De Uitkijkpost

2 september 2015

De Uitkijkpost 2 september 2015


Pluim voor vrijwilligers

Tablet Probeer Project maakt ouderen wegwijs

Stip Fotografie

Steeds meer mensen op leeftijd ontdekken de mogelijkheden van een tablet. Bijvoorbeeld om contact te onderhouden met familie of een hulpverlener, om foto's te bekijken, informatie op internet te vinden, muziek te beluisteren en nog veel meer.

Zo'n tablet is een mooie en praktische mogelijkheid, maar eentje waarvoor wel enige handigheid vereist is. Toch is het niet zo moeilijk als soms wordt gedacht, al helemaal niet met een beetje hulp.

Die hulp wordt geboden door de enthousiaste vrijwilligers van het Tablet Probeer Project, een initiatief van Stichting Welzijn Heiloo. Samen helpen zij ouderen met een tablet om te gaan. De vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in en doen er graag nog een schepje bovenop als dat nodig is. Ze regelen bijvoorbeeld draadloos internet en begeleiden de deelnemers drie maanden lang met veel geduld wekelijks aan huis.

Reden voor een complimentje, vond de Stichting Welzijn Heiloo. Op maandag 31 augustus kregen de vrijwilligers van het Tablet Probeer Project dan ook in het Trefpunt een pluim uitgereikt in de vorm van een heerlijke appeltaart. De 'pluim' werd uitgereikt door Claudia Spit, coördinator van dit project.

Wilt u meer weten over het Tablet Probeer Project, dan kunt u bellen met Stichting Welzijn Heiloo 072-5331297.

Middeleeuwen op de Kattenberg

Spooktocht, ridderproeven en zoektocht naar goud

Actie in het bos afgelopen weekend

Afgelopen weekend werden de bossen rondom de Kattenberg bevolkt door mensen die zo uit de Middeleeuwen leken te zijn gekomen. Het jaarlijkse Dojokamp had meer dan 70 kinderen enthousiast gemaakt om de strijd tegen elkaar aan te gaan bij een veelheid aan originele en uitdagende spellen die allemaal aan de Middeleeuwen te linken waren.

Vrijdagavond werd een spannend smokkelspel gehouden in een almaar donker wordend bos. Voor de allerdappersten stond nog een spooktocht op het programma. Na een kort nachtje in het tentenkamp werd zaterdag de sportdag gehouden. Teams met namen als de Razende ridders en de Hikkende herbergiers namen het op tegen de Kwakende kwakzalvers en de schattige schildknapen.

Voor de eerste keer was er ook een team van de G-judoka's (voor kinderen met een beperking) die geweldig meededen. Er werden ridderproeven afgelegd, gezocht naar vloeibaar goud en ook werd de schommel van Sancho Panza beklommen. Tussen de middag verdwenen de honderden pannenkoeken als sneeuw voor de zon in de hongerige magen van het riddervolk.

Na een eindspel op de Kattenberg en een lekkere barbecue was het al weer tijd voor het sluitstuk: de bonte avond. De teams lieten daar zien dat ze niet alleen over de nodige sportieve talenten beschikken, maar ook buitengewoon creatief kunnen zijn. Terwijl de kinderen moe en voldaan naar huis gingen, mijmerde de organisatie al weer voorzichtig over een thema voor het volgende kamp.

Cor de Boer naar HEILOO-2000

NCPN-raadslid Cor de Boer maakt de overstap HEILOO-2000. Als reden noemt hij dat hij zich al geruime tijd niet meer thuisvoelt bij de NCPN. In het afgelopen jaar zat hij voor deze partij in de Commissie Maatschappelijke Zaken en constateerde dat vanuit zijn fractie geen constructieve oplossingen worden aangedragen ten aanzien van voor het dorp belangrijke besluitvorming. De benadering van de ambtelijke fusie en de behandeling daarvan noemt hij 'de bekende druppel.' Liever dan door te gaan als eenmansfractie, zocht hij aansluiting bij een andere fractie. Dat wordt HEILOO-2000, omdat het 'een lokale partij is en gevormd wordt door een breed geschakeerd pluimage', aldus De Boer. HEILOO-2000 heeft ingestemd met de overgang.

Duizenden bezoekers bij zonnige eerste Outletmarkt Heiloo

Foto: Willem de Haas

Veertig kramen met koopjes en aanbiedingen van Heilooër winkelbedrijven, gastvrij geopende terrassen, muziek, plezier en volop zon: de eerste Outletmarkt rond de Witte Kerk trok afgelopen zondag tussen de vier- en vijfduizend bezoekers die kwamen snuffelen, slenteren en shoppen. Kijk verder op pagina 3.

Restaurant Loocatie viert 20-jarig bestaan met feestelijke jubileumgerechten

Hans Kok - Ingrid Kaatee - Sam Piscaer - restaurant Loocatie 2015 Foto: Iwan Bronkhorst

In de zomer van 1995 opende restaurant Loocatie de deuren in het vernieuwde winkelcentrum 't Loo. Tegenover het Witte Kerkje verrees een bijzonder restaurant in mediterrane kleuren. Twintig jaar later hebben Ingrid Kaatee en Hans Kok een naam opgebouwd in de regio en nemen zij een bijzondere positie in binnen de Heilooër horeca.

Met z'n tweeën zijn ze gestart in Heiloo. Hans Kok, gedreven en perfectionistisch, met een schat aan culinaire ervaring die hij opdeed bij toprestaurants als het Amstel Hotel en Neeltje Pater. Ingrid Kaatee heeft het goede gastvrouwschap in de genen. Zij zwaait de scepter over de bediening en geeft tijd en aandacht aan elke gast. Samen hadden ze gewerkt bij 't Stokpaardje in Alkmaar. "In die tijd had je in Heiloo twee Chinese restaurants en een pizzeria. Er was ruimte voor een nieuw restaurant waar kwaliteit en aandacht voor de gasten hoog in het vaandel staat", vertelt Hans Kok. "Gerechten als carpaccio waren toen nog geen gemeengoed. Bij de Loocatie kunnen gasten bijzondere en ambachtelijke gerechten proeven, zoals zwezerik of kalfsschenkel. En het kreeftenfestival uit ons jubileummenu vind je in Heiloo nergens op de kaart!"

Hans gaat verder: "Vanaf het begin hebben we er hard aan gewerkt om de juiste mensen op te leiden. Alleen met goede mensen en op basis van goede producten van lokale leveranciers kun je topkwaliteit blijven leveren." Met veel van de mensen die in de Loocatie zijn opgeleid werken Hans en Ingrid nog altijd samen. Sam Piscaer is dagelijks in het restaurant te vinden en Hubert Tervoort is het culinaire geweten van Brasserie in 't Groen. Ingrid: "Bijzonder is dat heel veel van onze gasten ook al twintig jaar bij ons over de vloer komen. Het zijn liefhebbers van een goede keuken en lekkere wijnen."

In september en oktober staan er feestelijke jubileumgerechten op de kaart, die de afgelopen 20 jaar bijzonder door de gasten zijn gewaardeerd. Restaurant Loocatie is dagelijks geopend, behalve op woensdag. Telefoon 072 – 5333352.

Zonnige, drukke Outletmarkt

Foto: Miel van Velzen

Het was zonnig, druk en vooral heel gezellig: de eerste Outletmarkt afgelopen zondag 30 augustus. Rond de Witte Kerk stonden meer dan veertig kramen vol met mode, woninginrichting, boeken, sport, potterie, voeding, lingerie, schoenen, auto's en nog veel meer aantrekkelijke koopjes uit de winkels in Heiloo.

Het initiatief viel in goede aarde, vertelt Pauline Alleman van Ik Winkel in Heiloo, die het idee lanceerde. Samen met René Groot benaderde ze lokale ondernemers voor deelname en wist de benodigde vergunningen en de bezetting van de veertig kramen tijdig rond te krijgen.

Ook de horeca in het gebied werkte enthousiast mee: de terrassen van Brasserie Veldt, Herberg Jan, De Loocatie, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina gingen open. Er was live-muziek, er was een springkussen voor de kids. Het laatste beetje benodigde medewerking kwam van de zon, die zich uitbundig liet zien.

Al met al was die combinatie goed voor een grote toeloop. Pauline Alleman: "Naar schatting vier- à vijfduizend bezoekers voor de allereerste Outletmarkt. Dat mag je gerust een succes noemen. Daar zijn we zelf natuurlijk heel blij mee, maar vooral ook het publiek én uiteraard de deelnemende ondernemers. We hebben ongelooflijk veel enthousiaste reacties ontvangen, zowel op deze zonnige zondag zelf, als na afloop. Met name de mooie locatie rondom de Witte Kerk vormde een perfecte ambiance."

Ik Winkel in Heiloo heeft nog meer speciale initiatieven op stapel staan. "Een tweede editie van de Outletmarkt in 2016 hoort daar zeker bij", aldus een tevreden Pauline Alleman.

Bingo en bewegen voor senioren

HEILOO – De Uitbureaus van Overkerck en De Loet organiseren welzijnsactiviteiten voor senioren. In Overkerck is er op de oneven weken op vrijdag van 14.45 – 16.15 uur een gezellige bingo. De kosten bedragen € 5,- inclusief 2 consumpties en 3 rondes. Op 20 september wordt er een gratis klassiek concert aangeboden door De Associatie Uitvaartverzorging inclusief één kopje koffie.

In de De Loet is er op maandag de activiteit 'Bewegen', van 10.00 tot 11.00 uur; ook voor cliënten in een rolstoel. Op dinsdag is er 'Geheugentraining', van 10.00 tot 11.15 uur. En op donderdag is er 'Creatieve ochtend', van 10.00 tot 11.00 uur. Voor informatie en tarieven kunt u bellen met tel. 06-10730694 of 06-51463085. Zie ook vivalavie@vivazorggroep.nl of www.facebook.com/Overkerck

Snelcursus EHBO voor vrijwilligers

HEILOO - Weet wat je moet doen bij de zeven meest voorkomende ongevallen. Leer in korte tijd de noodzakelijke basis van EHBO en oefen de meest noodzakelijke vaardigheden.

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. Docent: Helmi Bults. Datum: 7 oktober 2015. Tijd: 19.00-22.30 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Locatie: Rode Kruis gebouw, Het Zevenhuizen 50 Heiloo. Kosten: € 10,00 voor vrijwilligers (vrijwilligers uit of werkzaam in Heiloo krijgen voorrang.) Inclusief koffie, thee en materiaal. Meer informatie en opgeven kan via de website van het VIP: www.vrijwilligersheiloo.nl.

Aerovista luchtfoto's overhandigd aan Luuk en Marije

V.l.n.r. Luuk van Raalte, Sybolt Luijben en Marije Denneman. Gertjan Zeeman

HEILOO - Vanmiddag zijn de luchtfoto's van Aerovista overhandigd aan de gelukkige winnaars van onze Facebook actie. Sybolt Luijben van Aerovista heeft tijdens zijn vlucht de voormalige winkel van Luuk van Raalte (nu Melange 7) vastgelegd. Voor Marije Denneman fotografeerde Sybolt in de zomer een appartementencomplex gelegen op Zuiderloo, haar woonstek. Beiden waren ze erg blij met hun ingelijste foto.

www.aerovista.nl

Buurtfeest met 'Baetenburger' en Caribische muziek

HEILOO - Twee bewoners uit de wijk, Ralf Bechthold en Ronald de Vries hebben lang geleden het initiatief genomen om op 29 augustus 2015 een buurtfeest te organiseren op het speelplein aan het begin van de wijk Baetenburg. Na maanden van voorbereidend werk werd afgelopen zaterdag om 11.30 uur begonnen met de opbouw van het feestterrein, met de hulp van veel vrijwilligers.Om 16.00 uur melden zich de bewoners op het zonovergoten feestterrein. De belangstelling was groot, ruim 100 mensen waren aanwezig. Op twee barbecues werd het vlees gegrild, waaronder een echte Baetenburger. Ook kon men genieten van diverse salades en stokbrood. Ook de mensen achter de bar hebben er voor gezorgd, dat een ieder zijn of haar drankje kon nuttigen. Voor de kinderen was er een springkussen en kon er geknutseld worden. Voor de muzikale omlijsting waren twee jonge dj's aanwezig. Frem Gonet, een bewoner van Baetenburg, gaf een aantal optredens met zang en gitaar en bracht de mensen in Caribische sferen.

Smokey John Kampioen Palingroken 2015

HEILOO - Tijdens een zonovergoten dag is Smokey John Scheepmaker Kampioen Palingroken 2015 geworden bij Café Bar 't Kroegje

Het was een drukte van belang en de vele bezoekers kwamen vol enthousiasme kijken naar dit prachtige ambacht. De heerlijke geur van de rokende ovens was tot ver in de omtrek waar te nemen. Menig toevallig voorbij fietsende passanten konden het niet weerstaan om even af te stappen en een blik te werpen. Met een gezellige drie man sterke formatie kwam de muziek 's middags uit de kroeg vandaan zodat de rokers ook even de benen konden strekken terwijl de jury ging proeven en keuren.

Omstreeks 18.00 uur was de jury eruit. Maar liefst drie man eindigde exact gelijk op de tweede plaats.
Maar de winnaar, Smokey John is Kampioen Palingroken 2015 geworden in Heiloo bij 't Kroegje aan de Westerweg.

3JS geven uniek concert in Heiloo

HEILOO - Op zaterdag 19 september geven de 3JS een exclusief concert in Heiloo. Een unieke gelegenheid om de populaire Volendammers live aan het werk te zien. Na de uitverkochte editie in Fletcher Hotel-Restaurant de Zeegser Duinen in Zeegse (DR), komen ze naar Hotel-Restaurant Heiloo en evenementencentrum Kwartje Koffie. Met eigen hits en covers brengen ze de avond tot een muzikaal hoogtepunt. Ook de begeleidingsband van de 3JS reist mee naar Heiloo.

Na 27 singles, zeven albums (waarvan vier goud) en drie dvd's gaan de 3JS als een speer. Terwijl ze vol bezig zijn met de productie van het achtste album, maken de Volendammers graag tijd vrij om de concertreeks binnen de hotelketen voort te zetten, die volgend jaar met nog vijf concerten wordt verlengd. Wie dit wil meemaken, moet snel zijn want de kaarten worden door heel Nederland verkocht. De concerttickets zijn al verkrijgbaar vanaf €20 p.p. Ook zijn er VIP-tickets waarmee de gast de gehele avond extra in de watten wordt gelegd. De VIP-tickets zijn inclusief uitgebreid dinerbuffet, onbeperkt drankjes, snacks en een zeer exclusieve verrassing. Verder zijn er nog enkele arrangementen beschikbaar vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Marijke te Bergen. Deze arrangementen zijn inclusief diner, overnachting, uitgebreid ontbijtbuffet, concertticket en vervoer.

Kijk voor alle beschikbare tickets en arrangementen op www.FletcherEvents.nl of bel voor meer informatie naar 072 – 505 22 44. Losse kaarten zijn ook te verkrijgen bij de twee Schrijverij-filialen in Heiloo of aan de receptie van het hotel. Dit concert betreft staanplaatsen met enkele vrije zitplaatsen.

De deur gaat om 19:30 uur open. Rond 21:30 uur starten de 3JS. Het voor- en naprogramma wordt verzorgd door 100% NL-dj Lex Gaarthuis. Zaterdag 19 september in Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo. info@fletcherhotelheiloo.nl

Workshop Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

HEILOO - Steeds meer (vrijwilligers) organisaties gaan de laatste jaren actief op zoek naar alternatieve geldbronnen. Om (extra) geld voor hun club of (nieuw) project te werven.

Om voldoende financiën te vinden zodat goede ideeën voor de eigen organisatie uitgevoerd kunnen worden. Een van de mogelijkheden is een beroep doen op (vermogens)fondsen. De workshop bestaat uit twee delen. Voor de pauze leert u wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Daarnaast wordt besproken hoe een aanvraag kan worden ingediend bij een fonds en aan welke eisen zo'n aanvraag moet voldoen. Na de pauze is gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. Ook kijken we naar alternatieve mogelijkheden om geld te werven. Docent: Willemijn van den Bos, docent De Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. Datum: donderdag 24 september 2015. Tijd: 19.00-21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur.) Locatie: Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250. Kosten: € 7,50 voor vrijwilligers (vrijwilligers uit of werkzaam in Heiloo krijgen voorrang) € 30,00 voor betaalde krachten (incl.koffie/thee en materiaal.) Meer informatie en opgeven kan via de website va het VIP: www.vrijwilligersheiloo.nl.

Margret's Haarsalon

Margret's Haarsalon, Ratelaar 3, Limmen. Tel: 06-51808640

Op je 53ste je eigen salon beginnen; je moet het maar durven. Margret Castricum waagde de sprong in het diepe. In juni opende zij Margret's Haarsalon. Dames, heren, jong en wat ouder kunnen voor een nieuwe coupe én een moment van ontspanning terecht aan de Ratelaar 3 in Limmen.

"Ik vind het ontzettend leuk", vertelt Margret enthousiast over het runnen van haar eigen zaak. "Ik had nooit gedacht dat ik nog eens mijn eigen bedrijf zou hebben. Mijn collega bracht me op het idee. Zij vond mij hier helemaal het type voor." Margret dacht er serieus over na en werd al snel enthousiaster over het plan. Met haar kennis en jarenlange ervaring moest het zeker gaan lukken, zo dacht ze.

Aandacht
Ze kreeg gelijk. Op de eerste verdieping van haar woning, heeft ze inmiddels al heel wat klanten mogen ontvangen. Margret: "Ik heb 37 jaar gewerkt in diverse kapsalons en weet daardoor precies wat klanten wel en niet willen. Ik vind persoonlijk contact heel belangrijk. Het is fijn om klanten de volledige aandacht te kunnen geven. Hun bezoek aan de kapper moet ook een moment van ontspanning zijn." Margret doet alles om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat vertaalt zich ook in een grote mate van flexibiliteit. Klanten zijn van maandag tot en met zaterdag welkom, maar als het niet anders kan doet Margret ook 's zondags de deur van haar salon open. Of ze bezoekt mensen thuis. "Laatst was er een echtpaar dat op een zondag zijn zestigjarig huwelijk vierde. Toen ben ik daar 's morgens naartoe gegaan om het haar van mevrouw te doen. Dat doe ik met veel plezier."

Trots
Margret is – met recht - trots op wat ze heeft bereikt. Ze heeft alles zelf gedaan: van het schilderen van de kozijnen tot het behangen van de muur. Alleen voor de planken waarop haar Schwarzkopf-producten staan, heeft ze een timmerman ingeschakeld. En voor de kaptafels en het bureau waar ze plaatsneemt als mensen hun nagels willen laten doen. "Dat doe ik erbij als extraatje", zegt de onderneemster. "Spa-manicure en shellac van CND. En wenkbrauwen verven. Omdat ik het zo leuk vind. O, en ik heb ook cadeaubonnen."

Ingezonden brief

Tussen Bakkersweg, De Rookamer en De Biender ligt een grasveld waarop twee prachtige, monumentale gezonde platanen staan. Deze bomen hebben een stamomvang van gemiddeld 1.75 m./2.00 m. en zijn ongeveer 45 jaar oud. Mogelijk is nu een van deze platanen ten dode opgeschreven omdat een bewoner vond dat deze boom hem hinderde. De man moet hebben gedacht 'gaat het niet goedschiks dan kwaadschiks'. Eerst heeft hij op vele plekken in de stam gaten geboord. Gelukkig kon door oplettendheid deze misdaad worden bijgesteld. Maar de onverlaat is doorgegaan. Nu heeft hij met een zaag rondom de stam een snede aangebracht. Als deze snede diep genoeg is en de sapstroom wordt afgesneden, is het met de plataan gebeurd. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Vandaag ben ik voor aangifte naar het politiebureau gegaan. Helaas kan dat niet als particulier, omdat de boom op gemeentegrond staat. Dit is dus een taak voor de gemeente. Ik vermoed wie dit deed.

Anonieme afzender

Opkikker Keer op Keer
HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze Opkikker kunt u een formulier invullen, bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De eerste opkikker van september gaat naar Stichting Sama-Sama Foundation in Tuitjenhorn. Deze stichting steunt al 12,5 jaar gezinnen (o.a. met onderwijs) op het eiland Bali in Indonesië. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg). Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Klaverjassen in het Trefpunt
HEILOO - Donderdag 3 september starten we weer met onze wekelijkse klaverjasmiddagen in het Trefpunt Heiloo. Bent u lid van de bond, dan bent u van harte welkom. We starten om 13.30 uur. Prijs €3.00 p.p. incl. koffie/thee. Er zijn mooie prijzen en we maken er een gezellige middag van. Voor info: 0725334419.

Kinderkledingbeurs Trefpunt
HEILOO - Op zaterdag 19 september van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een gezellige kinderkleding- en speelgoedbeurs in het Trefpunt. U vindt hier goedkope kinderkleding, speelgoed en nog veel meer! Toegang is gratis. Voor verkopers (geen handelaren) zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor informatie en/of opgave: Stichting Welzijn Heiloo (072) 533 86 12.

Harsveld Verzekeringen steunt Stichting Dolfinn

Fleur en Daan van Monsjou blij met Dolfinarium-uitje.

Wat was het een prachtig evenement en wat heeft iedereen genoten!

Harsveld Verzekeringen had samen met NH1816 Verzekeringen de handen in één geslagen om het hoofdsponsorschap van de 10e editie van Dolfinn Rocks te verwezenlijken.

Door het overhandigen van een cheque van € 5.000,-- hebben Harsveld Verzekeringen en NH1816 Verzekeringen een prachtige donatie gegeven aan Stichting Dolfinn. Met deze donatie kunnen weer een aantal kinderen samen met hun gezin geholpen worden.

Tijdens Dolfinn Rocks kon iedereen in de speciale Harsveld tent een poging wagen om het juiste aantal dolfijntjes te raden. Fleur van Monsjou raadde op het allerlaatste moment het juiste aantal van 283 dolfijntjes. Fleur is de gelukkige winnares geworden en gaat met het gezin naar het Dolfinarium. Harsveld Verzekeringen wenst de familie Van Monsjou heel veel plezier toe!

Harsveld Verzekeringen heeft speciaal voor alle bezoekers, vrijwilligers en sponsoren een speciale aktie waarbij je tot 25 % korting op je huidige verzekeringspakket bespaart. Doe de gratis verzekeringscan of bel Aron

---------------------------------------------------------

Rectificatie: de prachtige foto van Dolfinn van vorige week op de voorpagina, was niet van John Hoetjes, maar van de hand van Jack Schaap.

Harsveld Verzekeringen steunt Stichting Dolfinn

Fleur en Daan van Monsjou blij met Dolfinarium-uitje.

Harsveld Verzekeringen had samen met NH1816 Verzekeringen de handen in één geslagen om het hoofdsponsorschap van de 10e editie van Dolfinn Rocks te verwezenlijken. Door het overhandigen van een cheque van € 5.000,-- hebben Harsveld Verzekeringen en NH1816 Verzekeringen een prachtige donatie gegeven aan Stichting Dolfinn. Met deze donatie kunnen weer een aantal kinderen samen met hun gezin geholpen worden. Tijdens Dolfinn Rocks kon iedereen in de Harsveld tent een poging wagen om het juiste aantal dolfijntjes te raden. Fleur van Monsjou raadde op het allerlaatste moment het juiste aantal van 283 dolfijntjes. Fleur is de gelukkige winnares geworden en gaat met het gezin naar het Dolfinarium. Harsveld Verzekeringen wenst de familie Van Monsjou heel veel plezier toe! Harsveld Verzekeringen heeft speciaal voor alle bezoekers, vrijwilligers en sponsoren een speciale aktie waarbij je tot 25 % korting op je huidige verzekeringspakket bespaart. Doe de gratis verzekeringscan of bel Aron.

Mein Beretty:"Lachen, dat is ook bewegen'

Ergens in het begin van de jaren '70 kwam Mien Berretty in Heiloo wonen, in de nieuwe wijk Termijen. Haar wieg stond in Padang, Sumatra gestaan, in 1932. In verwachting van de eerste van haar drie kinderen was ze in 1957 via Singapore naar Nederland gekomen. De eerste tijd woonde de familie in Amsterdam-Osdorp.

Spoedig na de verhuizing naar Heiloo sloten Mien en haar echtgenoot zich aan bij de Vereniging Tropenvrienden Alkmaar, waar ze volop andere mensen met een Indische achtergrond troffen. En er werd veel gedanst.

Dansen: Mien Berretty vindt het leuk om daarover te vertellen. Het volksdansen in het Open Huis (later verhuisd naar de Strandwal op het GGZ-terrein). linedance in Alkmaar, stijldansen bij Verbiest.

Maar ja, hoe kan dat gaan? Een paar jaar geleden moest Mien erkennen dat het bewegen haar niet meer zo makkelijk afging. Het fietsen moest ze eraan geven. Een makkelijke quick-step lukt nog wel, maar met pijn in het hart moest ze afscheid nemen van een paar clubjes. Iemand maakte haar toen op attent op de activiteit Bewegen op Muziek, die onder leiding van Barbara Grooteman elke dinsdagmorgen plaatsvindt in het Trefpunt. Het is een van de vele initiatieven van de Stichting Welzijn Heiloo op het gebied van bewegingsvormen voor senioren.

Mien Berretty ging naar een proefles en het sprak haar direct aan. Ze is dan ook blij dat de activiteit na een onderbreking in de zomer weer is begonnen op 18 augustus. Het is niet echt dansen, maar wel bewegen op muziek. De muziek helpt en geeft ook gezelligheid. En na afloop met de groep samen koffie drinken. Of ze nog een boodschap heeft? "Natuurlijk, schrijf maar op: Lachen, dat is ook bewegen."

Eline wint witte Gazelle bij Dolfinn Rocks

Eline Komin heeft de eerste prijs gewonnen met het Dolfinn Rocks Casino. Zij wint hiermee een 'grandioos mooie Gazelle', aldus haar vader Mark Komin. Zaterdag 29 augustus werd de fiets overhandigd door de firma Boersen aan de blije winnares.

Op Facebook werd leuk gereageerd op de overhandiging van de fiets. Judith Bakker herinnert zich een kleurwedstrijd van Bosman van 16 jaar geleden, die haar dochter toen won. De fiets die klaarstond, werd toen op maat gemaakt.

Hondenzwemmen in het Baafje

Het zwemseizoen van Zwembad het Baafje zit er bijna op. Een succesvol seizoen met mooie en warme zonnige periodes. Op zondag 6 september wordt het zomerseizoen afgesloten met het inmiddels traditionele hondenzwemmen.

Zwembad het Baafje heeft dit seizoen bijna 40.000 bezoekers mogen ontvangen, iets om erg tevreden mee te zijn. Als laatste activiteit dit seizoen staat het traditionele hondenzwemmen op het programma. Zondag 6 september wordt het zomerseizoen van 2015 afgesloten met een spetterende afsluiting door alle honden van Heiloo en omgeving. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is het voor de vrijzwemmers de laatste mogelijkheid om nog baantjes te trekken of bommetjes te maken vanaf de duikplank. Daarna, van 16.00 uur tot 17.30 uur, zijn de viervoeters en hun baasjes aan de beurt.

Eline wint witte Gazelle

Eline Komin heeft de eerste prijs gewonnen met het Dolfinn Rocks Casino. Zij wint hiermee een 'grandioos mooie Gazelle', aldus haar vader Mark Komin. Zaterdag 29 augustus werd de fiets overhandigd door de firma Boersen aan de blije winnares.

Tibor Wiese

Mijn naam is Tibor Wiese en ik ben 40 jaar jong; ik fotografeer onder de naam idphotography.nl en ik maak vooral bruidsfoto's.

1. Waar bent u geboren en getogen?
Ik ben geboren in Alkmaar in 1975 ,waarna wij verhuisden naar Amsterdam om vervolgens in 1979 weer naar Alkmaar te verhuizen. In 2004 ben ik met mijn vrouw in Heiloo komen wonen.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u nu uitoefenen?
Fotograferen was een hobby van mij en is ook mijn werk geworden. Maar het lijkt me geweldig om ook sportfotograaf te zijn bij belangrijke sportevenementen.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen en vragen?
Prinses Beatrix. Aangezien zij in een soort keurslijf is geboren, wat is dan haar doel in het leven en/of heeft ze dat doel bereikt of is dat veranderd sinds ze geen koningin meer is.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?
?Vakanties met mijn ouders naar het voormalige Joegoslavië, we konden er heerlijk spelen en zwemmen en heerlijk eten in het restaurant op de camping.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?
?Ik kwam voorheen geregeld op de golfbaan in Heiloo en 's-morgens vroeg daar lopen bij een zonsopkomst vond ik vooral prachtig.

6. Waarvoor kunnen ze u nachts wakker maken??
Om erop uit te trekken om te gaan wildwatervaren met een raft of kano.

7. Wat was het beste advies dat u ooit kreeg?
Advies van mijn vader. Hij zei dat het in het verkeer heel makkelijk is om heel snel te rijden, dat kan iedereen maar veel moeilijker is het om netjes te rijden. Maar eigenlijk geldt dat voor veel aspecten in het leven.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?
Dat ik een enorme perfectionist ben en altijd streef naar de hoogst mogelijke kwaliteit, dat is vaak ten nadele van mijzelf maar in het voordeel van anderen waaronder vaak klanten.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?
Ik zou prioriteit geven aan de nieuwe afslag van de A9 want ik denk dat verkeer daardoor gelijkmatiger verdeeld zal worden door heel Heiloo en dat het ondernemers enorme voordelen zal geven en dat is dus indirect goed voor alle inwoners van Heiloo.

10. Antwoord op persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: hoe zorg je ervoor dat ook mensen die niet fotogeniek zijn, goed op de foto staan?
Veel mensen denken dat ze nooit goed op een foto staan. De kunst is een sfeer creëeren waarin mensen zich prettig en ontspannen voelen en dan kun je hele mooie en spontane foto's creëeren.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen:
Zippora Wiese van Foodteacher, die net vorige week haar eerste boek heeft gepubliceerd.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:
Wat zijn je plannen voor de toekomst en wat kunnen we nog meer van jou verwachten?

50 jaar The Monkeys in Egmond-Binnen

EGMOND BINNEN - Zaterdag 12 september vanaf 20.00 uur herleven oude tijden in 't Wapen van Egmond-Binnen. The Monkeys nemen u dan mee terug naar 1965, het jaar waarin een paar vrienden uit Egmond-Binnen besloten een band op te richten.

Nu, na vijftig jaar, zijn nog steeds samen en zij zorgen ervoor dat de sound van de zestiger jaren springlevend blijft. De jubileumavond zal ook in aankleding en omlijsting de sfeer van de sixties ademen. Dus mis het niet, wees erbij en geniet van de muziek en sfeer van de jaren zestig en ontmoet bekenden van toen en nu. Entreekaart in voorverkoop slecht €5,- (incl. 1 consumptie). Mail voor kaarten naar monkeys50jaar@gmail.com.

Tussen Bakkersweg, De Rookamer en De Biender ligt een grasveld waarop twee prachtige, monumentale gezonde platanen staan. Deze bomen hebben een stamomvang van gemiddeld 1.75 m./2.00 m. en zijn ongeveer 45 jaar oud. Mogelijk is nu een van deze platanen ten dode opgeschreven omdat een bewoner vond dat deze boom hem hinderde. De man moet hebben gedacht 'gaat het niet goedschiks dan kwaadschiks'. Eerst heeft hij op vele plekken in de stam gaten geboord. Gelukkig kon door oplettendheid deze misdaad worden bijgesteld. Maar de onverlaat is doorgegaan. Nu heeft hij met een zaag rondom de stam een snede aangebracht. Als deze snede diep genoeg is en de sapstroom wordt afgesneden, is het met de plataan gebeurd. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Vandaag ben ik voor aangifte naar het politiebureau gegaan. Helaas kan dat niet als particulier, omdat de boom op gemeentegrond staat. Dit is dus een taak voor de gemeente. Ik vermoed wie dit deed.

Anonieme afzender

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

Expositie Anke Onrust

EGMOND AAN DEN HOEF - In dorpshuis Hanswijk is momenteel een expositie te bezichtigen van Anke van den Bosch-Onrust (1946).

Anke is al vanaf haar vroege jeugd creatief bezig. Op de middelbare school kreeg zijn voor haar eindexamen compensatiepunten voor een aantal schilderijen dat zij mocht inleveren. Helaas zat een vervolg op de kunstacademie er niet in, omdat er voor haar in de tijd andere prioriteiten speelden.

Ongeveer dertien jaar geleden is ze weer met schilderen begonnen. Eerst volgde ze diverse workshops en cursussen in het aquarelleren daarna stapte ze over op acryl-op-doek.

Anke laat in het Hanswijk aantal uiteenlopende onderwerpen zien. Zelf zegt ze daarover: "Omdat ik veel in de natuur verblijf, staan dieren, bloemen en landschappen mij zeer nabij. Dit wissel ik af met een enkele keer een portret, art deco of een stilleven. De onderwerpen en kleuren kies ik passend bij mijn stemming van die dag."

De expositie in het dorpshuis Hanswijk, Hanswijk 1 te Egmond aan den Hoef, is te zien tot begin januari 2016. De hele expositie is niet op elk moment te bezichtigen, in verband met openingstijden en het gebruik van de zalen. Het daarom is aan te raden om van te voren contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis: 072 5061492.

Schoolfoto's op facebook of de schoolwebsite

Door Mr. Janneke Keekstra

Het schooljaar is weer begonnen. Kinderen gaan weer met veel enthousiasme aan de slag met de vele activiteiten die school aanbiedt. Genoeg aanleiding voor de leerkracht of assisterende ouders om mooie foto's te maken om het thuisfront te laten zien hoe lief, schattig of geweldig handig de kinderen zijn op school.

Veel ouders vinden foto's van hun kinderen op de schoolwebsite of in de nieuwsbrief leuk, maar wat kunnen de ouders doen die hun kind liever niet op de sociale media terugvinden?

De meeste scholen gaan zorgvuldig om met het plaatsen van foto's op websites en zullen een geplaatste foto vaak direct verwijderen als ouders daarom vragen. Op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) mag een school zonder toestemming namelijk helemaal geen foto's van kinderen publiceren. Maar wat als een school zich niet bewust lijkt van de regels?

Onderstaand een paar tips hoe hiermee om te gaan:

- Leg de juf of meester van uw kind uit waarom u het niet prettig vindt dat de foto gepubliceerd wordt. Iedereen heeft tenslotte eigen ervaringen en ideeën over het delen van informatie op sociale media.

- Als een gesprek met de groepsleerkracht niet helpt, kunt u in gesprek gaan met de schooldirecteur. U kunt benoemen dat publicatie zonder toestemming volgens de wet niet is toegestaan.

Een vervolgstap kan zijn het indienen van een klacht bij de klachtencommissie van de basisschool. De commissie moet klachten vertrouwelijk behandelen en binnen 4 weken reageren. Het schoolbestuur zal op basis van het advies van de klachtencommissie maatregelen nemen.

Mocht zelfs de weg van de klachtencommissie niet helpen dan staan er nog juridische wegen open, zoals een melding maken bij het College Bescherming Persoonsgegevens of het sturen van een kopie van uw klacht aan de Onderwijsinspectie.

Lewin Advocaten, Anna van Renesseplein 8. 1911 KN Uitgeest. Tel. 0251-362022

Training Mindfulness

Mindfulness-beoefening is een krachtig hulpmiddel dat je helpt anders om te gaan met lastige momenten, inzicht te krijgen in jouw gedachtepatronen en bij het uitzetten van je automatische piloot.

In september en oktober zijn er wegens grote belangstelling op de donderdagmiddag nieuwe trainingen in het voormalig Karmel Klooster in Egmond aan den Hoef.

Het gaat om een sterk effectieve training op het gebied van stressreductie en omgaan met spanningen. Gebaseerd op de trainingen van Jon Kabat-Zinn ga je in acht bijeenkomsten van 2 ½ uur kennis maken met en thuis trainen van de pijlers van mindfulness. De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk: oud of jong, met of zonder klachten of specifieke vragen. Trainingen vinden plaats in kleine groepen met deelnemers uit diverse richtingen. Docent is Yme Bosgra, mindfulnesstrainer, psychosomatisch fysiotherapeut, haptonoom en acupuncturist. Hij is opgeleid in mindfulness based stressreductie (MBSR), -cognitieve gedragstherapie (MBCT) en mindful bewegen. Individuele trainingen zijn ook mogelijk.

Data: donderdagmiddag 3,10,17, 24 september en 1,8,15 & 29 oktober. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur. Investering: € 195,00. Locatie: voormalig Karmel Klooster, Egmond aan den Hoef. Voor inschrijven of meer informatie: 06 20488126 of ymebosgra@hotmail.com

AKERSLOOT - Kunst en Ambacht is het centrale thema van de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 12 en zondag 13 september. De medewerkers van de historische en nog werkende korenmolen De Oude Knegt in Akersloot - beide dagen open - spelen hier op in met het aanbieden van ambachtelijk gebakken meelproducten. Bezoekers mogen gratis komen proeven van ouderwets lekkere speltkoeken, kruidkoeken en Basbousa-cake. Voor de kinderen zijn er verse pannenkoeken. Bij voldoende wind wordt er meel gemalen. De molen, een gemeentelijk monument, kan sowieso worden bezichtigd.

Straatrommelmarkt Egomond a/d Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF – Op zondag 6 september vindt een straatrommelmarkt plaats in de Mossellaanwijk in Egmond aan den Hoef. De buurtbewoners halen hun zolders en schuren leeg en doen alles voor een prikje van de hand. Er komt voor de kinderen een springkussen en een ijscowagen met heerlijk schepijs, en natuurlijk is er drinken en snoepjes te koop. De kinderen mogen ook met een kleedje vanaf het plein hun spulletjes verkopen.

Bridgen Anders Actieven

EGMOND AAN DEN HOEF - De stichting Anders Actieven biedt een groot aantal activiteiten en cursussen aan. Een van deze activiteiten is de Bridge SooS op de woensdagmiddag. In een gezellige sfeer kan onder het genot van een kopje koffie gespeeld worden: voor vele liefhebbers van bridgen een mooie gelegenheid om overdag te spelen. Ook beginnende bridgers kunnen meedoen.

Deelname kost 3 euro. In de zaal van het dorpshuis Hanswijk 1 wordt vanaf 13.30 uur gespeeld. Als u mee wilt spelen, dan graag iets van tevoren aanmelden in verband met de indeling van de tafels. Het liefst verwachten we koppels, maar u kunt kan ook proberen een partner te vinden op de SooS. Interesse? Kom gewoon eens kijken.

Bridge Anders Actieven, woensdagmiddag 13.30 uur, Dorpshuis Hanswijk 1, Egmond aan den Hoef. Deelname 3 euro per keer. Nadere informatie en contactadressen vindt u op de website www.andersactievenegmond.jouwweb.nl

Veel 'likes' voor wolkenfoto van Alex Metzelaar

Alex Metzelaar

Vorige week heeft Alex Metzelaar een spectaculaire foto gemaakt, die door zijn moeder is gepost op de Facebookgroep 'Je bent Limmer als'. De foto is de hele wereld over gegaan en kreeg veel 'likes'. Vanuit huis zag Alex de dreigende lucht. Hij rende meteen naar buiten om de stevige onweerswolk vast te leggen. Toen het noodweer losbarstte, vluchtte hij veilig naar binnen. De foto is gemaakt op de Westerweg in Limmen, ter hoogte van nr. 36. Alex fotografeert als hobby en op vrijwillige basis.

Sentveld wint biljarttoernooi

V.l.n.r: Winnaar Roel Sentveld, Kees van Diepen, Niek Hoebe en Peter Vader.

De winst in de 22e editie van het Piet Glas Vennewater-toernooi ging afgelopen weekend naar de uit Egmond-Binnen afkomstige Roel Sentveld.

Van alle 52 deelnemers was Sentveld, nu in Heiloo woonachtig, te sterk en wist in de finale af te rekenen met Kees van Diepen van biljartclub La Strada.

In de finale ging van Diepen met diversen series razendsnel uit de startblokken en nam met 15-5 een voorsprong op Sentveld: Van Diepen maakte 44 caramboles en Sentveld 38 caramboles. De twee maakten er een spannende, snelle partij van en na negen beurten had de sterk terugkomende Roel Sentveld de partij binnen.

In de kwartfinale ging Sentveld tegen Berend Challa bijna ten onder aan zelfoverschatting, maar wist op het nippertje deze partij toch binnen te halen.

Dus prijkt de naam van Roel Sentveld binnenkort op het Hall of Fame-bord in Biljartcentrum het Vennewater, waar het materiaal waarop wordt gespeeld alom werd geprezen. Op deze snelle tafels zal volgend jaar in het laatste weekend van augustus weer het Piet Glas Vennewater-toernooi worden gehouden.

Steven Bakker wint NTI NLP Heiloo Open Golftoernooi

Golf & Countryclub Heiloo kan terugkijken op een geslaagd en supergezellig NTI-NLP Heiloo Open op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. Met ruim 150 inschrijvingen was het toernooi iets minder goed bezet dan vorig jaar, maar de sfeer was er, mede door het prachtige weer, niet minder om.

In totaal 36 spelers, verdeeld over drie categorieën, bereikten de finalerondes op zondag. Winnaars werden Marieke de Vries (categorie 3), Wim Molenaar (categorie 2) en jeugspeler Steven Bakker (categorie 1, tevens toernooiwinnaar)

Maar er was nog veel meer te beleven, zoals een clinic onder leiding van golfpro Briska Schuurman en een Fun Factory voor de kids. De firma Dirk v.d. Steen stelde een mooie cabrio beschikbaar voor wie de eerste 'hole in one' op hole 3 sloeg. Helaas lukte dit niemand, hoewel één deelnemer de hole op slechts 83 centimeter miste. De 'longest drive' kwam op naam van Ted Bakker (218 meter).

Ook was het mogelijk om deel te nemen aan een putt-wedstrijd met als hoofdprijs een schitterende fiets van de fa. Bosman. Zowaar 11 spelers lukte het om dit huzarenstukje te volbrengen.; winnaar na barrage werd Flora Martini.

De opbrengst van deze wedstrijd was voor een goed doel . Na afloop bleek dat er een bedrag van € 658 bijeen was geputt en zo kon er (na verdubbeling door de hoofdsponsor) € 1316,-- worden overgemaakt naar de Stichting Veldwerk, die zich inzet voor kansarme kinderen en vrouwen in Nepal.

Het toernooi werd op zondag afgesloten met een feestelijk buffet voor alle finalisten sponsors en de ruim 30 vrijwilligers van de GCH (verzorgd door Brasserie In 't Groen).

Prima start voor landelijk U22 Flashing Heiloo

Het Parkmobile-team van basketbalverenging Flashing heeft zaterdag een eerste oefenwedstrijd gespeeld. In eigen huis werd het sterke Harlemlakers verslagen.

Coach Paul Aris keek tevreden terug op deze wedstrijd. Met een bijna volledige selectie werden diverse verdedigende routines geoefend. Het JU22-team bestaat voor een groot deel uit spelers van het succesvolle JU20 team van vorig jaar. Er werd toen gedebuteerd in de landelijke tweede divisie en daar een zeer verdienstelijke vijfde plek behaald. Ook dit seizoen speelt het Heiloose team weer op het hoogste landelijke niveau. De selectie is versterkt met Rhino Beets, Sander de Ruiter en Stephan Hoogland.

In de eerste twee kwarten ging de wedstrijd gelijk op. Harlemlakers speelde fris en vooral doelgericht. Heiloo miste duidelijk nog wat ritme. Vooral aanvallend werd de bal te vaak verloren. Daardoor bleef Harlemlakers makkelijk in de wedstrijd. De rust werd ingegaan met een kleine voorsprong (32-27).

In het derde en vierde kwart ging Flashing duidelijk beter spelen. Vooral Rhino Beets en Jeroen Aris kwamen aanvallend goed door. Het balverlies werd aanzienlijk beperkt. Dat gaf uiteindelijk de doorslag. Via 56-47 werd de eindstand bepaald op 80-63. Scores: Beets 19, Aris 18, R. de Ruiter 13, van Rixel 10, Klerk 7, Hoogland 5, Knegt 4 en S. de Ruiter 2.

Aanstaande zondag spelen de heren tegen Grasshoppers uit Katwijk. Aanvang 16.30 uur in sporthal Het Vennewater.

Jongensdroom van Henk en Florian komt uit

Henk (re) en Florian, de toernooiwinnaars

Henk Ranzijn (uit Heiloo) en Florian Gras (uit Limmen) hebben dit weekend het prestigieuze World Carp Masters 2015 gewonnen. Het hoogst betaalde karper vissen toernooi van de wereld. Zij hebben ook de grootste karper gevangen van maar liefst 30,7 kilo. De grootste kaper ooit gevangen in alle edities van World Carp Masters. Hier hebben 60 teams van over de hele wereld aan meegedaan. Henk, en Florian waren de enige karpervissers van het toernooi die niet gesponsord waren. Zij waren de amateur underdogs uit Nederland. Een jongensdroom die voor beide heren is uitgekomen! Winnen van de top karpervissers van over de hele wereld.

Renee zwemt voor ALS

Stip Fotografie

De 18-jarige Renee Meyjes uit Heiloo doet op 6 september 2015 mee aan de Amsterdam City Swim. Zij zal 2 kilometer door de grachten van Amsterdam zwemmen om zo geld voor de ziekte ALS op te halen. Renee geeft aan dat ze zelf mee doet voor één van de oude postbodes van ijssalon Di Fiorentina (waar zij werkt), die recent met ALS is geconfronteerd.
Voor de geinteresseerden die Renee willen volgen, ze heeft een eigen pagina: http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/reneeposthumusmeyjes/

Egels beginnen aan het grote werk

Na een interessante voorbereiding staat voor De Foresters 1 de eerste competitiewedstrijd voor de deur. Op zondag wordt om 14.00 uur afgetrapt op De Egelshoek, waar de tegenstander De Zouaven is. Het team van Rob Klanker boekte een paar mooie resultaten in de voorbije weken. Zo werd er gewonnen bij de Hoofdklassers Nieuwerkerk (1-2) en Swift (0-1). Tussendoor werd in eigen dorp het HSV-toernooi gewonnen. Het bekerduel tegen OFC (ook een Hoofdklasser), moest vorige week door het slechte weer gestaakt worden bij een 0-0 ruststand.

Instuif voor de jeugd bij volleybalvereniging EFFECT

Zin om te volleyballen? Op maandag 8 september kun je ervaren of volleybal iets voor jou is. Je kunt dan gratis een keer meedoen van 18:00 tot 19:30. Het volleybalseizoen is weer begonnen en er wordt volop getraind in sporthal het Vennewater. Dit jaar spelen er ook weer diverse jeugdteams van Effect in de competitie. Maar wat nieuwe aanwinsten kunnen we best gebruiken. Dus: heb je altijd al een balletje hoog willen houden en is je leeftijd ergens tussen de 6 en 16 jaar, kom dan langs op de maandag 8 september en probeer het eens. Als je komt, stuur dan liefst eerst een mailtje naar ledenadministratie@effectheiloo.nl. Maar voor late beslissers: neem sportkleding mee en kom gewoon!

Start bowling seizoen voor mensen met een beperking

HEILOO - Vanaf zaterdag 5 september stelt Bowling en Party Centrum Heiloo haar banen 1 x in de 14 dagen, weer open voor mensen met een beperking. Onder auspiën van de SportRaad Heiloo, wordt onder de naam Sports4 All Heiloo in de gelegenheid gesteld om van 13.00 – 14.00 uur bowlen.

Vanaf 12.30 uur zijn de deelnemers welkom en na het bowlen wordt gezamenlijk nagezeten onder het genot van een consumptie. Er wordt gespeeld in speciaal ontwikkelde polo's en op de baan met of zonder bumbers en er staat ook een rekje, glijbaan ter beschikking. Het bowling centrum is rolstoel vriendelijk ingericht. Het inschrijfgeld is gehouden op € 5,- per keer incl. consumptie. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren t.w: Bowling Centrum Heiloo, DOBLA BV, Reformhuis Heiloo, Drukkerij Reproform, Garant Klus bedrijf Ab Bakker, Di Fiorentina, Herberg Jan en Stichting KEES. www. sportraadheiloo.nl

De Foresters Jeugd imponeert op VTT-toernooien

Het nog prille voetbalseizoen heeft nu al een heel bijzondere prestatie opgeleverd. Zowel de C1, D1 als E1 schreven in hetzelfde weekend een VTT-toernooi op hun naam.

De Foresters E1 speelde bij Kolping Boys en won de drie poulewedstrijden tegen Jong Holland E1 (3-0), Uitgeest E1 (3-1) en Purmersteijn -10 (5-1).? Dit leverde een kwartfinale op tegen Kolping Boys. Na een 2-0 achterstand werd het uiteindelijk 2-2, dus penalty's moesten de beslissing brengen. Alle penalty's werden onberispelijk ingeschoten door De Foresters, een penalty van Kolping Boys werd uitstekend gepareerd. Vervolgens werd de halve finale overtuigend gewonnen van Odin '59 (2-0), waardoor de finale werd bereikt.

In de finale kwamen de Egels een sterke opponent tegen: De Zouaven. Na een geweldige opkomst van spelers en scheidsrechters onder de muziek van de 'Champions League hymne' kon de finale beginnen. Zo nu en dan was de eerste helft wat rommelig maar De Foresters kwam geen moment in gevaar. Na de rust kwamen er meer kansen over en weer. Uiteindelijk won De Foresters met 1-0: een verdiende overwinning.

Begin oktober strijden De Foresters en Zeeburgia om het algehele districtskampioenschap van West 1. Ongeacht wat de uitslag hiervan zal zijn, heeft De Foresters E1 zich al geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap, dat op 14 mei 2016 in Holten wordt gespeeld. Op de foto:? Mateja Ristic, Joey Zwaan, Brent Dijkhuis, Sven Tromp, Dean Dijkstal, René van der Velden, Timber Kragtwijk, Mark de Groot, Seb Kops, Micha Allis, Lars Liefting en Daryl de Vrij.

Meiden van HSV trainen op het strand

De B1- en B2-meiden van HSV hebben op zondagochtend 23 augustus een uur lang fitnesstraining gehad van Guus Ruiter op het Egmondse strand. Op een zonovergoten zondagochtend kregen de meiden van Guus op een professionele manier een uur lang fitness, gadegeslagen door de zonnende badgasten.

HSV-meidenvoetbal heeft als filosofie: prestatie door gezelligheid. Naast voetbaltraining krijgen de meiden enkele keren per jaar fitnesstraining aangeboden. Door het aanbieden van een breder aanbod aan sporten probeert HSV-meidenvoetbal in te gaan op nieuwe inzichten in de sport, en de sporters een breder sportaanbod aan te bieden. Deze filosofie is gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). Dit programma heeft tot doel de jonge sporter te ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger, die vervolgens uitgroeit tot een atleet die zich gaat specialiseren in een sport.

Het ASM-programma gaat over welzijn, gezondheid en talentontwikkeling van kinderen. Het welzijn staat bij HSV-meidenvoetbal centraal. Het ASM-model is al ingevoerd bij AZ en Ajax en zal op kleine schaal worden ingevoerd bij het meidenvoetbal van HSV. In september worden de trainers van HSV door Lisanne en Laura de Witte bijgeschoold op het gebied van looptrainingen. Lisanne en Laura zijn verbonden aan Trias en zullen de trainers op loopgebied bijscholen.

Over gezelligheid gesproken: de meiden B2 gaan zaterdag 29 augustus voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Schagen eerst ontbijten bij de Hema.

Onderschrijf je onze filosofie en lijkt teamsport je leuk? Kom dan eens langs voor een proeftraining of kom met een vriendin mee. Je bent altijd van harte welkom bij het meidenvoetbal van HSV. Aanmelden kan via de website www.vvhsv.nl of via Yvonne Pronk, ledenadministratrice van HSV: 072-5336558.

Boscrossers sterk bij derde Noord-Holland Cup

In een zonovergoten Schagen werd de derde van de zes Noord-Holland Cups gereden. De Boscrossers waren daarbij weer goed vertegenwoordigd.

Bij de kleinste rijders t/m 6 beet Vincent Bliek het spits af. Bij de boys 7/girls 8 reden Boet Veldt en Axel Bil goed mee. Boet probeerde via de binnenbocht op te schuiven, maar raakte tot twee keer buiten de baan. Ge;ukkig verdienden beide rijders toch weer de kostbare punten voor het klassement.

Bij de grootste groep van de dag reden Kick Bakker, Duuk Hes, Diederik Denneman en Ryan Konijn in de finales. Dhani van den Brandt en Callum Andringa reden uitstekend in de groep boys 9/ girls 10. De manches waren spannend en na meerdere malen stuivertje wisselen wisten Dhani en Callum de finales te bereiken. Eveneens in deze groep traden de broers Duinhoven aan, maar dan in de A-finale. Pim Kroes reed bij de boys 10 / girls 11 attent. Hij wist tijdens de manches tot driemaal toe met de volle punten naar huis te gaan. In de A-finale reed Pim zelfs naar een mooie derde plaats.

Max van der Woude (A-finale) en Dinand Melein (B-finale) wisten allebei een tweede plaats te bemachtigen bij de boys 11/ girls 12. Waar tijdens de manches Rick Meurs en Stef Wokke elkaar op de hielen zaten, was het Rick die doordrong tot de A-finale boys 12/ girls 13. De B-finale werd gekleurd door de Boscrossers Stef Wokke, Colin van Laar en Mika van den Hoogen. Bij de boys 13/ girls 14 werd de Boscrossers uitstekend vertegenwoordigd door Glenn de Wildt, Erik Seggelink en Danzel Funcke. Alledrie pakten de punten in de A-finale. De twee hoogste plaatsen bij de boys 15/ girls 16 waren voor de Boscrossers Frank Bil en Co Molenaar. Met Frank en Co sloten de Boscrossers de dag af.

Renee zwemt voor ALS

De 18-jarige Renee Meyjes uit Heiloo doet op 6 september 2015 mee aan de Amsterdam City Swim. Zij zal 2 kilometer door de grachten van Amsterdam zwemmen om zo geld voor de ziekte ALS op te halen. Renee geeft aan dat ze zelf mee doet voor één van de oude postbodes van ijssalon Di Fiorentina (waar zij werkt), die recent met ALS is geconfronteerd.
Voor de geinteresseerden die Renee willen volgen, ze heeft een eigen pagina: http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/reneeposthumusmeyjes/

(tekst Yvonne van Stiphout)

Stan Nijhuis tweede op NK

Trias-atleet Stan Nijhuis heeft tijdens de nationale C-spelen (NK t/m 15 jaar) zilver behaald bij het hoogspringen. De eerstejaars junior sprong naar een recordhoogte van 1,87 m, dezelfde hoogte als de winnaar; Nijhuis had helaas één foutsprong teveel voor de overwinning. Volgende week maakt hij zijn debuut voor het Nederlands team in de interland tegen Duitsland. Talentvolle hordeloper Jay Beelen kon zijn goede vorm niet laten zien. Na een persoonlijk record en overwinning in de serie kreeg Beelen in de halve finale last van z'n bovenbeen en kwam 3/100 tekort. Ten slotte kwamen sprintster Sarah Dekker en Xiorese Romero op de 80 meter net iets tekort voor de halve finale. RTA-atleet Martijn Bakker liep de 800 meter in 2.22 seconden.

FIT HET NAJAAR WEER IN ? Kom Do-In doen.

Ziet u op tegen de druk(te) van een sportschool en wilt u toch goed met uw lijf bezig zijn? Dan is Do-In misschien iets voor u. Do-In is een Japanse bewegingsvorm met nadruk op oefeningen voor de meridianen, waardoor de energiecirculatie verbeterd wordt. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leert u oefeningen voor het strekken van meridianen. Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat de energie onbelemmerd door de meridianen kan stromen. Als de energie niet goed doorstroomt kunnen lichamelijke klachten vaak het gevolg zijn. Is uw interesse gewekt? Meldt u zich dan aan voor een vrijblijvende proefles.
De Do-In lessen starten op:
Maandag, 14 september 2015 van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo; en
Vrijdag, 18 september 2015 van 08.45 – 09.45 uur in de voormalige Hofdijkschool, Mariënstein 178 in Heiloo.
Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc.Het hoge drukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06-1827 8367

Vakantie voorbij ! Kom en ontspan je bij:

VITALIS MASSAGEPRAKTIJK 06--1521 9400 Binnenkort in Heiloo


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

KOM JE OOK? Naar de OPEN DAG en ZOMERFEEST van Kinderdagverblijf POM-POM. Zaterdag 5 september van 10 tot 12 uur. Op Nijverheidsweg 4, 1851 NW, Heiloo. Voor ouders met kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Kijk op www.pom-pom.nl voor meer info.

Vanaf 21 september 2015 gaat de Italiaanse Kok weer starten met LESSEN ITALIAANS. Voor beginners, gevorderden en experts! Heb je interesse? Ga dan naar www.italiaansekok.nl en schrijf je in! Of mail Ylenia Borsato voor meer informatie op info@italiaansekok.nl Bellen kan natuurlijk ook op nr. 0615677390. Allora….Arrivederci!

Kom uit uw stoel voor YOGA op de stoel ! Start 4 sep. 15.00 uur in Het Trefpunt. Info: Email mfvand@hetnet.nl 06-4108 7104

BROCANTE VERKOOP Westerweg 218 Heiloo. (witte boerderij) as zaterdag 5 september van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 6 september van 11.00 tot 16.00 uur.

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

TE HUUR: nette GARAGE 6x3 meter met stroom en verlichting. Info: 072-5410941

TENNISLES VOOR KIDS van 5 t/m 10 jaar. 18 weken les op vrijdag va okt. 2015, in Tenniscentrum Heiloo. Voor meer info mail info@toptennis.nl. Je hoeft geen lid te zijn van een tennisvereniging.

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Zaterdag 5 september OPEN BROCANTE Het BOSHUYS!! Aan de bosrijke WESTERWEG 41a in Heiloo! Van 11.00 tot 16.00 bent u welkom in het liefelijke tuinhuisje met brocante en romantische woonitems!!

BROCANTE VERKOOP Westerweg 218 Heiloo. (witte boerderij) as zaterdag 5 september van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 6 september van 11.00 tot 16.00

BRIDGECURSUS

Medio september starten de bridgelessen voor beginners en gevorderden. Info Ton Mooij. T. 072 - 533 1672. Email: tonmooij@concepts.nl

Een stukje BUITENLEVEN creëer je SAMEN met KLUSBEDRIJF Peter Crandel ! Van Terras tot Schutting en van Tuinhuis tot Veranda. Maak een afspraak. Bel 06-20338040

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

FALKLAND speelt 3 en 4 oktober "SPEELGOED" en repareert daarom KNUFFELS tijdens UIT&ZO. Kom langs met je Knuffel voor een gratis knuffeldierendokter bezoek!

KLUSSEN op MAAT, daar is waar KLUSBEDRIJF PETER CRANDEL voor staat ! Voor info bel 06-20338040

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Gezelligste huiskamer voor
WEDSTRIJD BRIDGE


Op dinsdagavond hebben wij nog plaats voor nieuwe leden. Voor meer informatie zie www.heilooërbridgeclub.nl of bel het secretariaat 072-5334779.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BESTE SCHILDER &
STUKADOOR
voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com,. W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

ZORGEN om uw KIND op SCHOOL? Praktijk voor Remedial Teaching/Dyslexiepraktijk Klim-Op helpt! Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ondersteuning voor leerlingen met DYSLEXIE, ASS, ADD/ADHD. Bel of mail voor info.: 06-34207327. jkleiberg@hotmail.com.

TEKEN/SCHILDERLES 15x ocht/av.BEELDHOUWEN in was of speksteen.Nog plaatsen vrij van sept tm apr. Info: 0610585278 of trudykeyzer@gmail.com


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

FALKLAND repareert KNUFFELDIEREN tijdens UIT&ZO.Kom met je kapotte knuffel naar de Falkland stand op Uit&Zo.Gratis vakkundig en kindvriendelijk consult!

MONDHARMONICALES Kom voor meer informatie naar onze stand no 21 op de uitmarkt Heiloo Uit&Zo of neem contact met ons op 06 16163045

TENNISLES voor kids van 5 t/m 10 jaar. 18 weken les op vrijdag va okt. 2015, in Tenniscentrum Heiloo. Voor meer info mail info@toptennis.nl. Je hoeft geen lid te zijn van een tennisvereniging.

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling € 27,-. Tel 06 4175 5666, Ineke Zuiderwijk.

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Heide ROOSJE. Ga uit je HOLLE(tje) WEG

In de aanloop naar de voorstelling SPEELGOED repareert FALKLAND je KNUFFEL tijdens UIT&ZO.Kom met je kapotte of zieke vriendje naar de Falkland stand voor gratis behandeling.

Te koop,Nette gerenoveerde GARAGEBOX , gelegen aan het Zevenhuizen te Heiloo.Geen Electra aanwezig. Prijs 19000,- Info 06-53637559

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386