De Uitkijkpost

27 augustus 2014

De Uitkijkpost 27 augustus 2014


Negende editie van Dolfinn Rocks spetterend feest

Negende editie dit jaar met een officieel tintje

Foto: Ricardo Marck

HEILOO - De negende editie van Dolfinn Rocks is weer een geslaagd evenement geworden. Deze keer zelfs met een officieel tintje, door de uitreiking van een lintje aan Theo Ursem, de dirigent van drumband de Reigers. Burgemeester Romeyn reikte het versiersel uit aan Theo tijdens het traditionele optreden van band op het Looplein.

Qua temperatuur was van lekker nazomeren helaas geen sprake, maar dat en ook de paar gevallen druppels mochten de pret niet drukken. Het aantal bezoekers trok zeker in de avond aardig aan, zowel bij de bands en artiesten op het hoofdpodium als de bij de dj's op ST2GE (Stage Two). Met de opbrengst van de dag kan Stichting Dolfinn zeker weer een aantal kinderen met een beperking helpen om dolfijntherapie te kunnen volgen. De hele middag konden de kids terecht voor haren vlechten, schminken, tatoeages, ballen gooien, eendjes hengelen, de draaimolen, zingen met poffertjes, trampoline springen en treintje rijden. De top attracties waren dit jaar de Aqua Bubble en de Super Space Bikes. Op het podium werd ondertussen een nieuw wereldrecord voorbereid bij Showhero. Finn Hoetjes, degene waarvoor in 2005 Stichting Dolfinn werd opgericht, deed een poging om het record 'Langste Mensen Trein' te verbreken. Even na 15.00 uur kon de nieuwe wereldrecordhouder worden uitgeroepen, met een trein van 345 mensen! Finn krijgt hiermee ook een vermelding in het 'Book of Heroes'.

Muziek, muziek en nog meer muziek
Naast een lekker hapje, drankje en de kinderattracties kwamen veruit de meeste bezoekers naar het Looplein voor de oorstrelende muziek. Vooral de topacts van de Bintangs en natuurlijk U2 L.A. vation trokken veel publiek. De Amerikaanse tributeband miste op een paar minuten hun cue om 21.00 uur, na een snelle reis van Lemmer naar Heiloo. De ruimte werd gelukkig moeiteloos opgevangen door Country Wilma.

Tweede podium
Vanaf 19.00 uur ging ook ST2GE (stage two) op Dolfinn Rocks van start. De eerste dj's speelden nog voor een klein publiek, maar ook hier werd het later op de avond allengs drukker. De drie dj's van DJ Squad uit Akersloot draaiden de boxen lekker in. Daarna gingen met DJ Axiro en Remco Langedijk met hun gasten zangeres Stephanie Kramer en saxofonist Du Baron, de beats de rest van de avond lekker door. De danseressen van de 'ST2GE Dance Crew' maakten de show compleet.

Geweldige donaties
Dolfinn Rocks is als festival alleen mogelijk door de belangeloze inzet van alle vrijwilligers, bands, artiesten, dj's en sponsoren. De bezoekers droegen met iedere bon een steentje bij aan Stichting Dolfinn. Naast de opbrengsten van het fesitval werd de organisatie ook nog eens verrast met maar liefst twee extra bijdragen. De Familie Berghuis haalde tijdens een feest maar liefst € 1.000,- op en de Zware Hufters presenteerden weer een prachtige cheque van € 1.550,- De verwachting is dat door dit alles het aankomende jaar zeker weer vijf of meer kinderen door Dolfinn geholpen kunnen worden om dolfijntherapie te gaan volgen.

BRISK & Bijma in Witte Kerk

HEILOO - De zomeravondserie van de Witte Kerk Heiloo sluit op vrijdag 29 augustus af met een uniek concert, waarin BRISK de krachten bundelt met zangeres Greetje Bijma. BRISK Recorder Quartet Amsterdam neemt tussen de Nederlandse oude-muziekensembles een bijzondere plaats in. Het gelauwerde blokfluitkwartet heeft naam gemaakt met levendige vertolkingen van oude muziek en zoekt altijd naar oud, onbekend repertoire. Het viertal maakte veel bewerkingen in de traditie van hun instrumenten. Daarnaast heeft het ensemble een enorm repertoire opgebouwd van hedendaagse werken, die speciaal voor hen werden geschreven. Greetje Bijma is improviserend zangeres. Met haar soepele stem en theatrale kwaliteiten trok ze ook buiten de jazzpodia aandacht.
De musici zullen verrassend gebruik maken van de kerkruimte. Het concert heeft ook een visueel aspect: het kijken kan het luisteren versterken. Improvisaties, deels gebaseerd op oude bestaande muziek, vormen de basis. Het concert begint om 20.30 uur. De kerk is open om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten € 15,-, jongeren onder 25 jaar betalen € 11,-, inclusief consumptie. Bestellen via www.wittekerkheiloo.nl, via info@wittekerkheiloo.nl, of tel. 06-45184525.

Theo Ursem onderscheiden tijdens Dolfinn

Foto: Ricardo Marcker

HEILOO - Zaterdag reikt burgemeester Hans Romeyn, tijdens het Dolfinn Rocks evenement, een koninklijke onderscheiding uit aan de heer T.C. Ursem uit Heiloo. De heer Ursem is daarmee Lid geworden in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandus is de oprichter en leider van Drumband De Reiger. De Reiger treedt op tijdens Dolfinn Rocks en zet zich in, net als Dolfinn Rocks zelf, voor mensen met een beperking. Van 1970-1980 was de heer Ursem drumbandinstructeur van Harmonie Caecilia Heiloo. In 1993 richtte de decorandus Drumband De Reiger op met als doel ontspanning te bieden aan bewoners van Reigersdaal, een stichting voor begeleid wonen en werken uit Heerhugowaard. Nog steeds zet de heer Ursem zich wekelijks in voor Reigersdaal. Met engelengeduld en grote betrokkenheid krijgen de bewoners elke week drumles van de heer Ursem.

Fietsstraat op de Hoogeweg officieel geopend

Foto: Carolien Breed

HEILOO - Sinds vrijdag 22 augustus is het gemotoriseerde verkeer 'te gast' op het stuk Hoogeweg vanaf de Vennewatersweg richting Limmen.

Op die regenachtige dag werd, in het bijzijn van omwonenden, de tweede fietsstraat van Heiloo officieel geopend door wethouder Rob Opdam en Jan Jorna, regiodirecteur van Dura Vermeer, het aannemersbedrijf dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd en voor tien jaar ook het onderhoud op zich neemt. Rob Opdam legde uit dat dit deel van de Hoogeweg hoognodig toe was aan een nieuwe asfaltlaag. Het eerste deel, vanaf de Zevenhuizerlaan, zal later onder handen genomen worden. ,,Dat gedeelte is er relatief beter aan toe, maar zal door bouwverkeer voor Zuiderloo wellicht nog op zijn donder krijgen. Dan is het niet verstandig om het nu al aan te pakken. Maar ook dat gedeelte van de Hoogeweg staat op het lijstje." Bij de wegrenovatie, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland, is de veiligheid van fietsers als uitgangspunt genomen. Temeer omdat de Hoogeweg een drukke fietsroute is van schoolgaande jeugd richting Castricum. De nieuwe asfaltlaag is in het brede middengedeelte rood van kleur, wat erop duidt dat het een fietsstraat is. Fietsers hebben hiermee alle ruimte gekregen; gemotoriseerde weggebruikers moeten zich aan hun snelheid aanpassen. De weg is optisch versmald door grijze banden. Opdam is namens de gemeente blij met het resultaat, dat in korte tijd -in de zomervakantie- verwezenlijkt is.

Vroege herfstwandeling in de Noorderneg

Foto: Paul ten Hav

HEILOO - Terwijl wij nog nagenieten van een heerlijk voorjaar en misschien nog wel fraaiere zomer, bereidt de natuur zich al voor op de winter.

Op zondagochtend 31 augustus laten twee natuurgidsen van de gidsengroep Heiloo u graag zien, hoe de natuur in de Noorderneg zich voorbereidt op de periode die komen gaat. Een enkele plant bloeit nog, waaronder het prachtige Parnassia, de meeste zijn druk in de weer hun soort in stand te houden. Wilt u zien hoe de natuur dat aanpakt? Kom dan zondagochtend 31 augustus om 10.00 uur naar de parkeerplaats van zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. Als u een loep heeft is het goed om die mee te nemen. Als u geen waterdichte schoenen aantrekt, worden uw sokken zeker nat. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl, of bellen naar 072-5325110; kijk ook op http://www.ivnnkl.net.

Groot plezier met Fithockey bij De Terriërs

Aangeleverde fot

HEILOO - Groot plezier bij het Fithockey dinsdagmiddag op het veld van De Terriërs in Heiloo. De deelnemers kijken uit naar de hervatting na de zomerstop op 9 september.

Het spel wordt gespeeld met een wat grotere bal die met een knots naar de goal van de andere partij wordt gedreven. Bewegen naar vermogen waarbij het spelelement de grote plus is. Sommige deelnemers tonen een behoorlijk fanatieke inzet. De ervaren spelleidsters begeleiden op professionele wijze de warming up. En aan het eind de cooling down die tevens de opmaat is voor de roemruchte derde helft. Het spel is laagdrempelig, iedereen speelt het op eigen niveau, en leeftijd speelt geen rol. Informatie bij Stichting Welzijn Heiloo, tel. 072-5331297.

Vleermuizen zoeken in Heiloo

HEILOO - Zaterdag 30 augustus is de nacht van de vleermuis. Een Europees evenement waarbij overal excursies worden gehouden.

Onder leiding van Bernard van Duijnen kunt u in Heiloo ook op zoek naar vleermuizen. Met speciale apparatuur wordt er gezocht naar verschillende soorten. Om 20.30 uur wordt er verzameld bij de ingang van het Ter Coulster aan de Kennemerstraatweg. Opgeven bij: meer_vleermuizen@xs4all.nl onder vermelding van het aantal personen. Bij slecht weer gaat de excursie niet door.

Klaverjassen in de Strandwal

HEILOO - Maandag 1 september start men weer met de wekelijkse klaverjasavonden in cultureel centrum De Strandwal. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het begint om 19.30 tot circa 22.30 uur. Wilt u eens komen kijken, dan bent u van harte welkom. Men speelt in competitieverband. Inlichtingen bij Mevr. G. Verhage, tel.072-5123271 of mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345.

Afgestudeerd

HEILOO - Dinsdag 19 augustus is Mariska Rijnaarts afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Afstudeerrichting: Communicatie en Multimedia Design. Mariska (Ris) was een leerling van de Zuidwester en van het PCC.

ANBO – Heiloo zoekt bestuursleden

HEILOO - Door het onverwachts opstappen van het bestuur zoekt de ANBO Heiloo personen – lid of geen ANBO lid – die zich willen inzetten om de kar weer te trekken. Enige bestuurservaring wordt wel op prijs gesteld. Voor verdere inlichtingen kunt u zich wenden tot Jan Haan, tel. 072-5333669, of Ed Calf tel. 072-5332332.

Keer op Keer Opsteker

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt elke maand een Opsteker van € 200,- aan een persoon die zich belangeloos inzet voor een medemens, vereniging, stichting et cetera. De opsteker van de maand augustus gaat naar Gymnastiekvereniging Achilles in Egmond aan Zee. Keer op Keer vindt u aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072-5325962.

Fit het najaar weer in met Do-In

HEILOO - Do-In is een Japanse bewegingsvorm met nadruk op oefeningen voor de meridianen, waardoor de energiecirculatie vergroot wordt. Voor uw gezondheid is het belangrijk dat de energie vrij door het hele lichaam kan stromen. Om deze energie te bevorderen worden tijdens de Do-In lessen rustige strekkingen, drukpuntmassage en ritmisch kloppen gedaan. De lessen starten op: maandag 15 september van 19.30 tot 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo en vrijdag 19 september van 09.00 tot 10.00 uur aan de Handelsweg 10 in Heiloo. Bel voor meer informatie: John Compas, tel. 06-46318915.

Afgestudeerd

HEILOO – Plaatsgenoot Jelle Roos (was leerling Springschans-Oost en Petrus Canisius College) is op 25 augustus aan de Universiteit Van Amsterdam afgestudeerd en mag zich Master of Laws noemen. Hij is afgestudeerd in het Arbeidsrecht met een onderzoek naar de (on)mogelijkheid om individuele arbeidsvoorwaarden te harmoniseren na een overgang van onderneming.

Presenses

Bianca Goes, Willibrordus Business Centrum 2.53 Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo, tel. 06-39466927, www.presenses.nl, e-mail: info@presenses.nl.

HEILOO – De ontwikkeling van een kind begint al vanaf de conceptie. De periode in de moederschoot en de geboorte hebben een belangrijke invloed op je leven. Psychosociale problemen, emotioneel welzijn en hechtingsproblemen, kunnen al in een heel vroeg stadium zijn ontstaan. Daar is Bianca Goes van overtuigd. En steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont dat aan. In haar praktijk Presenses integreert ze in haar werk als psychosociaal therapeut, coach en counselor haar specialismen op het gebied van hoogsensitiviteit en pre- en perinatale psychologie. Ze werkt vanuit een holistisch mensbeeld. Bianca was jarenlang werkzaam in de (jeugd)hulpverlening; als groepsleidster en later als casemanager (Maatschappelijk Werk) in de welzijnssector, waar ze mensen met multi-complexe problematiek begeleidde. Van jongs af aan heeft ze interesse in het mysterie van het leven en spiritualiteit. Wat betreft hoogsensitiviteit is ze ervaringsdeskundige. Om haar kennis te verbreden heeft ze opleidingen tot kindertherapeut en regressietherapeut gevolgd en heeft vervolgens als gezinsbehandelaar in een medisch kinderziekenhuis gewerkt. Daar viel haar de hoeveelheid jeugdproblematiek op, die samenhang leek te hebben met hechtingsproblemen, die volgens Bianca ook kunnen zijn ontstaan vóór of tijdens de geboorte. ,,De hechting is belangrijk en heeft invloed op elke relatie die je aangaat. Hiervoor was nog weinig methodiek ontwikkeld." Ze verdiepte zich in pre- en perinatale psychologie en volgde daarnaast de vierjarige studie tot psychosociaal therapeut; haar scriptie ging over pre- en perinatale psychologie. Sinds 2009 werkt Bianca in haar eigen praktijk op een manier die haar past en waarbij ze al haar kennis en ervaring bundelt. Bianca heeft een nieuwe manier ontwikkeld voor intakegesprekken; de 3PiT® methode is een manier om tijdens een gesprek problemen (soms ontstaan bij de zwangerschap/geboorte) zichtbaar te maken. Met Presenses biedt Bianca begeleiding en helpt (toekomstige) ouders en opvoeders inzicht te krijgen in de oorsprong van patronen die belemmerend werken op de ontwikkeling van hun kinderen. Daarnaast biedt ze cursussen aan ouders en opvoeders van hoogsensitieve kinderen en aan hoogsensitieve volwassenen. Bianca is hechtingstherapeut en geeft ook EMDR therapie, waarbij (kinderen en volwassenen) geleerd wordt getriggerde gevoelens (na een trauma of vervelende ervaringen) onder controle te houden. Bianca gelooft dat ieder mens een pure kern heeft. ,,Het ontwikkelen van disfunctioneel gedrag is vaak een overlevingsmechanisme. Soms kan alleen al van bewustwording en de acceptatie van problemen een helende werking uitgaan." Presenses biedt begeleiding bij het vinden van de juiste balans. Begin september start Presenses in het Willbrodus Business Centrum een nieuwe cursus over hoogsensitiviteit. De cursus -vier delen van ruim twee uur- start op maandagavond 8 en op woensdagochtend 10 september. Opgeven kan telefonisch of per mail.

Expositie 'de schepping' in Willibrordushuis

HEILOO - Als opening van een nieuw seizoen van 'rond de waterput' is er in het Willibrordushuis, Westerweg 267 te Heiloo, een expositie ingericht rond het thema 'De Schepping'.

De werken zijn vervaardigd door de groep K.I.N.K. (Kunst In De Kerk).
U bent dagelijks welkom tussen 09.30 en 11.30 uur. K.I.N.K. is een groep mensen, die op kunstzinnige wijze vorm geeft aan Bijbelse thema's. Wanneer een bijbels thema is gekozen, verdiepen de leden zich in de bijbelse verhalen over dat onderwerp en komen zij regelmatig bij elkaar om ervaring uit te wisselen en elkaar hun werk en vorderingen te tonen. Zij maken gebruik van verschillende technieken: schilderen; textiel werkvormen; werken met papier; poëzie; fotografie.
De kunstwerken worden tentoongesteld in verschillende kerken en andere openbare gebouwen in de regio. In Heiloo kunt u deze expositie in het Willibrordushuis in de maanden augustus en september komen bekijken.

Opening Rechtswinkel Heiloo

HEILOO - Donderdag 4 september opent de Rechtswinkel Heiloo haar deuren.

De Rechtswinkel is een non-profit organisatie, die ondersteund wordt door juristen, advocaten en universitaire studenten.
De activiteiten van de Rechtswinkel worden mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds. Bij de Rechtswinkel kunt u terecht voor gratis juridisch advies op vrijwel alle rechtsgebieden.
Het spreekuur is vanaf 4 september op elke donderdagavond van 18.00 tot 19.00. Wij houden spreekuur in de bibliotheek van Heiloo. Heeft u een juridisch probleem en kunt u wel wat hulp gebruiken? Kom dan bij ons langs en wij helpen u verder! Informatie: heiloo@rechtswinkelnoordhollandnoord.nl, www.rechtswinkelnoordhollandnoord.nl.

BRIEF: Stationscentrum

Wat een doordacht plan om in het Stationscentrum winkelruimte te bouwen. In Heiloo staan maar acht winkels leeg; twee in het Stationscentrum en zes in het winkelcentrum 't Loo. Een winkel staat te huur en één te koop.

J.P.L. Mann
Heiloo

Vrienden in concert in de ter Coulsterkerk

HEILOO - Donderdagavond 4 september vindt er in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg te Heiloo een uniek concert plaats met een internationaal tintje.

De Canadese organist Andre Knevel en de panfluitiste Liselotte Rokyta uit Tsjechie (beiden geboren in Nederland) zullen samen met Arie Horst (piano) en Dub de Vries (orgel) als Ensemble 'Sonore' een gevarieerd programma ten gehore brengen met klassiek/populair repertoire. Bovendien zal solistisch werk op orgel en piano op deze avond niet ontbreken. De aanvang is 20.00 uur. Toegangsprijs is tien euro. Kaartverkoop voor aanvang concert aan de kerk of telefonisch te bestellen op tel. 072-5332703.

Nostalgie met Ferry Maat en Ad Bouman

HEILOO – Op zaterdag 20 september kan jong en oud in Fletcher Heiloo weer ouderwets uit zijn dak gaan tijdens Nostalgie; tijden herleven met muziek uit de 60's & 70's!

Hugo Kraakman weet hoe je een feestje moet bouwen. Naast Nostalgie organiseert hij onder de naam Fletcher Events voor Fletcher Hotels door het hele land succesvolle evenementen in z'n 15 hotels. De aanstaande editie van Nostalgie schittert met grote namen. Ferry Maat en Ad Bouman, vermaarde radio dj's van het eerste uur, zetten Heiloo op stelten.
Bekende shows van Ferry Maat (Radio Noordzee, Hilversum 3, Radio 2, 4, 5 en 10 en Radio 538) zijn de 'Soulshow' en 'Maat in de Middag'. Ad Bouman (begonnen bij Radio Veronica (1965)) werkte voor de Veronica Omroep Organisatie als programmamaker mee aan tal van radio- en televisie-uitzendingen, zoals 'Veronica komt naar je toe' en de 'Veronica Drive In Show'.
En er is meer die avond. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stand van Museum RockArt; het grootste muziekmuseum van Europa! Kosten noch moeite zijn gespaard om de zaal stijlvol aan te kleden. Het feest begint om 20.00 uur en duurt tot circa 02.00 uur. Ad Bouman opent met een spectaculaire show van ruim twee uur. Daarna staat Ferry Maat twee uur achter de draaitafel. De afterparty -met jaren '80 muziek- wordt verzorgd door dj Peter Hermse van Beat FM.
De kaartverkoop is ondertussen gestart. Kaarten zijn te koop bij De Schrijverij in het Stationscentrum en Het Hoekstuk in Heiloo, aan de receptie van Fletcher Heiloo (Kennemerstraatweg 425) en online via www.nostalgiefeest.nl. Vorige edities waren snel uitverkocht. Tot en met 1 september zijn Early Bird tickets à € 10,- (groepskorting: tien tickets voor €85,-) te koop. Vanaf 2 september kost een ticket €12,50.

Voor een compleet avondje uit kun je via de website à 29,50 per persoon een heerlijk driegangenmenu inclusief kaarten voor Nostalgie reserveren. Ook bij dit arrangement geldt een groepskorting.

Open dag SeniorWeb in Zorgcentrum De Kooimeer

REGIO - SeniorWeb Alkmaar is verhuisd naar Zorgcentrum De Kooimeer aan de Albertina Agnesstraat 20 in Alkmaar en nog eenvoudiger bereikbaar vanuit Heiloo.SeniorWeb Alkmaar is trots op haar nieuwe locatie; daarom wordt op zaterdag 30 augustus een open dag gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. Een ieder is die dag van harte welkom en u kunt op deze dag niet alleen het nieuwe onderkomen bezichtigen maar ook alle informatie krijgen over de inloop, computercursussen en themamiddagen. Schrijft u zich op deze dag in voor een cursus dan krijgt u 10% korting op de cursusprijs. Maak nu zelf kennis met de computer en het tablet. De vrijwilligers geven een demonstratie van de mogelijkheden. Tevens kunt u uw eigen tablet meenemen en daar vragen over stellen. WIFI is beschikbaar en de toegang is gratis. Ook wordt advies gegeven over de aanschaf en het gebruik van de computer, laptop of tablet. Het seizoen start op 2 september en het actuele cursusaanbod, de inlooptijden en themamiddagen zijn te vinden op www.seniorweb-alkmaar.nl.

Beat FM als klankbord voor O.L.V. ter Nood

HEILOO - Vanaf zondag 31 augustus tot en met 21 juni 2015 start het Onze Lieve Vrouw ter Nood voor het eerst een programma van 10 zondagen voor gezinnen die zich willen verdiepen in het katholieke geloof. Beat FM heeft aan pater Wijers gevraagd waarom deze cursus 'Gezinsdagen', het katholieke geloof weer relevant maakt. Het gesprek is te beluisteren op donderdagavond 28 augustus van 20.00 tot 21.00 uur. Luister naar Beat FM bij Radio BeatFM 106.3 te volgen in de ochtend en de avond tussen 07.00 en 08.00 uur en online klikken op 'Uitzending gemist' bij Beatfm.nl.

Collecteweek KWF

HEILOO - De collectant van KWF Kankerbestrijding komt in de week van maandag 1 tot en met vrijdag 6 september bij u aan de deur. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Boekenmarkt Trefpunt

HEILOO - Op zaterdag 30 augustus 2014 van 10.00 tot 13.00 uur is er de maandelijkse boekenmarkt in het Trefpunt, aan de Abraha du Bois-hof 2 in Heiloo. De entree is gratis. De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor sociaal culturele activiteiten en goede doelen. Als u nog boeken en platen heeft, die u kwijt wilt, kunt u ze altijd naar het Trefpunt in Heiloo brengen, dat op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur open is. U kunt ook bellen, tel. 072-5331297, dan wordt een afspraak gemaakt om ze op te halen.

Open Dag Plusactiviteiten

REGIO - Zondag 31 augustus houdt Plusactiviteiten in het Bonhoeffercollege Castricum de Open Dag van 11.00 tot 14.00 uur. Het cursusboekje 2014-2015 bevat een divers cursusaanbod voor jong en oud: Computerlessen (Excel, Word, Internet, Website) en Computertypen, Talen, Creativiteit, Educatie, Gezondheid, Hobby, Koken, Muziek, Sport, Lezingen en Workshops. Naast de cursussen Fotografie, Digitale Fotografie en Digitale foto's beheren leert u in de workshop Digitale camera de mogelijkheden van uw geavanceerde camera beter gebruiken en toepassen. U kunt een nieuwe taal leren of opfrissen en conversatielessen volgen. In Opfris Nederlands vult u hiaten in de taalkennis op (makkelijker en foutloos rapporten of brieven schrijven). Bij Spreken in het openbaar leert u vrijer en zelfbewuster op te treden voor groepen. Schrijven boek en/of columns/blog schrijven. Effectief Communiceren: helder communiceren en een verbeterd zelfbeeld geeft sturing aan uw leven. Onder Educatief valt NLP, Psychologie, Kunstgeschiedenis, Spirituele ontwikkeling, Tarot. Belastingaangifte (Update 2014), Eigen zaak en Erfrecht zijn leerzame cursussen. Praktische cursussen zoals Enegiebesparen, Meubelstofferen, Opruimen, Vaarbewijs. Wonen en interieur: tips voor uw huis. Tuin ontwerpen en aanleg geeft een goed plan voor een andere tuin. Stijlvol, persoonlijk kleden in Metamorfose, basistechnieken opmaken bij Make-up en vlotte kapsels knippen: dames, heren en kinderen bij Haarknippen. Of de lange haren van uw dochtertje apart leren Invlechten. Creatieve cursussen: Tekenen, Schilderen, Beeldhouwen, Glas-in-lood en het aanbod workshops divers onder andere Transfertechniek, Collages, Grafische technieken, Zilveren sieraad maken. Het brede aanbod Kookcursussen Lezingen over onder andere opera volgen of Gitaarlessen nemen. Het cursusaanbod 2014-2015 staat op www.plusactiviteiten.nl . Informatie, tel. 0251-671837.

Expositie van Johanna Walters tot 26 september in Het Trefpunt

HEILOO - Johanna Walters is professioneel beeldend kunstenaar; zij werkt en woont in Bergen NH. Zij maakt olieverfschilderijen, die zich kenmerken door een rijk en fel kleurgebruik. Zij heeft een aantal thema's.

Allereerst maakt zij groepstableaus van mensen, mensen die iets met elkaar hebben. In familieverband, mensen aan het werk, op het strand of in het bos of zo maar in de kroeg. Ook hierbij is de sfeer het verbindende element. Sfeer door kleur en compositie. De mensen zijn half abstract weergegeven: herkenbaar maar niet realistisch. Zij vindt het belangrijk dat de toeschouwer ook een eigen beeld kan vormen van de groep mensen, als het ware zelf kan invullen wie staan afgebeeld. Om die reden ook geeft zij haar schilderijen geen titel mee. Daarnaast zijn impressies van landschappen uit het duingebied bij Bergen en Schoorl een geliefd onderwerp. Duinschappen noemt ze die. Duinen, bloemen, heide, soms een stukje zee, in een geabstraheerde werkelijkheid, waarbij de kleuren meestal extra zijn aangezet. Het gaat haar om de uitstraling, om de sfeer die zij in de duinen beleeft. Een favoriete plek is De Kerf, een door mensenhanden gemaakte uitsnijding in de eerste duinenrij waardoor bij hoog tij water kan doordringen in het duingebied.

Repair cafe

De vrijwilligers van het Repair Café staan op zaterdag 30 augustus van 10.00 tot 13.00 uur weer paraat.

Duin- en kustroute

Excursie naar het Fort Kijkduin museum en aquarium op zondag 31 augustus. Omstreeks 13.00 uur vertrekken we vanaf het Trefpunt en rijden via de kustweg naar Huisduinen. Pauze in restaurant Nogal Wiedus, met schitterend zeezicht. Om 18.00 uur zijn we weer terug in Heiloo. De prijs is € 35,-.

Contactgroep Partnerverlies

Bijeenkomst van de Lotgenoten Contactgroep Partnerverlies op dinsdag 2 september om 13.30 uur. Deze keer praten we over het onderwerp eenzaamheid. Locatie Trefpunt; entree €5,- incl. consumptie. Meer informatie via welzijnscoach Karlijn Sengers, 072-5331297 of welzijnscoach@welzijnheiloo.nl.

Dagtocht Terschuur

Zondag 14 september ongeveer 09.30 uur zet de luxe touringcar koers naar Terschuur (vlakbij Barneveld), waar we het Oude Ambachten & Speelgoed Museum gaan bezoeken. Om 12.00 uur een uitgebreide koffietafel. Rond 16.30 uur zijn we weer terug in Heiloo. Prijs € 45,-.

Bewegen op Muziek

Voor mensen met (lichte) bewegingsproblemen. De meeste oefeningen doen we op en bij de stoel. Alle spieren en gewrichten komen aan de beurt. Samen bewegen wordt een spel. De muziek helpt u en geeft ook gezelligheid. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Fitness voor mannen

Elke dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur fitness voor mannen in het gymlokaal aan de Burenweg. Er is nog plaats voor nieuwe leden, meld u voor een vrijblijvende proefles. Het seizoen loopt vanaf 2 september tot begin juni 2015. U betaalt € 2,- per keer. Meer informatie via 072-5339184.

Schilderen met acrylverf

Creatieve cursus voor zowel beginners als gevorderden. docente Trudi Buis. Verschillende acryltechnieken worden behandeld. De lessen zijn op donderdagmiddag, de eerste is donderdag 15 september om 13.30 uur. De prijs is € 220,- voor 25 lessen.

Personenalarmering

Informatiebijeenkomst op dinsdag 2 september om 10.00 uur in het Trefpunt over personenalarmering en hulpmiddelencommunicatie. Het onderwerp is dus je thuis, in je eigen omgeving veilig voelen. Aan het woord komen ouderenadviseur Margreet van Zwet en Saskia Endlich van Viva! Zorggroep. De entree is gratis, maar meld tevoren dat u van plan bent te komen, via 072-5331297.

Pilates lessen

De lessen Pilates met Anja Telleman starten weer op 4 september en dan verder zoals gebruikelijk elke donderdag in het Trefpunt van 15.00 tot 16.00 uur.

Zondagmiddag Cafe

Op zondag 7 september vanaf 13.30 uur is in het Trefpunt het zondagmiddag café weer geopend.

Taichi Qigong

Taichi Qigong is een Chinese bewegingsleer. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen De lessen vinden plaats op de donderdagmiddag van 14.00 tot 15.15 uur, de eerste op 4 september. Kosten: € 285,00 voor 30 lessen.

Fithockey

De fithockey start weer dinsdag 9 september van 14.00 tot 15.00 uur op het veld van de Terriërs. Fithockey is gezond en gezellig voor senioren vanaf 60. Gratis proefles is mogelijk.

Oratoriumkoor Heiloo repeteert voor Bach's Weihnachtsoratorium

HEILOO- Het Oratoriumkoor Heiloo hervat de repetities voor de uitvoering van het Weihnachtsoratorium op 12 december. Die uitvoering krijgt een wel heel speciale Heilooër inkleuring: drie van de solisten wonen in het dorp of zijn er opgegroeid.

Dirigent Paul Waerts heeft weer de leiding. Het is al voor het zevende jaar dat hij het Oratoriumkoor dirigeert en in die tijd heeft hij het niveau van de 86 zangers en zangeressen stap voor stap verder omhoog gebracht. Vorige week had Waerts in Londen veel succes toen hij in de Westminster Abbey met de eveneens onder zijn leiding staande Martinus Cantorij uit Zwaag de Evensong verzorgde. Nu zet hij in op een bijzondere uitvoering van Bach's Weihnachts Oratorium in de Heilooër Ter Colusterkerk. Daaraan wordt meegewerkt door drie Heilooër solisten: de tenor Robbert Overpelt, mezzosopraan Maartje de Lint en sopraan Marieke Steenhoek. Maartje werkte al eens met het Oratoriumkoor samen in de Matthäus Passion, Marieke zong in Heiloo de Hohe Messe. Ook het jeugdkoor, het Junoratoium, zingt mee. Het Oratoriumkoor Heiloo repeteert op dinsdagavond in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg, vanaf 20 uur. Behalve voor het aanstaande concert wordt ook geoefend voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion en de Messiah van Händel. Nieuwe leden zijn welkom; vooral aan tenoren heeft het koor behoefte.
Geïnteresseerden kunnen zich op dinsdagavond melden, meer informatie via secretariaat@
oratoriumkoorheiloo.nl.

Benedictus doet ook mee aan Ice Bucket Challenge

HEILOO - Het is inmiddels een hele rage op Facebook: de Ice Bucket Challenge.

Om aandacht te vestigen op de ziekte ALS, worden mensen door elkaar genomineerd om een emmer ijkoud water over zich heen te gooien. Ook het team van de Benedictus moest er aan geloven en drie genomineerde leerkrachten kregen een koude douche.

Open dag op boerderij Nijenburg in Heiloo goed bezocht

HEILOO – Ruim 300 bezoekers vonden op 23 augustus hun weg naar Boerderij Nijenburg in Heiloo.

Natuurmonumenten beheert Boerderij Nijenburg en zoekt een nieuwe, passende publieksfunctie voor deze bijzondere plek. Tijdens de open dag dachten omwonenden en ondernemers, samen met wethouder Beens-Woudenberg van de gemeente Heiloo, mee over een nieuwe bestemming voor de boerderij. Ook namen bezoekers deel aan excursies en kinderactiviteiten, luisterden zij naar muziek en genoten van heerlijke streekproducten. Samen met eigenaar Natuurmonumenten, experts en omwonenden zoekt het projectteam Herbestemming NH naar een kansrijke toekomst voor de boerderij. Tijdens de open dag kwamen omwonenden met ideeën, zoals het creëren van een duurzame ontdekplek voor kinderen zodat zij dichter bij natuur komen te staan. Een ander idee is het ontwikkelen van een werkervaringsplek voor jongeren op het gebied beheer, onderhoud en restauratie. Ook zagen omwonenden kansen voor een centrum voor natuur en cultuur, met aandacht voor streekproducten en duurzame voeding. Men was het erover eens dat de nieuwe bestemming moet passen bij Heiloo en haar inwoners. In een vervolgsessie in september gaan experts de meest kansrijke ideeën concretiseren, zie www.herbestemmingnh.nl.

Honderdste geregistreerde organisatie bij het VIP

HEILOO - Bij het Vrijwilligers Informatie Punt is de honderdste organisatie die vrijwilligers zoekt, geregistreerd. Om dit te vieren ontving CDA Heiloo een VIP-taart. Zij zijn op zoek naar een fractie-assistent en een bestuurslid. Op www.vrijwilligersheiloo.nl vindt u ruim 150 vrijwilligersvacatures.

Rock 'n Roll Street Akersloot met Jaarmarkt, Solexrace en Oldtimerfestival

AKERSLOOT - Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus wordt in Akersloot het jaarlijkse Rock 'n Roll Street gehouden.

Dit driedaagse grootste rock 'n roll festival van Noord-Holland trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Vrijdag 29 augustus gaat dit festival om 14.00 uur van start met een grote jaarmarkt. Ruim 120 sfeervolle kramen zorgen voor een gezellige sfeer in het dorp. Naast de jaarmarkt natuurlijk veel rock 'n roll muziek, zowel in de grote tent op het plein als in Café De Vriendschap. Deze avond staan de volgende formaties op het podium, Blood Sweat & Kiers, The Tinstars en Gold Diggin Papa. Op zaterdag 30 augustus wordt vanaf 18.00 uur de traditionele solexrace van Akersloot gehouden. Brullende Solexen, dampende benzineluchten, lange leren jassen, pothelmpjes, gele klompen; dat zijn de outfits die deze avond zullen overheersen. Ieder jaar wordt het parcours omzoomd door duizenden toeschouwers die genieten van de strijd en vooral ook van de nostalgie. Ook deze avond volop live rock ´n roll muziek in de feesttent en Café De Vriendschap met Neerlands beste R&R bands zoals Big Caz & 4Bobs, Hi-Tombs en The Toothpics. De aanvang van de Solexrace is om 18.00 uur maar daarvoor is al veel te zien en te beleven bij de keuring en de indeling van de Solexen dat 's middags al van start gaat. Naast de traditionele Solexen staat dit jaar een twintigtal minibikes aan de start deze avond, de Akerslootse jeugd zal het publiek een puike show voorschotelen op deze kleine minimotoren. Daarna zullen de stoere mannen met hun zelfgebouwde Tot Rods u laten genieten van een knallende demonstratie. Zondag 31 augustus staat in het teken van de oldtimers, met daarbij prachtige glimmende Amerikaanse wagens, Caddilacs, Ford´s , Chevrolets enzovoorts. Ook veel Europese oldtimers, motoren en brommers uit de jaren zestig, zeventig. Ook op deze zondag volop muziek met Slapback Johnny, JJ and the Fatcats, Swing Supply en The Rumble Rousers sluiten het festival af. Het oldtimer festival gaat om 13.00 uur van start en geleidelijk zal Akersloot volstromen met auto´s, motoren, brommers en Solexen. Het gehele weekend is er vrij entree, zowel het bezoek aan de evenementen als de Solexrace en het oldtimerfestival maar ook het bezoek aan de verschillende rock ´n roll bands. Inlichtingen omtrent dit festival en inschrijvingen voor de solexrace bij H. Levering, tel. 06-5138733 of www.rockenrollstreet.nl. Wie een kraam wil huren voor de Jaarmarkt kan zich opgeven bij: anna.oorthuis@quicknet.nl. Iedereen is welkom om zijn handel te komen verkopen, zowel marktmensen als particulier en verenigingen. Wil je jouw oldtimer komen showen op dit festival, mail dan naar pj.oorthuis@quicknet.nl.

Tablets voor de leerlingen van De Brug

AKERSLOOT - Vorig schooljaar is er in beide groepen 6 van basisschool De Brug in Akersloot een pilot gestart met het werken met tablets.

De ervaringen waren zo positief dat De Brug heeft besloten dit schooljaar van groep 4 tot en met groep 7 met tablets te gaan werken. De kinderen zijn erg enthousiast en werken met plezier op hun tablet. Ieder kind heeft een eigen tablet. Hierop staat oefenstof voor spelling, taal, rekenen en begrijpend lezen. Tijdens het maken van de opgaven, krijgt het kind direct te zien of een opgave juist of onjuist is. Het programma past automatisch het niveau van de opgaven aan, aan het niveau van het kind. Kinderen kunnen hiernaast werken aan hun 'top tien': bijvoorbeeld de spellingscategorieën waar ze goed in zijn. Hierdoor is het mogelijk tegemoet te komen aan de leerbehoefte van kinderen die meer (aan)kunnen. Andere kinderen kunnen extra oefenen met categorieën die ze nog niet helemaal beheersen. Hierdoor is onderwijs op maat voor ieder kind gerealiseerd.
Voor de leerkrachten betekent het werken met tablets een verandering: ze hebben terwijl de kinderen aan het werk zijn, direct overzicht over de resultaten van de hele groep. De leerkracht kan direct extra instructie geven aan de leerlingen die dat nodig hebben. De leerkracht hoeft niet na te kijken, waardoor er meer tijd is voor gerichte instructie en lesvoorbereiding. De aanschaf van de tablets is een forse investering. Dit is de reden dat de tablets gefaseerd ingevoerd worden. De Brug streeft ernaar om groep 8 volgend schooljaar ook te kunnen voorzien van tablets.

Conquista is weer open!

LIMMEN - Jongerencentrum Conquista is weer geopend!

Woensdag 27 augustus van 14.00 tot 17.00 Club Vanmiddag is het weer een gezellige boel bij Conquista, kom ook gezellig eventjes langs en deel je vakantie verhalen met Kees.

Vrijdag 29 augustus is er van 19.00 tot 23.00 uur open inloop bij Club X-tra XL.

Zaterdagochtend 30 augustus is er van 10.30 tot 12.00 uur proefjesochtend. Altijd al jaloers geweest op Einstein of the Nutty Professor? Dit is de kans om net zo als hun te worden. We gaan de gekste proefjes en leukste ontdekkingen doen. Doe je witte jas aan en zet je veiligheidsbril maar op dan gaan we beginnen! Deelname = 1 euro.
Zaterdagavond 30 augustus van 19.00 tot 22.00 uur is het boys zone met tik tik terugkomavond.

Ben jij ook op timmerdorp geweest? Vanavond gaan ze samen terug kijken naar de filmpjes die gemaakt zijn en halen alle leuke herinneringen weer op. Je krijgt wat te drinken en wat lekkers maar dan moet je wel je blauwe t-shirt aan doen!
Er is tijdens en na het Timmerdorp een aantal voorwerpen achter gebleven. Onder andere een vestje, hamer, koevoet, en een handdoek. Deze zijn op te halen bij Conquista tijdens openingsuren. Ook wordt er een hamer vermist.
Voor vragen en het melden van gevonden/gezochte voorwerpen: Patrick de Winter, patrick@conquista.nl. Voor meer informatie, check www.conquista.nl

Wandeling in de Wimmenummerduinen

REGIO - De maandelijkse IVN-wandeling op zondag 7 september kan nog een zomerse tocht worden, maar er zullen zeker tekenen van de herfst te zien zijn.

Er zijn misschien nog wat bloeiende kruidplanten, zoals slangenkruid, hondstong en thijm, maar de herfstige kleuren en de vruchten zijn al te zien aan de vele struiken met bessen, zoals duindoorn, meidoorn, zuurbes, liguster, en natuurlijk de onvolprezen dauwbramen.
Die zijn er niet voor niks, die zijn er voor (en door) de vogels! Die snoepen ervan en die poepen ervan. Het wordt in elk geval een mooie wandeling door het afwisselende zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee.
Start is om 10.00 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee (betaald parkeren). Het pad is vaak mul, dus stevige schoenen zijn aanbevolen.
Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601; kijk ook op www.ivnnkl.net.

BESTE SCHILDER EN STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50 % KORTING. T 06 3374 3601

GARAGEVERKOOP: zaterdag 30 augustus van 10.30 tot 14.30. HANDELSWEG 10 in Heiloo

PIANOLES

De lessen zijn ontspannen,
deskundig en op maat
gemaakt voor elke leeftijd.
Info 06 1750 6967

NIEUW Biodanza in Heiloo elke donderdag om 20 uur. 11 september OPEN AVOND. Dansend ervaren, uit je hoofd en in je lijf! Info en aanmelding: www.DANZenz.nl of bel Doreen tel. 06-3003 2281

Gevraagd WONINGRUIL: Heiloo/Heerhugowaard. Aangeb: Heerhugowaard; eengezinswoning, 3slpk, gr.zolder en tuin. Gevraagd: Heiloo; b.g.g. min. 3 of 2 slpk. Info: Lourens Sijtsma 06 8207 7148

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf & particulier. T. 06 5064 1386

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

TUINIEREN te veel werk? Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus, taxusbollen enz. Het hogedrukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06 1827 8367

ERVAREN OPPAS aan huis gezocht voor onze 2 kinderen. Voor 1 of 2 vaste middagen in de week, bij voorkeur op vrijdag. Telefoonnummer 072-5124008


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Workshop 'BEWUST ETEN IN STILTE'. In stilte op zoek naar een bewust voedingspatroon voor een gezond en vitaal leven.
www.dekinderspiegel.nl
www.healthinessonline.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

PERSOONLIJKE COACHING "je eigen koers". Tijd om jezelf te ontwikkelen en je te focussen op wat je wilt bereiken. Ga de uitdaging aan! T: 06-1222 3315

PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp.
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-5332787.
Patrijsakkers 5, Heiloo.

Oók bij u thuis.

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

T.H. 2K-APPARTEMENT met buitenruimte aan Ken.str.weg 404. Huur à € 665,- p/m. Info 06-5131 9744

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

BILJARTVER. TREFFERTJE Op 1 september bgint de competitie weer. Er zijn nog plaatsen voor nieuwe leden. Info Jan Hemmer T: 072 533 0105

KINDERPARTY? cosmic-bowlen € 9,95 met eten en drinken. www.bowlingheiloo.nl

HOVENIERSBEDRIJF
ELSMAN
voor al uw
tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl

13 sept. om 14.00 uur HEALING for WHOLENESS met DONNA KLEIPOOL. Eenmalige sessie waarna je weer heel compleet en energetisch schoon bent. Info www.merkabalight.com. Aanmelden donnamerkabalight@hotmail.com. Locatie: Kennemerstraatweg 464 bij Natasja Kuipers Astrologie

FIT HET NAJAAR IN MET DO-IN. Om fit het najaar in te gaan, kunt u vanaf 15 september 2014 kennismaken met Do-In. Do-In is een Japanse bewegingsvorm met nadruk op oefeningen voor de meridianen, waardoor de energiecirculatie vergroot wordt. Voor uw gezondheid is het belangrijk dat de energie vrij door het hele lichaam kan stromen. Om deze energie te bevorderen worden tijdens de Do-In lessen rustige strekkingen, drukpuntmassage en ritmisch kloppen gedaan. De Do-In lessen starten op: maandag 15 september 2014 van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo; en vrijdag 19 september 2014 van 09.00 – 10.00 uur aan de Handelsweg 10 in Heiloo. Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Diverse GEBRUIKTE ELEKTRISCHE FIETSEN vanaf € 500,=. BOSMAN Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo, tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

Wilt u een GEWELDIG DINER te midden van een paradijselijke tuin in Heiloo ervaren? Kijk dan op www.tuindiner.nl en reserveer!

SCHILDER BINNEN EN BUITEN. Heel mooie prijs. T. 06 1709 0670

TAROT HEILOO start de cursussen in sept. Kijk voor informatie op
www.tarotconsultant.nl of bel naar 06 1278 3640

ZZP 'er biedt zich aan voor KLEINONDERHOUD aan woning binnen en buiten. Ook schilderwerk. T: 072 562 4742 Redelijk uurtarief

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

TUINONDERHOUD JEROEN BORST Voor al u tuinwerkzaameden. Snoei-Onderhoud-Aanleg Tel. 06 4180 3734 www.jeroenborst.nl

KEYBOARDLES in Heiloo, conservatorium gedipl. Beginners en gevorderden www.toetsenstudiodanielle.nl T: 072 532 3228 geen wachtlijst

FAMILIEACTIVITEIT? cosmic-bowlen + eten Jong en oud samen uit! www.bowlingheiloo.nl

Te huur WONING in LIMMEN. 1 slaapkamer, open keuken, woonkamer, toilet+douche, kleine tuin. Info 06 2278 4119 Prijs € 500,= excl. G/W/L

MINDFULNESS leert je om helder van geest, direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken, gedachten, gevoelens en lichaamsensaties ga je opmerken zonder je hiermee te identificeren
www.dekinderspiegel.nl of bel 0630976210

Leer SPAANS bij CAMPO DEL SOL in Heiloo. Beginners ma 19.00 & wo 21.00 uur. Bij veel belangst. ook overdag. Div. gevorderden groepen. Cursussen starten in sept. www.campodelsol.org
T:072-5669956

Heeft u VERBOUW- OF NIEUWBOUWPLANNEN? Streeft u naar het mooiste resultaat binnen uw budget? En wilt u weten wat ik voor Ú kan betekenen? Een afspraak voor een gratis adviesgesprek is snel gemaakt: 06-48451578 ARCHITECTENBUREAU IR. YOLANDA BUIS BNA HEILOO

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Verpleegkundige biedt VERPLEGING, VERZORGING of BEGELEIDING bij u aan huis. Bel voor vrijblijvende informatie met Caroline 06 3358 5900

OOK LEREN BRIDGEN? Medio september starten weer nieuwe CURSUSSEN, zowel voor beginners als voor gevorderden. Gediplomeerd NBB-docent. Voor opgave of nadere informatie: 072 5331 672 of 06 3960 5940. tonmooij@concepts.nl

Te huur GARAGEBOX KISTEMAKER € 100 per/mnd Tel. 06 5392 6633

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BESTRATING
Tuinontwerp en -aanleg
Grond- en sloopwerk
www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

SCHILDERSBEDRIJF NICO LIMMEN. Wij geven geen 50% korting maar 100% ambachtelijk schilderwerk. Voor al uw binnen en buiten schilderwerk, wandafwerking en behangwerk. Hogeweg 138 Uitgeest T: 06 4644 2815

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

TEKEN- EN SCHILDERLES. Dinsdagavond en woensdagochtend geeft THEO LEERING les aan beginners en gevorderden. PORTRET-MODEL- LANDSCHAP-STILLEVEN Op 16 en 17 september zijn de eerste lessen. Meer info: 06-41498183

AFSCHEIDSBORREL BIJ ONCE AGAIN - A.s. vrijdag sluiten wij voor het laatst onze deur. Hierbij nodigen wij onze trouwe klanten uit voor een afscheidsborrel met muzikale
omlijsting van Simone Awhina! Wij hopen u ook te zien! Jolande en Kitty – ONCE AGAIN Heerenweg 252 Heiloo 072 534 0867

UW HUISSCHILDER
M.M. STOOP SCHILDER-
WERKEN
mart@quicknet.nl
072 5340519 / 06 19957999
Meer voor minder!

WINTERSTALLING MOTOREN e.d. Heiloo sep t/m mei stalling motoren e.d.
€ 25 p/mnd. Contact:
tverver@hotmail.com

GROTE COLLECTIE ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen. Demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

Grote collectie GEBRUIKTE dames-, heren- en kinderfietsen in div. uitvoeringen. BOSMAN TWEEWIELERS, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

KIM'S HAARSALON, Dompvloetlaan 29 Heiloo. Tel 06 3004 2383. Volg mij op Facebook. www.facebook.com/KimsHaarsalon

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Leren is leuk... als het lukt! De scholen zijn weer begonnen, de jeugd moet weer aan de bak. Hoe mooi zou het zijn als uw kind gemotiveerd naar school gaat, zich zekerder voelt en zin heeft in leren? Op 13 september is een Leren Leren training voor middelbare scholieren en MBO-ers in Heiloo. Tijdens deze training leren scholieren volgens de Leren Leren methode. Dé bewezen en succesvolle methode voor jeugd in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Leer in één dag sneller, beter en leuker leren! Meer info? Kijk a.s. zaterdag en zondag naar het programma 'Lifestyle Experience' op RTL 4 en 5! Trainer Annemieke Hoogeboom van Wonderwijs is gelicentieerd bij instituut Kind in Beeld en heeft meegewerkt aan de opnames van de reportage over leren in dit programma. Voor info en aanmelden www.
wonderwijs-coaching.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

"ENGELS OP MAAT" Gehouden in Uitgeest bij Jacqueline Shepherd, English Language Consulent. Bij- en privélessen op afspraak. Groepslessen op: maandagmiddag en -avond en woensdagochtend, start vanaf 6 oktober. Info: 0251 653345 en www.engelsopmaat.nl

Kees de Wit draagt voorzittersstokje over

Foto Carolien Breed

HEILOO – Na circa tien jaar voorzitter van HZV Het Vennewater draagt Kees de Wit met een goed gevoel het stokje over aan Cor Zwart. Vrijdag 22 augustus, tijdens de kick-off van het nieuwe zaalvoetbalseizoen, werd Kees bedankt voor zijn jarenlange inzet.

,,Het werd tijd!" aldus Kees, die al eerder enkele kandidaten gepolst had. ,,Maar mensen staan nu eenmaal niet in de rij." Door zijn werk in het café van de sporthal ontbrak het hem naar zijn gevoel aan tijd om zijn taken als voorzitter naar behoren uit te voeren. Het ging hem aan het hart dat hij door zijn werk nooit bij belangrijke uitwedstrijden aanwezig kon zijn. ,,Op dat soort momenten stond ik altijd achter de toog. Bijvoorbeeld toen de D jeugd deelnam aan het Nederlands kampioenschap of het eerste speelde voor promotie naar de Topklasse hield ik de stand via sms'jes in de gaten. Als voorzitter voelde ik me daar niet prettig bij." Kees is en blijft verweven met de Heilooër zaalvoetbalvereniging. Net als Aris de Wit, al veertig jaar sponsor van HZV Het Vennewater. Hij koestert de mooie herinneringen. ,,Heiloo is altijd al een zaalvoetbaldorp geweest. Maar in die tijd telde Heiloo zo'n veertig teams versnipperd over circa twaalf aparte zaalvoetbalclubjes." In een paar decennia is de vereniging gegroeid naar 39 teams en behoort tot de grootste van Nederland. Kees was 14 jaar secretaris van HZV en volgde tien jaar geleden Peter Meijer op als voorzitter. In de wetenschap dat hij omringd was door een kundig en bevlogen bestuur. ,,De combinatie van mijn werk en het voorzitterschap maakte het moeilijk om het goed te doen. Dat lukte alleen door de hulp van anderen." Cor stopte twee jaar geleden als voorzitter van Foresters; hij wilde meer tijd vrijmaken voor het opzetten van een eigen zaak. Hij en Kees kwamen elkaar dit jaar toevallig tegen tijdens de Wandel4daagse in Alkmaar. Cor: ,,Kees vroeg me of ik voorzitter wilde worden. Na een korte bedenktijd was ik om; het bloed kruipt waar het niet gaan kan." Wat beiden zo mooi vinden aan HZV is, dat hier HSV- en Forestersspelers samen in één team spelen. Ook Cor voelt zich gesteund door een kundig bestuur. ,,Met mensen zoals Peter Meijer, Ted Kösters, Frans Endel, Marieke Dekker, Vincent Klamer en Marco de Laat om me heen ga ik de uitdaging graag aan!"

Geslaagde Tennis Clinic TCHU voor mensen met een beperking

tennis

HEILOO - Het trainerscollectief van de TCHU onder leiding van Esther Oostrom en Rob Buntsma hebben net als vorig jaar een groep sporters met een beperking weer een onvergetelijke tennismiddag bezorgd.

Dit jaar was het item piraten tennis en daar waren de meeste deelnemers ook naar gekleed. Zelfs het weer deed daar een beetje aan mee. Wind en regen werd afgewisseld met een prachtig zonnetje.
Na eerst een gezamenlijke warming-up stonden alle deelnemers klaar voor de bal coördinatie, welke werd onderbroken door een regenbui. Een geweldig optreden van Piet Piraat vulde de tijd op tot het moment dat de zon weer doorbrak en de rackets weer ter hand konden worden genomen.
Drie circuits stonden op het programma waar vier trainers op zeer deskundige wijze tennis inzicht gaven aan de deelnemers. Onbevangen en met veel inzet maar vooral met heel veel plezier volgden de deelnemers de verschillende spelvormen. Na te hebben afgesloten
met een smaakvolle maaltijd konden alle deelnemers weer met een goed gevoel naar huis. De middag werd onder andere mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers, Stichting Kees en verzekeringsmaatschappij AnsvarIdéa, die door hun ondersteuning deze dag mede tot een succes hebben gemaakt.
Voor meer informatie over tennislessen voor mensen met een beperking stuurt u een mail naar meb.tennis@gmail.com.

De Foresters gastheer voor VTT toernooi

HEILOO - Op 24 augustus werd bij De Foresters weer het Districtstoernooi van Stichting Talenten Toernooi (VTT) voor Meiden C1 teams gehouden. Tijdens deze toernooien wordt de nadruk gelegd op sportiviteit en een gezonde kantine. Dus geen frituur en frisdrank, maar gezonde alternatieven zoals smoothies, broodjes gezond, etcetera. Tien MC1 teams uit KNVB district West 1 deden mee, waaronder teams van De Foresters en HSV. Reiger Boys won in een spannende finale van 't Gooi met 1-0. HSV legde op deze zonnige en gezellige dag beslag op de sportiviteitsprijs. Het eerste elftal van De Foresters beleefde woensdag een teleurstellende avond in Amsterdam. Het bekerduel tegen Chabab werd vanwege gebrek aan licht gestaakt, waardoor er op 3 september nog tien minuten gespeeld moet worden. Op 27 augustus speelt De Foresters om 20.15 uur thuis tegen Valken '68.

HSV verliest op de valreep van Uitgeest

voetbal

HEILOO - HSV heeft de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen verloren. De bekerwedstrijd in en tegen Uitgeest ging in de laatste minuut alsnog met 4-3 verloren.

HSV toonde in deze wedstrijd veel flexibiliteit door drie keer van een achterstand terug te komen, maar kon in de slotseconden niet voorkomen dat Uitgeest toch de winst veilig stelde. Bij vlagen speelde HSV goed combinatie voetbal. Uitblinker aan HSV kant waren Marc Baars, die het met een paar mooie acties de verdedigers van Uitgeest heel lastig maakte, en Dennis Houtenbos, die naast goed verdedigend werk ook de maker was van twee van de drie Heilooër doelpunten. Zondag 31 augustus speelt HSV 1 om 14.00 uur thuis tegen Koedijk 1.
Dit is de laatste bekerwedstrijd voordat de competitie in de derde klasse gaat beginnen. HSV start de competitie op 7 september met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Kolping Boys. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

14 / 16

Open dag op boerderij Nijenburg in Heiloo goed bezocht

HEILOO - Ruim 300 bezoekers vonden op 23 augustus hun weg naar Boerderij Nijenburg in Heiloo. Natuurmonumenten beheert Boerderij Nijenburg en zoekt een nieuwe, passende publieksfunctie voor deze bijzondere plek.

Tijdens de open dag dachten omwonenden en ondernemers, samen met wethouder Beens-Woudenberg van de gemeente Heiloo, mee over een nieuwe bestemming voor de boerderij. Ook namen bezoekers deel aan excursies en kinderactiviteiten, luisterden zij naar muziek en genoten van heerlijke streekproducten. Samen met eigenaar Natuurmonumenten, experts en omwonenden zoekt het projectteam Herbestemming NH naar een kansrijke toekomst voor de boerderij. Tijdens de open dag kwamen omwonenden met ideeën, zoals het creëren van een duurzame ontdekplek voor kinderen zodat zij dichter bij natuur komen te staan. Een ander idee is het ontwikkelen van een werkervaringsplek voor jongeren op het gebied beheer, onderhoud en restauratie. Ook zagen omwonenden kansen voor een centrum voor natuur en cultuur, met aandacht voor streekproducten en duurzame voeding. Omwonenden waren het erover eens dat de nieuwe bestemming moet passen bij Heiloo en haar inwoners. Er is behoefte aan een ontmoetingsplek voor jong en oud waar men een kopje koffie kan drinken. Ook zien Heilooënaars voor zichzelf een rol weggelegd als vrijwilliger. In een vervolgsessie in september gaan experts de meest kansrijke ideeën concretiseren. Op vrijdag 12 september van 12.30 tot 16.00 uur is de Dag van de Herbestemming in Boerderij Nijenburg. Tijdens deze dag worden er best practices gepresenteerd van succesvolle herbestemmingsprojecten zoals het Vuurtoreneiland. Ook is er een paneldiscussie over kansen voor bijzonder erfgoed in het landelijke gebied met onder andere Evert Verhagen, die het Westergasfabriek terrein herbestemde. Meer informatie en aanmelding via www.herbestemmingnh.nl. Vanuit het programma Herbestemming NH gaat Cultuurcompagnie Noord-Holland met succes leegstand en verval van gebouwd erfgoed in Noord-Holland tegen. Als aanjager initieert zij de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieven en omwonenden over potentiele nieuwe functies van leegstaande karakteristieke gebouwen. Zo krijgt niet alleen het gebouw zelf maar ook het omringende gebied een nieuwe impuls. In de afgelopen vier jaar zijn meer dan tien gebouwen een stap verder geholpen naar een nieuwe bestemming. Herbestemming NH komt tot stand in opdracht van de provincie Noord-Holland.