburgh, was het weer de man uit Heiloo, die na een time-out van een week, toch weer de aandacht op zich deed vestigen door al in de eerste ronde zijn slag te slaan. Alleen het duo Wilfred Knegt (Uitgeest) en Henk Louwe (Alkmaar) leek in het begin nog in staat een sprong naar leider Mandemakers te kunnen gaan maken. Daar achter werd noestig gestreden door Chris Kemp en Henk Jan Verdonk, beiden uit Egmond aan de Hoef, om de volgorde voor de plaatsen vier en vijf. Halfkoers was al duidelijk dat Louwe en Knegt geen bedreiging meer gingen vormen voor Mandemakers. Wel stond het na het luiden van de bel voor de laatste ronde nog niet vast wie plek twee voor zich ging opeisen. Die ging verdiend naar de alles op kop gereden te hebben Henk Louwe. Uitslag: 1.Wim Mandemakers Heiloo 2. Henk Louwe Alkmaar 3. Wilfred Knegt Uitgeest 4. Chris Kemp Egmond aan de Hoef 5. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef

Kees Jongkind aan kop bij 'rapidschaken'

HEILOO - Dinsdag 3 februari hield Oppositie zijn tweede rapidavond van dit seizoen. Er werden drie ronden gespeeld: de vierde, vijfde en zesde ronde van dit toernooi. Rapidschaken houdt het midden tussen snelschaken en het klassieke spel. De spelers krijgen per persoon per partij twintig minuten. Tijd genoeg om een heel behoorlijke partij op te zetten, maar bij lang nadenken dan kom je in de knoei met de beperkte tijd. Kees Jongkind staat na zes ronden aan kop met vijf punten. Hij had alleen verloren van André van der Ark, de regerend kampioen die op zijn beurt weer in het stof beet tegen Luca Gandossi. Luca en André blazen met 4,5 punten Kees in de nek. Daar weer achter bevindt zich een drietal met vier punten: Tjerk Voskuil, Simon Smit en Jan Jonkheer. Jan was de tweede avond echt op dreef, terwijl toch algemeen bekend is dat hij altijd met zijn tijd worstelt. Hij wist het Dick Oostrom zo lastig te maken dat die verloor door tijdsoverschrijding. Simon Smit, al eerder kampioen in 2012, was de eerste avond afwezig en had daarvoor twee reglementaire remises ontvangen. Door de tweede avond drie partijen te winnen heeft hij zich in een kansrijke positie gemanoeuvreerd. Tjerk Voskuil zag in zijn partij tegen Simon Smit over het hoofd dat hij door een kwaliteitsoffer remise door eeuwig schaak had kunnen afdwingen. Nu verloor hij. De derde en laatste avond is op 31 maart.

Kees Groefsema onverwacht in de spotlights

Kees Groefsema staat zichtbaar verrast tussen een aantal van zijn leerlingen als hij tijdens de les een prachtige taart krijgt aangeboden.

HEILOO - Als er in Heiloo het woord judo valt, denken veel mensen meteen aan Jan Zoon en Kees Groefsema. Jan is al jaren geleden gestopt met lesgeven, maar Kees staat nog steeds wekelijks als leraar bij Dojo 't Loo op de mat. Kees was in 1963 de grondlegger van het judo in Heiloo en is dan ook al 64 jaar lid van de Judo Bond Nederland.

Zijn judoschool is in 1996 voortgezet als de vereniging Dojo 't Loo, zoals we die kennen en die al vele nationale medailles heeft voorgebracht. Zo veroverden afgelopen zaterdag Jasmijn Lesterhuis en Gaby de By beiden een bronzen plak op het NK tot 21 jaar in Nijmegen. Dat Kees afgelopen week tachtig jaar is geworden, weerhoudt hem er niet van om elke maandagavond een groepje enthousiase leerlingen de fijne kneepjes van judo bij te brengen. Daarbij spaart hij zichzelf allerminst. Hij gooit, maar wordt ook nog steeds hard gegooid.

Het bestuur van Dojo 't Loo verraste Kees afgelopen maandag tijdens de training met een (door Gaby de By gemaakte) judotaart als waardering voor al zijn verdiensten voor de vereniging.

Team Joost wint de sportquiz Heiloo

Team Joost ging met de eer aan de haal: ze werden winnaar van de eerste sportquiz Heiloo.

HEILOO - Woensdagavond 4 februari was de eerste editie van de Sportquiz Heiloo en de SportRaad was meer dan tevreden met de opkomst.

Op alle schermen in café De Wit waren de vragen te zien. De presentatie was in handen van Willem de Haas, Ton Verberne zat achter de knoppen en Peter de Waard en Barry Veldhuizen waren druk bezig met de logistiek en de jurering. Er waren meer dan tien categorieën sportvragen; lokaal, landelijk en internationaal.

Genoeg te doen dus voor de teams die er serieus mee aan de slag gingen en tegelijkertijd ook genoten van lekkere versnaperingen, beschikbaar gesteld en klaargemaakt door Bram van café De Wit. Team Joost ging uiteindelijk met de eer, de wisselbeker en de drank aan de haal. Daarnaast hebben de vier leden van team Joost (Joost, Arnoud, Bert en Coen) als beloning van Dorssports Heiloo een maand abonnement voor de sportschool ontvangen. Uit de evaluatie na afloop zijn de organisatie en Bram tot de conclusie gekomen dat hier zeker een vervolg aan moet worden geven. De volgende sportquiz zal in september van dit jaar worden gehouden.

NH-Kampioenen bij Badminton 't Vennewater

Van v.l.n.r: team J1 (Lisanne, Fleur, Tico, Patrick) en team J3 (Giacinta, Maaike, Romme, Luuk). Foto: Coos Keijser

HEILOO - Afgelopen weekend regende het kampioenen bij Badminton 't Vennewater. Op zaterdag werd Heren 2 bij het kampioenentoernooi in Almere Noord-Hollands kampioen in zijn klasse. Team 6 greep na een dag vol spannende 3-setters helaas net naast de finale overwinning. Op zondag was de beurt aan een aantal Vennewater jeugdteams. En met succes, want jeugdteams J1 en J3 zijn eveneens Noord-Hollands kampioen geworden, elk in hun eigen klasse. Door deze overwinning strijdt jeugdteam J1 (< 17 jaar, veren) in juni in Zutphen om het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams.

Wintercompetitie TCHU

HEILOO- Dankzij het uitmuntende werk van onze groundsman Dirk Moot was het mogelijk dat er afgelopen vrijdagavond op de banen van de tennisclub TCHU 25 partijen konden worden gespeeld voor de interne vrijdagavond competitie. Aanstaande vrijdagavond staat er weer een volledig programma klaar vanaf 19.15 uur.

Goede prestaties bij TRIAS

Trias atlete Laura de Witte liep in Gent naar een recordtijd op de 400 meter; 55.70 seconden.

HEILOO - Trias Masters Henk Stienstra en Hennie Punt hebben afgelopen weekend tijdens de NK Masters 10 kilometer uitstekend gepresteerd. Hennie Punt won met overmacht de titel in de 60-plus categorie, Henk Stienstra won keurig brons in de 70-plus categorie. Andere opvallende prestaties waren de top 20 klasseringen van Pim Molenaar bij de mannen en Inge de Jong bij de dames. Bij de junioren A liep Céline Ruiter naar een keurige vijfde plaats. In Obdam kwam de Trias jeugd in actie bij de derde wedstrijd van de Crosscompetitie. Tristan Slobben won bij de B-junioren. Andere opvallende prestaties waren er voor Jurriaan Odekerken, Mike Wortel, Casper Peterse, Gijs Smolenaars, Jan Meester, Tijs Witte, Jara Groot, Jasmien v.d. Kolk en Zoe Hoebe. Tevens liep Trias atlete Laura de Witte in Gent naar een recordtijd op de 400 meter; 55.70 seconden.

Vredeburg 3 verrast in Castricum

LIMMEN - Op vrijdag 6 februari speelde het viertal van Vredeburg 3 een bondswedstrijd bij het favoriete Castricum 4. De overige schakers werkten de vijftiende ronde van de interne competitie af.

Vredeburg 3 beleeft een moeilijk seizoen in de vierde klasse D. Tot nog toe werden geen matchpunten behaald. Maar in de uitwedstrijd tegen Castricum 4 werd zeer verrassend het eerste matchpunt gescoord: 2-2. Marc Voorwalt won, op knappe wijze, van zijn sterke tegenstander. Omdat ook Chiel Pepping – niet zonder geluk want zijn tegenstander deed een stuk cadeau – zijn partij won, werden de nederlagen van teamcaptain Jan Brantjes en Nico Pepping goedgemaakt. In de interne competitie behield Barry Blekemolen de leiding in het klassement door Jos Admiraal een vol punt afhandig te maken. Het verschil ontstond niet op het bord, maar wel op de klok. In een licht nadelige stelling bleef Blekemolen ijzig kalm en in hoog tempo de beste zetten spelen, terwijl Admiraal zeeën aan bedenktijd consumeerde om te bedenken hoe zijn voordeeltje uit te bouwen. Tot dus de vlag viel.

De partij tussen Bert Hollander en Ed Stolp was spannend en hoogstaand. Hollander won een pionnetje, maar ten koste van een positioneel nadeel. Langs de rand van de afgrond ging Hollander vervolgens bij het weerstaan van de tegenaanval van Stolp, maar sleepte een remise uit het vuur. Harold Ebels was sterker dan Adri Beentjes, die een onschuldig lijkend pionzetje verkeerd taxeerde en plots een pion en een open lijn weggaf. Daar wist Ebels wel raad mee. Jaap Limmen speelde sterk tegen Sandra Hollander, maar zijn mataanval sloeg net niet door, waardoor Sandra wegkwam met een half puntje. Bob Stolp werd in het zadel geholpen door een onhandige pionzet van Gertjan Hafkamp. Dat leverde een toren op, waarna de winst niet ver weg meer was. Ronald van der Storm baalde toen hij – niet voor het eerst dit seizoen – in een gewonnen stelling zomaar een dame wegblunderde en kon opgeven. Dick Aafjes profiteerde.

Jan Borst had alles in de gaten in zijn partij tegen Bert van Diermen. Andersom was dat niet het geval, met als logisch resultaat dat Borst een winnende aanval kon opbouwen. Dylan de Vries versloeg Piet van der Heijdt met een zeer fraaie mataanval. Met dame en paard werd de zwarte koning op ingenieuze wijze in het hoekje klemgezet. Komende vrijdag ontvangt het zestal van Vredeburg 2 het sterke Purmerend 5.

Zeven medailles voor trampolinespringers GTH

HEILOO- Zaterdag sprongen elf GTH trampolinespringers het districtkampioenschap, er werd deze dag zowel individueel als synchroon gesprongen.

Jeugdspringers Julie en Jena en senior Yara mochten als eerste individueel in actie komen, tevens was het voor deze meiden de eerste wedstrijd. Julie liet een keurige en stabiele eerste keuzeoefening zien en Zowel Jena (22.0) als Yara (23.8) sprongen een sterke tweede keuzeoefening uit. Ook junior Raquel sprong een goede wedstrijd, een mooie eerste keuzeoefening: 23.2. In het derde blok liet Silke een strakke verplichte oefening zien. De eerste keuze oefening van Milenka (21.3). De tweede keuzeoefening was een goede ronde, Celine sprong deze oefening keurig, ook Brechtje sprong haar oefening zeer netjes uit(23.6). Als laatste sprongen Elise en Feliene individueel een prima wedstrijd. Feliene startte met een sterke verplicht: 23.4 en Elise knalde tijdens haar eerste keuze. In het eindklassement had Milenka brons, Yara en Silke en Elise zilver en goud voor Jena.

Naast de individuele wedstrijd werd er ook synchroon gesprongen. Bij GTH deden er dit jaar naast de twee huidige drie nieuwe koppels mee; Brechtje-Celine, Julie-Jena en Mila-Yara. De koppels sprongen mooi en vooral synchroon. In het eindklassement was er brons voor koppel Elise-Feliene en zilver voor koppel Silke-Milenka.

Flashing meiden in selectie Noord-Holland

Maar liefst zes Flashing meiden zijn geselecteerd en zullen de komende periode gaan strijden voor een plekje in het Nederlands team.

HEILOO- Afgelopen weken werden er door de Nederlandse Basketball Bond selectietrainingen georganiseerd. In Noord-Holland (één van de vijf regio's) was de meisjesafdeling van Flashing Heiloo erg succesvol. Maar liefst zes meisjes zijn geselecteerd en zullen de komende periode gaan strijden voor een plekje in het Nederlands team: Michelle, Marloes, Andrea, Loes, Anna en Amber. Geheel verrassend is de sterke bijdrage vanuit Heiloo overigens niet. De Flashing meiden U12 en U14 hebben zich stevig in de top drie van Noord-Holland genesteld. Samen met Den Helder en Landslake Lions uit Landsmeer behoren zij tot de top van onze provincie. Het zijn ook deze verenigingen die eind april (U14) en medio mei (U12) mogen gaan strijden om het Noord-Hollands kampioenschap. En dat is voor Flashing voor de derde keer in vier jaar.

Tafeltennisster Sanne Briefjes gestrand in halve finale NJMK 2015

Sanne speelde onder andere tegen Eredivisie-speelster Rachel Gerarts, de nummer één van de plaatsingslijst.

LIMMEN – Het is de geblesseerde Sanne Briefjes niet gelukt om de finale (top 12) van het Nationale Jeugdmeerkamp (NJMK) 2015 te halen. Deelname aan dit toernooi was eerst nog onzeker, omdat Sanne een week hiervoor haar linkerpols brak tijdens een gymles.

En hoewel ze met rechts speelt is de linkerhand van groot belang bij de service. Daags voor de halve finale is besloten, in overleg met de trainer, om toch mee te doen. Om de finale te bereiken, was een plek bij de eerste drie noodzaak. Het werden moeilijke wedstrijden, tegen sterke tegenstanders. Zo moest ze het opnemen tegen sterke tweedejaars cadetten die al op hoog niveau in de competitie spelen. Ook speelde ze tegen Eredivisie-speelster Rachel Gerarts (zie foto), de nummer één van de plaatsingslijst, waar ze de eerste set nipt met 12-10 verloor. Hoewel Sanne enkele spannende vijfde sets afdwong, verloor ze telkens de eindstrijd en wellicht speelde haar blessure parten tijdens deze top 24.

Meervogels '60 dames 1 tevreden met gelijkspel

AKERSLOOT - De dames van Meervogels moesten zondag 8 februari thuis handballen tegen de ongeslagen koploper, Dames 2 van 't Fortuin/VVW. Meervogels, dat op een goede tweede plek staat, had eerder dit seizoen tegen deze tegenstander verloren met 22-15. Deze wedstrijd begon echter goed voor de thuisploeg en al snel stond er een voorsprong van 4-1 op het scorebord. Er werd over en weer weinig gescoord, waardoor de ruststand maar 9-5 was in het voordeel van Meervogels. De tweede helft hadden de Akersloters meer moeite met de koploper, wat leidde tot een achterstand. Met nog een paar minuten op de klok was de stand 18-18. Meervogels scoorde met een penalty de 19-18 en een overwinning leek dichtbij. In de laatste minuut kreeg echter ook 't Fortuin/VVW een penalty, die werd benut. Meervogels wist in hun laatste aanval niet meer te scoren, wat de eindstand op 19-19 hield. Een goed resultaat voor de dames van Meervogels! De volgende wedstrijd van Meervogels is op zaterdag 28 februari. Zij moeten dan om 19.00 uur uit spelen tegen Con Zelo dames 1.

Center Design is wegens
zaken/vakantie ALLEEN op
zaterdag geopend! Daarom
deze zaterdagen OPRUI-
MING!
Dus zoek je iets leuks
en aparts voor je huis, SLA
JE SLAG!
Center Design
woonwinkel Slimpad 36 Heiloo

Opschonen, upgraden, bouwen, reparatie van uw computer. Webdesign/hosting info@computersupportheiloo.nl - 072-531 5787/06 2222 5652

VALENTIJN 14 FEBRUARI Alleen de allermooiste RODE ROZEN haalt u bij Henk Scholten bloembinderij info@bloemenheiloo.nl T: 072 533 5129

KIM'S HAARSALON is vanaf 9 februari ook op maandag geopend! Maandag is de vaste dag dat Kim's Haarsalon haar klanten OOK AAN HUIS KNIPT. Onder andere föhnen, kleuren en permanenten is hierbij mogelijk. Prijzen aan huis: Knippen € 15,- Knippen/Föhnen € 17,50 Kleuren vanaf € 35,- Permanenten
€ 55,-. Bel voor een afspraak 06-3004 2383.

VOEDINGS- EN GEWICHTSCONSULENTE ANNE BRUIN Wil je graag van je overgewicht af maar kun je moeilijk maat houden met koek of chocola? Voel je je slap of schuldig als je een bepaald dieet niet volhoudt? Wil je weer graag lekker in je eigen vel zitten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Gegarandeerd afvallen met gewone, gezonde voeding.Consulten worden veelal vergoed door verzekeraars. Website: www.lekker-slank.com.Voor meer info kunt u bellen: 072-533 2636 of mailen: info@lekker-slank.com. Een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd gratis.

MACUitgeest.nl; Ook in 2015 kunt u bij ons terecht voor alle problemen met uw APPLE product. Wij zorgen ervoor dat uw iMac, MacBook, iPad of iPhone weer helemaal als nieuw is, VOOR LAGE KOSTEN! Bel 06 5202 2450 of 0251-823823 of kijk op www.macuitgeest.nl

VOEDINGS- EN GEWICHTSCONSULENTE ANNE BRUIN Wil je graag van je overgewicht af maar kun je moeilijk maat houden met koek of chocola? Voel je je slap of schuldig als je een bepaald dieet niet volhoudt? Wil je weer graag lekker in je eigen vel zitten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Gegarandeerd afvallen met gewone, gezonde voeding.Consulten worden veelal vergoed door verzekeraars. Website: www.lekker-slank.com. Voor meer info kunt u bellen: 072-533 2636 of mailen: info@lekker-slank.com. Een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd gratis.

HEEL HEILOO BAKT In de basiscursus leer je het hele proces van taart bakken.
Deeg maken, bakken, taart vullen en bekleden. Voor verschillende taarten en data zie www.heelheiloobakt.nl Telefonische info: Irene 072-533 3287/Marianne 072-533 9208

Stram naar de winter? LAAT JE LOS MASSEREN! Ontspanningsmassage, ook als ondersteuning bij het afvallen. VITALIS Dom Huybenlaan 6 1935 BB Egmond-Binnen Bel 06 1521 9400

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl Tel. 06 2202 0702

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Zaterdag 14 februari 80/90's-muziek. Aanvang 21.30 uur Café LA STRADA

Nieuw DORNTHERAPIE zeer effectieve rug, schouder, nekbeh. €50,- Breuss-rugmassage €30,- Voor meer info www.praktijkschong.nl 06-4977 6226

NIEUW in Egmond ad Hoef, trendy winkel in 2E HANDS (merk)kledingen, leuke nieuwe modeaccessoires!! Zie www.HAL55.nl

TOILETHULP GEZOCHT Vrouwen gezocht, Plan Oost. Ik ben een vrouw van 27 en ben ROLSTOELGEBONDEN. Ik heb daarom hulp nodig bij de toiletgang. 1 of 2x op een zaterdag of zondag. € 10,= per keer. Interesse? Bel mij op dit nr. 06 5429 0311

VD PUTTEN BOOM- en TUINVERZORGING
Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur.
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

VALENTIJN 14 FEBRUARI Tasvaas gevuld met rode roosjes € 15,= HENK SCHOLTEN bloembinderij 072-533 5129 / info@bloemenheiloo.nl

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

BIODANZA Introductieworkshop 1 maart 14:30-16:00 uur. Voor PLEZIER, ontspanning en VITALITEIT. Info en aanmelding www.DANZenz.nl info@danzenz.nl of bel Doreen Das 06-3003 2281

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Voor
al uw stoffeerwerkzaamheden
en reparaties. Vrijbl. prijsopg.
T.: 06 3987 0829
Ingeschr. KvK

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

UW MEUBELS WEER ALS
NIEUW!!!
Schuren-beitsen-
lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk ge-
wenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van
uw keukendeurtjes kunt u bij
ons terecht!
Meubelatelier de Schouw,
Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: sandrazoongewichtsconsulente.nl

FISCAAL DESKUNDIGE verzorgt uw particuliere aangifte inkomstenbelasting over 2014. Vaste prijs in overleg. Tel. 06-1384 0772

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

JOS BUYS BESTRATING
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T: 06 5064 1386


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

FLEXIBEL uw huis van binnen! UW HUISSCHILDER. T: 06 1995 7999

VALENTIJN 14 FEBRUARI De leukste VALENTIJN vindt u bij Henk Scholten info@bloemenheiloo.nl T: 072 533 5129

Zaterdag 14 februari 80/90's-muziek. Aanvang 21.30 uur Café LA STRADA

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

BLOKFLUITLES voor beginners (va. 5 jaar) en gevorderden. Leer mooi, goed en met plezier blokfluit spelen. www.spelenderwijsmuziek.nl. Bel voor gratis proefles: 06 1836 0486

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50 % korting! Tel. 06 3374 3601

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24