De Uitkijkpost

19 november 2014

De Uitkijkpost 19 november 2014


Doe mee met de Voedselbank inzamelactie aanstaande maandag!

Vrijwilligers van de Voedselbank verdelen de binnengekomen levensmiddelen in porties voor de klanten

HEILOO/REGIO – Stichting Voedselbank Alkmaar e.o. heeft uw hulp nodig! Een groeiend aantal klanten is noodgedwongen afhankelijk van de Voedselbank. Tegelijkertijd krijgt de Voedselbank aanzienlijk minder levensmiddelen -met name lang houdbare producten- door de vaste leveranciers (groothandel, detailhandel en fabrikanten) aangeleverd.

Aanstaande maandagavond (24 november) kan iedereen van 18.00 tot 20.00 uur op tal van inzamelpunten (kerken, scholen, bibliotheken) in Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden tassen met lang houdbare levensmiddelen inleveren voor de Voedselbank. In de advertentie elders in deze krant staan de inleverpunten vermeld.

De vorig jaar gehouden inzamelactie, waarbij de Voedselbank vroeg om gevulde tassen met saus, soep, peulvruchten en/of groenten in pot of blik, rijst, pasta, suiker, olie, lang houdbaar broodbeleg, koffie, thee, wasmiddel en dergelijke op vaste inzamelpunten in de regio in te leveren, was enorm geslaagd. De Voedselbank hoopt dan ook het succes van vorig jaar te evenaren! Dus als u komend weekend boodschappen doet, zet dan een aantal lang houdbare artikelen extra op uw boodschappenlijstje, bestemd voor de inzamelactie van de Voedselbank op aanstaande maandag. Anders dan vorig jaar worden dit jaar, in aanloop naar de inleverdag, geen plastic draagtassen huis-aan-huis verspreid. De Voedselbank vertrouwt erop dat u deze zelf in huis heeft.

Wilt u lid worden van 'Vrienden van de Voedselbank'? Voor minimaal € 15,- per jaar bent u al donateur. Stort uw bijdrage op NL06RABO 0116 6090 79 ten name van Stichting Voedselbank Alkmaar e.o., Pettemerstraat 39b, 1823 CW Alkmaar.

Jan en Ina Sengers als échte vrienden van Sinterklaas in het zonnetje gezet!

Jan en Ina Sengers hebben zich 13 jaar lang ingezet om de Sinterklaasintocht in Heiloo tot een groot feest te maken. Foto Carolien Breed

HEILOO - Een speciale delegatie Zwarte Pieten was na het aanmeren van de pakjesboot in Gouda met gezwinde spoed naar Heiloo gereden om aan burgemeester Hans Romeyn én aan Jan en Ina Sengers het 'Vriend van de Sint 2014'- keurmerk te overhandigen.

Het 'Vriend van de Sint' keurmerk is speciaal in het leven geroepen door het Sinterklaascomité om alle ondernemers van Heiloo te bedanken die zich elk jaar inzetten om de intocht van de Goedheiligman in Heiloo mogelijk te maken. Alle deelnemende ondernemers kunt u de komende weken herkennen aan de Keurmerkposter én natuurlijk de grote pot met strooigoed. Jan en Ina zijn er de afgelopen 13 jaar in geslaagd om, samen met een team van inmiddels ruim 120 vrijwilligers, de jaarlijkse intocht tot een niet meer weg te denken groots evenement voor jong en oud te maken. Een intocht én feest van Sinterklaas waarbij de ouderwetse Sinterklaas-gezelligheid voorop staat. Dit jaar is het laatste jaar dat zij bestuurlijk actief zijn voor de intocht en het feest van Sinterklaas in Heiloo. Jan en Ina hebben aangegeven meer tijd te willen besteden aan hun grote hobby; rondtrekken in hun camper. Daarom namens alle kleine én grote kinderen uit Heiloo; bedankt! Zaterdag 22 november zal de Sint in Heiloo zijn intocht maken. De start is om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis en loopt via het Loo-plein naar het Stations-centrum. Op het Stationsplein zal om 12.00 uur de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaatsvinden. Daarna gaat de optocht door naar de grote zaal van 'De Strandwal' waar om 13.00 uur voor alle kinderen een fantastisch feest van Sinterklaas zal losbarsten. Ga voor meer informatie én de kleurplaat naar www.sinterklaasintochtheiloo.nl

2 / 24

Rubriek – Tien vragen aan... John Hoetjes

Tien vragen aan ... John Hoetjes

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

(Beschrijf kort wie u bent: naam, leeftijd, partner, kinderen, beroep)

John Hoetjes (43), getrouwd met Wendy, zoon Finn (13) en dochter Lily (10), mede-eigenaar van bakkerij Zoon, www.broodzakelijk.nl in t Loo. Drummer van de band Jus en Mr. Dolfinn.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren op de Kerkelaan 60 in 1971 (in dezelfde kamer waar ook Piet Schouten het eerste licht zag) en daar ook opgegroeid.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Ik heb ooit met een platencontract in handen gestaan en champagne in het Kürhaus besteld, samen met de producer van de Golden Earring, John Sonneveld. Toen heb ik wel even gehoopt eindelijk van de muziek te kunnen leven.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Heb in m'n leven al een hoop , voor mij, interessante mensen mogen ontmoeten en heb geen specifieke voorkeur.

Als muzikant zou ik graag eens spelen met Jan Akkerman (regelmatig mee aan de bar gezeten bij café De Wit), Bill Wyman, Stevy Ray Vaughn, Huub van de Lubbe en Ellen ten Damme zingen, en dan Nelson Mandela als manager. Naderhand kunnen we dan een biertje drinken en het hebben over het leven (lijkt al erg op de huidige band 'JUS' live Music. By the way ; komende vrijdag te bewonderen bij Herberg Jan!

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Met inmiddels mijn zwager Lucas naar The Rolling Stones in Engeland, voor het eerst vliegen, in een hotel overnachten en vooraan staan in Wembley. Of toch: toen ik vijf was leerde ik drummen van mijn opa, op een plankje, met zware eikenhouten stokken. In de werkplaats van aannemersbedrijf Hoetjes op de Kennemerstraatweg.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

De golfbaan in de laagstaande zon, of de prachtig verlichte Cultuurkoepel.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Elke ochtend word ik vroeg wakker om de lekkerste broden van Heiloo te bakken. Dus dan is het leuk om een keer wakker gemaakt te worden om met goede vrienden een golftrip te maken naar een zonnig oord, bij voorkeur Curaçao.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Zorg dat je niet op je tachtigste spijt hebt van wat je niet hebt gedaan in je leven: doe het nu. Overdenking: heb je liever spijt van wat je wél hebt gedaan in je leven, of van wat je níet hebt gedaan?

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik ben toegetreden tot de Gentlemen's Club.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Wat me bezighoudt is dat de Ondernemersvisie van 2030 is gepresenteerd, terwijl er op dit moment winkeliers gedwongen zijn te stoppen met hun onderneming. Kan de Ondernemersvisie van 2030 ook op kortere termijn? Waar is de visie die ooit gemaakt is voor deze tijd en hoe wordt er gecontroleerd of de voornemens zijn uitgevoerd? Ik zou als burgemeester de huidige ondernemers tegemoet willen komen. De vele regels (trouwens ook bij W.M.O en A.W.B.Z ) en de wildgroei van kramen van buiten Heiloo; het draagt niet bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dat vind ik juist van belang, voor werkgelegenheid en om de bewoners van Heiloo diversiteit te kunnen blijven bieden in het winkelaanbod. En vaker met de bakker naar Telstar gaan!

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u:

Komend jaar bestaat Stichting Dolfinn tien jaar. Zijn er met dit lustrum nog extra activiteiten te verwachten?

Beste Huub, je begrijpt dat ik over de zeer speciale dingen die op stapel staan nog niets kan vertellen. Maar het wordt groots en spectaculair, zoals je mag verwachten van de enthousiaste vrijwilligers van Dolfinn. Er is een film in de maak van de Lizzy-serie van Heiloose schrijfster Suzanne Buis, die naar Curaçao is geweest om te schrijven over dolfijnentherapie. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar combineren met het lustrum van Stichting Dolfinn, aangezien we nauw betrokken zijn bij de productie van de film.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan (en waarom)…:

Pé Scholten, een betrokken Heiloóer, schat van een man , die z'n leven lang met mensen met een beperking heeft gewerkt, en Heiloo 'echt' kent.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Je staat bijna dagelijks met Finn op station Heiloo; worden jullie vaak herkend door passanten en machinisten, en wat vind je van de ov poortjes?

Garageverkoop Van Catsstraat

HEILOO - Op zaterdag 22 en zondag 23 november is er grote boedelverkoop op de Van Catsstraat 17 in Heiloo. Zaterdag kunt u terecht vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur. Te koop wordt aangeboden: keukengerei, serviesgoed, boeken, cd's, gereedschap, kunst en nog veel meer. Dat alles tegen zeer schappelijke prijzen! Tot ziens op 22 of 23 november.

Concert Sine Nomine in Cultuurkoepel

Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar voert op 23 november een a-capella concert uit in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Troost en verstilling in Cultuurkoepel

HEILOO - Het bekende kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar voert op 23 november om 15.00 uur een veelzijdig a-capella concert uit in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Voor dit concert heeft het koor voor een intiem programma gekozen dat gaat over verdriet, maar ook over troost. Componisten hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door deze thema's en daarmee een rijke bron van prachtige muziek achtergelaten. Uit deze bron put het koor bij dit concert met op muziek gezette Engelstalige en Duitse werken van componisten uit de Renaissance, Barok, Romantiek en uit de 20ste eeuw. Het koor zingt zonder begeleiding. Wel zijn er twee instrumentale intermezzo's door violiste Willemijn Bruins. Zij speelt onder andere samen met Paul Valk op piano, het ontroerend mooie Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt. Het concert begint met de vierstemmige Burial Service van Thomas Morley (1575 – 1603), die de begrafenisriten op muziek zette. Het schrijnende verdriet van koning David bij de dood van zijn zoon Absalom klinkt in Thomas Weelkes' (1576 – 1623) When David heard en we horen de smeekbede Hear my prayer, o Lord van Henry Purcell (1659 – 1695). Herbert Howells schreef in 1936 het vier- tot achtstemmige troostrijke en hoopgevende Requiem. Een wat langer, verstild en subtiel werk van grote schoonheid. In 1606 eeuw componeerde de Duitse Leonhard Lechner dertien vierstemmige miniaturen met de titel Deutsche Sprüche von Leben und Tod, waarin de muziek de boodschap van de tekst nog eens onderstreept. Een tegenwicht voor de voorgaande stukken biedt de in 1892 geschreven Cantus Missae, beter bekend als Messe in Es van Josef Gabriel Rheinberger. Met dit sprankelende dubbelkorige werk eindigt het concert in een sfeer van levenslust en blijheid. Reserveren: www.sinenominealkmaar.nl of tel. 072-533 69 06.

Showhero Glazen Huis

Stichting Showhero zet op 19, 20 en 21 december in Alkmaar het 'Showhero Glazen Huis' neer, om geld op te halen voor Serious Request.

HEILOO - Over precies een maand is het zover. Stichting Showhero zet op 19, 20 en 21 december in Alkmaar het 'Showhero Glazen Huis' neer, om geld op te halen voor Serious Request. Maurice van der Poll en Lucas Bugter sluiten zichzelf 48 uur op achter glas. ,,Showhero organiseert evenementen, om mensen met een beperking een podium te geven om hun talenten te laten zien. Zij zijn op dat moment de grote sterren. We willen ze hiermee de dag van hun leven geven. Normaal gesproken zijn dit shows van één of twee uurtjes. In het Glazen Huis worden dit opeens achtenveertig uren. Spannend! Net als ander keren doen wij dit natuurlijk niet alleen. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen ons willen helpen. Ons vaste team vrijwilligers staat alweer te trappelen om mee te helpen, Stichting STAD ondersteunt ons al maanden lang en ook het Cultuur Café en de Bibliotheek in Alkmaar willen ons helpen waar ze kunnen. Ook Alkmaar Centraal speelt een belangrijke rol. Zij gaan live radio maken rondom dit evenement en zullen tevens een livestream verzorgen in het Glazen Huis. Big Brother is watching us, via www.showhero.nl. Afgelopen jaar hebben we fantastische dingen mogen neerzetten, maar dit voelt voor ons wel als iets heel speciaals. In augustus stonden we op Dolfinn Rocks en hebben we met Finn, die gek van treinen is, de langste menselijke trein gecreëerd. Zijn geluk kon niet op. In de 48 uur op het Canadaplein in Alkmaar hopen we nog veel meer van dit soort acties op te kunnen zetten. Met behulp van jullie! Zo willen we er met zijn allen een onvergetelijk weekend van maken. We streven ons doel van de stichting na, staan met heel Alkmaar en omstreken in verbinding en tegelijkertijd gaan we zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor Serious Request. Op 19 december starten we om 16.00 uur met een mooie X-Mas Run waar iedereen aan mee kan doen door mee te lopen en sponsorgeld op te halen bij vrienden, familie, kennissen en buren. Verder komen er bands, singer/songwriters en DJ's langs om het helemaal af te maken. En natuurlijk gaan de deelnemers zelf optreden. Want talent, dat hebben ze zeker!"

Bibliotheek/Muziekschool

Vorige week werd bij alle bewoners van Heiloo een brief van de Gemeente bezorgd, waar in de eerste alinea staat: 'Ook na 1 januari zal iedereen die echt zorg nodig heeft, geholpen worden'. Gelukkig, zo moet het ook. Maar er staat niet voor niets: die echt zorg nodig heeft. Er werden 5000 handtekeningen verzameld voor de bibliotheek; een kwart van de bevolking dus. En toch zullen daar twee mensen worden ontslagen en de voorzieningen worden beperkt omdat er aan de subsidieregeling niets kon worden veranderd. Wij hebben tegenwoordig rechten. Daar heb je recht op, hoor je dan. Zelf (81) kan ik mogelijk bij de gemeente ook van alles aanvragen, maar hebben wij niet in de eerste plaats de plicht voor onszelf te zorgen als dat kan. Ik weet wel, 'iedereen die alles heeft opgemaakt, krijgt het ook', hoor ik al zeggen. Maar dat is toch zijn verantwoordelijkheid? Vroeger heette het 'steun trekken', nu hebben wij daar mooie woorden voor. Als iedereen die zijn eigen broek kan ophouden dat nu ook eens deed en niet alleen aan rechten denkt (de goeden niet te na gesproken) dan zou er in dit dorp toch wel 50.000 Euro kunnen worden bespaard ten behoeve van bibliotheek en muziekschool?! Dan kunnen die kinderen waarvan de ouders het echt niet kunnen missen toch ook naar de muziekschool blijven gaan. Mijn leven lang heb ik meebetaald aan de voorzieningen die nu beschikbaar zijn en wie dat nodig heeft, gun ik het van ganser harte, maar daarvan onnodig gebruik maken (om geen misbruik te zeggen), dat is waar heel mijn rechtvaardigheidsgevoel tegen in opstand komt. Wie de schoen past, trekke hem aan.
Anna de Goederen

Vliegtuigoverlast

De laatste maanden is de overlast van vliegtuigen boven Heiloo enorm toegenomen. Waar voorheen een paar keer per week een vliegtuig over Heiloo vloog, is het inmiddels zo dat Heiloo de vaste aanvliegroute is naar de Polderbaan. Elke ochtend begint het om 07.00 uur en komen de vliegtuigen over, de hele dag door. Dat ze over Heiloo vliegen is op zich niet het probleem, mede ook gezien het economische belang van Schiphol in de regio en omdat iedereen zelf ook wel eens vliegt. Wat wel een probleem is dat ze op 600 meter hoogte vliegen, terwijl ze nog ver vanaf Schiphol zitten. Vanwege "veiligheidsredenen" vliegen de vliegtuigen vanaf de Noordzee al op 600 meter aan richting de Polderbaan en maken de "draai" afhankelijk van de drukte boven Castricum, Heiloo of Limmen. Inmiddels is het zo dat ze meer en meer boven Heiloo draaien, maar ze zitten ook al boven Alkmaar, Bergen en Schoorl op 600 meter hoogte. Ze vliegen al vanaf IJmuiden kilometers op deze hoogte en moeten gas bijgeven boven de dorpen waar ze de bocht maken om niet lager te komen zitten. Daarna vliegen ze nog kilometers op dezelfde hoogte verder boven de A9 om vervolgens pas ter hoogte van Beverwijk te gaan dalen. Kortom, onzinnig om boven Heiloo (en Alkmaar/ Bergen/ etc.) al zo laag te vliegen. Dat geeft extra overlast en is helemaal niet nodig. Inmiddels is de gemeente druk bezig via diverse overlegorganen om hier wat te doen. Ook als inwoner kunt u wat doen. Heeft u last van de vliegtuigen, ga dan naar www.bezoekbas.nl (bewoners aanspreekpunt Schiphol; BAS), registreer u zelf en laat een klacht achter op het moment/ tijdstip dat u last van vliegtuigen heeft. Het aantal klachten in Heiloo stijgt (wat te zien is in de rapportages van BAS) en dat helpt weer in de gesprekken die gemeente voert met deze overlegorganen. Echter, het aantal klachten stijgt wel, maar het zou enorm schelen als het aantal klagers ook zou stijgen. Op die manier worden we meer een meer serieus genomen door al deze instanties. Het is een kwestie van de lange adem, want het helpt pas als we elke keer dat er overlast is, gedurende een lange tijd, blijven klagen. Kortom, stoort u zich er ook aan dat de vliegtuigen zo laag overkomen, laat een klacht achter elke keer dat u zich stoort op www.bezoekbas.nl. Michiel Ullers, Michiel.ullers@quicknet.nl

MoFysio

Foto Carolien Breed

Jesper Beeldman, Nicolaas Beetsweg 94, 1851 CD, tel. 06-53927636, www.mofysio.nl, e-mail: info@mofysio.nl.

HEILOO – Al tijdens zijn studie ondervond fysiotherapeut Jesper Beeldman dat bij revalidatie -bijvoorbeeld na een blessure of been- of heupfractuur- de vervolgbehandeling in een praktijk voor een bepaalde groep ouderen niet altijd de beste oplossing is. Jesper heeft er een scriptie over geschreven. ,,Voor sommige ouderen en/of chronisch zieken is therapie thuis de enige mogelijkheid. Weer anderen vinden het lastig om een paar keer per week vervoer te regelen. Het legt in hun ogen extra beslag op de mantelzorgers. Of het in- en uitstappen van de auto gaat niet altijd even makkelijk. Bovendien kunnen problemen, die zich voordoen in de thuissituatie, bij de behandeling in een vaste praktijk niet zomaar worden nagebootst. Bewegingen in en om huis zijn vaak net ietsje anders dan waarop in de therapie in een praktijk of revalidatiecentrum geoefend kan worden. Voor sommige ouderen is een thuisbehandeling dan ook beter; in hun eigen vertrouwde omgeving. Bij iemand thuis is goed zichtbaar, waar zich problemen voordoen; daar kan de behandeling gericht op worden afgestemd."

Fysiotherapie aan huis wordt weliswaar door 'vaste' fysiotherapiepraktijken geboden, maar vaak blijft er weinig tijd over voor daadwerkelijke behandeling. ,,Voor een behandeling aan huis wordt doorgaans dertig minuten uitgetrokken. Dat is inclusief aankomst, de klant begroeten en indien nodig even geruststellen." Jesper heeft onderzocht of en hoe dit anders kan. Een thuisbehandeling op maat met volop tijd en aandacht voor de klant, zodanig dat kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geboden; hetzelfde niveau als in een praktijk.

Hij heeft dit concept verder uitgewerkt. Vooruitlopend op het nieuwe overheidsbeleid waarbij ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen, is hij na zijn studie met MoFysio gestart. Jesper is daarmee één van de eersten met een mobiele fysiotherapiepraktijk in Nederland. Met zijn goed uitgeruste mobiele FysioBus, waarin hij hoogwaardige (oefen)materialen bij de hand heeft om de klant op locatie van de juiste therapie te voorzien, legt hij huisbezoeken af. Omdat hij contractvrij werkt is hij vrij in de uitvoering van zijn werk en kan hij meer tijd uittrekken voor de klant. Jesper werkt in blokken van veertig minuten. Afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering van de klant wordt therapie geheel of gedeeltelijk vergoed. MoFysio is BIG-geregistreerd en aangesloten bij het centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Een kennismakingsgesprek, al dan niet na verwijzing van een specialist, is gratis en vrijblijvend. In samenwerking met Stichting Welzijn Heiloo houdt MoFysio iedere maandagochtend van 08.30 tot 12.00 uur inloopspreekuur in Het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Hier kan men terecht voor vragen, informatie en/of een behandeling. Maar even bellen voor een afspraak aan huis kan natuurlijk ook!

Keer op Keer 'Opsteker'

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt elke maand een Opsteker aan een persoon die zich belangeloos inzet voor een medemens, vereniging, of stichting. Elke maand wordt een ingediend verzoek door Keer op Keer gekozen en verblijd met een opsteker van €200,-. De opsteker van de maand november gaat naar het koor Note Book in Heiloo voor de aanschaf van materiaal.

Collecteweek Leger des Heils in Heiloo

HEILOO - Vrijwilligers van het Leger des Heils collecteren tussen 24 tot en met 29 november in Heiloo. De opbrengst is bestemd voor het buurtwerk, waarmee het Leger op een bijzondere wijze maandelijks 1.500 mensen in buurten bijeen brengt tijdens inloopochtenden of -middagen. In strijd tegen eenzaamheid en sociale uitsluiting.

Groei & Bloei Kerstschikking

HEILOO - De kerstworkshop van Groei & Bloei is dit jaar in de week voor kerst. Net als vorig jaar wordt een royaal kerststuk gemaakt; een tafelstuk ditmaal. Behalve met kerstgroen wordt ook met verse bloemen en kerstballen en leisteen gewerkt. Mocht u het stuk van vorig jaar op het tafeltje willen maken, laat het dan even weten. Datum 18 december, 's middags 13.45 uur en 's avonds 19.45 uur. 19 december 's middags 13.45 uur. Locatie: Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo. Kosten: leden € 29.50 niet leden betalen € 37.50. Alle materialen zijn inbegrepen. Opgeven: vòòr 22 november in verband met het bestellen van de ondergrond, benzdocter@hotmail.com of tel. 06-50123521. Er is op 18 december beperkt plaats in verband met de beschikbaarheid van de zalen.

Openbare lezing Heiloo Energie

HEILOO - Heiloo Energie houdt op 20 november in cultureel centrum De Strandwal, aanvang: 19.30 uur, een openbare lezing over energieneutrale totaaloplossing voor een typisch Hollands rijtjeshuis én CV-in balans. Te gast zijn: Josien Kruizinga van TU-Delft . TU-Delft- studenten hebben een rijtjeshuis uit de jaren '60 energie-neutraal gemaakt. Deze Prêt-à-Loger is in Versailles, in een soort Olympische Spelen voor duurzaamheid, derde van de wereld geworden (Japan werd eerste). Tijdens deze lezing is ook Energie Service Noord-West aanwezig, die een ander specialisme belicht: cv duurzaam afstellen. Beide lezingen zullen vragen opwerpen en het publiek kan interactief meedoen.

Ha-Ka International wint FD Gazellen award

HEILOO - Ha- Ka International B.V. uit Heiloo, fabrikant van Hefkussens, heeft een FD Gazellen Award gewonnen. Het Financieel Dagblad geeft al vele jaren deze awards aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Dit maal waren er 331 ondernemingen in Nederland die in de afgelopen drie jaar een doorlopende omzetgroei van minimaal 20% behaalden. Met een totale omzetgroei van 80% was Ha-Ka International een van de 46 bedrijven die in de categorie 'Kleine ondernemingen, omzet tot 2 Miljoen' kans maakte op de gouden Gazelle. Deze prijs ging echter naar Aeves uit Bussum, die een nog grotere groei heeft doorgemaakt. Ha-Ka International exporteert haar producten naar Duitsland, Oostenrijk, China, Japan, België, Zwitserland, Italië, Engeland en Denemarken. Producten die worden gefabriceerd in samenwerking met sociale werkplaatsen in Nederland en Duitsland.

Rode Kruis Heiloo

HEILOO - De afdeling Heiloo van het Rode Kruis is gevestigd op het Slimpad 16c in Heiloo. Het telefoonnummer waarop het Rode Kruis bereikbaar zijn, is onlangs gewijzigd. Het nieuwe telefoonnummer is tel. 06-23627235. Op dit telefoonnummer kunt u terecht voor: de telefooncirkels van het Rode Kruis; Sociale activiteiten (Welfare); Bijzondere vakanties; Eten en Ontmoeten; EHBO-cursussen, Noodhulp en Evenementenhulp. Bij geen gehoor kunt u uiteraard dee voicemail inspreken, of mailen via: rodekruisheiloo@gmail.com.

Workshop Lifehacking in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Bibliotheek Heiloo houdt op maandag 24 november om 20.00 uur in de bibliotheek een workshop rond het actuele onderwerp Lifehacking, gegeven door Edo Postma. Dankzij internet, digitale tools en apps hebben we een breed scala aan handige hulpmiddelen tot onze beschikking gekregen, waarmee we onze menselijke chaos beter kunnen structureren. Het slim combineren van dit soort tools noemen we lifehacking. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Edo Postma over het efficiënt gebruiken van je mail en agenda en laat hij tal van handige digitale hulpmiddelen en apps zien. Toegangskaarten voor deze avond zijn € 7,50 (€ 10,00 voor niet-leden Bibliotheek Heiloo) verkrijgbaar bij Bibliotheek Heiloo. Reserveren kan bij de klantenservice van de bibliotheek en is ook mogelijk via www.bibliotheekheiloo.nl of tel. 072-5330670.

Hollanders kapstok voor Spinvis

De Hollanders, te zien op zondag 23 november in De Beun, kregen lovende recensies in Volkskrant en NRC.

HEILOO - Zondag 23 november treden De Hollanders weer op in Heiloo. Met 'mooie, realistische dialogen', aldus de Volkskrant. En 'het verhaal is slechts een kapstok voor Spinvis' fraai tastende tekst,' schreef de NRC. 'Vederlicht dartelen' langs thema's als liefde, dood en vergeving. En natuurlijk veel muziek van Spinvis. Na afloop gaan de acteurs, onder wie Heilooënaar Thijs Prein, natuurlijk weer graag met u in discussie. Toegang € 15,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Vrienden van de Beun, www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, het Trefpunt, de bibliotheek in Heiloo en in het theater.

Gezellige Brocantemarkt bij Dorcas

HEILOO - Donderdag 20 en zaterdag 22 november is bij de Dorcas winkel Heiloo een speciale verkoop van schilderijen en brocante. Schilderijen, tekeningen en aquarellen, litho's en etsen van bekende en onbekende schilders worden tegen aantrekkelijke prijzen te koop aangeboden. U vindt werk onder andere uit de omgeving van de Haagse en Larense school. Veel schilderijen zijn schoongemaakt, gevernist en opnieuw smaakvol ingelijst. Er is een grote collectie aardewerk en Gouds plateel, van Flora, Delft, Westraven, Adco, Fris, Zaalberg, Mobach, Chinees en Japans en anderen. Leuke cadeaus zijn te vinden bij de brocante. Kom gezellig snuffelen en je vindt zeker iets leuks. Alle artikelen zijn Dorcas ter beschikking gesteld, de opbrengsten zijn bestemd om de allerarmste mensen in de wereld te helpen. Dit jaar heeft Dorcas de volgende doelen geselecteerd: water en hygiëne in Tanzania en Ethiopië, drinkwater en hygiëne voor de Masai in Kenia, adopties van studenten, kinderen en granny's. De winkel van Dorcas vindt u aan de Kennemerstraatweg 93-95 in Heiloo; u kunt parkeren aan achterzijde bij winkelcentrum. Open op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00-15.00 uur. De Dorcasvrijwilligers zien u graag op 20 of 22 november in de winkel.

Adventsconcert in de Ter Coulsterkerk

HEILOO - Zondagmiddag 30 november om 14.30 uur wordt er in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 te Heiloo weer het Adventsconcert gegeven door het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor onder leiding van Martin Mans. De sopraan Karin ten Cate uit Heiloo verleent haar medewerking. Als gast is uitgenodigd de bekende pianist Jan Lenselink, en het orgel wordt bespeeld door Dirk Out. De entree bedraagt €10,-. Toegangskaarten reserveren: tel. 072-5332703, 072-5323241 of donderdagmorgen 27 november, van 10.00 tot 12.00 uur in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 Heiloo.

Pietenvoorstelling Pancratius en Forento

Het stuk is vrolijk en spannend en zeker niet eng.

HEILOO – De toneelgroepen van Pancratius en Forento spelen ook dit jaar het pietentoneelstuk. In Heiloo op 22 november (De Beun, aanvang 15.00 uur) en in Limmen op 30 november (de Burgerij, aanvang 15.00 uur). Het stuk is vrolijk en spannend maar zeker niet eng. De spelers hebben er plezier in. Spelers dit jaar zijn: Lara Molenkamp, Marit Droog, Naomi Verdonk, Susanne van de Ven en Bart van Wonderen. Zij worden ondersteund door diverse aankomende artiesten. Entree €2,-. In Limmen €3,-.

Cantate-uur in Witte Kerk Heiloo

HEILOO - Op zondagmiddag 23 november wordt er om 16.00 uur in de Witte Kerk, Heerenweg 32 te Heiloo, weer een cantate-uur gehouden. Daarin zal worden uitgevoerd Bach's cantate BWV 115 getiteld: 'Mache dich, mein geist, bereit'. Het thema van 'de afrekening' uit de gelijkenis in Mattheus 18 is voor Bach aanleiding om in deze cantate de spanning tussen 'waakzaam zijn' en 'slapen' muzikaal krachtig vorm te geven. De cantate zal worden uitgevoerd door het Collegium Vocale Camerata en solisten, onder leiding van Gerard Leegwater. Liturg in deze dienst is Floor van der Wind.

Rond de waterput reist terug naar kindertijd

HEILOO - Woensdag 26 november 20.00 uur speelt de muziek - en poëziegroep 'Achterom' in de Ter Coulsterkerk liedjes en versjes uit de kindertijd. Het onderwerp die avond is het kind, de kindertijd en het groter worden. En zo kwam spelenderwijs het programma '..... wat jij niet ziet, en het is .....' tot stand. Kosten: collecte bij de uitgang.

Lezing 'Verantwoordelijke pubers thuis'

HEILOO - Op 27 november 19.30 uur brengt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Heiloo in samenwerking met het PCC Heiloo de gratis lezing 'Verantwoordelijke pubers thuis'. Tijdens deze lezing komen diverse vaardigheden aan bod om pubers te helpen op te groeien tot verantwoordelijke jonge volwassenen. De lezing vindt plaats in PCC Heiloo, De Dors 2 in Heiloo. Opvoeders/ouders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of tel. 088-0100557.

Spectaculaire uilenshow op De Zuidwester

Martin 'de uilenman' had een Siberische oehoe en een kleinere Afrikaanse oehoe meegenomen.

HEILOO - Sam van der Kolk van obs De Zuidwester had vorige week voor zijn groep 3a een spectaculair bezoek van Martin 'de uilenman' geregeld. Martin had een Siberische oehoe en een kleinere Afrikaanse oehoe meegenomen in de klas. Nadat hij van alles over de uilen verteld had, mochten de kinderen -met een speciale handschoen aan- een uil op hun arm nemen. De uil vloog van arm tot arm.

Lombok en Bali

HEILOO - Zaterdag 22 november 20.00 uur heeft het Nivon Heiloo Gea en Harry Zuiderent uitgenodigd om hun reisverhaal te vertellen in het Trefpunt. De reis naar Lombok en Bali, met vier personen, werd met een privébusje, gemaakt. Bijdrage: nivonlid € 4,00, anderen € 5,00. Opgaven (graag vooraf) tel. 072-5333127 of info@nivonheiloo.nl.

Expositie vondsten buitenplaats De Vrieswijk in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Stichting Regionale Archeologie Baduhenna exposeert tijdens de maand november een aantal vondsten van de 18e-eeuwse buitenplaats De Vrieswijk in Bibliotheek Heiloo. De archeologische kroniek van Holland maakt in 1996 melding van een voor Heiloo belangrijke archeologische ontdekking: 'De heer A.J.H. Haverman, amateur-archeoloog en woonachtig aan het Zevenhuizen, trof bij renovatie van zijn tuin enige muren en een tweetal beerputten aan. In 1973 had de achterbuurman ook al funderingen en een waterkelder in zijn achtertuin aangetroffen. Uit historisch onderzoek blijkt dat het hier om de buitenplaats De Vrieswijk gaat, waarvan de exacte locatie niet bekend was en welke werd verward met het huis Egelenburg. De Vrieswijk was een verblijfplaats voor beter gesitueerden, zoals de voormalige burgemeester van Hoorn, Hercules de Vries (1667-1717).' Meer informatie is te vinden op de website: www.baduhenna.nl.

Sfeervolle officiële opening PCC Heiloo

Burgemeester Hans Romeyn verrichtte de openingshandeling; hij nipte het dikke rode lint door.

HEILOO - Het spiksplinternieuwe schoolgebouw van PCC Heiloo werd op vrijdag 14 november officieel in gebruik genomen. Vanaf 14.30 uur vonden 120 genodigden hun weg naar de school aan De Dors in Heiloo, waar ze welkom werden geheten door vestigingsdirecteur Dick Ramler. Burgemeester Hans Romeyn verrichtte - na onder meer te zijn ingegaan op het belang van de school voor de gemeente - tenslotte de officiële openingshandeling; hij knipte het dikke rode lint door dat halverwege de nu al bij leerlingen zo populaire tribunetrap was gespannen. Daarmee gaf hij tevens het sein aan alle genodigden om het schoolgebouw zelf te gaan verkennen. Dat verkennen is op dinsdag 18 november ook mogelijk, van 19.00 tot 21.00 uur.

Dyslexietraining RID in Heiloo op de Willibrordschool

HEILOO - Basisschoolleerlingen uit Heiloo en omgeving kunnen vanaf nu terecht op de Willibrordschool in Heiloo voor dyslexie-behandelingen. Esther van den Berg (psycholoog)zal namens het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID) de behandelingen uitvoeren. Zij is hiervoor elke maandag op de Willlibrordschool aanwezig. Voor de kinderen in Heiloo betekent dit dat de dyslexie-zorg een stuk dichter bij huis wordt aangeboden dan voorheen. Een groot voordeel, want waardevolle onderwijstijd voor het kind gaat daardoor niet verloren. Ook scheelt het veel reistijd voor de ouders. In de opzet is er uiteraard veel ruimte voor overleg tussen ouders en behandelaar en het vragen van advies. Ouders, IB-er, leerkracht en behandelaar kunnen hierdoor de zorg voor het kind nog beter op elkaar afstemmen. Niels Lover, directeur van de Willibordschool, en Bram Onrust van het RID zien de aanwezigheid van het RID in Heiloo als zeer waardevol. "Wij geloven dat het van groot belang is dat de kinderen zo min mogelijk uit het onderwijsproces worden gehaald, en anderzijds dat de zorg voor kinderen dichtbij is. Vandaar dat het RID en de Willibrordschool dit proces zijn gestart." Bezoek voor meer informatie de websites van het RID en de Willibrordschool: http://www.dyslexie.net/ en http://www.willibrord-school.nl/

Bewoners Heiloo onderhouden zelf het buurtpark

Buurtbewoners leren onderkomens te maken voor wezels, egels en broedplekken voor vogels zoals de winterkoning.

HEILOO - Zaterdag 22 november van 10.00 tot 13.00 uur is de eerste 'Buurt Natuurwerkdag' in het park tussen De Achtkant en de Spillaan in Heiloo. Buurtbewoners werken in hun park onder begeleiding en met gereedschap van Landschap Noord-Holland. Deze eerste dag, die in nauwe samenwerking met de gemeente Heiloo is voorbereid, vormt de opmaat voor een nauwere betrokkenheid van bewoners bij het groen in hun wijk. De vrijwilligers verzamelen om 10.00 uur in het parkje tegenover de Achtkant nummer 17. Er wordt gestart met koffie en uitleg over de werkzaamheden. Buurtbewoners leren onderkomens te maken voor wezels, egels en broedplekken voor vogels zoals de winterkoning. Door wat bomen weg te zagen komt er meer licht en groeiruimte voor de andere bomen en struiken. Wie de smaak te pakken heeft kan op zaterdag 7 februari 2015 een cursus volgen die voor alle inwoners van Heiloo wordt georganiseerd. Hier leert men een park zelfstandig te beheren om zo de belevingswaarde te vergroten. Men kan zich tijdens de werkdag van 22 november al opgeven voor deze cursus in 2015. Nadere informatie bij Jannie Kramer van Werkgroep De Achtkant, tel. 072-5896878 of Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland, tel. 06-33 33 32 20. Zie ook www.landschapnoordholland.nl/vrijwilligers.

Opening ViVa! la Vie Uitbureau's in Heiloo

HEILOO - Maandag 17 en dinsdag 18 november opent ViVa! Zorggroep op de locaties Overkerck en De Loet het ViVa! La Vie Uitbureau. (Wijk)bewoners kunnen tot 1 januari 2015 gratis deelnemen aan diverse activiteiten. Hierna zal er voor activiteiten een bijdrage gevraagd worden. Met het Uitbureau voorziet ViVa! Zorggroep in de behoefte van ouderen om te blijven deelnemen aan de maatschappij door middel van allerlei welzijnactiviteiten. Van groepsuitstapjes tot individuele begeleiding, van Tai Chi, schilderen en kaarten maken tot een wandelvereniging, zwemmen of een fietstochtje op de duofiets. Het welzijnspakket biedt te veel om op te noemen! De Uitbureau medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar om, samen met u, uw eigen wensen op maat te realiseren. Wilt u meer informatie over de activiteiten kom gerust langs bij een van de Uitbureaus, proef de sfeer van een activiteit en laat u informeren over alle mogelijkheden. Ook kunt u op www.vivalavie.nl het aanbod bekijken. Uitbureau De Loet. Adres: De Omloop 22c, 1852 RJ Heiloo, tel. 088 – 9957725, uitbureaudeloet@vivazorggroep.nl. Uitbureau Overkerck, Stationsweg 92, 1852 LN Heiloo, tel. 088 – 9957675, uitbureauoverkerck@vivazorggroep.nl.

Luisterconcert Dick Raat

HEILOO - Donderdag 27 november brengt zanger/gitarist Dick Raat een luisterconcert in het sfeervolle Sierhuis minitheater in Heiloo. Een kleine, intieme setting maar groots in sfeer en beleving. In dit bijzondere theatertje, een creatie van kunstenaar John Breed, komt het concert 'Alles Puur' van Dick prachtig tot zijn recht. Het concert "bevat voornamelijk Nederlandstalige luisterliedjes over liefde, dromen, delen en durven. Nummers van bekende artiesten en cabaretiers zoals Marco Borsato, Stef Bos, Boudewijn de Groot , Claudia de Breij en Toon Hermans. Laat u maar heerlijk verrassen! Een solo-concert van Dick met zang, akoestische gitaren en een subtiele muzikale begeleiding… Alles Puur! Aanvang 2015 uur, entree € 12,50. Reserveren via: sylvia@sylviasierhuis.nl of tel. 06 – 538 299 27.

Tweede editie Fjoertoer Egmond

EGMOND - Op zaterdag 29 november is de tweede editie van de Fjoertoer Egmond. Met ruim 6500 wandelaars zet Le Champion opnieuw een groot wandelevenement op de kaart. De uitzending is tussen 17.20 en 17.50 uur live op tv en internet bij RTV NH.

De wandelroute voert onder andere langs één van de meest bijzonderste plekken: De Slotweg in Egmond aan den Hoef. De straatverlichting in het Middeleeuwse straatje gaat uit. Spectaculaire verlichting gaat aan. Lichtacts, vuurkorven en duizenden waxinelichtjes. Met een bijzondere rol voor de Slotkapel, de slotgracht en de vele figuranten in de straat zal de Slotweg net als vorig jaar een bijzondere straat zijn voor de wandelaars. Het is dan ook de enige straat waar zowel de 13, 19 en 25-kilometerroute doorheen gaat. De naam Fjoertoer is op Terschelling ontstaan. 'Toer', zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart en eindpunt van de Fjoertoer Terschelling. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het 'fjoer'. Egmond en Renesse hebben inmiddels een eigen Fjoertoer. De Egmond-editie was binnen een paar dagen uitverkocht.

Kezen in het Oosthonk

HEILOO - Wijkvereniging Plan Oost houdt vrijdagavond 21 november 20.00 uur een keez-avond. U kunt zich per koppel opgeven of alleen; in het laatste geval wordt voor een koppelmaat gezorgd. Opgeven kan via tel. 06-13420642 of tel. 06-55347071 of via e-mail: keezen-oosthonk@hotmail.com. Entree is €2,50 voor leden en €3,50 voor niet-leden.

Teddybeer diploma zwembad Loos

De jongste zwemmertjes gingen trots met het Teddybeer diploma naar huis.

HEILOO - Deze keer hebben de jongste kinderen van zwembad Loos laten zien hoeveel plezier ze al in het water beleven. Na afloop gingen ze moe en toch wel blij met het diploma naar huis. De geslaagden zijn: Chen Schurer, Jason Schrama, Alec Weel, Anne Fleur Vlieger, Julia van den Akker, Jip van den Bos, Sebastian Haasnoot, Caitlin Baxter, Stan de Boer en Wouter Madderom.

Samen sieraden maken

HEILOO - Donderdag 20 november van 09.30 -11.30 uur is er een sieraad-maak-ochtend in de Willibrordus Business Centrum op de Kennemerstraatweg 464, ruimte 1.03. Op deze ochtend neem je gewoon je eigen materialen mee! Kralen, draad, lint maar bijvoorbeeld ook te repareren sieraden en je schatkist met knopen. Je kunt hier sieraden maken, ideeën uitwisselen, nieuwe technieken van elkaar leren, elkaar inspireren en natuurlijk ook gezellig samen zijn. Er zijn kralen aanwezig, basismateriaal, professioneel gereedschap, inspiratieboeken en sieraden. De vergoeding is € 5,- per persoon (inclusief koffie, thee en iets lekkers). Kom je ook? Graag even aanmelden. Tel.: 06-81911554 of info@workshopwinkelnoordholland.nl.

Rijbewijskeuringen in Dorpshuis Hanswijk

EGMOND-BINNEN - Verloopt uw rijbewijs binnen een half jaar en heeft u een medische keuring nodig omdat u 75 jaar of ouder bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs B/E? Maak dan nu alvast een afspraak voor de rijbewijskeuring in Egmond aan den Hoef. De prijzen zijn inclusief BTW. Locatie: Dorpshuis Hanswijk. Hanswijk 1, 1934 CP Egmond aan den Hoef. Tarief: € 30,00 voor de 75+ B/E keuring, € 50,-- voor chauffeurs jonger dan 75 met C/D/E rijbewijs. Data: 13 december,25 december,7 januari en vervolgens eens per twee weken. Ook houders van een taxipas kunnen hier terecht; deze keuring kost € 50,-. Wilt u meer informatie over deze rijbewijskeuring, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het afsprakenbureau (van 09.00 tot 18.00 uur) tel. 0516-514574 of 06-14716543. Online afspraak maken: http://rijbewijskeuringen.wix.com/rijbewijskeuringen. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst bij de gemeente een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. De voorzijde van het formulier vult u alvast thuis in. Verder is het van belang om mee te nemen naar de keuring: uw rijbewijs, een klein beetje urine in een urinecontainertje en eventuele medicatie. Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd. Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Prins Tyl XIV kan het niet alleen

Gelukkig wist prins Tyl XIV, Erik Lamers, voor komend seizoen toch een groep enthousiaste mensen met een groot carnavalshart bij elkaar te krijgen

LIMMEN - Zaterdag 8 november was er de openingsavond van carnavalsvereniging de Uylenspieghels in Limmen. In de zaal van café de Lantaarn bleek dat prins Tyl XIV, Erik Lamers, er voor komend seizoen bijna alleen voor stond. Gelukkig wist hij voor komend seizoen toch een groep enthousiaste mensen met een groot carnavalshart bij elkaar te krijgen, die nog een maal alles uit de kast gaan halen en Gorteldonk een mooi seizoen gaan bezorgen. Zo bieden Ron Bolten, Martijn Stolte, David de Groot en Esther Beentjes een helpende hand. De eerst volgende activiteit van de Uylenspieghels is de KEEZ-avond in de Lantaarn op zaterdag 10 januari 2015.

Keezavond bij V.V. Limmen

LIMMEN - Vrijdag 21 november is er een Keez-avondje in de kantine bij V.V. Limmen. Het wordt een geheel verzorgde avond. De koffie, drankjes, hapjes en prijzen zitten bij de prijs in. Voor deze gezellige avond is de entree is €20,- per persoon. De aanvang is 20.00 uur en opgeven kan per koppel via info@vvlimmen.nl of aan de bar in de kantine.

Intocht Sinterklaas Egmond-Binnen

Sint wordt in een mooie cabrio door het dorp gereden, met het fanfarekorps en drumband voorop.

EGMOND-BINNEN - Sinterklaas komt 23 november in Egmond-Binnen. Op zondagochtend om 11.00 uur maakt hij een rondrit door het dorp. Hij zal weer in een mooie cabrio door het dorp worden gereden, met het fanfarekorps en drumband voorop. Door de poort van de Abdij zal Sinterklaas de tocht beginnen aan het Vennewater. Na een ronde van ongeveer een half uur zal de optocht aankomen bij dorpshuis De Schulp. Het programma duurt circa drie kwartier, zodat de kleinste bezoekers ook kennis kunnen maken met de Goedheiligman. Mocht het regenen of te hard waaien dan gaat de optocht niet door en zal Sinterklaas samen met zijn Pieten alleen het dorpshuis bezoeken. Ook dan zal het een gezellig uurtje worden. Na afloop is er voor iedereen een traktatie.

Ladies Night Benedictushof

EGMOND-BINNEN - Op woensdag 26 november, aanvang 19.30 uur, vindt in Benedictushof de Ladies Night plaats. Aan het begin van de kerstperiode worden de deuren één avond speciaal geopend voor alle vrouwen uit de omgeving van de abdij. U kunt op deze avond genieten van de kerstsfeer bij Benedictushof. In de winkel zijn de nieuwe kerstgroepen en kerstkaarsen te bewonderen. Het duo Xander & Irene verzorgt een swingend muzikaal kerstoptreden. U kunt op deze avond ook zelf aan de slag, met een workshop kerstkransen maken (€ 25,-) of kaarsen decoreren (€ 10,-). Voor de avond zelf hoeft u zich niet op te geven. Voor de workshops wel, uiterlijk 19 november, graag per e-mail naar info@benedictushof.nl.

Ledenavond K.V.G in het teken van de Voedselbank

LIMMEN - De ledenavond van de K.V.G van 19 november staat in het teken van de Voedselbank. De avond, aanvang 20.00 uur in de Burgerij Dusseldorperweg 103, wordt verzorgd door de heer Schouten. Hij legt uit hoe de Voedselbank werkt. Het meenemen van een donatie voor de Voedselbank wordt zeer op prijs gesteld . Denk hier bij aan: houdbare producten als blikgroenten, pasta en zeepproducten. Introducees zijn ook welkom.

Amak wandelt

AKERSLOOT - Zondag 23 november is er weer een wandeling. De St. Nicolaas wandeltocht in Schoorl is 15 kilometer lang. Vertrek vanaf 09.00 uur vanaf het kruispunt Mozartlaan / hoek Raadhuisweg in Akersloot. Voor inlichtingen: Tinie Krom tel. 0251-312815 of Kees Deijlen tel. 0251-310715.

Verstillende wandeling Adbij

EGMOND-BINNEN - Op vrijdag 21 november 13.00 uur begeleidt Anky Floris vanuit Benedictushof bij de Abdij van Egmond een verstillende wandeling in de duinen. Voor meer informatie en aanmelden: www.benedictushof.nl.

Ouderenochtend en Visserijdag

EGMOND AAN ZEE - Woensdag 26 november staat de ochtend in het teken van de Visserijdag en zullen beelden worden getoond van deze dag. De koffie staat klaar om 10 uur. U bent welkom in 'het Gebouw' aan de Trompstraat 2 te Egmond aan Zee.

Ledenvergadering GDB

LIMMEN - Op maandag 24 november houdt Gemeente- en Dorpsbelang (GDB) haar Algemene Ledenvergadering in 'Ons Huis' naast de protestantse kerk aan de Zuidkerkenlaan in Limmen. Aanvang is 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Tentoonstelling in De Kapberg

Keramiek van Dien Jorien Geerstma

EGMOND - Galerie De Kapberg sluit het seizoen af met prachtig werk van onder meer Cees Broersen (1939). Hij is al meer dan veertig jaar actief bij de galerie en is inmiddels 75 jaar geworden. Zijn onderwerpen zijn de plaatsen waar hij geweest is en die op de een of andere manier indruk op hem gemaakt hebben. Egmond is beslist aanwezig. Zijn technieken zijn olieverf, acryl, aquarel en tekenen.

Dien Jorien Geertsma (1950) laat keramiek zien. Zij werkt met verschillende thema's, en altijd gaat het om unica. De ruimtelijke 'Stillevens' nemen een loopje met de werkelijkheid. De voorwerpen, afgeleid van alledaagse gebruiksvoorwerpen, zijn geen van alle functioneel. Judith Broersen maakt sieraden. Ze beschouwt haar sieraden als wezens, die herinneringen oproepen aan oertijden. De materialen zijn wol, zijdedraad, zilverdraad, kraal en knoop. De tentoonstelling is te zien van 14 november tot en met 14 december op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Galerie De Kapberg, Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De tentoonstelling wordt op zondag 16 november om 15.00 uur geopend. Zie ook: www. galeriedekapberg.nl.

Intocht Sinterklaas in Egmond aan den Hoef

Aansluitend aan de optocht is er in Dorpshuis Hanswijk een feestprogramma met Sint en zijn Pieten.

EGMOND AAN DEN HOEF – Sinterklaas komt op zondag 23 november in Egmond aan de Hoef. Natuurlijk begeleiden de fanfare van Lamoraal en de Ponyclub Egmond hen weer bij de optocht. De start van de optocht is om 14.15 uur bij de Jozefschool en gaat dan via de Marijkelaan naar de Irenelaan, daarna rechtsaf door de Bernardlaan en weer rechtsaf de Beatrixlaan op. Daarna linksaf via de Herenweg door het centrum van Egmond aan den Hoef en linksaf de Julianaweg in. Zo rond kwart voor drie zal de Sint dan bij Dorpshuis Hanswijk aan komen. Aansluitend aan de optocht is er vanaf 15.00 uur in Dorpshuis Hanswijk een feestprogramma met Sint en zijn Pieten. Dit programma is speciaal bedoeld voor alle jonge kinderen tot en met groep 5 van Egmond aan den Hoef. In de zaal is beperkt zitplaats voor begeleidende ouders. Verder mogen in verband met de veiligheid kinderwagens of buggy's niet in de zaal. U kunt deze in een aparte zaal van het Dorpshuis stallen. Bij slecht weer vervalt de optocht. Het feestprogramma in het Dorpshuis gaat onafhankelijk van de weersomstandigheden door. Zaal open iets voor 15.00 uur.

Start jubileumjaar Harmonie Excelsior

Harmonie Excelsior zorgt op zaterdag 22 november in d'Enterij voor een muziekspektakel.

LIMMEN- Zaterdag is de start van het jubileumjaar 2015 van Harmonie Excelsior waarin dit orkest haar 90-jarig bestaan viert. De muziekvereniging heeft al bij eerdere jubilea in 1995, 2000 en 2005 voor fantastische avonden gezorgd, die bol stonden van klassieke werken gecombineerd met popmuziek. Op zaterdag 22 november is in d'Enterij wederom zo'n muziekspektakel: de AH Limmen Music Night!

Dit in samenwerking met de band KiNK, het koor de Limbeats en Slagwerkgroep Excelsior, ondersteund door vrijwilligers en een team van licht en geluidsmensen. Deze unieke combinatie staat garant voor een fantastische en onvergetelijke avond. Bij de keuze voor de muziek is er rekening mee gehouden dat er voor elk wat wils is. Klassiekers als 'Carmen van Bizet', filmmuziek in de vorm van 'The Pirates of the Caribbean', maar ook popmuziek van Pink en Bruno Mars en muziek om op volop bij mee te zingen en dansen. Kaarten à 15 euro verkrijgbaar bij Albert Heijn Limmen of bij één van de leden van Harmonie Excelsior. Aanvang 20.30 uur (de zaal is eerder open).

16 / 24

Judoka's van Groefsema op N-H Kampioenschappen

HEILOO - Afgelopen zondag waren de Noord-Hollandse Kampioenschappen Judo onder de 12 jaar in Beverwijk. Judoclub Groefsema deed mee met twee judoka's, David Bakker in de klasse -27kg en Luuk Zijp in de klasse -46kg. Drie weken geleden heeft zowel Luuk als David zich via de afdelingskampioenschappen geplaatst voor het Noord-Hollandse kampioenschap. David Bakker, die helaas zijn eerste partij verloor, kwam in de verliezersronde sterk terug door een aantal partijen achter elkaar te winnen. Om het brons moest hij jammer genoeg zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Luuk Zijp verloor eveneens de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen. In de verliezersronde won Luuk een aantal spannende partijen. Om het brons stond hij tegen dezelfde tegenstander als op de Afdelingskampioenschappen. Toen werd er een keer gewonnen en verloren. Deze keer was de winst voor de tegenstander van Luuk. Voor Luuk dus net als David ook een vijfde plaats.

Dames Terriërs riant op koers naar titel

HEILOO - Halverwege de competitie staat De Terriërs Dames 1 met 22 punten uit elf wedstrijden bovenaan in de Overgangsklasse B, op de voet gevolgd door HGC (21), HIC en Tilburg (beide 20 punten). Onder de nieuwe, ervaren coach Jeroen Visser, als opvolger van 'good old' Jisse Waasdorp, zijn (na de overstap van Daphne en Denise Admiraal naar hoofdklasser HDM) de nieuwkomers uit de eigen jeugd, Bianca Karels, Kim van der Laken en Fleur Wijffels, probleemloos in het team ingebouwd. De voor dit seizoen nieuwe spelopvatting van De Terriërs onderscheidt zich door attractief, 'fris en fruitig' hockey met de nadruk op aanvallend spel: pass-tempo, veel spelverleggingen en roulatie in posities. Daar komt bij dat de dames zichtbaar weer plezier in het spel hebben. Aanstaande zondag wacht de belangrijke topper tegen Tilburg, om 12.45 uur in sportpark 't Vennewater. U bent allen van harte welkom, al is het maar om een beker warme chocolademelk te nuttigen. De toegang is gratis.

Bronzen plak voor Karen Stevenson

De bronzen medaille winnares samen met haar coach Bas Meerveld. Foto Fred Stevenson

HEILOO - Dat de Heilooër judoka Karen Stevenson op het EK tot 23 jaar in het Poolse Wroclaw tot het podium kon komen, was geen geheim. Het blijft echter een sport waarbij de marges klein zijn. Na de loting bleek dat de lerares van Dojo 't Loo aan de zware kant van de poule tot 78 kilogram zat. Na een vrijloot stond in de tweede ronde de kersverse Europees kampioen tot 21 jaar Turchyn uit Oekraïne tegenover Karen op de mat. In een felle partij wist Karen met een prachtige lage kata guruma een wazari te scoren. Daarna werd het nog even spannend toen Karen tegen het slot in een houdgreep belandde. Gelukkig kon ze hier uit draaien en was de eerste horde genomen. In de halve finale was de als eerste geplaatste Ziech uit Duitsland de tegenstandster. In deze partij kwam Karen niet goed aan haar eigen judo toe en werd ze de verdediging ingedrongen hetgeen uiteindelijk in een ippon tegen resulteerde. In de herkansing tegen de Duitse Branser wist Karen goed door te gaan op de grond en via een armklem haar opponent tot afkloppen te dwingen. Hiermee was een fraaie bronzen plak veilig gesteld.

Beide teams GTH door naar NK trampolinespringen teams

V.l.n.r. achter: Mila, Silke, Milenka & Raquel. V.l.n.r. voor: Brechtje, Elise, Feliene & Celine.

HEILOO - Zaterdag 15 november kwamen beide ploegen van GTH in Heerhugowaard in actie op de derde plaatsingswedstrijd trampolinespringen voor teams. Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden goede resultaten behaald; de meiden gingen voor een plaatsing voor het NK. Team E1 begon met een mooi rondje verplichte oefeningen; Elise Ten Bruggencate sprong haar oefening netjes uit. De meiden hadden de smaak te pakken en sprongen de oefeningen prima uit, zo behaalde Brechtje van Haneghem een 21.1 voor haar mooie eerste keuze oefening. Zowel Silke Dekker als Celine Tieman sprongen de tweede keuze oefening super strak! Ook team E2 sprong de wedstrijd, Raquel Schouten startte met een sterke verplichte oefening, tijdens de ronde van de eerste keuze oefening wist Milenka Hoorn een super score neer te zetten; 24.1! Ook dit team sprong de wedstrijd lekker uit, zowel Feliene Warmenhoven(22.0) als Mila Dekker(21.8) sloten de wedstrijd af met een keurige tweede keuze oefening. Met de resultaten van de drie plaatsingswedstrijden bij elkaar hebben beide teams zich geplaatst voor het NK op 13 december in Oss. Voor meer informatie: www.gth-heiloo.nl

Heiloo krijgt weer een SportGala

HEILOO - Op 17 januari zal Fletcher Hotel Heiloo het toneel vormen voor het SportGala Heiloo 2014. Dorpsgenoten die in 2014 een sportieve prestatie hebben neergezet, zullen in de spotlights worden geplaatst. Hierbij zal aandacht worden besteed aan topsport en breedtesport, jong en oud, sporters met een beperking en vrijwilligers die sporten in Heiloo mogelijk maken. Het belooft volgens de organiserende SportRaad weer een spetterende avond te worden voor en door Heiloo. Dat de sport leeft in Heiloo blijkt wekelijks uit de berichten in Uitkijkpost en andere media. De SportRaad is dan ook blij dat de jonge traditie van het SportGala voortgezet kan worden. Naast de verkiezingen wordt het een avond waarop sportief Heiloo elkaar kan ontmoeten. Verenigingen worden opgeroepen hun kandidaten voor de sportverkiezingen aan te melden, maar ook alle inwoners van Heiloo kunnen hun favorieten voordragen. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de sportraad, www.sportraadheiloo.nl/sportgala2014. Het SportGala Heiloo wordt mogelijk gemaakt door een team van sponsoren die zich betrokken voelen bij de sport in Heiloo. Alle steun is welkom! Wilt u deel uit maken van dit winnende team, neem dan contact op via sportraadheiloo@live.nl.

Heilooer Bridge Club

HEILOO - Dinsdagavondcompetitie in de Strandwal. A-lijn: 1. Van der Mark-Ribberink 62,92; 2. Klerk-stark 58,23; 3. Couzijn-Plas 53,75; 4. Coebergh-Kemmere 53,23. B-lijn: 1. Ontrop-Noordenbos 56,94; 2. Warmenhoven-Weel 56,94; 3. Molenaar-Kemper 54,17; 4. Fam.Brouwer 50,69. Donderdagavondcompetitie: A-lijn; 1. Martini-de Waard 61,83; 2. Haan-Hurkmans 56,92; 3. Leering-Turk 54,83; 4. De Bruyckere-Stark 51,83. B-lijn: 1. Hendrikse-Uijl 60,42; 2. Fam. van Wiechen 59,03; 23. Fam. Leek 57,64; 4. Van Noord-Rotteveel 54,86. C-lijn: 1. Fam. Neefjes 61,81; 2. Fam. Piet 56,94; 3. Fam.Ypma 53,47; 4. Fam. Oei 52,78.

Nederlagen voor teams Oppositie

HEILOO - Het eerste team van schaakvereniging Oppositie lijkt het dit seizoen zwaar te krijgen. De uitwedstrijd tegen Opening '64 werd verloren met duidelijke cijfers: 5½ - 2½. Als excuus kan worden aangevoerd dat Oppositie met vier invallers moest aantreden. In de interne competitie waren geen remises te noteren. Peter Folkertsma ging hard onderuit tegen Cor van Etten. Hij zakte daardoor van de tweede naar de vijfde plaats. Simon Smit staat fier bovenaan met een score van meer dan 80 %. Dit keer was Luca Gandossi zijn slachtoffer. Fred Smith behaalde met vallen en opstaan zijn eerste overwinning van dit seizoen. Tegen Indriaas Booij gaf hij pardoes een paard weg, maar Indriaas schrok daar zo van dat hij twee zetten later het stuk weer teruggaf. Toen Fred een tweede stuk veroverde gaf Indriaas op. Dick Oostrom versloeg Joop Kerst. Dat is op zich al een hele prestatie, maar Dick deed dat ook nog eens vanuit een ongebruikelijke opening: B4. Deze opening wordt door schakers wel spottend de Orang Oetang genoemd. Dick wist er echter wel raad mee.

Winst in Warmenhuizen voor SV Vredeburg

WARMENHUIZEN - SV Vredeburg heeft de winst behaald in de bondswedstrijd in Warmenhuizen. Vredeburg 1 kwam snel op een achterstand toen Jaap Limmen op het zesde bord een torenoffer zag mislukken. Jos Admiraal behaalde op bord vier het eerste halfje. Ook Harold Ebels scoorde na een partij met wisselende kansen een half puntje. Toen Ed Stolp op bord drie voordeel zag verdampen en niet verder kwam dan remise werd het benauwd voor Vredeburg. Gelukkig scoorde Sandra Hollander op het tweede bord een vol punt na een superieur pionneneindspel. Met een 2,5-2,5 tussenstand waren alle ogen gericht op bord vijf, waar Barry Blekemolen tegen een moeizame stelling aankeek, met twee pionnen minder. Maar de schaakwonderen zijn de wereld niet uit: de tegenstander van Blekemolen verbruikte te veel bedenktijd en knoeide zijn voordeel weg. Blekemolen loodste een pion naar de overzijde, op het moment dat zijn tegenstander de vlag zag vallen. Een krappe, maar cruciale 2,5-3,5 in Limmer voordeel kwam op de teller en de kampioenskansen van Vredeburg blijven in tact.

Odin Meijer houdt de eer van Heiloo hoog in Assen

De jonge talentvolle Odin Meijer heeft zijn tweede officiële bokswedstrijd gespeeld en gewonnen.

HEILOO - Zaterdag 15 november heeft de jonge talentvolle Odin Meijer, beter bekend als O-DOG, in Assen zijn tweede officiële bokswedstrijd gespeeld en gewonnen. Door zijn leeftijd (12 jaar) en gewicht (38 kilogram) was het moeilijk om een tegenstander te vinden. De partij liep op rolletjes en Odin liet zijn tegenstander vaak missen en counterde met mooie bokstechnieken. In de tweede ronde moest zijn tegenstander bijna opgeven, maar door zijn doorzettingsvermogen kon de partij worden voortgezet. Maar dit was niet genoeg. Odin was duidelijk ook in deze derde en laatste ronde de betere bokser en nam zo de 3-0 overwinning mee naar Heiloo.

Strandteam Imming-De Zeeleeuw presteert goed in Frankrijk

EGMOND/HEILOO - Team Imming-De Zeeleeuw stond afgelopen zondag in de strandrace van Berck-Sur-Mer (Frankrijk) aan de start met vier renners. De omloop was vijf keer 10 kilometer, over strand en duin met heel veel strand op- en afgangen wat de wedstrijd loodzwaar maakte. De wedstrijd werd gewonnen door Maarten Himpens (België). Richard Jansen en Bram Imming zaten in de achtervolgende groep en werden respectievelijk vierde en zesde. Pim de Waard (Heiloo) werd keurig twaalfde in het overall klassement en werd eerste bij de masters 40-plus. Toon Imming werd 27ste en werd tweede junior, eveneens een topprestatie. Dit nieuwe strandteam heeft de eerste drie wedstrijden al mooie prestaties neergezet en steeds goed van voren laten zien. Komend weekend staat de strandrace in Scheveningen en op Texel op het programma.

Mandemakers blijft luchttekort de baas

AKERSLOOT - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond, ondanks wat tegenslag, de winst behaald in de eerste rit van de nieuwe reeks van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Halfkoers werd een afloper een mogelijke spelbreker in de succesreeks van overwinningen. Maar door enkele pompmomenten te pakken wist Mandemakers zijn concurrenten toch ruim op afstand te houden. Was de eerste plaats al vergeven, de volgorde van de volledige einduitslag bleef lang onzeker. Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee kwam pas laat in de koers in aanmerking voor de tweede plaats, nadat hij eerst Henk Louwe uit Alkmaar en Wilfred Knegt uit Uitgeest door een misschakeling moest laten gaan, maar zich vervolgens weer herpakte en zijn tweede plek veilig stelde. De meeste spanning ontstond in de laatste ronden, toen het trio Wilfred Knegt, Henk Louwe en Henk Jan Verdonk senior met elkaar de strijd aanging om de resterende derde plaats. Henk Louwe wist aan het langste eind te trekken door op het lange rechte stuk de turbo open te zetten en daardoor zijn companen geen kans gaf. Uitslag 1. Wim Mandemakers Heiloo 2. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee 3. Henk Louwe Alkmaar 4. Wilfred Knegt Uitgeest 5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef.

Meervogels dames winnen van Con Zelo

AKERSLOOT - Na de nederlaag van vorige week, waren de dames van Meervogels erg gebrand om de winst binnen te halen tegen de dames van Con Zelo. Er was een handbalshow in de volle sporthal in Akersloot waarbij alle speelsters van beide teams met pupillen het veld betraden. Meervogels begon de wedstrijd goed en scoorde drie keer achter elkaar, maar Con Zelo wist ook drie keer achter elkaar te scoren, zodat er een gelijke stand ontstond. Vervolgens wist Meervogels verder uit te lopen tot een voorsprong van vijf doelpunten, maar nog voor rust scoorde Con Zelo nog een aantal keer, waardoor de teams de rust in gingen met 14-11. Het begin van de eerste helft scoorden de teams om en om. Het lukte Meervogels even niet meer om te scoren en Con Zelo liep in tot een gelijkspel. Daarna herpakte de thuisploeg zich en leek alles te lukken. Er werd veel gescoord en de keeper van Meervogels hield veel ballen uit het doel. Na een spannende eerste helft en begin van de tweede helft, was Meervogels het laatste deel van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. De Akersloters breidden de voorsprong ruimschoots uit en wonnen de wedstrijd met 30-19. Op zaterdag 29 november speelt Meervogels tegen ZAP om 20.15 uur in Akersloot.

De Foresters krijgt te weinig tegen Soest

HEILOO - De veertien dagen geleden gestaakte wedstrijd van De Foresters tegen SO Soest, vanwege een blessure van de scheidsrechter, werd op 16 november uitgespeeld. Vóór de rust moest er nog elf minuten gespeeld worden bij een 0-0 stand, omdat doelman Tijs Laagland eerder op voortreffelijke wijze een penalty had gestopt. Ook nu weer was Tijs goed op dreef met enkele goede saves. Toch kon ook hij niet voorkomen dat Soest na de rust op 0-1 kwam door niet goed ingrijpen bij een hoekschop. Invaller Milo Blei moest er aan te pas komen om de 1-1 op het scorebord te zetten, waarna een Soest-speler voor de tweede maal geel en dus rood kreeg. Door de hierna ontstane meerderheid van spelers kregen de Egels de meeste kansen op de winnende treffer en het was enkele minuten voor tijd dat Milo zijn tweede goal maakte. Hij had echter niet op het onterechte vlagsignaal van de grensrechter gerekend, waardoor de scheidsrechter tot ontsteltenis van iedereen deze loepzuivere treffer afkeurde wegens off-side. Het bleef dus 1-1, waarmee De Foresters noch SO Soest gebaat was, gezien hun plaats op de ranglijst. De Foresters stijgt wel naar de twaalfde plaats, aangezien Elinkwijk een minder goed doelsaldo heeft. Een ander lichtpunt voor de toekomst waren de goals van Milo Blei, die hiermee liet zien dat hij meer een spits is dan buitenspeler. Volgende week spelen de Egels opnieuw thuis, dan tegen SJC. De aftrap is uiteraard om 14.00 uur.

Croonenburg start jeugdvolleybal

De eerst clinics zijn gegeven op de Sint Maartenschool in Limmen.

LIMMEN - Woensdag 26 november start Croonenburg met jeugdvolleybal in Limmen. De trainingen zijn vanaf 15.30 uur tot 17.00 uur. Iedereen tussen de 6-13 jaar uit Limmen, Heiloo en omstreken is van harte welkom. De trainingen worden gegeven in sporthal De Enterij in Limmen. Volleybal vereniging Croonenburg is alweer 10 jaar lang bezig om een goede jeugdopleiding te ontwikkelen. Voorzitter Arjen Pauzenga: ,,We hebben een goed concept: we verzorgen op de basisscholen in Limmen voor alle klassen een volleybalclinic, veel leerlingen raken daardoor enthousiast en willen wel gaan trainen op proef. Tot aan de kerstvakantie kunnen de leerlingen gratis meetrainen en als het bevalt kunnen ze lid worden van onze volleybaldependance in Limmen. Wij zorgen er voor dat er deskundige trainers staan die de volleyballertjes het naar de zin maken." Croonenburg kan rekenen op support van de NEVOBO (Nederlandse volleybal bond). Croonenburg heeft Edwin Benne bereid gevonden een volleybalclinic te geven om de volleybaldependance een extra impuls te geven. In de jaren '90 won hij een zilveren olympische medaille in Barcelona. Na zijn actieve carrière is hij trainer van vele topclubs geweest. Tot begin dit seizoen heeft hij het Nationale volleybalteam gecoacht en thans is hij onder andere jeugdtrainer bij Croonenburg.Op 10 december van 15.30 tot 17.00 uur Edwin Benne ook nog een volleybalclinic in de Enterij. Deze clinic staat open voor iedere basisschoolleerling. Voor nog meer informatie kijk op Croonenburg.nl .

De Foresters D1 verslaat AZ onder 12

HEILOO - De Foresters D1 behaalde op zaterdag 15 november een mooi resultaat. Op de Egelshoek werd AZ onder 12 met 3-2 verslagen. Vooral in de eerste helft werd er door de egels heerlijk gevoetbald en dit leidde tot een prachtige 3-0 tussenstand bij rust.

FOODSMART praktijk voor VOEDINGSADVIES. Gezond eten en meer bewegen zorgt voor: meer energie, beter humeur, gezond gewicht, voorkoming van welvaartziektes en toename van uw kans op een gezond, lang leven. Maak een afspraak zodat we samen een plan kunnen maken dat het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen/behoeftes. Ypesteinerlaan 39, 1851 WG Heiloo, T: 072 8888120. W: www.foodsmart.nl

SPA PEDICURE van € 40 nu € 30 Teennagels knippen/vijlen/eelt en oude huid verwijderen. Voeten in warmwaterbak met pedizout. Voetmassage met scubs, lotion en olie. Superrelaxed in een massagepedistoel. Duur circa 50 minuten. Nieuwe set Acryl € 40 Gellak handen & voeten € 37,50. Acties geldig t/m 31/12/14. EVA NAILS HEILOO Kennemerstraatweg 452. t: 06 5080 9000 www.evanails.nl

UW MEUBELS WEER ALS NIEUW!!! Schuren-beitsen-lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk gewenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van uw keukendeurtjes kunt u bij ons terecht!
Meubelatelier de Schouw, Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

SPANNINGSKLACHTEN? Vermoeid, Pijnlijke spieren? Neem even tijd voor jezelf en gun je lichaam ontspanning. VITALIS massagepraktijk. OPENINGSAANBOD 20% korting; 1 uur voor slechts € 30,=. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. ook 's avonds en za. Bel Vitalis 06 1521 9400


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Toe aan een nieuwe HERFST COUPE? Bel voor een af-
spraak naar Kim's Haarsalon: 06-30042383. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 en zaterdag van 08:00 tot 14:00. Kim's Haarsalon, Dompvloetlaan 29, Heiloo.

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

WINTERSTOP! Ontwerp samen met Klusbedrijf Peter Crandel uw eigen veranda of tuinhuis. T 06-2033 8040

GROTE COLLECTIE ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen. Demo-modellen aanwezig.
Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241
www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

PRAKTIJK VOETREFLEX
DE 7e HEMEL. Voetreflexmassage / contact met de andere energie. Voor behandeling info tel. 06 1359 6541 of
www.voetreflex-de7ehemel.nl

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

ZUID-SPANJE, groepsreis senioren met Ned. begeleidster van 10-24 januari 2015. Info 072 888 1454.

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

STUNT SINT! Verzilverde
handgemaakte schalen (42cm!) van het beroemde merk LODSH. Normaal € 49,95 NU € 14,95! Voor ORIGINELE cadeaus moet de SINT bij Center Design woonwinkel zijn.
Slimpad 36 Heiloo.

Te koop wegens verhuizing DVD-SPELER + RADIO (geheel nieuw) met 2 geluidsBOXEN (Yamaha van Raff) voor de liefhebber t.e.a.b. Ook een wollen KLEED (naturel), gereinigd € 50,= T: 06 5150 7115

Diverse GEBRUIKTE ELEKTRISCHE FIETSEN vanaf € 500,=. BOSMAN Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo, tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

Hobbynaailes/patroontekenen. Vrijd.ochtend, klein groepje. Naaimach. aanwezig.
Info: liabolten@gmail.com of 06-14956727. DANCKAERTS MODEVAKSCHOOL

FLEXIBEL uw huis van binnen! UW HUISSCHILDER. T: 06 1995 7999

PERSOONLIJKE COACHING "je eigen koers". Tijd om jezelf te ontwikkelen en je te focussen op wat je wilt bereiken. Ga de uitdaging aan! T: 06-1222 3315

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaarmaken van uw tuin. T. 06 1827 8367

ONDERHOUD & REPARATIE in Huis & Tuin. Elektra, Witgoed, Laminaat, Bestrating, Tuinaanleg en onderhoud. 072-7501922 / 06 1559 6699 kvk 61519650

Voor de BESTE sport- en ontspanningsmassage gaat u gewoon naar De Keijzerin! T:06-33801402/Monique Keijzer www.keijzerin.nl

Reparatie / Verkoop: NIEUW- en GEBRUIKTE ROLLATORS en SCOOTMOBIELEN. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

HULP BIJ HUISHOUDEN GEZOCHT Echtpaar (80+) in Heiloo zoekt ervaren hulp. Wekelijks ochtend van 4 uur. Uurloon € 15.-- Tel 072-532 0155 tussen 17-19 uur

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Te huur aan de WERKENDELSLAAN in Heiloo een GARAGEBOX. Per direct beschikbaar. Huursom à
€ 105 per maand. Reactie
06 2030 2624

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

PRAKTIJKRUIMTE te huur in LIMMEN, turnkey 50 m2 € 295,= per mnd. Bel: 072 532 0731

Ervaren ALLROUND HOVE-
NIER
biedt zich aan voor onderhoud van tuin, plantsoen e.d. € 15,= p/u. T: 06 2657 0403

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.nl W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Grote collectie GEBRUIKTE dames-, heren- en kinderfietsen in div. uitvoeringen.
BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo
www.bosmantweewielers.nl Tel. 533 1241

SCHILDER BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs
T: 06 1709 0670

MASSAGE ter ONTSPANNING,vakkundig en aardig. Incl. warme olie. Slechts € 30,- HEEL UUR! Tevens pedicure/manicure. Afspraak 072 533 4906

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf & particulier. T. 06 5064 1386

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

PEDUCURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787.
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

Te Huur: GARAGEBOX aan de DRONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

EEN TAK OVER UW DAK? Vd Putten boom- en tuinverzorging T: 072-540 8052 / 06 1821 8386

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen,
deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
Bel 06 1750 6967